Last news in Fakti
  Тема: Украйна

19 Май, 2023 20:20 4 150 100

Защо пролетната офанзива в Украйна все още не е започнала

  • украйна-
  • русия-
  • война-
  • донбас-
  • бахмут-
  • крим

Президентът Володимир Зеленски заяви, че контраофанзивата се е забавила поради недостиг на западни оръжия, които могат да допринесат за успеха на операцията, без да бъдат пронесени твърде много жертви

Защо пролетната офанзива в Украйна все още не е започнала - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

В продължение на месеци западните съюзници са изпращали оръжейни системи и боеприпаси на стойност милиарди долари в Украйна със спешна необходимост да доставят доставките в Киев навреме за очакваната пролетна контраофанзива, припомня Асошиейтед Прес.

Сега до лятото остават само седмици. Докато Русия и Украйна са съсредоточени върху интензивна битка за Бахмут, украинската пролетна офанзива все още не е започнала.

Миналата седмица украинският президент Володимир Зеленски заяви, че контраофанзивата се е забавила поради недостиг на западни оръжия, които могат да допринесат за успеха на операцията, без да бъдат пронесени твърде много жертви. Времето и обучението също играят роля, казват служители и експерти по отбраната.

Властите настояват, че предстои контранастъпление. Предварителните ходове от страна на Украйна за определяне на условията, които иска за нападение, вече са започнали, заяви американски служител, пожелал анонимност.

Поглед към факторите, забавящи контранастъплението и подготовката, която двете страни правят в очакване то да започне скоро.

Лошото време

Голяма част от забавянето се дължи на лошото време. Отне повече време от очакваното, за да се размрази и изсъхне замръзналата земя на Украйна поради продължителната влажна и студена пролет, което затрудни прехода към настъпление.

Вместо това земята се е превърнала в дълбока кал, която затруднява работата на неверижните превозни средства.

Калта е като супа, каза украински служител. "Просто потъваш в нея"

Военно обучение

През последните няколко месеца десетки хиляди украински войници бяха обучени от САЩ и съюзниците им за битка. Но последният украински батальон, който САЩ обучават в момента, тъкмо завършва курса си.

С тази последна група общият брой на украинците, които САЩ са обучили за тази битка, надхвърля 10 700. Тези отряди са научили не само полеви и медицински умения, но и усъвършенствани комбинирани тактики с бойните бронирани превозни средства Stryker и Bradley и самоходните гаубици Paladin. Това също така включва висококвалифицирани сили, които са били обучени да управляват системата за противоракетна отбрана Patriot. Повече от 41 000 допълнителни украински войници са били обучени чрез програми, управлявани от повече от 30 партньорски нации.

Скоро ще започне нова фаза: САЩ ще започнат да обучават украинци на танкове Abrams в полигона Grafenwoehr в Германия. Но украинците няма да чакат обучението на танковете да приключи, преди да започнат контранастъплението си, заяви украинският министър на отбраната Олексий Резников пред репортери в края на април.

Доставки на оръжие

През последните пет месеца САЩ обявиха, че ще изпратят повече от 14 милиарда долара оръжия и боеприпаси на Киев, повечето от които се изтеглят от съществуващите запаси, за да се доставят по-бързо на Украйна. НАТО и западните съюзници също отговориха, като обещаха милиарди в танкове, бронирани превозни средства и системи за противовъздушна отбрана.

Но голяма част от това оборудване все още не е пристигнало, каза Бен Бари, бивш служител на британското разузнаване, който сега е старши сътрудник по сухопътни войни в Международния институт за стратегически изследвания.

Например, от около 300 обещани танкови системи - като танковете Leopard 2, обещани от страни, включително Дания, Холандия, Испания и Германия - само около 100 са пристигнали. От около 700 обещани бойни машини, като например британските Marauders и американските бойни превозни средства на пехотата Bradley, само около 300 са пристигнали, каза той.

Украйна също ще се нуждае от достатъчно боеприпаси под ръка, за да поддържа битка с по-високо темпо, след като контранастъплението започне. Що се отнася до необходимите боеприпаси, главният военен логистик на Украйна също ще има силна дума за това кога армията е готова да започне, каза Бари.

Само от един боеприпас - 155-милиметровия снаряд за гаубица - Украйна изстрелва между 6000 и 8000 изстрела на ден, каза украинският депутат Александра Устинова пред репортери през април.

И Русия, и Украйна предприемат стъпки в очакване на контранастъплението.

Русия има приблизително 200 000 войници по 1000-километрова бойна линия, вкопани, използвайки същия тип окопна тактика, използвана през Първата световна война, заяви западен служител, пожелал анонимност, за да обсъди въпроси, свързани с разузнаването.

Тези войски не са толкова добре обучени, колкото първоначалните сили на Русия за нахлуване, които претърпяха големи загуби. Но те са защитени от ровове, минни полета и драконови зъби - надземни бетонни бариери с форма на триъгълник, които затрудняват движението на танковете.

Междувременно Украйна започна операции, като атакуване на предните линии на Русия с артилерийски огън на далечни разстояния. Това може да означава, че Украйна е напът да продължи напред към това място - или може да бъде примамка, за да привлече вниманието на Русия от нейния действително планиран първи удар, каза служителят.

Когато Украйна се опита да пробие тези линии - независимо дали в ограничен район или в сложна кампания, проведена на множество места - това ще бъде вероятният индикатор, че офанзивата е започнала, казаха и Бари, и западният служител.

Бари подчерта, че когато украински бригади започнат да преминават през контролирани от Русия територии и да се опитат да атакуват първата линия на руската отбрана, "мисля, че това ще бъде решителния момент".


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 53 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хитлер

    75 4 Отговор
    Чакаме 22 юни.

    Коментиран от #71

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    87 11 Отговор
    Осташко: В Одеса се ликвидира техника на НАТО, включително немски "Леопарди" на летище Школни

    Повече от 10 ракетни удара бяха извършени в сряда вечерта в Одеса и региона. Думите бяха потвърдени и от губернатора на Николаевска област Виталий Ким .

    Експертът Даниил Безсонов пише, че военни обекти на украинските въоръжени сили (ВСУ) са били ударени в Одеса, противовъздушната отбрана се е провалила.

    „Предполага се, че оборудването на НАТО се ликвидира, включително германските Леопарди в Затока и на летището Школни“, пише журналистът Руслан Осташко в своя канал в Telegram .
    Той казва , че съоръженията и складовете на летище Школни се извеждат от строя, а мостът в Затока и главната транспортна артерия също са отново атакувани. Поразени са цели в селата Котовски и Красноселка недалеч от областния център, добави той.

    Коментиран от #21

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Голата истина

    80 9 Отговор
    Демек няма пари няма фашаги няма и контра.Нищо следващата петилетка ще да е до тогава зеленски ще се е скрил в чужбина
  • 7 Бум

    77 8 Отговор
    Контра атака няма да има, само лаят безпомощно
  • 8 хихи®

    103 4 Отговор
    Трудно се воюва с противник въоръжен само с лопати и ръчни колички
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Лесен отговор

    10 84 Отговор
    Чакат ушанките да почнат да си движат резервите насам натам...украинците знаят много добре какви укрепления има зад фронтовите линии и като почнат ще се чуват писъци до границата с РФ
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Хмммм хмммм

    76 6 Отговор
    Че тя калта е и за двете страни.

    Коментиран от #56

  • 14 Помак

    72 6 Отговор
    ..укра е руска , другото е бош лаф ...между другото и управляваштите укрия го знаят но искат дорали ..слугуват на урсула и уса

    Коментиран от #22

  • 15 истината е

    70 2 Отговор
    едно е героично да се криеш и отбраняваш в жилищни сгради и окопи,съвсем друго е да атакуваш,няма как да е без жертви,айде докога ще чакаме
  • 16 защото зелената еуглена

    76 6 Отговор
    не може да се спре да търчи по света и проси, а също да злословш и заплашва.
    И после, има ли някой трезвомислещ да възприема заканата на артиска за контраатака?
    Като започнат да губят световното внимание, киевските сценаристи веднага спретват драматично видео.

    Окрайнците са на пудра захар и изобщо не вдяват какво става. Над 50 хил дадоха фира, курбан за деменцията.

    "Украйна е като болен на системи - спреш ли системата демек парите, край."
    И всичкото оръжие на света няма да помогне на укрите!
  • 17 Сатана Z

    69 10 Отговор
    Пролетната офанзива на Укро Вермахта завърши преди да е почнала.”Перемога” няма да има,освен убийства на мирни хора и терористични атаки по граждански обекти друго не могат Укро—Нацистите.
    Русия бавно и методично постига своите цели в Украйна.

    Z

    Коментиран от #55

  • 18 Блъф

    51 6 Отговор
    Защото няма и няма да има такава.
  • 19 Битко

    15 21 Отговор
    Правиме сичко вазможно да им префърлиме нашите ф-16 и тогава почва големото настапление към Азов, Домбас и Крим! Така че им помогнеме на нашите освободители брзо и безопасно завръштане по домовете, за да могат спокойно да си дочакат арестите и делата за воено престъплениата си.
  • 20 КГБ

    3 47 Отговор
    Инвалидите, изчезналите, вагнеровци, частни компании, затворниците, легионери , донбасци, новобранци, не се признават за жертви акоумрят в действителност над 800 000 провесионални офицери и специални части и елитни части от рускиата армия ще бъде победа за Киев, а доколкото се знае Киев има доста малка армия и едвам половината им армия е на Източния фронт където без западно оръжие дори няма и да сънуват контра офанзива
  • 21 Предполага се..

    7 64 Отговор

    До коментар #3 от "!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!":

    Аве ушанка как си представяш че ще забият новите танкове там където всеки руски шпионин може да ги види..леопардите ги търси в някоя горичка на 100 километра от фронта наредени по двойки през 100 метра
    Бъди сигурен че тия танкове ги движат вечер след 12 часа с включени термовизьори

    Коментиран от #34, #66, #83

  • 22 питам се

    67 7 Отговор

    До коментар #14 от "Помак":

    дали Канада ще причини това на САЩ, щ коуто фашистките укри правят на Русия?
    Няма по-гадно племе от укрите. Бият се срещу тези, които са им подарили държава (2-ра по големина в Европа).
    Задачата на Смъркача е да отнеме Крим от Русия и да го даде на Запада.

    Колко правилно назначиха клоун за говорител на Украйна. Докато лъже и забавлява "западната" публика, сръчните англосакси им обират портфейлите във фоайето.

    Коментиран от #24

  • 23 1302

    43 3 Отговор
    Няма желаещи да отидат на сигурна смърт
  • 24 Помак

    16 0 Отговор

    До коментар #22 от "питам се":

    Прав сте!

    Коментиран от #44

  • 25 Последния Софиянец

    6 58 Отговор
    Тя е почнала господа подлоги червени, готвача вие на умрело от мазето, а онова с ботокса е под миндера от седмици!
  • 26 Червена сянка

    46 3 Отговор
    Със глупава пропаганда, че ще правят гооооляма контраатака нищо не постигнаха. Мислиха, че ще уплашат русите ама друг път. Айде сега в окопите да нагъвате фасул в консерви. Смях
  • 27 Някой

    52 3 Отговор
    Пролетната контраофанзива на укритие е като еднорога - всеки е чувал за него, но никой не го е виждал.
    Та затова не е почнала още - няма такова нещо.
  • 28 ЗЕЛЕНИЕТ ЦИГАНИН

    45 4 Отговор
    страх,страх,страх, трябва директна намеса на НАТО с 1 800 000 войска,,иначе контра няма да има,Зеленски така каза,страх го е без НАТО няма смелост да изкара агмията от скривалищата
  • 29 Тука има, тука нема

    52 4 Отговор
    Защо им е офанзива със съмнителен край? Зеленски, Кулеба и компания предпочитат да обикалят с паничките за милостиня с месеци и години наред.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Последния Софиянец

    12 47 Отговор
    Каквото и да си говоря в ресторанта, едно запомнете от мен, няма по пропаднали, страхливи, продажни и гладни от ватниците и техните балкански раби! Хубавото е, че се разпада алкохолната проссия и копейките ще са на кофите опят!
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Иван

    47 6 Отговор

    До коментар #21 от "Предполага се..":

    От т@пите хохохоли това се очаква. Слагат ги в жилищни райони, като мислят, че руснаците не ги следят и ще ги пощадят. И после реват, че ги бомбили ПроЗДиииии гнусни нацисти, фашисти, сатанисти, ционисти
  • 35 Специални части на АЗОВ

    4 23 Отговор
    Лека полека
  • 36 ВЕЧЕ БЕЗ ПЕЙТРИЪТ ХА ХА ХА ХА

    39 6 Отговор
    Ща стана с пейтриътите вече минус 2 че и станцията си отиде ти да видиш

    Коментиран от #60

  • 37 Лирично

    34 2 Отговор
    Лирично казано - на калпав ..., вълната му пречи!
  • 38 Уке

    42 4 Отговор
    Украйна заприлича на една огромна перачница на пари.
  • 39 Само като видя

    45 7 Отговор
    източника на информация и спирам да чета. Този козашки сайт отдавна сме го разбрали и забравили. Особено цензурата, която пълна скръб за журнал.

    Коментиран от #59, #75

  • 40 Цар Долари

    8 38 Отговор
    Бре тукашните кремълскислепоцимазохистии много бързат с това неизбежно контранастъпление. Споко ,нека ватнитеотпъдъци да потреперят още малко. Зеленски и Другаря Си в момента определят и последните КПП ло бъдещата Украйно-Китайска гранича на Урали и контранастъплението започва кремълскинетърпеливки.
  • 41 Тиква

    29 2 Отговор
    Аман от простотия и драсканици. НаЖълтихте се вече тотално!
  • 42 Читател

    24 2 Отговор
    Защото няма хора за това
  • 43 Ударът ще бъде неочакван !

    7 32 Отговор
    Подготвя се почвата, че е задръстена от ушанки !
  • 44 В кое е прав бе....

    1 6 Отговор

    До коментар #24 от "Помак":

    Катър.......
  • 45 тоз пък

    30 2 Отговор
    Наливайте още пари да друса. Офанзива налято....май.
  • 46 Ясно защо

    32 3 Отговор
    Чакат да цъфнат налъмите.
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Дарт Мол

    26 4 Отговор
    Защото са краварски експеримент! Анализират се
    бойните възможности на Русия при конвенционална, регионална широкомащабна война. С основни играчи Полша, Прибалтика и Скандинавия далече от земята на индианците населена със скъсани келти основно и други афро- латинос популари. Европа ще изнесе още едно тактическо противопоставяне както беше преди 40 години! Приветствия за фалирала Америка и далновиден Китай- ето тази "симбиоза" ще пребъде!
  • 49 Мммммм

    8 19 Отговор
    Офанзивата ще бъде изненада. Но тя ще дойде, не се притеснявайте. Но ви казаха вече, че сега много се говори за нея и изненадата я няма.

    Коментиран от #67

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Видял

    1 12 Отговор
    Сега видях салво на 20 ракети плюс хаймарс..считай че някъде са останали доволни..
  • 52 Дон Калверо

    34 4 Отговор
    Укрите се правят на много хитри,а ние,понеже ги подкрепяме се правим,че не го разбираме.
    Пролетната офанзива тече от десет дни.Ако излезе успешна,казваме,че пролетната офанзива протича успешно.Ако се провалим,казваме,че още не е започнала.Найс,а?
    Много хитро,но шшшт,да не чуят руснаците
  • 53 дядото

    25 3 Отговор
    защото там укрите нямат нито хора,нито оръжия.запада и нато си играе за собствените интереси,а глупавия народ на украйна продължава да търпи
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Страничен наблюдател

    5 11 Отговор

    До коментар #17 от "Сатана Z":

    Ама нещо много бавно! От две седмици се проточи на две година, а както е тръгнало и двадесет няма да са достатъчни! А за каква методика може да става въпрос като няма ясно обозначени цели.
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Запознат

    29 4 Отговор
    "Защо пролетната офанзива в Украйна все още не е започнала"

    Ха ха ха - Лошото време, Военно обучение, Доставки на оръжие, Доставки на бело, Разположението на звездите, Цъфтежа на глухарчетата - какво ли няма да измисли соросоидната пропаганда да оправдае собствената си немощ.

    Коментиран от #72

  • 58 Слушател

    21 4 Отговор
    Тази година Украинските воиски ще стигнат до Крим и догодина Руските воиски ще стигнат до Берлин.Тогава ние ще минем на страната на победителите.Това го прачетох в историата.

    Коментиран от #80

  • 59 Хасковски каунь

    17 1 Отговор

    До коментар #39 от "Само като видя":

    Трябва да останем тук. Трябва да смачкаме този сайт! Със списвачите/ките/ и тогава да си ходим.
    Ти да не мислиш че на мен ми се остава? Ама повръщам и чета . И пак повръщам.

    Коментиран от #65

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Механик

    20 2 Отговор
    Е как защо се бави? Ми много ясно е всичко. Бави се, защото аз утре имам да пека едни чушки и да ги стерилизирам в буркани. Ми аз съм се уговорил с Зеленския, да не почва нищо, когато аз съм зает.
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 ами затова не започва

    15 2 Отговор
    Страшна прогноза за съгражданите сподели посланикът на Киев във Великобритания Вадим Пристайко.Според високопоставения украински дипломат страната е в очакване на "ужасно лято" поради необмислено решение за започване на контраатака срещу позициите на руската армия.Посланикът подчерта, че лидерите на Киев са наясно, че контраатака ще доведе до смъртта на хиляди войници от въоръжените сили на Украйна.

    "Знам, че може да бъде много ужасно лято, а цената е ужасна", цитира телевизия 360 думите на независимия дипломат.
  • 64 Тъп соросоид

    19 5 Отговор

    До коментар #54 от "Клоун - Нашенков":

    Ха ха ха - това от Укрининформ ли го научи или от Бесарабски фронт - много страшен този Хаймърс бе по 9 танка улучва. Да не са били 90 танка.

    А защо ли спряха атаките със Сторм Шадоу, защо ли вече Пейтриът нещо не стрелят.

    Коментиран от #68, #69

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 А бе

    11 0 Отговор

    До коментар #21 от "Предполага се..":

    след 12 ч. гледат други филми не тези дето им ги прожектират командирите.
  • 67 укрофашагите чакат..

    12 2 Отговор

    До коментар #49 от "Мммммм":

    Зеленио да си доо,он обиколи половин свет и навсекаде сака и джуга,та бандерците чекат да видат кво им е донесъл смъркачов-и ако има файда моо да почнат да викат...ураааа.
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Рико

    5 14 Отговор
    Досега руските трупове са 200 000 ,колко ли ще станат когато украинците тръгнат в атака?
  • 71 САМО НАПОМНЯМ 😉

    18 2 Отговор

    До коментар #1 от "Хитлер":



    "Защо пролетната офанзива в Украйна все още не е започнала"


    Те не са уточнили годината, а само сезона.
    🤣😁😂


  • 72 Ко рече?

    2 10 Отговор

    До коментар #57 от "Запознат":

    Ама това дето си го написал е за руската армия и защо тридневната спецоперация все още безуспешно продължава 😁
  • 73 артишок

    12 3 Отговор
    почнали, непочнали - днес руснаците докато се гъбаркат укрите край бахмут, са обърнали хастара на всу в Адеевка./лесно проверимо е/
  • 74 Неразбиращият

    10 3 Отговор
    "Украйна изстрелва между 6000 и 8000 изстрела на ден, каза украинският депутат Александра Устинова "
    Трябва да си изключителен простак или продажник за да унищожаваш собствената си земя!
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Последният Софиянец

    1 15 Отговор
    А като започне пролетната офанзива всички руски тролове ще се хванете за палците и ще има...пляк...пляк..пляк...

    Коментиран от #89

  • 77 Путинче

    1 8 Отговор
    Чакат F16 и още далекобойни ракети като Сторм шадоу 😉 Така капани руснаците са трудни за изритване по суша. Виж с удари от въздуха ще е друго. Много по ефективно и с по малко жертви. Дори да изгубят няколко самолета няма да е като хиляди войници.
  • 78 Америка сее смърт

    7 1 Отговор
    Започна но беше усуетена
  • 79 Осведомителните агенции

    9 1 Отговор
    Че предстои пролетната офанзива да бъде отложена за лятото но не е на тази година а някоя от следващите които да очакваме
  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Наблюдател

    11 2 Отговор
    Неоправданата пълномащабна и подла агресия на Украйна срещу Русия е подкрепена по всякакъв начин от западните милитаристични държави

    Коментиран от #85, #86

  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 ПО ДОБРЕ КАЖЕТЕ ЗАЩО НЯМА

    9 1 Отговор
    И ДА ЗАПОЧНЕ !?

    Коментиран от #90

  • 85 Браво на неразбиращия:

    1 12 Отговор

    До коментар #81 от "Наблюдател":

    ...А да унищожаваш земята на съседната страна е много умно, много благородно и много хуманно! Украинците стрелят.защото се отбраняват! А за какво стрелят руските фашисти?

    Коментиран от #88

  • 86 Бурни овации за наблюдаващия😆😅🤣

    4 4 Отговор

    До коментар #81 от "Наблюдател":

    Такава интерпретация на събитията, дори и в рушките пропагандни централи не са се сетили да лансират! Сега очакваме Сорос да насъска марсианците и конфликта от глобален да ескалира в галактически! 😅🤣😂
  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 УКРАЙНА НЕ Е СЪСЕДНА НА РУСИЯ СТРАНА

    8 2 Отговор

    До коментар #85 от "Браво на неразбиращия:":

    А РУСКА ТЕРИТОРИЯ !

    Коментиран от #91, #92, #98

  • 89 Предпоследият бургазлия

    3 1 Отговор

    До коментар #76 от "Последният Софиянец":

    а, дали ще го чуеш, защото това пялкане към момента, което идва от ушите ти, може и да ти увреди слуха.
  • 90 Казваме:

    1 4 Отговор

    До коментар #84 от "ПО ДОБРЕ КАЖЕТЕ ЗАЩО НЯМА":

    Няма да започне, защото задунайци не разрешават. Корни и копейкин заплашват, че ще избиват ченета на американци и европпейци само да са посмели да мръднат милиметър! Да не говорим за редовите рушофили готови да рипнат тутакси ори украинско движение.
  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Е...ти се охвърля с л@jH@ и по ушите🤣

    1 5 Отговор

    До коментар #88 от "УКРАЙНА НЕ Е СЪСЕДНА НА РУСИЯ СТРАНА":

    Я кажи още кои руzки изконни територии ще отвоювате! Освен задунайските разбира се! 😆😅🤣
  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Ха ха

    3 0 Отговор

    До коментар #82 от "КЪДЕ Е":

    На "заслужений"вечний отдих.
  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Рома

    0 0 Отговор
    Много разных розмышленй про наступление кагда и как.. но на самом деле занаво веласипед изабретать ненадо. Ползучее наступление сутками, неболшими групами кажетса более перспективным. Выяснив огневые точки их подавлять и прорыватса далше в глубь обороны рашистов прошчюпывая наиболее слабые места. Разветка, снабжение, ротация и непопасть в катёл если где то слишком хорошо везёт.
    Что случается с болшыми накоплениями техники и живои силы все знаем.
    Чево непреятель стараетса наити и уничтожить сеичас своими ракетными ударами тоже понимаем.
  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 това ли ти шепне

    1 2 Отговор

    До коментар #88 от "УКРАЙНА НЕ Е СЪСЕДНА НА РУСИЯ СТРАНА":

    Митрофанова на ухото?
  • 99 123456

    1 2 Отговор
    Ми , нема ора! Двамата пилота са на обучение и нема други!
  • 100 Мвкеукрофил ;)

    4 1 Отговор
    Без помощта северномакедонската армия няма да има никво украинско настъпление !!!
Новини по държави: