Last news in Fakti
  Тема: Украйна

5 Юни, 2023 09:38 11 570 141

Украинската контраофанзива започна катастрофално, обяви Русия

  • контраофанзива-
  • украйна-
  • война-
  • русия-
  • валери герасимов-
  • владимир путин-
  • евгений пригожин

Москва твърди, че е отблъснала "голяма украинска офанзива"

Украинската контраофанзива започна катастрофално, обяви Русия - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Русия твърди, че е отблъснала „голяма украинска офанзива" в Донецка област, пише в заглавие в. „Гардиън", предаде БТА в преглед на печата.

Руското министерство на отбраната заяви, че Украйна е атакувала с шест механизирани и два танкови батальона на пет места по фронта в южната част на Донецка област, където Москва отдавна очаква, че Киев ще се опита да се вклини в контролираните от Русия територии.

"Целта на противника беше да пробие отбраната ни в най-уязвимия, според него, сектор на фронта", заявиха от руското министерство на отбраната. "Противникът не изпълни задачите си и не постигна успех", се допълва в текста.

Засега не е ясно дали тази атака е началото на украинската контраофанзива, за която Киев говори от месеци, отбелязва "Гардиън". Агенция Ройтерс отбеляза, че не е в състояние да провери руското изявление. Засега няма коментар и от страна на министерството на отбраната и въоръжените сили на Украйна.

Украинският министър на отбраната Олексий Резников публикува вчера изявление в Туитър, в което цитира текста на песента „Радвай се на мълчанието" на групата „Депеш мод". "Думите не са необходими, те само могат да навредят", написа в Туитър Резников. Руското министерство на отбраната разпространи видео, на което, по думите му, се виждат няколко поразени украински бойни машини. Министерството твърди, че руските сили са убили 250 украински военнослужещи, както и, че са унищожили 16 танка, бойни машини на пехотата и 21 бойни бронирани машини.

От месеци Украйна се подготвя за контраофанзива срещу руските сили. В публикувано вчера от в. "Уолстрийт джърнъл" интервю украинският президент Володимир Зеленски заяви, че е готов да започне контраофанзива, но изказа умерени прогнози за успех с предупреждението, че това може да отнеме известно време и да има висока цена.

"Не знам колко време ще отнеме", каза той пред изданието и допълни: "Честно казано, може да се развие по най-различни начини, напълно различни. Но ние ще го направим и сме готови."

След като поиска западни оръжия, на стойност десетки милиарди долари, за да се бори с руските сили, успехът или неуспехът на евентуална контраофанзива вероятно ще определи характера на бъдещата западна дипломатическа и военна подкрепа за Украйна.

През последните седмици Украйна се опитва да отслаби руските позиции, но конкретните ѝ планове са забулени в тайна, тъй като тя се стреми да нанесе удар срещу много по-многобройната армия на Русия. Руският президент Владимир Путин изпрати войски в Украйна на 24 февруари миналата година в рамките на операция, която Кремъл очакваше да бъде бърза, но силите му претърпяха редица поражения и трябваше да се върнат обратно и да се прегрупират на големи територии в Източна Украйна, посочва „Гардиън".

В продължение на месеци десетки хиляди руски войници се окопават по протежение на фронтовата линия, която се простира на около 1000 км, подготвяйки се за украинска атака, с която Киев да се опита да прекъсне т. нар. сухопътна връзка на Русия с Кримския полуостров, който Москва анексира през 2014 г. Русия обяви днес, че е отблъснала голяма украински офанзива в Донбас, пише в заглавие в. "Монд". Изданието посочва, че Киев, който от месеци обявява, че подготвя мащабна контраофанзива, засега не е потвърдил, че е извършил подобна операция.

В изявление на руското министерство на отбраната се посочва, че началникът на генералния щаб на руската армия генерал Валери Герасимов който отговаря за военната операция на Москва в Украйна, е бил в района на украинската атака, като се уточнява, че той е бил "на един от предните командни пунктове". Генерал Герасимов, назначен през януари за „командващ на обединената група войски“, дислоцирана в Украйна, редовно е обект на критики или обиди от собственика на руската частна военна компания „Вагнер“ Евгений Пригожин. Последният обвинява Герасимов, че е отговорен, заедно с министъра на отбраната Сергей Шойгу, за „десетките хиляди“ убити или ранени руски бойци в Украйна, по-специално чрез лишаването им от боеприпаси, отбелязва „Монд".

Киев от месеци твърди, че подготвя голяма контраофанзива срещу руските сили. В публикувано вчера видео обаче украинската армия изглежда призовава войниците да пазят мълчание и казва, че няма да съобщава за началото на дългоочакваната контраофанзива, посочва френското издание.

Същевременно боевете продължават и в руската Белгородска област, регион, станал обект на украински обстрел през последните дни, коментира друго френско издание в. „Фигаро". Руската армия съобщи вчера, че е отблъснала с артилерия група "украински терористи", които са се опитали да навлязат в областта. Вчера „подразделенията, прикриващи държавната граница на Западния военен окръг и граничната служба на Федералната служба за сигурност (ФСС), осуетиха опит на диверсионна група от украински терористи да пресекат реката близо до селището Новая Таволянка“, съобщиха в изявление руските въоръжени сили. „Врагът беше поразен от артилерия“, той „се разпръсна и отстъпи“, се допълва в изявлението.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 97 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Феликс Дж

    156 21 Отговор
    Началото на края.

    Коментиран от #7

  • 2 Българин

    207 38 Отговор
    Видяхме вече клипове и снимки на остатъците от украинските сили опитали контра нам кво си. Бая техника и войници загубиха

    Коментиран от #16, #98, #116

  • 3 РПГ

    38 91 Отговор
    Всяко начало е трудно.
    Но щастието на руснаците показва голямо скрито напрежение.
    Иначе нямаше да й обръщат внимание.

    Коментиран от #19, #131

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Гошо

    115 5 Отговор
    А английското разузнаване и ISW какво твърдят ,по интересно да кажете

    Коментиран от #50

  • 6 Българин

    140 23 Отговор
    Няма да има велика победа в чест на изборите в САЩ, няма да има и много мангизи вече. Чичу Сан обича да плаща за резултати, няма резултати-няма кеш
  • 7 Даа бе

    37 130 Отговор

    До коментар #1 от "Феликс Дж":

    Катастрофално ли ? За това ли пандизчии и командири от руската армия се стрелят??

    Коментиран от #53

  • 8 Ксаниба

    128 24 Отговор
    попиляните бандеровци и танковете се наслаждават на мълчанието в полетата на Донбасс.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 .нато

    113 10 Отговор
    То в Телеграм е пълно със снимки и клипове като Ройтерс не могат д проверят.
  • 11 Окраин4ев

    129 27 Отговор
    Окрайна приключи този път окончателно

    Коментиран от #21, #58

  • 12 Краварска медия

    75 13 Отговор
    Хахахахах,е нееее
  • 13 Дивайн Люис

    112 22 Отговор
    Руската армия денацифицира и контраофанзивата

    Коментиран от #20

  • 14 Кучето

    126 15 Отговор
    Не е възможно да са ги отблъснали! С какво, с лопатките ли или с перални?
    Знаем, че още от февруари 2022 г. русите свършиха всички оръжия и амуниции. Достоверен източник - Безсарабски (безсрамен) фронт. Кое сега е вярно?
  • 15 Мишел

    113 17 Отговор
    Тези атаки са за проба. Вчера само 35-40 украински бронирани машини са поразени.
    Контраофанзивата ще започне, когато ВСУ започне да губи над 50 бронирани машини дневно.

    Коментиран от #18

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Алкаш с калаш

    25 60 Отговор

    До коментар #4 от "Сандо":

    Ами ако се доверяваме и на сВодката, а тя определено е за предполагаеми (мечтани) бъдещи победи над западна техника, която украинците обикновенно още не са получили 😁
  • 18 А бре

    8 48 Отговор

    До коментар #15 от "Мишел":

    Защо лъжеш бре ? Стига с тази махленска демагогия!
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Даааа

    8 37 Отговор

    До коментар #13 от "Дивайн Люис":

    АМА НА КУКОВО ЛЯТО!!
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 смех

    64 4 Отговор
    ГЕрмания и Швейцария дадоха ли танкове Лаопард

    Коментиран от #38

  • 23 Исторически парк

    90 14 Отговор
    Мм великите леопарди.. по 16 танка на ден нато им думват и до края на юни ще свършат западните тенекии 😁😆🤣😂
  • 24 Ивелин Михайлов

    92 16 Отговор
    Русия ще спечели и тази война.
  • 25 ФИЛИП ГЕОРГИЕВ

    112 8 Отговор
    СЕГА ОТИВА БЪЛГАРСКИЯТ СПЕЦНАЗ С ПЛЕВНЕЛИЕВ, ОГНЯН СТЕФАНОВ, АСЕН АГОВ, АСЕН ГЕНОВ, ИВО ИНДЖЕВ, ЕВГЕНИЙ ДАЙНОВ И КРЕМЪЛ ЩЕ КАПИТУЛИРА

    Коментиран от #139

  • 26 С две думи

    39 3 Отговор
    Поживём — увидим
    Дотогава двете страни ще твърдят противоположни неща

    Коментиран от #42

  • 27 Оне

    12 43 Отговор
    Украйна знае ли? :)
  • 28 Номемори

    80 3 Отговор
    Колко пъти почва тая прословута контраофанзива вече им изгубих бройката имаше един филм 50 първи срещи където една жена ходеше на срещи май с един и същи човек на другия ден беше забравила всичко и пак почваше от начало и така 50 пъти май надушвам подобен серсемлик и тука. Вие от факти и вие ли не помните че писахте за това и вчера и повчера и повчера и т.н.т. се започва тая контраофанзива дали ще подобрите рекорда от филма?
  • 29 ВСЕКИ ДЕН ПО 16 УКРО ТАНКА и 30 БТР

    75 7 Отговор
    ако горят за колко дни ще изгори целия УКРОВЕРМАХТ. Задача за 2 клас
  • 30 То хубаво контра

    54 3 Отговор
    Ама като не могат да играят карти що викат контра с две валета? Другите две валета къде са? И последно 10. Как я мислят тая работа. Реконтра и вътре.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 УКРАЙНА🇺🇦ха ха ха

    13 54 Отговор
    Значи е започнала много добре .Има много достоверни източници които не казват това .Тези лъжи ще ги приказвате на бабичките в рашистан

    Коментиран от #59, #128

  • 33 Правоверен Евроатлантик

    79 7 Отговор
    За втори път чета в тези проукраински материали за това, че руската армия имала числово превъзходство. Ако си спомняте Русия започна СВО със 150000 редовна армия и няколко хиляди опълчение и ЧВК срещу 600000 ВСУ. Впоследствие след есенния успешен украински пробив в Изюм и на други места руснаците направиха частична мобилизация за 300000 души и използваха цялата зима да се окопаят. Та от тогава велики украински победи няма. Само единични рейдове или терактове. Нищо дори с тактическа важност, въпреки цялото наливано оръжие и пари от цялото НАТО.
    А с месомелачките в Артьомовск (вече под руски контрол), Авдеевка и Маринка ВСУ загубиха много пушечно месо, което им е кът, въпреки мобилизациите.
  • 34 🤔🤔🤔🤔

    13 42 Отговор
    Това ми звучи като ония ,коношенков ПРЕВЗЕМАМЕ ,УНИЩОЖАВАМЕ а накрая ЕДНА ПРОПАГАНДА и нищо повече.
  • 35 САТЪРА НА ХАНА

    60 7 Отговор
    НЕ БЕ ВСИЧКО ВЪРВИ ПО ПЛАН
    .... РУСНАЦИТЕ ДАЖЕ ПОМОГНАЛИ НА УКРАИНЦИТЕ ДА СКРИЯТ ТЕХНИКАТА В КРАТЕРИ
    ОТ ФАБ 500 ... 20 МЕТРА ДЪЛБОКИ
    .... 50 МЕТРА В ДИАМЕТЪР

    Коментиран от #141

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Отдавна ги дадоха

    36 2 Отговор

    До коментар #22 от "смех":

    сега остават като скрап на полетата.
  • 39 Бачо Киро

    38 2 Отговор
    Ама почна ли вече?
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Мим33

    51 8 Отговор
    Само така .Руските бойци,трябва да им натрият носа,като унищижат всичко което ги атакува.Укри,западна техника ,танкове и бронетранспортьори.Нека опитат още атаки и при всяка да губят по 300 ,400 човечета,пък да видим какво ще остане и докъде ще я докарат фашагите....
  • 44 Алфа херинга

    39 2 Отговор
    "Радвай се на мълчанието" на Депеш Мод?! вие с Гугъл преводача ли си превеждате статийте?
  • 45 Факти

    37 3 Отговор
    Както започна , така и ще свърши...
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Механик

    59 8 Отговор
    Украинската Пролетна намсиквоси, завърши без да е почвала.
    САЩ изгубиха и таз си война. Заложиха на куц кон, както обикновено.
  • 48 Рюска Подлога

    11 47 Отговор
    Те блатните пияници така уж унищожаваха и на Херсона,ама после бягаха с перални на гърба ,руснак и истина е голям виц,нашти падльоги нека си циркат,те нямат в карпуза нищо !!

    Коментиран от #69, #110

  • 49 И помнете

    16 47 Отговор
    Каквото каже русия, винаги е точно обратното.
  • 50 Механик

    60 3 Отговор

    До коментар #5 от "Гошо":

    Ами какво твърдят?! И британското разузнаване и ИСВ-то вече официлано казаха, че Бахмут е превзет. Верно, с 2 седмици закъснение, но все пак го казаха. Докато укрите твърдят до ден днешен, че все още отбраняват Бахмут и дори били заобградили вътре вагнеровците и ги "прочиствали".

    Коментиран от #54

  • 51 Бойкот на алчния сайт О.Л.Х.

    43 6 Отговор
    Укрите голям ХХХ ги очаква, заедно с господарите им от ФАЩ...
  • 52 Само казвам

    11 35 Отговор
    РуЗЗия обяви, и че няма да напада Украйна.

    Коментиран от #56, #68, #119

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Любопитен

    11 38 Отговор

    До коментар #50 от "Механик":

    Нали руските фашисти са превзели Бахмут, защо не напредват през това направление? :)

    Коментиран от #64

  • 55 Баста 🇺🇦

    22 10 Отговор
    От Киев не са съобщили, че е почнала каквато и да офанзива!
  • 56 ехаа

    19 0 Отговор

    До коментар #52 от "Само казвам":

    Ами няма, като няма да остане какво да напада..
  • 57 Баста 🇺🇦

    9 41 Отговор
    Много им се иска на мужиците да започне контраофанзивата. Момента ще избере Зеленски.

    Коментиран от #76, #133

  • 58 И КАК ЩЕ ПРИКЛЮЧИ

    6 26 Отговор

    До коментар #11 от "Окраин4ев":

    Като руснаците стоят на едни и същи ПОЗИЦИИ от началото на ВОЙНАТА ,ИСКА ТИ СЕ АМА НЕ СТАВА.🤔🤔🤔🤔

    Коментиран от #90

  • 59 Българин

    42 4 Отговор

    До коментар #32 от "УКРАЙНА🇺🇦ха ха ха":

    А бе май не е много добре. Даже е зле. Пълен провал са всички опити. Опитват се да нахлуят на простреляна от артилерията територия и биват унищожени с 1-2 изстрела. Мисията невъзможна без авиационна и артилерийска поддръжка. Яко ще ядат хурката бандерите, ще погребат още маса народ с тази контра
  • 60 Швейк

    6 30 Отговор
    Мокри руски сънища
  • 61 Трендафил Ибрик4иев

    21 3 Отговор
    Не е вярно руснаците губят
  • 62 въййй

    43 4 Отговор
    тази прословута контраофанзива стана като “македноската история” целия запад е чувал за нея но никой не я виждал на документ …
  • 63 Украинците грешат!

    1 29 Отговор
    Трябва да са в отбрана и да водят война на изтощение! Диверсия и терор!
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Вагнер версус РА

    15 2 Отговор
    Гладна кокошка просо сънува
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Баста 🇺🇦

    7 5 Отговор

    До коментар #57 от "Баста 🇺🇦":

    Да се чете "да е започнала" - Защото всяка атака им се вижда като контраофанзивата. Бедна им е фантазията.
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Моряка

    33 2 Отговор
    А бе каква офанзива,цялата дандания,ако я приравниш към полкова организация за по разбираемо,са 2 полка. Гигантката офанзива от фантазиите на Зеленото,изисква дивизии,корпуси и армии или съответстващите на тях батальонни групи.Вероятно вчерашната случка е разузнаване с бой ,спомагателен или лъжлив удар.Или Зеленото да успокои Запада и да проси още.

    Коментиран от #137

  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 стоян георгиев

    4 23 Отговор
    Голямата украинска офанзива не е почнала .това са малки набези в различни точки на руската отбрана.
  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 стоян георгиев

    25 3 Отговор
    Единствената офанзива на укрите ,24/7 е към местата за последен оттдих,но и там вече е препълнено.В действие влизат инсинераторите.

    Коментиран от #113

  • 96 Славай Орком

    7 5 Отговор
    Някой вярва ли че ВСУ ще нападне без артилерийска поддръжка по голи полета.
  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Констатирал

    3 13 Отговор

    До коментар #91 от "Дефекирал":

    Ха ха ха ха ха Беден ,гладен и малоимотен щял да дарява???? Смях!! А като видиш копейка, скачаш до тавана!!

    Коментиран от #101

  • 100 Малкия Стоянчо

    19 2 Отговор
    Батко Стоянчо,да те питам като специалист,къде е Будалов?Някой каза,че тръгнал на пътешествие с кораба Олегофренко,вярно ли е батко Стоянчо?
  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Онзи

    3 12 Отговор

    До коментар #89 от "реру":

    А ти за какво ставаш, бре копейко продажна? Май само за wc!

    Коментиран от #104

  • 103 Констатирал

    1 3 Отговор

    До коментар #101 от "Дефекирал":

    Около тебе не се седи и не се трае, камоли да се говори.

    Коментиран от #107

  • 104 реру

    5 3 Отговор

    До коментар #102 от "Онзи":

    Мога да го набуххам у пърррдялничето ти,та чак очичките ти да изскочат Муци.

    Коментиран от #106, #108

  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 Онзи

    3 3 Отговор

    До коментар #104 от "реру":

    Хайде ела. чакам те!! Ангажирай си поп и траурна агенция!!

    Коментиран от #109

  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 Любопитен

    2 2 Отговор

    До коментар #104 от "реру":

    Колко време ще ти отнеме да му баеш?
  • 109 реру

    5 3 Отговор

    До коментар #106 от "Онзи":

    Защо така с лошо бе Муци,аз само хубави неща искам да ти правяНе знаех ,че полово неутралните сте толкова агресивни.Ама вярно са казали хората,рани куче да те лае.
  • 110 7777777

    3 11 Отговор

    До коментар #48 от "Рюска Подлога":

    ЗНАЕШ ЛИ КОЙ Е НАЙ -ГОЛЕМИЯ ВИЦ-РУСНАК С КРАДЕНО КОЛЕЛО НОСИ В ЕДНАТА СИ РЪКА ПЕРАЛНЯ, В ДРУГАТА ХЛАДИЛНИК И НА БАГАЖНИКА ТЕЛЕВИЗОР И БЯГА КЪМ РУСИЯ!
  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 мдаааа

    18 3 Отговор
    Е що бе нали руснаците вчера сложиха край на контраофанзивата!!!
    Още една - две контраофанзиви /пробиви/ и целта на бай дън и ФАЩ в тази война ще е постигната - последния украинец ще се е явил пред Спасителя бай Св. ПЕШКО.
  • 113 стоян георгиев

    3 19 Отговор

    До коментар #95 от "стоян георгиев":

    Според руски източници,повтарям според руски военни източници украинците са напреднали в донецко и запорожко направление превземайки поне две села и пробивайки между 500 м и 3 км.

    Коментиран от #120, #121

  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 Ааа не

    4 17 Отговор

    До коментар #66 от "Ааа не":

    Кълвящите на гола кука сте вие. русороби. Как само ви изпързалях? ха ха ха ха
  • 116 А бе

    6 12 Отговор

    До коментар #2 от "Българин":

    Тези клипове са преназначени за руските зомбита, което означава, че и нашите, бг са същите!
  • 117 Хм...

    14 3 Отговор
    Уважаеми госпожици,
    За да няма не разбрали ще пиша много бавно:
    Филмът всъщност е сериал! За момента не сме стигнали и до рекламите по средата на първа серия. Истеричните радостни възгласи и пoдмoкряния са не навременни. Предстоят още много обрати и изненади преди Изaура да сбъдне мечтите си.
    Отнася се и за -фили и за -фоби, а най вече за тия с третата тоалeтнa.
    Айде със здраве!

    Пп. Совите не са това, което са!

    Коментиран от #140

  • 118 тото

    21 2 Отговор
    за две седмици един танк няма да остане......такъв пердах ще ядат до сега се криеха в цивилното население укрити ....а сега на къде под полата на байдън.....

    Коментиран от #138

  • 119 Само казвам

    6 1 Отговор

    До коментар #52 от "Само казвам":

    Открито обвинявам РуЗЗия за виновна, че ма бутнаха от балконя на третия етаж! В следствие на този незаконен, агресивен акт, се приземих на глЪвЪ и ного ма б0ли. Инак нищо ми няма! Добре че не п0тр0ших някой крак или ръка . . .
  • 120 Бойко Борисиенко

    3 7 Отговор

    До коментар #113 от "стоян георгиев":

    Ако укрите напреднат например до Мариопул става екстра за Путя. От наглост и неопитност, командващите ги офицери от уест пойнт и лангли ще започнат с големите бели. Ще заметат Крим с каквито бомби имат. Отделно в пригрничните Руски области ще стане мазало. Воят за репараций ще стигне кресчендо. Точно това ще развърже ръчичките на болшевиците да еакалират и реката от кръв да стане океан. Хайде подписвай примирие или стой неутрален над радиоактивен Киев например. Как ще спреш третата световна след ядреният взрив и повсевместната мобилизация в Русия и незабавноследващото я нападение над Тайван? Замислял ли си се? Или викаш батальона Восток, нарочно оставен да пази укронастъплението сам може с Божията помощ да ни спаси всичките и с недостатъчна техника от 60-те, 1500 бивши миньори ще удържат 70 хиляди укри? Защото сега така седят нещата.
  • 121 Бойко Борисиенко

    5 1 Отговор

    До коментар #113 от "стоян георгиев":

    А и нещо друго... Какъв е смисъла да оставиш злевъоръжените миньори срещу обурудваните и обучени укри? А двете изродски добри и свирепи вагнер и ахмат да ги моташ в две села, дето укрите са се окопали още в 2014? Водят всички за носа и бързат. Те ти го новият световен ред за който всички говорят. След войната ще сме останали под 10 милиона хора а може и по-малко. Шепата избрани си мислят, че тогава ще властват вечно с помощта на Андроида. А укропия изобщо я няма в тази схема.

    Коментиран от #124

  • 122 българин

    10 2 Отговор
    "Русия твърди, че е отблъснала „голяма украинска офанзива" в Донецка област, пише в заглавие в. „Гардиън", предаде БТА в преглед на печата."

    Ма тя контрата е в Запорожието бре.
  • 123 Герасимов на челните места

    2 3 Отговор
    Знаеш, че е пълна лъжа, когато кажат, че герасимов е бил на фронта,
  • 124 стоян георгиев

    2 0 Отговор

    До коментар #121 от "Бойко Борисиенко":

    Не знам кво да ти отговоря на тия два поста.не съм лекар за съжаление.
  • 125 Гост

    4 10 Отговор
    Като вземем предвид, че Русия лъже 100 процента, значи офанзивата е започнала чудесно

    Коментиран от #127

  • 126 ТАЗИ ВЕЧЕР ЗЕЛЕНСКИ ЩЕ НАПАДНЕ МОСКВА

    3 3 Отговор
    А ПУТИН КИЕВ , ЗЕЛЕНСКИ ЩЕ БЪДЕ ПЛЕНЕН ТАКА КАКТО СИ Е ДРОГИРАН А ПУТИН ЩЕ ОКУПИРА БАРДАЦИТЕ СЪС СОЛДАТИТЕ СИ !
  • 127 ДА АМА НЕ

    4 3 Отговор

    До коментар #125 от "Гост":

    КИЕВ КЕ ПАДНЕ ДОВЕЧЕРА !
  • 128 Ами

    7 3 Отговор

    До коментар #32 от "УКРАЙНА🇺🇦ха ха ха":

    ЗАПОЧНАЛА Е ДОБРЕ! - 250 НАЦИТА, 16 ТАНКА, 3 БОЙНИ МАШИНИ, 21 БРОНИРАНИ БОЙНИ МАШИНИ ОТ КОИТО 3 БРАДЛИТА. ВСИЧКО ЛЕШ. НАИСТИНА ДОБРЕ, ДА ПРОДЪЛЖАВАТ.
  • 129 Цензура

    11 2 Отговор
    "...тъй като тя се стреми да нанесе удар срещу много по-многобройната армия на Русия...."

    Чакайте малко сега.
    - Зеленски беше събрал 800 000, редовна армия и мобилизирани. Т.е. той твърдеше, че са милион, но чужди експерти казват около 800 000.
    - Руската армия, която започна офанзивата бе 150 000, които влязоха на две вълни. После - мобилизирани още 300 000. 200 000 от тях не знам изобщо да са се включили в бойните действия, но да кажем че са се включили без да разберем. Значи 450 000. Като сложим "музикантите", стават към 500 000. Донбаски милиции, чеченски доброволци - максимум още 50 000. Общо 550 000.

    Я кажете сега - как руската армия стана "много по-многобройна"? Нали твърдяхте, че над 200 000 от нея били само yбитите? Като сложим и поне двойно повече от тях сериозно ранени и осакатени? Какво излиза?

    Та значи: КОГА ЛЪЖEТЕ? Когато твърдите за огромните руски загуби и почти никаквите украински - или сега?
  • 130 наблюдател

    4 5 Отговор
    Проруските коментари имат големи цифри на поддръжка. Явно хибридната атака над България е в стихията си. Аз виждам че Третото поколение на ДС е обърнало поглед на Запад, а Румен Радев трепери на Дондуков № 2. Очевидно нещата не вървят на добре при руснаците.

    Коментиран от #134

  • 131 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 132 Следвайте

    1 0 Отговор
    Следвайте пътя на Буданов кръстоносци!!!!!
  • 133 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 134 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 135 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 136 Хахахаха

    2 2 Отговор
    Умирам от смях как за русия лошо а за украйна хубаво се пише.......
    Голяма пропаганда.....
  • 137 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 138 А бре

    1 0 Отговор

    До коментар #118 от "тото":

    Пердаха го ядат ватенките,яко! Проверих в 3 достоверни източника.
  • 139 Даааа

    1 0 Отговор

    До коментар #25 от "ФИЛИП ГЕОРГИЕВ":

    РУСИЯ ГУБИ ВОЙНАТА!! ................И БЕЗ ТЯХ! А ТИ ВЯРВАЙ НА РУСКАТА ПРОПАГАНДА!
  • 140 Констатирал

    1 0 Отговор

    До коментар #117 от "Хм...":

    Очеваден е факта ,че писането ти е четири пъти по бързо от мисълта!
  • 141 Даааааааа

    1 0 Отговор

    До коментар #35 от "САТЪРА НА ХАНА":

    ВСИЧКО ВЪРВИ ПО ПЛАН! НАЙ НАПРЕД СЕ СРИНА СОЦИАЛИСТИЧЕСКИЯ БЛОК,СЛЕДВА СССР. А ЕТО ЧЕ НАБЛИЖАВА И РЕДА НА РФ!
Новини по държави: