Last news in Fakti

31 Май, 2023 13:30 844 11

В главната болница на Кремъл строят модерно бомбоубежище

  • русия-
  • кремъл-
  • болница-
  • бомбоубежище

Стойността на проекта се оценява на повече от 35 милиона рубли. Защитната конструкция ще осигурява укритие за 800 души - медицински персонал и служители на оперативната организация. Бомбоубежището ще предпазва от взривна вълна, както и от радиация

В главната болница на Кремъл строят модерно бомбоубежище - 1
Снимка: Shutterstock

Администрацията на руския президент Владимир Путин е подписала договор за спешно проектиране на бомбоубежище в Централната клинична болница с поликлиника, съобщава The Moskow Times, като отбелязва, че заведението е "главната болница на Кремъл“.

Стойността на проекта се оценява на повече от 35 милиона рубли. Защитната конструкция ще осигурява укритие за 800 души - медицински персонал и служители на оперативната организация. Бомбоубежището ще предпазва от взривна вълна, както и от радиация.



Съоръжението ще разполага с основни и спомагателни помещения, няколко входа, товарен асансьор и авариен изход. Предвижда се в него да бъде инсталирана вентилационна система, способна да пречиства въздуха "от газообразни оръжия за масово унищожение", аерозоли и продукти на горене. "За извършване на медицински процедури във военно време" ще бъде осигурена функцията за отопление на въздуха.

Договорът е сключен на 24 май. Според документа изпълнителят трябва да разработи и представи за одобрение на клиента проект на задание за проектиране в рамките на 15 календарни дни. Крайният срок за изпълнение на работата по договора е 20 декември 2023 г.

Източник: ФОКУС / The Moskow Times


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КОТарАК

    0 0 Отговор
    МЕТРО -има и книга и прилична игрушек
  • 2 Софиянски

    4 0 Отговор
    Мацква утонула, кап..т
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 файчо

    3 0 Отговор
    Ще го пълнят с украинска пшеница. И руска имат,ама украинската им е безплатна.
  • 5 Пак за Русия!

    2 1 Отговор
    А какво правят в Кийв? В носовете ли си чоплят?
    Забранено ли ви е да пишете за окраината на Русия? Идеология, що ли? Или незачитане на тези, за които пропагандирате?
  • 6 НУРС

    4 1 Отговор
    Тези 800 души са обслужващ персонал на ботоксовия пръдльо с токчетата.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Щсдд

    2 0 Отговор
    Сигурно е за джуджетата .
  • 9 Русоробски фронт

    0 0 Отговор
    Супер.Тъкмо ВВС на САЩ ще извадят ,,Малчугана,, който прашасва от години по складовете и хваща обезпокоителна ръжда.....
  • 10 аааа

    1 0 Отговор
    Само си се представи затворен в бункер, от който повече никога няма да излезеш и в него през няколко килии е главният виновник за положението ти. През това време семейството ти се припича на радиация и ти нищо не можеш да направиш. Няма кой да опази жужи в такава една ситуация, защото телохранителите му ще са първите, които ще му потърсят сметка.
  • 11 Битко

    0 0 Отговор
    Бацю Пусин обича дебела сенка и аромат на пресна плесен! Ма да внимава с докторите шо и Сталин им се много доверяваше до де не зе карамфилите по гръб у скръстените руки!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания