Last news in Fakti

9 Юни, 2023 15:53 4 277 150

Експертен доклад: Сеизмологични данни доказват, че стената на ВЕЦ Каховка е взривена

  • каховка-
  • русия-
  • украйна-
  • володимир зеленски-
  • владимир путин

Веднага след разрушаването на язовира на Каховската водноелектрическа централа украинските власти обвиниха във взривяването на станцията руските военни, които я превзеха в самото начало на войната

Експертен доклад: Сеизмологични данни доказват, че стената на ВЕЦ Каховка е взривена - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Специалисти от норвежкия изследователски център NORSAR, занимаващи се с изследване на сеизмичните явления, съобщиха, че в деня на разрушаването на язовира на Каховската водноелектрическа централа вероятно е станала експлозия в района на централата, цитира данните им Руската служба на Би Би Си.

"Данните от регионалните сеизмични станции показват ясни сигнали във вторник, 6 юни в 2:54 местно време. Часът и местоположението (координати: 46.7776, 33.37) съвпадат със съобщенията в медиите за срутването на язовир Каховка. Сигналите показват, че е имало експлозия ", се казва в изявление на учените.

Веднага след разрушаването на язовира на Каховската водноелектрическа централа украинските власти обвиниха във взривяването на станцията руските военни, които я превзеха в самото начало на войната.

В петък Службата за сигурност на Украйна разпространи запис на прихванат разговор между двама руски военни, който според украинските служби за сигурност доказва, че Русия е взривила централата.

Изявленията на руски официални лица и медии за случилото се различават. Първоначално окупационните власти на Херсонска област твърдяха, че водноелектрическата централа е разрушена поради месеци на обстрел. Скоро се появиха и твърдения за ракетна атака, уж нанесена от въоръжените сили на Украйна в нощта преди катастрофата (държавната агенция ТАСС продължава да се придържа към тази версия).

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков първоначално нарече разрушаването на Каховската водноелектрическа централа резултат от саботаж от Украйна, без да уточнява как точно е извършен този саботаж. В петък Песков каза, че "Украйна е взривила язовира".


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 32 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гаджи

    29 5 Отговор
    ТЕ ОТКРИХА АМЕРИКА НА КАРТАТА
  • 2 Хахахаха

    30 70 Отговор
    Сега пак да питам русофилите! Русофили, кой имаше контрол на язовирната стена преди да гръмне?

    Коментиран от #56, #143

  • 3 интересно

    59 18 Отговор
    когато се взриви ракета при попадение, явно това не е експлозия?!? не, убуждавам се, че тъпата ви пропаганда отдавна ви носи само загуби!

    Коментиран от #10, #11, #15, #145

  • 4 Зеленски съм - взриви язовирчето

    43 12 Отговор
    Аз така, както редовно си шмръкалясвам,, някой ден и себе си ще взривя, не само язовира.
  • 5 Айде мръц

    47 8 Отговор
    Статия с внушения за немислещи
  • 6 ХАХАХА

    66 11 Отговор
    Абе тиквоци за какво руснаците да взривяват язовира,който захранва Крим с вода ?? Нали дзеленото джудже беше се изцепил,че ще лиши Крим от вода,забравихте ли?
  • 7 Слава кокаине

    45 4 Отговор
    Няма учени и експерти, цитирани в този пасквил! Всичко е ясно!
  • 8 а стига бе

    46 4 Отговор
    ами когато се взриви ядрената бомба в хирошима, колко сеизмични станции отчетоха взрива?!? или и то не е експлозия?!?
  • 9 Руzия лъже, краде и убива

    12 53 Отговор
    Руските терористи нямат граница в зверствата си !

    Коментиран от #18

  • 10 Хахахаха

    15 44 Отговор

    До коментар #3 от "интересно":

    Проблема другар, е че ракета не може да разбие стената! Ясен ли съм? Ракетата няма достатъчно заряд! Ама нищо, айде пак русофилите са инджинери ора!

    Коментиран от #13, #144

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Уса

    22 4 Отговор
    Въх какви специалисти акъла ми взеха направо извънземни.Масовото затъпяване до там води.Гледайте филма "Идиокрация"става все по реален.Едно време някои викаха,че било тъп филм пълна безсмислица е добре дошли в безсмислената ера
  • 13 проблемът ти

    46 7 Отговор

    До коментар #10 от "Хахахаха":

    хахаха е че си много бос във военно отношение! я ни светни, при положение, че руснаците са на ниския бряг на днепър, кой има интерес от тази експлозия?!? сигурно руснаците, за да си разрушат укрепените линии и да издавят войските си?!?

    Коментиран от #19

  • 14 БРАВО

    35 3 Отговор
    ЩОМ ЗНАЯТ ЧЕ РУСНАЦИТЕ СА ВЗИВИЛИ СТЕНАТА ЗНАЧИ СА ИМ ПОМОГАЛИ КАКТО ПОМОГНОХО ЗА СЕРЕН ПОТОК
  • 15 Хахахаха

    5 22 Отговор

    До коментар #3 от "интересно":

    Всичките ракети които ги пускат в Украйна, вярваш ли че сеизмолозите ги засичат? Не, нали? Взрива е бил поставен вътре и са я взривили отвътре!
  • 16 голям кеф

    36 4 Отговор
    украинците от миналата година обстрелват стената, ама руснаците я взривили?!?
  • 17 Хай Дудукуй

    6 30 Отговор
    Джуджето Пу затри сумати руски войници, но те рашистите са си така още от времето на Сталин, никакъв напредък нямат от тогава.
  • 18 Санкт-Петербург 🇷🇺🇷🇺🇷🇺 ⚓️

    17 1 Отговор

    До коментар #9 от "Руzия лъже, краде и убива":

    БГта е село. Истинско село! Циганчета.
  • 19 Хахахаха

    4 37 Отговор

    До коментар #13 от "проблемът ти":

    При положение, че Украйна няма достъп до стената, кажи ми как ще я взриви? И защо украинците да гърмят централа за милиарди? Руснаците имат много причини да я разбият, като едната от тях е, че може и да не са мислили да я взривяват изцяло, като да се получи такъв разлив. А и има още една голяма причина. Преди няколко години, Путин каза - тези които искали да се отделят от Русия, защо трябвало да получават всичко на готово? Ако разбираш, какво имам предвид! Путин иска да разруши всичко в Украйна, което е останало от съветско време, защото той това го смята за свое! За това нанася разрушения по всичко и всички! Това е в кръвта на рашите, да рушат. А и третата причина е да спре офанзивата към Крим! За Путин руските войници не са важни.

    Коментиран от #71, #150

  • 20 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    22 4 Отговор
    Украйна го е Взривила това е Грях Позор
  • 21 ДЕЖА ВЮ

    7 22 Отговор
    Вечерта на 18 август 1941 г. служителите по сигурността на 157-и полк на НКВД, които охраняват водноелектрическата централа Днепър, изваждат от строя оборудването на станцията и взривяват язовира. Това е изненада не толкова за настъпващите германци, колкото за отстъпващата Червена армия. Експлозията убива съветски войници, които в този момент пресичат язовира. Под водата остават и онези части от съветските войски, които са надолу по течението. Според историците са загинали от 20 до 100 хиляди съветски военни и цивилни.
  • 22 Аватар

    28 2 Отговор
    Сеизмологичният доклад не отговаря на въпроса кой е взривил ВЕЦ Каховка.
  • 23 Българин

    8 28 Отговор
    Няма руско зверство или военно престъпление, което българските русофили да не обяснят, омаловажат и оправдаят. Дори техни близки роднини и приятели да станат жертви на руските садисти петоколонниците ще ги обвинят, че сами са провокирали руснаците.

    Коментиран от #26, #28

  • 24 ДЕЖА ВЮ

    5 22 Отговор
    И през 1941 година, след като взривяват стената на ДнепроГЕС, съветското ръководство се опитва да лъже и да хвърли вината за всичко на "вражеските диверсанти", но тази версия бързо е изоставена. Американският вестник The New York Times на 21 август 1941 г. публикува на първа страница статия за взривяването на язовир DneproGES от "отстъпващи руснаци". Той съдържа коментар на дипломат от една от страните от хитлеристката коалиция, който сравнява подобни действия с „ужилващ се скорпион“.

    Експлозията на язовира не нанеса сериозни щети на германските войски. След експлозията на ДнепроГЕС отбраната на Запорожие продължава още месец и половина. През това време почти цялото оборудване на големите заводи е изнесено от града. Що се отнася до жертвите сред съветските войници и цивилни, няма точни данни. Те се оценяват на приблизителни цифри от 20 до 100 хиляди души. Освен това няколко хиляди войници на Червената армия, които са евакуирани на левия бряг на Днепър надолу по течението, са откъснати от водато и са принудени да се предадат.
  • 25 Тити

    5 23 Отговор
    И беза да съм експерт на всички е ясно че товар дело на рашистите те са специалисти по разрушаването.

    Коментиран от #37

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Валерия Новодворская

    6 20 Отговор
    В нашия север има само бели мечки, в нашия юг сме обкръжени от плътна пустиня от ненавист, защото на всички – и на Кавказ, и на Средна Азия, и на Тибет, на който ние даже не съчувствахме – ние причинихме някакво зло.
    На запад ние гнусно и предателски нападнахме Украйна, и тази война завинаги ни лиши от доверието и уважението на цивилизованите народи – от Швеция до Австралия и от Канада до Чили.
    А на изток ние се заплетохме в китайската главоблъсканица. Главоблъсканица в буквален смисъл, защото там ще си счупи врата.

    Коментиран от #32

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Максим Горки

    3 16 Отговор
    Казвал съм, че никой друг не може така дълбоко и решително да обезмисли живота, както го правим ние, руснаците.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Некой си

    14 0 Отговор
    Белият дом, тази нощ: "Не можем да потвърдим нищо към момента. Събираме информация съвместно с украинските власти."
    Даунинг стрийт онзи ден: "Към момента не можем категорично да заявим кой е отговорен."
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Санкт-Петербург 🇷🇺🇷🇺🇷🇺 ⚓️

    0 5 Отговор
    БГта е Турция!
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Гогол

    4 15 Отговор

    До коментар #40 от "Санкт-Петербург 🇷🇺🇷🇺🇷🇺 ⚓️":

    Има в руският човек безкористна любов към подлостта. Той нищо общо с това няма, но винаги ще направи гадост на ближния.
  • 44 Класификатор

    12 3 Отговор
    Неоколониалната, неолиберална пропаганда и преса = дъното.
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Франсис Фукуяма

    4 14 Отговор

    До коментар #40 от "Санкт-Петербург 🇷🇺🇷🇺🇷🇺 ⚓️":

    Изглежда, че някои страни не могат да постигнат самоуважение освен за сметка на други страни. Мисля, че Русия е класически случай. По някакъв начин тяхната национална идентичност е силно свързана с господството над други народи около тях. Това е било вярно за Русия от XIX век и си остава вярно за путинова Русия.
    Единственият начин да се противопоставим на това е класическата геополитика. Ние няма да успеем да ги спрем, ако от наша страна няма достатъно силно противодействие.

    Коментиран от #50, #53

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Тургенев

    4 17 Отговор

    До коментар #40 от "Санкт-Петербург 🇷🇺🇷🇺🇷🇺 ⚓️":

    „Ако Русия се провали в дън земя, това няма да бъде никаква загуба, нито ще предизвика някакво вълнение в човечеството“.
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Максим Горки

    2 10 Отговор

    До коментар #51 от "Санкт-Петербург 🇷🇺🇷🇺🇷🇺 ⚓️":

    Максим Горки за руския народ :

    „Най-важният знак за успеха на руския народ е неговата садистична жестокост. "
  • 55 Сега

    8 11 Отговор
    Сега остава руските престъпници да взривят и окупираната атомна централа.

    Коментиран от #57, #61

  • 56 Класификатор

    14 5 Отговор

    До коментар #2 от "Хахахаха":

    Ма дори и да е поставен взривът отвътре, това тогава е дело на украински диверсанти.
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Класификатор

    11 3 Отговор

    До коментар #55 от "Сега":

    Ми ако са толкова ненормални укрофите и това да направят, цяла Европа ще си го получи щом си играе с огъня
  • 62 Бесен- _Язовец

    9 17 Отговор
    Да славиш Русия, да подкрепяш психопата Путин и руските терористи и садисти една година след началото на войната, след руските зверства и разрушените от тях градове, след убитите над 500 украински деца означава да си същество със силно увредени представи за морал и общочовешки ценности. Или по накратко морален ypoд, при който понятията за Добро и Зло са обърнати наопъки.
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Как норвежците разбраха

    13 4 Отговор
    Нещо на поне 2000 км. от тях,а не разбраха кой гръмна северните потоци.Това,че ни правите на идиоти е ясно,но не сме чак толкова.
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Класификатор

    10 4 Отговор

    До коментар #19 от "Хахахаха":

    Нуждаеш се от хапчета за лекуване на атлантизъм. Той помрачава мозъка.
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Баба Ванга

    5 9 Отговор

    До коментар #75 от "Санкт-Петербург 🇷🇺🇷🇺🇷🇺 ⚓️":

    Първият граничен пункт на украино-китайската граница ще бъде открит на 1 януари 2025 година.

    Коментиран от #82, #86

  • 80 Професор Иво Христов

    4 1 Отговор
    Отдавна каза,че сме буфер.Когато няма нищо в буфера е безопасно,когато го заредите,той първо гърми.
  • 81 Наблюдател

    4 8 Отговор
    Доброволните руски роби още от сега трябва да се преориентират към нов обект на обожание и към нов господар. В противен случаи ще бъдат подложени на нервни сривове, истерични конвулсии и суицидни желания.
  • 82 Дядо Гъдьо

    6 1 Отговор

    До коментар #79 от "Баба Ванга":

    Полека да не скъсаш чорапогащника бабо!
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Само питам

    4 8 Отговор

    До коментар #72 от "Санкт-Петербург 🇷🇺🇷🇺🇷🇺 ⚓️":

    Русофилче, бащицата ви Путин каза, че при ядрена война руснаците, като мъченици, ще отидат в рая а останалите просто ще пукнат, без да имат време да се покаят. Като чета коментарите ти пълни с любов към Русия и омраза към Запада сигурно и на вас ви е обещал място в путинославният рай?

    Коментиран от #147

  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Пил ли си

    4 1 Отговор

    До коментар #79 от "Баба Ванга":

    си хапчетата?
  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Факт е,

    2 1 Отговор
    Четири пъти опитах да информирам за цитат на Куклена и коментара е изтрит
  • 91 Мишел

    5 10 Отговор
    Чета русофилските коментари и пореден път се уверявам, че няма по големи национални предатели и българофоби от петата колона на Москва. Не знам защо руснаците са мразели толкова много България за да създадат тази пета колона от безродници и повече от 150 години да я финансират, култивират и ръководят!
  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Гориил

    6 9 Отговор
    Пymuнucma е смъртно обuден на нopмалният свят и иска той да бъде победен и унищожен.
    Защото му е внушено, че ЕС, НАТО и САЩ или накратко koлekmuвния 3апад е виновен, че не е могъл са се peaлuзupa.
    Че заради тях той е беден и нещастен нeyдачник. Затова са и изпълнените със 3лоба и омpa3а коментари на путинистите и cmpacmната им защита на Русия и Путин, от които очакват да накажат вuновнuците за пpoваленият им живот.
  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Госあ

    4 9 Отговор
    Крайно време е проруската пропаганда и подкрепата за Русия да бъде третирана като заплаха за националната сигурност на България с всички произлизащи от закона последствия!

    Коментиран от #102

  • 99 Българин

    3 7 Отговор
    Путин нареди на украинците да я взривят и да залеят руските войски и окопи. И да язовирът е на руска територия, американците го признаха. Явно усещат на къде отиват работите

    Коментиран от #104

  • 100 Естествен Интелект

    5 8 Отговор
    Чета изпълнените с животинска омраза към украинците русофилски коментари. Сигурен съм, че всяко едно от тези мразещи същества ще се закълне, че е православен християнин. Но тяхното православие всъщност е ПУТИНОСЛАВИЕ. При него Божиите заповеди "Не кради", "Не лъжи", "Не убивай" не важат! Не важат и правилата за състрадание и помощ към ближния! Има единствено обожествяване на психопата Путин и фашистка Русия!

    Коментиран от #108

  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Българин

    6 6 Отговор

    До коментар #99 от "Българин":

    Доброволните руски роби не сте българи а само роби. Ненавиждани от българите и презирани от руснаците, защото знаят, че продалият собствената си родина ще продаде и господарят си!

    Коментиран от #107

  • 105 Механик

    5 5 Отговор

    До коментар #102 от "Санкт-Петербург 🇷🇺🇷🇺🇷🇺 ⚓️":

    Крайно време е и ние да освободим Русия поне веднъж. За да им натякваме 150 години, че сме ги освободили и трябва да пълзят в краката ни от благодарност. Да ги накараме да ни издигнат паметници, да направят Федерално движение "Българофили", което всяка година да се събира край Каспийско море и да говори против Русия и за присъединяване към България. Да пишат по форумите "Да живей България" и да си мечтаят как ще посрещат отново с цветя славната българска армия на Червения площад.
  • 106 Въпрос

    1 0 Отговор
    Цензура на Дмитрий КУЛЕБА ?
  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 Механик

    6 4 Отговор

    До коментар #100 от "Естествен Интелект":

    Укробандерите в утилизация,да гледат отдолу как расте тревата.
  • 109 Ха, добър ден!

    7 4 Отговор
    И като имате предвид, че са залети руски територии и ще пострада водоснабдяването на Крим, сетете се кой я е взривил!
  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 Жссттт

    0 1 Отговор
    Логично, всичко останало е срещу 🤑🤑🤑🤑🤑
  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 116 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 Мишел

    7 6 Отговор
    Русофилията е израз на национален комплекс за малоценност, старателно култивиран и подхранван от руснаците и от петата им колона. Никъде по света няма такова явление, като организираната русофилия, чието кредо е:" лизането на руски задници части е върховна проява на патриотизъм.

    Коментиран от #126, #129

  • 119 Бесен-_ Язовец

    6 7 Отговор
    Да бе да в крайна постоянно се гърми нещо и точно този взрив отчетох в Норвегия къси разкази за неуки хорица!
  • 120 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 121 Доктор Рачо Петров

    5 5 Отговор
    Лекувам русофили от патологична омраза, истерия и българофобия. По стара и изпитана рецепта. Гарантирани резултати!
  • 122 Механик

    9 6 Отговор
    Що за същество трябва да си, за да защитаваш една агресивна държава, която е враг на страната, в която си се родил. Държава, която напада и избива най-близките си съседи и им отнема територии, само защото не искат да бъдат руски васали, желаят да са свободни и да вървят по собствен път? Държава, която може единствено да разрушава и убива, а не да гради и да създава. Държава, в която лъжата и измамата са се превърнали във висша ценност? Държава, която се нарича Русия?
  • 123 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 124 Наблюдател

    5 6 Отговор
    Освен за предишните военни престъпления извършени в Украйна Русия ще отговоря и за ЕКОЦИД!
  • 125 незнайко

    3 4 Отговор
    Както паднаха кулите в САЩ така и тази стена падна !!! Това е типично за " ПРИЯТЕЛСКИ ОГЪН " по щатски !!!
  • 126 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 127 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 128 Укросвин

    1 0 Отговор

    До коментар #123 от "Бесен- _Язовец":

    Хер оям Сала!
  • 129 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 130 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 131 Бесен-_ Язовец

    5 4 Отговор
    Появиха се видеоклипове, показващи как руски дрон атакува ключов елемент от системата за противовъздушна отбрана IRIS-T SLM, радарната система TRML-4D, пише The Drive. Това означава сериозни последствия за украинската противовъздушна отбрана, тъй като този тип радар може да бъде единственият във въоръжените сили на Украйна.
  • 132 Бесен-_ Язовец

    8 3 Отговор
    Зеленски е шокиран от реакцията на ООН и Червения кръст на разрушаването на водноелектрическата язовир Каховка и ги обвини в недостатъчна помощ за Украйна, съобщава Le Figaro. Читателите го съветват да не се държи като "нагъл човек". Те са възмутени от просията му.
  • 133 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 134 Болгарин

    5 4 Отговор
    Един евреин изправи една група източни славяни срещу друга група славяни в двубой до смърт. Господи, какво става по света
  • 135 Прокопий

    4 5 Отговор
    Ушанките рЕзко зятъпяват все повече и повече. Едно време поне диверсиите им бяха качествени, сега обикновеноте сеизмолози ги хващат като лъжат!
    Безаналогови!!! 😂😂🤣🤣🤣😆😆
  • 136 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 137 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 138 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 139 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 140 БПФ

    5 2 Отговор
    Първо - говорят за ЕДНА сеизмична станция, при това в Румъния. ЕДНА сеизмична станция не може да определи епицентърът на дадено земетресение, за целта са нужни поне три. Да не говорим, че масиран ракетен удар също ще задейства сеизмографите.
    Второ - тия "записи на руски военни" ги знаем. Те индентифицираха ли се с лични данни, за да знаем че са руски военни - защото всеки уkpоп (или поне трима от петима) говори руски?

    Най-важното е, че Русия няма абсолютни никакъв мотив само да си разрушава язовира, да дави своите войници, да наводни контролирани от нея територии и да остави Крим без вода - и контролиран от нея АЕЦ в ситуация на риск.
  • 141 баце

    4 1 Отговор
    Знаем, че е заради експлозия без изследването на норвежките учени. Въпроса е КОЙ. Щом укрите първи са обвинили руснаците, значи руснаците са се чудили кво стаа, а укрите са знаели. Ай стига сте писали простотиии, на коит омогат да се вържат малки деца..
  • 142 Маринов

    7 0 Отговор
    По украински публикации има лични коментари в които хора които живеят в непосредствено до стената къщи, пишат че не са чули взрив а саму са почуствали някакво леко трептене като от земетресение.
    Във електроцентралата и по стената е имало много служители и руски войници и офицери, и е абсурдно русняците да са взривили стената и сами да са си ги унищожили.
    По горната час на стената е имала много и сериозни разрушения от предишни бомбардировки на стената от Украинците!
    Язовира е бил препълнен с вода.
    Има изказано становище от специалист че разрушаването на стената е станало от подводен дрон и последвалата мощна вълна от водата.
    Електроцентралата е в основите и извън конструкцията на Стената и взривяването и не можело да предизвика това разрушение а и количеството на Взива трябва да е много голямо и задължително да предизвика мощен звуков Гръм а такъв и не е имало.
  • 143 А Кой

    6 0 Отговор

    До коментар #2 от "Хахахаха":

    Имаше контрол на шлюзите ? Защо да взривяват стената ако може да ги отворят .
    За да залеят контролираната от тях територия и оставят Крим без вода ?
  • 144 БПФ

    3 1 Отговор

    До коментар #10 от "Хахахаха":

    Затова ли Кинжал избуши бункер с натовски офицери, на стотина метра дълбочина?
  • 145 Ха-ха-ха...

    3 3 Отговор

    До коментар #3 от "интересно":

    Много "интересно", когато се взриви ракета, съвсем разбълниква суроватката в черепната кухина на тройкаджиите с ПУЦ и разните машино-тракторни "училища", които врякат срещу всичко американско, но тролят за копейки на хардуер и софтуер с американски патенти; на американска ОС, на американски приложения и на американския Интернет и так далее...
  • 146 До 89 г.

    3 0 Отговор
    Сесерефилите бяха 99%,
    След това 90 % от тях се пребоядисаха и станаха евроатлантици - как да им вярваме на такива.
    За България милеят само 9-10%.
  • 147 Лапсус

    0 0 Отговор

    До коментар #84 от "Само питам":

    Не да се покаят, а да се изпикаят,байно.Лягай си, че утре трябва да изведеш козичките на паша.
  • 148 ИМПЕРИАЛИСТ

    2 1 Отговор
    СССР е вече история, обаче комунистическата ТАСС не е ....?
  • 149 Зелен блогер

    0 1 Отговор
    Ние я издумкахме да съсипем летния сезон в крим.
  • 150 катран

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "Хахахаха":

    никой не ти вярва..виж колко минуса ти хакнали..и от мен имаш гУлям дебел..
Новини по държави: