Last news in Fakti

26 Юни, 2023 22:01 1 924 21

Първият дипломат на Москва: Лукашенко предложи помощ на Путин в събота сутринта

  • александър лукашенко-
  • вагнер-
  • русия-
  • владимир путин-
  • евгений пригожин

Лично Александър Лукашенко отказва да коментира разговора си с основателя на ЧВК "Вагнер"

Първият дипломат на Москва: Лукашенко предложи помощ на Путин в събота сутринта - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Лидерът на Беларус Александър Лукашенко в събота сутринта, 24 юни, "предложи на Владимир Путин да помогне за избягване на кръвопролития и да разреши с мир ситуацията с опита за бунт", каза руският външен министър Сергей Лавров в интервю за RT, цитиран от руската служба на Би Би Си.

"Това предложение беше подкрепено от президента Путин и Вие знаете резултата", добави министърът.

Пресслужбата на Александър Лукашенко съобщи в събота вечерта, че основателят на ЧВК "Вагнер" се е съгласил да спре конвоя след преговори с беларуския лидер. Пригожин не е говорил за това. Лично Лукашенко също не коментира разговора с основателя на ЧВК "Вагнер".

Преговорите, според пресслужбата на Лукашенко, са били съгласувани с руския президент Владимир Путин, който сутринта нарече действията на Пригожин "предателство към Русия".

Освен това в интервюто за RT Сергей Лавров каза, че американският посланик Лин Трейси се е свързала с руски представители във връзка с опита за бунт, за да изясни позицията на Вашингтон.

Според министъра Трейси е подчертала, че бунтът на Пригожин е вътрешна работа на Русия, в която САЩ нямат нищо общо, и също така е изразила надежда, че руското ядрено оръжие ще бъде надеждно контролирано.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Софиянски

    19 14 Отговор
    Бункерния плъх лилипутин опрЕ до тракториста

    Коментиран от #15

  • 2 Тото

    11 14 Отговор
    Той скоро ще предложи и помощ на поляците ,Да ги отърве от страданията им!!! Сега на полската граница Пригожин ще си разиграва коня както му харесва !!!!!!! Да почват полските мишки да копаят окопи!!!!
  • 3 Сто34 цяло и 5десет и 8

    11 10 Отговор
    Хора, Путин така позволи на Лукашенко да си вдигне акциите. Толкова ли сте вдлъбнати та не схващате театъра на Путин- Пригожин- Лукашенко?

    Коментиран от #5, #14

  • 4 8237

    19 13 Отговор
    Смятайте каква треторазрядна държава е русия щом се налага кадиров и лукашенко да я спасявят от една частна компания.И тези дребни руски мижитурки са тръгнали да се репчат на суперсилата САЩ и запада...Русия е по добре да си мълчи,че САЩ ако им бият два шамара цялата руска армия изчезва.

    Коментиран от #7, #8, #19, #20

  • 5 Киев за три дни

    12 7 Отговор

    До коментар #3 от "Сто34 цяло и 5десет и 8":

    Всичко разбираме, а най-вече че,, Специалната военна операция " върви по план и график! Путин всичко е планирал, в това число потапянето на флагмана на Русия, кораба Москва, отстъплението на руската армия от Киевска Харковска Херсонска и Запорожка област, смърта и осакатяването на около 300 000 руски войници и офицери и в крайна сметка бунта на Пригожин! Всичко е планирано преди година и половина, когато Русия нападна Украйна.

    Коментиран от #9

  • 6 хааааа

    4 4 Отговор
    Картофги, чесън или червен лук предложи...уточнявайте ги тези неща, че червената гмьеж истерясва
  • 7 Супер сила

    3 3 Отговор

    До коментар #4 от "8237":

    Хахайаха, ще умра :Д
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Сто34 цяло и 5десет и 8

    1 4 Отговор

    До коментар #5 от "Киев за три дни":

    Не, всичко се планира в движение. Нещата в света, не само по оста Русия- Украйна се менят с бясна скорост. Ъъъъъ, кво става в Сирия? Свърши ли войната там? Някой нещо да пише по темата?
  • 10 *скандално*

    4 9 Отговор
    Брилянтен шедьовър на Путин и Пригожин! Русия показа кой идва на власт ако Путин падне. Западът е в паника! Циркът с Украйна приключва… (С ВИДЕО)"
  • 11 фактически

    7 3 Отговор
    Вагнер не иска да воюва с руснаци. Ама беларуси няма грижи да пуца. Приемам залози за колко време може да превземе тая измисленна държава. Напомням че за 24 часа 6 свалени хеликоптера и 1 самолет. Почти стигна до Москва. Слава на музикантите бе путинофил загубен. Идва ви времето на вас напаст проклета.
  • 12 путлерофил

    4 2 Отговор
    идолът на копейките избега като пуси хихихихихихихи
  • 13 Хахахаха

    4 3 Отговор
    Резултата го знаем даааа, видяхме го. Пу се скри под масата на самолета и чака Лукашенко да го вади от блатото. Хахахаха. Пълен смях. Путин още ли се води президент на Русия?
  • 14 Хахахаха

    6 2 Отговор

    До коментар #3 от "Сто34 цяло и 5десет и 8":

    Хахахаха. Проблема е, че Лукашенко направо взе акциите на Путин, хахахаха! Скоро Лукашенко ще е по-силен управляващ на Русия, а Путин у киреча.
  • 15 Мински

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "Софиянски":

    Ако беше чел повече книжки, освен иронично да говориш за трактора "Беларус" щеше да знаеш, че Беларус е най-големият производител в света на камиони за мините - БелАз!
  • 16 именно

    3 3 Отговор
    Е ще ме прощават братушките , но какво може да предложи Лукашенко на Пригожин , за което Путин не се е “сетил“ да му предложи...за какво си направиха този труд , за да вкарат “Вагнер“ в Беларус , да са по-близо до Киев и да му налетят в подходящия момент. Всъщност руснаците също имат право да хитруват и мамят както го прави западът по отношение на тях ....така че успех братушки !

    Коментиран от #17

  • 17 Че нещо преди това

    2 1 Отговор

    До коментар #16 от "именно":

    Пречило ли е да вкарат Вагнер в баларус?

    Коментиран от #18

  • 18 именно

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "Че нещо преди това":

    Нищо не им е пречило , но щеше да е много явно защо са там. Както и да е , може да греша , защото все пак за такъв план , цената е много голяма .
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Ама то щот...

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "8237":

    ...по твоята логика нямаше бунт и убити полицаи при щурма на Белият Дом...!Тогава ,,великите ти американци" защо спаха и едни обикновени метежници и то без оръжие,като ,,Вагнер", не можаха да озаптят...!
    Да ти имам и ,,Первая сила в мире"...!
  • 21 Онзи

    0 0 Отговор
    Проблем е готвача, изгнаник от Руската армия,по някаква случайност се сдобие с тактическо ядрено оръжие. И ако реши да гонползва в Украйна,кой ще е виновен. Русия няма да е НАТО няма да е и Ко...... Малко странно да иде точно в Беларус
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания