Last news in Fakti
  Тема: Украйна

23 Юни, 2023 22:42 2 848 18

Зеленски разпореди проверка, в армията има корупция

  • украйна-
  • проверка-
  • русия-
  • война-
  • зеленски-
  • володимир зеленски-
  • корупция

Служители на териториални центрове за набиране на военнослужещи вземат подкупи

Зеленски разпореди проверка, в армията има корупция - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Президентът на Украйна Володимир Зеленски нареди създаването на специална комисия, която да извърши одит на ръководителите на регионалните служби в цялата страна за набиране на войници в армията, предаде Ройтерс, съобщи БТА.

След среща с висшите военни командири Зеленски заяви, че комисията ще бъде оглавена от генерал Олександър Павлюк, който е първи заместник-министър на отбраната. Решението е взето след съобщения в украинските медии за съмнения в корупция срещу ръководител на една от регионалните наборни служби.

Агенция Укринформ посочва, че става дума за военния комисар на Одеска област Евгений Борисов, чието семейство е закупило недвижими имоти и друга собственост на стойност 4,5 милиона долара в Испания след въвеждането на военното положение в Украйна миналата година.

"Дадох спешна заповед на командващия [на въоръжените сили на Украйна Валерий] Залужни незабавно да уволни така наречения одески военен комисар, ръководител на местния център за окомплектоване на армията, за когото говори цялата ни страна", каза Зеленски.

Украински медии съобщиха, че служители на териториални центрове за набиране на военнослужещи вземат подкупи, които обикновено възлизат на няколко хиляди долара, за предоставяне на отсрочка или освобождаване от военна повинност. "Издадох спешна заповед за създаване на комисия... и съвместно с правоприлагащите звена и Националната агенция за превенция на корупцията да провери всички ръководители на военни наборни служби във всички региони на Украйна, за да не се позори нашата държава и паметта на героите, които загиват на фронта", заяви Зеленски в приложението Телеграм.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 17 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пич

    31 2 Отговор
    Проверяващите трябва да са ултрамаратон и , защото украинската армия така бяга , че ще се озорят , да ги стигнат за проверка !!!
  • 2 ВЕЧЕН ПОКОЙ

    28 2 Отговор
    Добро дошли под флага синьо и жълто !
  • 3 БрЯх...!

    30 1 Отговор
    Всички знаем,за тази корупция...!
    Нашият Зеленчук,сега се сетил...
  • 4 БЪЛГАРИН

    26 2 Отговор
    Уважаеми колеги и грантаджии, важно съобщение ! Във връзка със създалата се ситуация в Украйна, Козяк прекратява изплащането на хонорари за тролене, до второ нареждане.
    Всички атлантици могат безплатно да посетят курсове за квалификация, в учебен център " Гьобелс".
  • 5 Объркано Атлантиче

    20 1 Отговор
    А с контраофанзивата какво стана?

    Китайската преса (Global Times) също реагира на провала на широко обявената офанзива на НАТО:
    Това лято трябваше да бъде голямо за НАТО, тъй като организацията е домакин на Швеция и Финландия на срещата във Вилнюс и демонстрира най-добрите западни танкове и други бронирани превозни средства в светкавичната контраофанзива на Украйна срещу Русия.

    Швеция обаче все още чака да се присъедини, тъй като Турция използва правилото на НАТО за консенсус като лост за разрешаване на някои нерешени проблеми.
    Финландия беше принудена, изоставяйки десетилетия предпазлив неутралитет само за да види половината танкове, които предостави на Украйна, както се съобщава, превърнати в тлеещи останки почти за една нощ.

    Киевската „голяма лятна контраофанзива“ все още приличаше на сафари с големи котки, където леопарди бродеха по същия начин като тигри и пантери през 1943 г. Германският външен министър вече помоли света да не споменава "произведените в Германия" танкове, опитвайки се да избегне неудобството, докато произведените в Америка Abrams все още са на път.
    Както се оказа, печеленето на пълномащабни конфликти не е лесно. Така че НАТО изглежда е решило вместо това да спечели въображаема победа. Причината - безвъзвратен удар по военната им промишленост.
  • 6 Оранжевенски

    10 0 Отговор
    Оранжевенски бил украински привославен християнин и защитавал бог и отечеството.
  • 7 морски

    25 1 Отговор
    За да избягат от мобилизация двамата украинци с които работя ,бяха платили по 6 хил. долара рушвет !!
  • 8 Да ама

    19 1 Отговор
    то на тия у армията са им само бесарабски Българи.. Истинските Украинци са с джипките по Гърция и България
  • 9 Обеля 6

    22 1 Отговор
    Ами шутът,къде крие милиардите си.Или и той си е назначил главен пазвантин,наречен прокурор.
  • 10 Дрогирания и компания

    16 1 Отговор
    Са като черна дупка ❗
    Окрадоха милиарди от токсичния 💲
    пратени от началството във Фашингтон
    за което е виновен редникът в окопите
    или каквото е останало от него.
    Жалка картинка 😁🤣😘
  • 11 Българин

    19 1 Отговор
    Че то Зеленски е най-корумпираният, а говори за другите, за да си поддържа славата на уж справедлив лидер. Лицемерен и безроден евреин.
  • 12 Алоизмамникът Зельо

    15 1 Отговор
    Не му се отчита подобаващо на главния yкpoп и ще ги наказва, клоyн!
  • 13 Ето как се наказва корупция.

    9 0 Отговор
    Уволняваш някого и го пускаш да си харчи парите на воля. И не е само големият имот, има няколко скъпи коли и магазини в Марбея. Оферти за откупване от военна повинност в Украйна могат да се намерят в "дарк нета". Стига да разполагаш с 10 000 долара.
  • 14 ИРОНИЧНО🤔

    4 2 Отговор
    ЕДНИТЕ ВЗАИМНО СЕ ИЗБИВАТ...
    ДРУГИТЕ СЕ КОРУМПИРАТ...
    АПРОПО..И ТИЯ
    ДВА ПЪТИ СА НИ..„освобождавали”😁....

    Коментиран от #16

  • 15 нможе да бъде

    12 1 Отговор
    Всичко лошо е при руснаците, всички кристално чисто (като кокаина) - при укрите и зеления клоун. Не може да бъде комикът да е корумпиран! На, не го вярвам! Да живей!
  • 16 имаш предвид

    11 1 Отговор

    До коментар #14 от "ИРОНИЧНО🤔":

    Трети украински фронт, който нахлува в България на 9 септември 1944 г.? Това сме видели от бандерите - от тяхната жестокост дори немците са се страхували.
  • 17 Така ли

    4 0 Отговор
    Не може да бъде
  • 18 ФАКТ

    4 0 Отговор
    У КРАЙНА РУСИ, Е РУСКА !!!
Новини по държави: