Last news in Fakti
  Тема: Украйна

22 Юни, 2023 15:26 1 091 19

Зеленски: АЕЦ Запорожие може да бъде предмет на терористична атака

  • украйна-
  • зеленски-
  • аец запорожие-
  • терористична атака

Той не предостави подробности и конкретни доказателства

Зеленски: АЕЦ Запорожие може да бъде предмет на терористична атака - 1
Източник: БГНЕС

Водещата атомна централа на Украйна, Запорожка атомна електроцентрала, може да бъде предмет на терористична атака, включваща изпускане на радиация. Това заяви президентът на Украйна, Володимир Зеленски, съобщи агенция "Ройтерс".

В свое видео изявление, публикувано в мобилната платформа "Телеграм", Зеленски сподели, че украинските разузнавателни агенции са получили информация за възможен сценарий за терористичен акт в Запорожката атомна централа. Той отбеляза, че Украйна ще сподели тази разузнавателна информация със своите международни партньори, предаде БТА.

Въпреки това, президентът Зеленски не предостави подробности относно конкретните доказателства, на които се основава твърдението на разузнавателните агенции.

Запорожката атомна електроцентрала е най-голямата в Европа и беше окупирана от Русия след инвазията ѝ в Украйна през февруари миналата година.

Кремъл отрече обвиненията, че Русия планира терористична атака и я определи като "поредната лъжа". Говорителят на президента Владимир Путин, Дмитрий Песков, посочи, че Международната агенция за атомна енергия наблюдава централата и ѝ е дала високи оценки след посещение.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пич

    43 1 Отговор
    Аха..... вече е изпратил и терористите !!! Ама прост , та говори.....
  • 2 гдфгдф

    35 1 Отговор
    МОЖЕ ДА ОТ ТЕРОРИСТИ ,КАТО ВАС ВСИЧКО СЕ ОЧАКВА
  • 3 За размисъл

    37 1 Отговор
    Въпреки това, президентът Зеленски не предостави подробности относно конкретните доказателства, на които се основава твърдението на разузнавателните агенции.

    Без коментар!
  • 4 Подготвяш се

    42 1 Отговор
    за терристична атака на АЕЦ ли жалко продажно мекотело? Нека! Да се наиграе Европа щом слуша САЩ и спонсорира терориста Украйна!
  • 5 Сандо

    34 2 Отговор
    Затова и руснаците го владеят,за да могат когато решат да го тероризират.Очаквайте в скоро време поредния терористичен акт на Русия срещу себе си .Ако не вярвате,отдайте се мисловно и духом на свободната и демократична преса - тя знае и мисли вместо вас.

    Коментиран от #6

  • 6 Сандо

    4 5 Отговор

    До коментар #5 от "Сандо":

    Да не си Сашето , от Сашето и Ванката ?
  • 7 ХАХАХА

    40 0 Отговор
    Явно след язовирът укрофашагите ще предприемат терористични действия спрямо АЦ ,за да обвинят пак Русия! Станаха прозрачни с техните данни от "разузнаването "им.
  • 8 фейк зеленски

    27 1 Отговор
    писна ни от укропропаганда - спрете се....наркомане...
  • 9 ти да видиш

    36 0 Отговор
    Зеленият изpoд отдавна се опитва да я взриви тая централа и явно сега, след като думна ВЕЦа и никой от западните му господари не му каза копче пак са му поникнали крила! Тотален малоyмник е тоя, но за сметка на това нагъл!
    Светът и снародниците, ще си отдъхнат, ако руснаците уцелят зеления в кафявата точка!
  • 10 Перо

    27 1 Отговор
    Ционистът пак замисля провокация!
  • 11 зелю

    23 1 Отговор
    може ама от украинските фашаги
  • 12 За терориста еленски

    27 1 Отговор
    Това е нормално.колко пъти я обстрелваха укрите и язовира гръмнаха
  • 13 Пипи

    8 0 Отговор
    Сигурно, нали украинците са във всички саботажи! Естествено ,че знаят какво ще направят! За толкова прости ли ни имат!
  • 14 Урюрвкос

    3 0 Отговор
    вярно е вече показаха видео как войници с руски униформи седят спокойно заедно със украински войници пушат цигари и си разказват вицове
  • 15 Гай Турий

    5 0 Отговор
    След като Буданов планира терористичната атака, естествено че ще знаеш и очакваш! Тогава в Кремъл изобщо няма да се притесняват и да се мотаят повече - един Сармат в центъра на Киев и сбогом на древната българска столица. Земята така или иначе ще е заразена.
  • 16 Хм...

    4 0 Отговор
    Зa нepaзбpaлитe:
    На тoвa напоследък му се вика "инфopмaциoннa дивepcия". Кoнтpанaстъплeниeто приключи катастрофално и сега спешно тpябвa да се oтклони внимaниетo. Вече си имаме cтатия за изнacилeн oт руcнaците дoбитъk. Очаквах да бъде paзвита и темата с удaвeния зooпaрк. Безарабския фронт пак изплyвa от някъде. Отново има cтaтии за глaдa в Африка и как за всичко са винoвни руснаците. Путин още веднъж yмря от paк, Русия пак свърши pakeтитe, фaлиpa и се разпадна. Циpкa е пълeн.
    Айдe със здpaве!
  • 17 дядото

    2 0 Отговор
    този смъркач е най-добре информиран за всички тер актове в последните месеци-северен поток,кримския мост,крим,черно море,каховка и още и още.така че нищо чудно да взривят и аец.
  • 18 Матей

    1 0 Отговор
    Ама вярно Путин е страшно търпелив
  • 19 Терористите

    2 0 Отговор
    Ще бъдат тези които имат мотиви или са го правили преди .
    Руснаците нямат мотиви за терористични атаки на контролирани
    от тях обекти и територии . Украинците имат . Контранастъплението буксува .

    А имат и опит в тероризма над обекти Чернобил , Сев Поток и Каховка
    както и над отделни индивиди - Дугина
Новини по държави: