Last news in Fakti
  Тема: Украйна

23 Май, 2023 19:33, обновена 23 Май, 2023 21:08 8 227 186

Тежък ден в Белгородска област! Москва: Отбихме нападението

  • русия-
  • украйна-
  • белгородска област-
  • война

Обявеният в Белгородска област режим на антитерористична операция е отменен, съобщи преди минути губернаторът Вячеслав Гладков

Тежък ден в Белгородска област! Москва: Отбихме нападението  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Руските военни съобщиха, че са разгромили бойците, атакували вчера руски пограничен район с бронирани машини. Те уточниха, че при ответните действия са били убити "над 70 украински националисти", а останалите нападатели са били изтласкани обратно в Украйна, предаде Ройтерс, като се позова на изявление на руското министерство на отбраната, съобщава БТА.

Агенцията отбелязва, че това нападение в руската Белгородска област е един от най-сериозните набези в Русия от територията на Украйна от началото на войната преди 15 месеца и за него са поели отговорност две предполагаеми антикремълски въоръжени групи, в които участват руснаци, живеещи в чужбина.

Още новини от Украйна

Министерството на отбраната в Москва, което обвини украинските власти за нападението, съобщи, че неговите сили са обкръжили вражеските бойци и са ги разгромили с "въздушни удари, артилерия и активни действия на граничните части".

Според изявлението над 70 бойци са убити, като са унищожени 4 бронирани бойни машини и 5 пикапа.

"Остатъците от националистите бяха изтласкани обратно към украинска територия, където продължиха да бъдат обстрелвани докато не бяха напълно отстранени", се казва още в изявлението.

Ройтерс подчерта, че не може да потвърди информацията.

Едната от двете групировки - "Руски доброволчески корпус" - изглежда потвърди в социалните мрежи, че нейните сили са се изтеглили, като заяви: "Някой ден ще дойдем, за да останем".

Киев по-рано заяви, че следи ситуацията, но "няма нищо общо с нея", както направи през март, когато една от групите, състояща се, според Москва, от крайнодесни руски екстремисти, управлявани от украинското разузнаване, нахлу в друг граничен регион.

Бившият президент Дмитрий Медведев, сега заместник-председател на Съвета за сигурност на Русия, бе цитиран от руската агенция РИА "Новости", че отричането от страна на Киев е "лъжа" и нападателите заслужават да бъдат изтребени "като плъхове".

Губернаторът на Белгородска област Вячеслав Гладков заяви по-рано, че армията и другите сили за сигурност все още провеждат "антитерористична операция" и призова евакуираните жители все още да не се връщат. Той съобщи, че една възрастна жена е починала по време на евакуацията и
трима души се лекуват от различни наранявания, но няма убити цивилни.

Двете групировки, които поеха отговорност за нахлуването са "Руският доброволчески корпус" и легионът "Свобода за Русия", базирана в Украйна руска милиция, ръководена от бившия руски опозиционен политик Иля Пономарьов, която твърди, че работи вътре в Русия за свалянето на Путин.

"Руският доброволчески корпус", който пое отговорност за нападението през март, е основан през август миналата година от базирания в Украйна руски националист, известен като Денис Капустин. На 17 май "Руският доброволчески корпус" обяви, че обединява силите си с легиона "Свобода за Русия".

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че Русия провежда "специална военна операция" в Украйна отчасти да осигури, че подобни инциденти няма да се повторят. "Това още веднъж потвърждава, че украинските военни продължават действията си срещу страната ни. Това изисква много усилия от наша страна и тези усилия продължават", каза говорителят на Кремъл.

Запитан за съобщенията дали нападателите са етнически руснаци, а не етнически украинци, Песков каза: "Те са украински бойци от Украйна. Има много етнически руснаци, които живеят в Украйна. Но те все пак са украински бойци".

Руските разследващи органи съобщиха, че са започнали дело за тероризъм. Те заявиха, че нападателите са обстрелвали жилищни и административни сгради и гражданска инфраструктура преди да бъдат прогонени.

Преди минути губернаторът Вячеслав Гладков обяви в "Телеграм", че "режимът на антитерористичната операция" в Белгородска област е отменен, предаде ТАСС.

"Взето е решение да бъде отменен правния режим на антитерористичната операция в Белгородска област. Съответният документ е публикуван", написа той.

Все пак, за голямо съжаление, имаме загуба, загина мирен жител на село Козинка, добави Гладков в "Телеграм", изразявайки съболезнования на всички роднини и близки.

Според Гладков съпругата на загиналия се намира заедно с ранените в болница и лекарите ѝ оказват необходимата медицинска помощ.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 56 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    90 133 Отговор
    Слава
    На
    Украйна

    Коментиран от #59, #70, #105, #177

  • 2 Пръц

    93 41 Отговор
    Тежък ден и за Артьомовск,Бахмут,Уашингтун,мазното Токио и д-р.

    Коментиран от #7, #174

  • 3 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    63 101 Отговор
    Русия
    Нападна
    УКРАЙНА

    Коментиран от #32

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 УКРАЙНА🇺🇦ха ха ха

    54 81 Отговор
    Алооо рашисти не са 70 а 7 вие лъжата си я нямате за нищо

    Коментиран от #17, #110

  • 6 САТЪРА НА ХАНА

    66 22 Отговор
    ВОЕНКОРИТЕ КАЗАХА ЧЕ НЯМА НИТО ЕДИН ЗАГИНАЛ СПЕЦНАЗ , И САМО ЕДИН СЕЛЯНИН Е ПОЧИНАЛ ОТ РАНИТЕ СИ. ИМА НЯКОЛКО РАНЕНИ
    ....
    ДЕМЕК БИЛО Е ТЕЖКИЯ ДЕН НА ГОЛЕМИТЕ РУСКИ НОЖОВЕ:))

    Коментиран от #16, #21

  • 7 Някой

    92 22 Отговор

    До коментар #2 от "Пръц":

    Пишат подобни пасквили, за да не напишат истинските новини. Руското правителство се подготвя да забрани транзитното преминаване на полски превозни средства - камиони, бусове и вагони през руска територия. Ще се налага да обикалят през

    Коментиран от #15

  • 8 Урюрвкос

    49 16 Отговор
    украинските блогери пишат че в село Грайворон е имало склад със тактически бойни глави и целта на нападението е била да бъдат откарани в Украйна.

    Коментиран от #43, #118

  • 9 стоян георгиев

    69 24 Отговор
    Гонили са диверсантите фашисти до позиция на която е била позиционирана мишена на руска артилерия и от там не е за разказване артилерийски огън сещате се.

    Коментиран от #147

  • 10 Много ясно

    40 4 Отговор
    Най нормалното нещо е да се изтеглят..тая акция е подсигурена с термо дронове работи..гледат на часовника преценяват горе долу ония кога ще са се прегрупирали..видят ли скаутите голямо движение камшика и чао
  • 11 Рашавия

    38 35 Отговор
    "Русия провежда "специална военна операция" в Украйна отчасти да осигури, че подобни инциденти няма да се повторят. "Това още веднъж потвърждава, че украинските военни продължават действията си срещу страната ни."

    Явно и Украйна провежда "специална военна операция" в Русия.

    Коментиран от #20, #112

  • 12 САТЪРА НА ХАНА

    102 28 Отговор
    ШЕФА НА РУСКИЯ КОНСТИТУЦИОНЕН СЪД ЗАНЕСЕ НА ПУТИН В КРЕМЪЛ КОПИЕ НА ФРЕНСКА КАРТА ОТ 17 ВЕК. ЧИЙТО ОРИГИНАЛ СЕ ПАЗИ В ЛУВЪРА
    И ПОКАЗА ЧЕ НА НЕЯ НЯМА УКРАЙНА
    .... А ПУТИН ОТВЪРНА " ЗНАЕМ ТОВА"
    ..... .... ХАХАХА

    Коментиран от #18, #119

  • 13 Сатана Z

    96 33 Отговор
    Да атакуваш село с мирни жители е тероризъм,подобно на Американските убийци във Виетнам
    На 16 март 1968 г. група американски войници пристигат в село My Lai в общността My Lai в североизточната част на страната, за да го прочистят от Виет Конг. Вместо партизаните от Фронта за национално освобождение на Южен Виетнам обаче те откриват там невъоръжени цивилни, които са брутално избити. Избиваха всички безразборно – жени, деца, старци. По официални данни тогава в Сонг Ми са загинали 504 души.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 САТЪРА НА ХАНА

    82 24 Отговор

    До коментар #7 от "Някой":

    ОТ ЗАБРАНАТА ЗА ПОЛСКИ ТИРОВЕ
    ... СЕ ОЧАКВА ПОЛША ДА ГУБИ ПО 8.5 МИЛИАРДА ЕВРО НА ГОДИНА :))
  • 16 Ноща на късите пищови беше

    54 11 Отговор

    До коментар #6 от "САТЪРА НА ХАНА":

    Ти вярваш ли им??
    На точно тия хора цялото оръжие им беше made in USA..тия не са разходен материал..сигурно всичките са американски руснаци от мисиите
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Сатана Z

    102 19 Отговор

    До коментар #12 от "САТЪРА НА ХАНА":

    Джо Байдън каза тези дни ,че ще върне Русия в 19 век.Дъртия дори не е поглеждал картата с територията на Руската Империя през този период .

    Коментиран от #122

  • 19 Русофил

    36 69 Отговор
    Сто души направиха разногледи Вторая в мире. Ами ако ударят утре?

    Коментиран от #22, #56, #126

  • 20 Така такаа

    35 53 Отговор

    До коментар #11 от "Рашавия":

    След 15 месеца война, сега бойни действия на руска територия.Безаналогови са.

    Коментиран от #38, #132

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Да се смееш ли да плачеш ли

    32 58 Отговор
    70 партизани направиха за смях втарая в мире 🤣🤣🤣🤣

    Коментиран от #29, #48, #163

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Глупаци

    21 48 Отговор
    Зле скалъпен кремалски театър, по зле и от ония измислени дронове, смешници 😁😁😁

    Коментиран от #33, #136

  • 26 АХМАТ СИЛА

    34 12 Отговор
    Тия много ми напомнят за онези в далечното минало в залива на прасетата
  • 27 Анонимен

    38 12 Отговор
    Започна ли контрата на Украйна? Какво чакат?
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 4444

    31 53 Отговор
    Само се вижте руските тролове, от снощи до сега колко пъти ви смениха опорките... Убитите "украински нацисти" и в момета дават интервюта по телеграм каналите си и умишлено не крият лицата си, за да се знае, че са руснаци. Даже и имената си не крият, за да се знае, защото е ясно, че кремълските мерзавци и трупове от Украйна ще домъкнат, само и само да излъжат собственото си население.

    Коментиран от #40, #49

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Реалист

    51 11 Отговор
    Това е наркоманска история утре няма да, се помни дори, че са били в Белгород обаче те са мъртви. Абс безсмислица на друсани камикадзе и петата колона им се радва. това ви е морала на соросои.дите.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Урюрвкос

    11 23 Отговор
    Украйна удари силно руските опозиционни сили които имаха конгрес на 30апр23г в Берлин. Там приемат декларация за смъкване режима на Путин като престъпен и нелегитимен. . Сега обаче подвиха опашка и не вземат отговорност за случката а това са==="Краков за свободна Русия", "Свободна Русия земята на северен Рейн", "Пламъка на Свободата", "Испанска асоциация на свободните руснаци", "Гласът на разума" и т.н.
  • 37 Само да питам

    57 14 Отговор
    Това ли са ценностите и стратегията на окраинските фашисти командвани от НАТО да пращат хората си на самоубийство срещу Руската армия ?
  • 38 Мишел

    40 12 Отговор

    До коментар #20 от "Така такаа":

    Това не са бойни действия на руска територия, а отстрел на 70 бандерофашисти на руска територия.
    В сраженията на украинска територия украинските военни все пак дават само седем пъти повече жертви от руснаците.
    На руска територия денацификацията е поне десеткратното по ефективна.
  • 39 Професора

    59 12 Отговор
    Умряха 100 окраинци в Белгород за кефа на едини които издигат в култ третополовите .
  • 40 Нищо няма там

    9 35 Отговор

    До коментар #31 от "4444":

    Тия от революцията заминаха с много трактори натам..едно копче няма да намерят ушанките..да не говорим за трупове..дори и да са имали повредени машини украинците са им пратили резервни..сигурно са имали и хеликоптер за евакуация..просто ушанките са се направили на умни да ги стрелят много и да се опитват да ги обхождат по фланговете и ония са взели завойте на минутата
    Това е специална операция..не е опит за завладяване на блатото все още

    Коментиран от #57

  • 41 Спецназ

    9 20 Отговор
    Малцина знаят, че още в първите месеци на ВСВ,

    Сталин нарежда бомбардировка на Берлин и тя е донесла големи поражения.

    На армията му предстоят още 2 години отстъпление и отбрана на руска земя.

    Не тактически, а ей-така за повдигане на духа на армията.

    Това, което правят ВСУ на руска територия е нещо такова.

    Коментиран от #141

  • 42 ТТТ

    13 17 Отговор
    Разсипия се денацифицира. Който сее ветрове, жъне бури.
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Историка

    36 8 Отговор
    И Хитлер пращаш армията си срещу руските оръдия на безсмислен щурм резултата касапница и милиони жертви на Вермахта

    Коментиран от #52, #72, #157

  • 45 НА ДЯДЯ ПУТИН МУ ИЗБИ

    11 28 Отговор
    Студена пот........

    Коментиран от #142

  • 46 стоян георгиев

    41 6 Отговор
    Пратиха ги курбан та да имат жълтите кафявите сайтове днес да има какво да пишат.
  • 47 Путиноид

    15 32 Отговор
    Има много етнически руснаци,украински бойци.

    Значи има руснаци които се бият за Украйна
    Този път потвърдено от Песков .

    Кое не е ясно , Русороби.
    Онези 80 % одобрение за Путян , забравихте ли ги?
    Хаха

    Ще стават повече Руснаците които ще гърмят по Орките .
    Неизбежно е .
    Хаха

    Коментиран от #73, #143, #168

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Окраин4ев

    33 8 Отговор
    С тази стратегия по добре да капитолират от КИЕВ иначе ще има 20 000 000 окраинки които ще останат стари моми.
  • 51 Свобода за Русия

    16 36 Отговор
    Руснаците се борят за свободата си браво братя ние сме с вас смачкайте джуджето слава на Русия
  • 52 Историка

    11 20 Отговор

    До коментар #44 от "Историка":

    Кой колко жертви е дал във войната .
    И тогава говори кой е пращал на заколение Войските си .
    Хаха.

    Коментиран от #53, #144

  • 53 Хисторик

    29 9 Отговор

    До коментар #52 от "Историка":

    Руснаците дават жертви основно от страна на цивилните, а Германия дава 12 000 000 основно мъже!

    Коментиран от #55, #58, #77

  • 54 Гиркин

    8 28 Отговор
    И той днеска похвали идиотите от ФСБ и тези от граничните руски войски .
    Хаха .
    Поздравява ги за пълното безхаберие и простотия .
    И им пожела да продължават така .
    Хаха
  • 55 Къде ги

    7 16 Отговор

    До коментар #53 от "Хисторик":

    Видя тия 12 милиона .умник
    Хаха
    Хисторик ми бил.
    Хаха
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Така е

    16 1 Отговор

    До коментар #40 от "Нищо няма там":

    нищо няма

    Коментиран от #145

  • 58 Хистерик

    8 9 Отговор

    До коментар #53 от "Хисторик":

    Убитите германци..армия+народ са 8 милиона..тая година съм проверявал не се зори

    Коментиран от #66

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Русофил

    14 29 Отговор
    Слава на Руския народ борещ се за освобождение от ПУТЛЕРАСЕТЕ
  • 61 ТОЧНО ТАКА...!

    34 7 Отговор
    Тежък ден...,но за фашистките нападатели!Има ги в нета-натъркаляни един до друг,пътувайки с еднопосочен билет до Бандера ...!

    Коментиран от #68

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Тра ла ла

    15 4 Отговор
    Бахмут падна ли че не разбрах

    Коментиран от #69

  • 65 Артилерист

    40 7 Отговор
    Не се казва кой спонсорира терористичните групировки на опозиционерите на украинска територия. Но не е трудно да се досетим, че това са американците. Те самите са терористи и си признаха, че дават милиони за тяхно влияние навсякъде по света. За влияние в България са дали скромните 47 милиона, но има българи, които и за малко се продават. Иначе, добро е уточнението на Песков, чи това са УКРАИНСКИ БОЙЦИ! Може и да са руснаци по националност, но те са дресирани, нацизирани, подготвяни в Украйна и нахлуват от там. Те са ликвидирани от руски сили за охрана и отбрана, и няма да може да разказват, какво им се е случило, но урока, който руснаците са дали не вярвам да не се вземе предвид от други мераклии да прекрачват непозволено руските граници...
  • 66 Напиши му

    4 22 Отговор

    До коментар #58 от "Хистерик":

    На Червения Хистерик колко милиона е пратил на Заколение Джугашвили.
    Хаха .

    Коментиран от #87

  • 67 Гръч

    36 5 Отговор
    Това за пореден път доказва,че укрите нямат армия а само фашистки банди с некомпетентно командване.Русия не бърза и спокойно ги избива
  • 68 Верваме

    11 26 Отговор

    До коментар #61 от "ТОЧНО ТАКА...!":

    По руската телевизия щяха да танцуват казачок заради "голямата" победа..лъжат пак да радват руските бабички преди сън
    тоз губернатора гледаше все едно че ще припада всеки момент

    Коментиран от #156

  • 69 В Белгород

    7 17 Отговор

    До коментар #64 от "Тра ла ла":

    Бягат ли , има ли евакуация и аз не разбрах .
    Какви са тия задръствания ?
    Не разбрах .
    Хаха

    Коментиран от #146

  • 70 няма ли нацизъм тук?

    16 1 Отговор

    До коментар #1 от "ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Ние, етнически българили сме?
    Кой орган в ЕС може да направи проверка?
    Навремето един луд немец мерише главите на хората.
    Днес пак ли си задаваме въпроса за етнически произход?
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Aлфа Bълкът

    6 19 Отговор

    До коментар #44 от "Историка":

    Жертвите на руския фронт 4,5млн германци, 11млн съветски граждани, не само руснаци. Защото Русия удобно си приписва 27млн жертви с цивилното население срещу Германия.
    Въпреки че това число е смешно. Излиза, че един германец прибирал 6-7 човека със себе си.
    Та от тези 27млн жертви на СССР, 7млн са украинци 2,2млн беларуси. Литва, Латвия, Естония, Казахстан, Азербайджан, Армения, Грузия, Узбекистан и другите републики жертви не са дали според Русия.
    Дори и за самата Русия не се знае броя на жертвите, като се замисля, за да може да си приписва всички.

    Коментиран от #79, #149

  • 73 А50

    26 6 Отговор

    До коментар #47 от "Путиноид":

    Всъщност те вече са 100 по малко. И това не са руснаци а еничери също като вас cop.оснята
  • 74 😆.......

    12 22 Отговор
    Великата и непобедима руска армия жъне победа след победа, след като превземаха сто пъти Бахмут, изпепеляваха цяла Европа и САЩ по три пъти на ден, пиха кафета в Брюксел, Берлин и Париж, потапяха острова поне десет пъти, сега разгромиха и диверсионната армия нападнала ги ненадейно, за секунди ги разгромиха, и жителите на Лисабон обнадеждени чакат путин да дойде да освободи и тях.
  • 75 гойда орки!

    1 11 Отговор
    гойда!
  • 76 Зевзек

    22 4 Отговор
    За това ли зеленият иска техника и оръжия?Да напада цивилни и да прахосва с лека ръка дарените му военни машини?
  • 77 чичо стамат шумков

    12 4 Отговор

    До коментар #53 от "Хисторик":

    Руснаците дават жертви основно от страна на цивилните, а Германия дава 12 000 000 основно мъже!======= По отношение на загубите на войници от действащите армии и при двете страни няма съществена разлика.основните жертви на руснаците идват от страна на цивилното население(само в блокадата на ЛЕНИНГРАД се предполага ,че са умрели от глад студ и болести свързани с нечовешките условия ,между 1-1,5 милиона цивилни.Вече има анализи и изследвания,че не е вярно досегашното мнение, за рискуване живота на руските войници безмислено.СПОРЕД ТЕЗИ ИЗСЛЕДВАНИЯ ЗАГУБИТЕ НА ЖИВА СИЛА ОТ ЧЕРВЕНАТА АРМИЯ СА 9-10 МИЛИОНА НА ВЕРМАХТА ОКОЛО 8 МИЛИОНА .ОБЩИТЕ ЖЕРТВИ НА ГЕРМАНИЯ СА 9-10 МЛН НА СССР ОКОЛО 20 МЛН.

    Коментиран от #106, #115

  • 78 Сатана Z

    4 17 Отговор
    Млатенето на вата и прибарането й в чувалите започна и в изгнилата просия, скимтене да се чува о копейките гладни!

    Z
  • 79 Али и баба

    11 2 Отговор

    До коментар #72 от "Aлфа Bълкът":

    По твоята смеш.на теория значи грузинците са виновни за действията на Сталин,а не руснаците...
  • 80 Гринго

    21 3 Отговор
    Отново терористи с американска техника...нищо ново.
  • 81 Слава на Украйна

    24 8 Отговор
    Любопитно ми е колко от защитниците на Окраина са ходили войници.Колко от тях са минавали полосата и как могат да боравят с каквото и да е оръжие.Аз съм фазан ,кашик.Ако се наложи ще застрелям всеки америакнец на наша територия,но няма да допусна поверения ми взод да се бие с руснаци.

    Коментиран от #84, #152

  • 82 А50

    6 17 Отговор
    Ребята остана ли нещо от втарая или Зеленски ррибра всичката леш по чувалите, скажите плсс! Ресторанта ми замина..

    Коментиран от #150

  • 83 Прокопий

    5 22 Отговор
    СмЕх, разбираш ли.
    Двама заблудени украински ловци влезнали в Просия, ватите вдигнали авиация, артилерия, две дивизии и се изпоизбили, а сега срамът е голям и се чудят какво да лъжат и мажат!
    СмЕх!!! 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    Коментиран от #173

  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Предполагам така ще стане

    4 22 Отговор
    Какво са разгромили, колкото са завзели Бахмут. Те са в капан. А в Белгород си действат руски бойци против диктатурата. Скоро в цял рашистан.
  • 86 Мили женки

    29 2 Отговор
    На мен калшника ми тежа 18 месеца,тия дет не сте го хващали,ама сте се надървили да убивате руснаци,ми е чудно дали и една нощ под открито небе ще изкарате.

    Коментиран от #154

  • 87 Билкара

    19 4 Отговор

    До коментар #66 от "Напиши му":

    Нещо се бъркаш, Сталин води,, Отечествена война", а Германия напада! В Окрайна ако киевския режим не беше нападнал руснаците в Донбас сега нямаше да има за какво да си пишем по такива теми защото вс щеше да е нормално както преди 2014 г.

    Коментиран от #92

  • 88 Какво се чудят

    13 2 Отговор
    Украинци ли са или са руснаци
    Те са един и същия народ разделен по идеологически признак но не цялото население на отделните страни а само надъханите националисти от двете страни на границата
  • 89 Прокопий

    8 11 Отговор
    Самогонните крепостници започнаха да отбиват нападения на собствена територия... Киев за три дни, а?!?
    Безаналогови!
    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    Коментиран от #95, #175

  • 90 Наркос

    15 5 Отговор
    Че деня е бил тежък , тежък е бил. Въпроса е за кого.
    70 хитлеристка са пратени при чичо Адолф , останалите са плюли на петите.

    Коментиран от #99

  • 91 Последния Софиянец

    2 3 Отговор
    ЛЕДА СЕ ПРОПУКА ДРУГАРИ СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ
  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 вип

    5 17 Отговор
    Путин е прежалил Белгород, но РОК може да тръгне и към мацква и тогаз лошо...Важното е че гражданската война в РФ вече започна.
  • 94 академик кадиров

    5 12 Отговор
    Граждане Белгородской Народной Республики!
    Берите власть в свои руки!
    Похоже, что с вами будет легче договориться, чем с этой шайкой наркоманов и неонацистов из Кремля.
  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Митьо Зъркела

    6 15 Отговор

    До коментар #4 от "Бесен-_ Язовец":

    Кажи че са ликвидирали руснаци биещи се за свобода, или те е срам ??

    Коментиран от #101

  • 97 Слава Украини

    11 1 Отговор
    Ще застрелям американеца,защото иначе той ще ме застреля и ще поведе взвода на заколение.И идиоти нямате идея колко е страшно да сте в окоп и да ви стрелят наужким,не ми се мисли наистина какво е.
  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Здравей

    3 16 Отговор

    До коментар #90 от "Наркос":

    Дон тъпирдо,много вярваш на руцката пропаганда.Според тях и крайцера Мацква още плава,ама под вода и Херсон е рассия ,ама не е и др.руцки лъъъъъъъъъжи.
  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 КОНТРАТА

    7 1 Отговор

    До коментар #96 от "Митьо Зъркела":

    Американци бяха не руснаци признай си!
  • 102 Анатолииии ииий,

    14 4 Отговор
    още вмера ги смляха бре за няма и ден 70 парцала ги проснаха като млади яребици барабар с натовската им техника. В момента гледам кадрите от телеграм каналите. Укропските терористи са жалка картинка.
  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Жребец под наем

    14 4 Отговор
    39 укри живели като кучета,отстреляни като бесни кучета,отиват директно за храна на кучетата.Кръговрат,кво да правиш.
  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 8888

    2 11 Отговор

    До коментар #77 от "чичо стамат шумков":

    И 6 000 000 руснаци в лагерите после ги писаха евреи. 12 000 000 са жертвите от Германия. Само при Сталинград Червената армия избива 3 000 000 войници.

    Коментиран от #124

  • 107 Абе русофилчета

    3 15 Отговор
    Толкова ли ви е хубаво да правите тутурутурутки на ка путин.Те в рассия бегат от него,вие точите лиги.Странни екземпляри.С вас трябва ,като с Цв.Радойнов.
  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 Прокопой

    10 1 Отговор

    До коментар #98 от "ДДРОнег":

    Научи поне български, некадърнико. За руски е ясно, че нямаш капацитет...
  • 110 70 парцала са

    15 3 Отговор

    До коментар #5 от "УКРАЙНА🇺🇦ха ха ха":

    само на руска територия останалите са ги смачкали на укропска територия.
  • 111 Камикадзе!

    15 3 Отговор
    Щеше да е хубаво руснаците да бяха хванали някого жив, преди да ги направят на кайма. Сигурен съм, че "руските националисти" са били с малки имена Джон, Смит, Джейк, Майкъл и тнт. И нищо чудно да са били пенсионирани тюлени в твърде ранна възраст за пенсиониране. Задачата им е била или раздухвате гражданска война или умиргате. Е те са избрали второто

    Коментиран от #116

  • 112 Ама нейната

    14 2 Отговор

    До коментар #11 от "Рашавия":

    завършва с пълен крах, както при Мариупул, завода Азов, Соледар, Артьомовск и т. н.
  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 Има един добър проблем

    20 4 Отговор
    Ако тръгне мобилизация,90 % от тези който можем да стреляме ще се целим в американци.Добрия американец е мъртвият.Имат си Америка,тук не сме ги викали.

    Коментиран от #117, #159

  • 115 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 116 Жребец под наем

    14 3 Отговор

    До коментар #111 от "Камикадзе!":

    Те САС са хитри,надъхват тъъъ пите укри да операт пешкира,а те стоят настрана и гледат сеира.Ако има "инструктури,те" па си носят личните карти с цел репатриране в насипно състояние.

    Коментиран от #120

  • 117 Знаеш ли

    6 14 Отговор

    До коментар #114 от "Има един добър проблем":

    Дядо ми как е посрещнал руснаците през 1916 в Добруджа.С пушка ,като всички тогава и ги изгонваме където им е мястото зад Дунава.А на мен не ми казвай по кой ще сърелям.

    Коментиран от #133, #148, #164

  • 118 нпо агент

    15 2 Отговор

    До коментар #8 от "Урюрвкос":

    сигурно имало и Кинжал..от малките по 1 метър..същите който Кличко показа и се похвали как пейтриот свалят всички ракети..дори тези които още не са изстреляни..но всички знаят че този път пейтриот станаха за скраб..Да питам къде се намира мин.на бившата отбрана на укропия..Замужни...нещо от 10 дена няма ни гък ни мък .

    Коментиран от #125

  • 119 стоян

    2 10 Отговор

    До коментар #12 от "САТЪРА НА ХАНА":

    До 12 ком - е и - ама вече има Украйна заради простотията в русия - ако бяха умни руснаците щяха да ги привлечат украинците както САЩ засмуква европейци
  • 120 Гледай в нета

    2 9 Отговор

    До коментар #116 от "Жребец под наем":

    Хората си защитават държавата.Ти не знам за какво говориш.
  • 121 ВЕРНОТО ЗАГЛАВИЕ

    16 2 Отговор
    ...................Москва: Отбихме нападението........................ПО ТОЧНО...............ИЗБИХМЕ НАПАДАТЕЛИТЕ.......!!!
  • 122 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 123 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 124 Ти си некъв луд

    1 4 Отговор

    До коментар #106 от "8888":

    Какви 3 милиона те гонят бе ,Шаранков.Ако имаш нет провери рибо.
  • 125 Малкия Стоянчо

    16 1 Отговор

    До коментар #118 от "нпо агент":

    Абе къде е батко?Къде са Сирски,Мисирски и Заложни.

    Коментиран от #166

  • 126 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 127 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 128 Руснаците в Украйна били украинци

    1 6 Отговор
    Как може такава ерес?
  • 129 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 130 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 131 Аз съм веган

    3 13 Отговор
    Ах колко жалко е да си рашист
  • 132 Ама всичкия

    9 1 Отговор

    До коментар #20 от "Така такаа":

    цирк продължи няма и ден и руснаците ги вкараха трайно под земята. Като постигнатото от укро терористите сравнено със загубите им е 0 към 100% ликвидация. С тези темпове за 10 дена 1000 укра ще идат при Бандера.
  • 133 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 134 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 135 Копейкин

    4 8 Отговор
    Какво е станало няма значение. Моите гласоподаватели са кухи като 100 гъдулки. Пак за мен ще гласуват

    Коментиран от #167, #170

  • 136 Неграмотнико,

    10 1 Отговор

    До коментар #25 от "Глупаци":

    театъра е сатеричен за руснаците и трагичен за укро терористите. За укрите никакви постигнати цели, и 100% ова загула в жива сила и техника.
  • 137 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 138 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 139 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 140 Стигнахме дъното

    8 2 Отговор
    От военното окръжие ходят по блоковете и питат домоуправителя дали някой иска да се сражава за украйна
  • 141 За бомбардировките

    3 0 Отговор

    До коментар #41 от "Спецназ":

    над Берлин още през1941г зная много добре, но ти ми кажи къде отстъпват руснаците в продължение на 2 години, а това прави до 1943г и то до есента ако трябва да сме точни. Нещо историята ти издиша много яко а глупавите ти сравнения просто няма да коментирам.
  • 142 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 143 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 144 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 145 Има и още от този

    7 0 Отговор

    До коментар #57 от "Така е":

    тип видеа, дори как са подредили 20 парцалакато яребици след лов и доста западна техника.
  • 146 Вчера сутринта

    6 1 Отговор

    До коментар #69 от "В Белгород":

    имаше валко напрежение но задръствания нямаше, а до вечерта всичко бе оправено.
  • 147 С0юзмультфильм

    0 8 Отговор

    До коментар #9 от "стоян георгиев":

    По руската телевизия ли това 😁😁😁
  • 148 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 149 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 150 Да си о с р ан

    3 1 Отговор

    До коментар #82 от "А50":

    и да си мислиш че си велик ей тва се вика олигофренщина.
  • 151 Мишел

    2 8 Отговор
    Някой чул ли е някъде на планетата да се прави специална операция с годвачи, обущари, беззъби затворници и клошари, скажете ребята!

    Коментиран от #158

  • 152 ИМЕННО...!

    4 0 Отговор

    До коментар #81 от "Слава на Украйна":

    И аз съм същият!
    И аз мисля по абсолютно същият начин...!
  • 153 Мечокът бяга от 3 вълка,но

    6 2 Отговор
    Много по-слаба женска мечка,заради мечетата побеждава глутница от 10 вълка.Мечката оцелява,но 5 вълка са щета.
    Не барайте женската,щото може да се ядоса мъжкия.

    Коментиран от #178

  • 154 И на мен също

    7 0 Отговор

    До коментар #86 от "Мили женки":

    ми тежа горе долу толкова, та те подкрепям на 100%.Едва ли ще легнат в студена локва ноември месец с прехвърчащ сняг, като ти дадат команда залегни и до вечерта да ходиш с вокър шинел и въшкарници, а краката да ти джвакат в обувките пълни с вода.
  • 155 Уkpoпитeци, сър

    11 3 Отговор
    Толкоз си могат ykpoпитeцитe. Резултата от мероприятието - стотина изтpeпaни пapзитa и един руски алкохолик.
  • 156 А бе не знам...!

    10 3 Отговор

    До коментар #68 от "Верваме":

    Но знам едно със сигурност!
    Тази вечер пак ще вият сирените на умряло в Kiiв...!!!
  • 157 Ердоган

    2 10 Отговор

    До коментар #44 от "Историка":

    ПрЕятелю САЩ са дали 1400 изтребители на Русия да се бие срещу Хитлер защото ги е нападнал. Ако САЩ даде 1400 на Украйна от Киев за три дня ще стане Москва за три дня

    Коментиран от #160, #161, #171

  • 158 Пиер!

    8 4 Отговор

    До коментар #151 от "Мишел":

    Някой чул ли е някъде на планетата готвачи, обущари, беззъби затворници и клошари, да разкатават играта на редовна украинска армия и на високоплатени натовски наемници...,скажите ребята...!
  • 159 Да много

    6 0 Отговор

    До коментар #114 от "Има един добър проблем":

    си прав, така е. Другите които автомат са виждали на телевизор или картинка ще фанат знавената на дъгата. Един такъв екземпляр Макаровия щеше да му почупи пръстите защото го бе хванал кйто каубой. За Калаша се откада въобще.
  • 160 Фърчоплани летят

    9 1 Отговор

    До коментар #157 от "Ердоган":

    И пет хиляди да даде, кой ще шофира щайгите ф16? Призрака на Киев ли?
  • 161 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 162 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 163 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 164 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 165 Уkpитe в червената книга

    5 4 Отговор

    До коментар #30 от "ТаУмВзе":

    От толкова бой по Могучая ще останат ли ykpoфaши? Както са я подкарали ще ги пишем в Червената Книга, като зacтрaшeн от изчeзвaнe вид.
  • 166 Залужний,

    4 4 Отговор

    До коментар #125 от "Малкия Стоянчо":

    вече се нарича Разложний, за 10 дена процеса по разлагане вече е започнал. Сирски е и той с Разложний при Бандера.
  • 167 Toва е безспорен

    1 0 Отговор

    До коментар #135 от "Копейкин":

    Факт.
  • 168 Да бе

    7 1 Отговор

    До коментар #47 от "Путиноид":

    И какво те учудва, винаги е имало колаборационисти и тези не правят изключение. Важното е, че видяхме нагледно каква е съдбата на разни предатели, да се надяваме същото да застигне и предателските copocни.
  • 169 Вече са

    3 0 Отговор

    До коментар #129 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    По кофите.
  • 170 Ти да не

    5 0 Отговор

    До коментар #135 от "Копейкин":

    си от тpeтoпoлoвитe последователи на шарлатанията с шарените чорапки?
  • 171 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 172 Малоумници

    7 1 Отговор
    Четете за Волинското клане, ега ви просветне у мозъка!
  • 173 Цели 100

    6 0 Отговор

    До коментар #83 от "Прокопий":

    фашистки ykpoпа бяха дeнaцифиpaни и пратени да правят като вятъpa на бандерата в пъkлoтo!
  • 174 полит корект

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "Пръц":

    трябва да се яде, а?

    Коментиран от #180

  • 175 И кой

    2 8 Отговор

    До коментар #89 от "Прокопий":

    от Кремъл беше казал "Киев за три дни", ще ми припомниш ли?
  • 176 Тим билдинг

    3 1 Отговор
    Ген.Власов с милионна армия.И кво стана?
  • 177 Стиропор

    2 6 Отговор

    До коментар #1 от "ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Браво на Путин, ликвидаторът на Русия!
  • 178 Много

    1 1 Отговор

    До коментар #153 от "Мечокът бяга от 3 вълка,но":

    си чел приказки като малък и такъв си си сотанал!
  • 179 Филантроп

    5 0 Отговор
    Дори в Русия, от "Америка за Русия" можем да набираме и създаваме такива като "Руският доброволчески корпус" и легиона "Свобода за Русия"!
    Добре съм вложил парите ви!
  • 180 Пръц

    1 0 Отговор

    До коментар #174 от "полит корект":

    Ами да.Като ти ффълят 2 атома и се наведешшшш,явно си мазен
  • 181 стоян георгиев

    1 5 Отговор
    Голем цирк играха днес руснаците.първомпоказаха четири джипа които са били уж украински и са ги запалили,но смеха е голям като ма два има надписи направени след като са изгорели.пише.за бахмут на единия ,но явно улраинците са го написали след като джипа им е изгорял или не са били те...ххаха после показаха труповете на уж убитите украинци.там бе още.по смешно.наредени един до друг без да им се разкрива самоличността без да се снимат лицата и най смешното е убитите са без жълти ленти с квито бяха опасани като живи.накрая бе най големия смях.герал.лапин начело на танкова колона но пеша повежда атаката срещу диверсантите.после дава кураж на танковете стоейки срещу врага и подканяйки танковете да атакуват.няма естествено стрелба.голям смх.шарии дето си е проруски блогер ги направи смешни в телеграм.същото е и от сивата зона от гиркин от тринадесети...

    Коментиран от #183

  • 182 Не област а Народна Република

    3 1 Отговор
    И тече битката за освобождението й.
  • 183 Хи их хи

    4 0 Отговор

    До коментар #181 от "стоян георгиев":

    Има видеа на удари по украинската колона и машините им около граничното КПП. Снимка на изгорял труп до една от ударената машина и най-важното, няма взети пленници!
  • 184 Радон Керанов

    1 2 Отговор
    70 души убити от нападателите, а няма нито едно видео с трупове! Типични руски лъжи! Снощи в предаването на Марк Фейгин се включи един от командирите на нападателите, във видимо добро настроение и все още в Белгородска област! 100 души от Руския легион направиха за смях цяла Русия, която е негодна да отбранява собсвената си територия! Всички западни медии се присмиват на руснаците!
  • 185 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 186 Украинците

    0 1 Отговор
    Да отговарят като руснаците : "Ихтамнет"-да им припомнят руските военни сепаратистки групи на украинска територия.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания