Last news in Fakti

18 Май, 2023 15:15 1 052 5

Казахстан отрече: Не помагаме на Русия да заобикаля санкциите

  • казахстан-
  • русия-
  • санкции-
  • украйна

Астана беше обвинена от европейски и американски представители, че внася и след това изнася за Руската федерация стоки, които са в санкционния списък

Казахстан отрече: Не помагаме на Русия да заобикаля санкциите  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Казахстан отрече днес да помага на Русия да заобикаля западните санкции, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

"Няма да позволим територията на нашата страна и нашите предприятия да бъдат използвани за заобикаляне на санкциите", въведени срещу Русия след нахлуването на силите ѝ в Украйна, заяви председателят на казахстанския Сенат Маулен Ашимбаев. "Не нарушаваме западните санкции", изтъкна Ашимбаев.

Председателят на горната камара на казахстанския парламент направи това изявление, след като страната му бе обвинена от европейски и американски представители, че внася и след това изнася за Русия стоки, които са в санкционния списък. Става дума например за хладилници, принтери и калкулатори, чиито съставни части може да бъдат използвани при производството на оръжия.

Подобни обвинения има и срещу други бивши съветски републики, както и срещу Китай, Турция и Обединените арабски емирства, отбелязва Франс прес.

Европейският съюз и Съединените щати заплашват страните, които помагат на Русия да заобикаля санкциите, с вторични санкции.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Няма значение

    6 3 Отговор
    Те и вас ще санкционират.Все пак трябва да има за зеления,как иначе ще обикаля света да проси.Пък и вие сте неотрални си реч по западен манталитет неотрален=подкрепя Русия
  • 2 Русофоб

    1 2 Отговор
    България помага
  • 3 Бесен - _Язовец

    5 2 Отговор
    Смешни джигитайци какво се обясняват на тези джендари които не знавя от кой пол са?
  • 4 гост1

    4 1 Отговор
    Това са профилактични обвинения, за да поддържат напрежението и вниманието.
  • 5 Ха ха ха

    1 0 Отговор
    А бе идиоти да потвърди ли?