Тема: Украйна

10 Юли, 2023 19:59 2 139 130

Глас народен! 64 процента от европейците подкрепят доставките на оръжия за Киев

  • оръжия-
  • украйна-
  • нато-
  • русия-
  • война

По отношение на българите - 76% подкрепят предоставянето на хуманитарна помощ, но само 30 на сто са съгласни с финансирането и доставката на военно оборудване

Глас народен! 64 процента от европейците подкрепят доставките на оръжия за Киев - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

88% от гражданите на ЕС подкрепят предоставянето на хуманитарна помощ на Украйна, а 64% са съгласни с финансирането на закупуването и доставката на военно оборудване.

Това сочи последното проучване на "Евробарометър", проведено през юни 2023 г. и публикувано днес.

Още новини от Украйна

По отношение на българите - 76% подкрепят предоставянето на хуманитарна помощ, но само 30% са съгласни с финансирането и доставката на военно оборудване.

От гражданите на ЕС 75% одобряват финансовата подкрепа за Украйна, а 72% подкрепят икономическите санкции срещу руското правителство, предприятия и физически лица.

Освен това 66% са съгласни със забраната за излъчване в ЕС на държавни медии като "Спутник" и "Русия днес".

Също така 86% от респондентите подкрепят приема в ЕС на украински бежанци, а 64% са съгласни със статута на Украйна като потенциален член на ЕС.

Като цяло 56% от анкетираните са доволни от отговора на ЕС на руското нашествие в Украйна, докато 54% са доволни от отговора на тяхното национално правителство.

А иначе 48% от българите са съгласни с отговора на ЕС спрямо инвазията в Украйна, докато 41% не одобряват. В същото време само 35% подкрепят действията на българското правителство, а 56% не са съгласни с неговия отговор относно войната.

В този контекст 77% от европейците подкрепят обща политика за отбрана и сигурност. 80% смятат, че сътрудничеството по въпросите на отбраната на равнището на ЕС трябва да се засили.

Според 77% от анкетираните закупуването на военно оборудване от държавите членки трябва да бъде по-добре координирано, а 69% желаят ЕС да укрепи капацитета си за производство на военно оборудване. 66% смятат, че в ЕС трябва да се отделят повече средства за отбрана.

77% са съгласни, че ЕС трябва да изгради партньорства с държави извън ЕС с цел да инвестира в устойчива инфраструктура и да свърже хората и държавите по света.

Подобрена икономическа среда

По данни на проучването възприятията за икономиката са се подобрили значително. Понастоящем 45% от анкетираните смятат, че състоянието на европейската икономика е добро (+ 5 процентни пункта от януари насам), което леко надвишава броя на хората, които смятат, че то е лошо (44%, -7 процентни пункта). 40% описват икономическото положение в собствената си държава като добро (+ 5 процентни пункта), а 58% — като лошо (-8 процентни пункта).

В еврозоната подкрепата за единната валута остава много висока (78% срещу 17%), докато за ЕС като цяло тя е малко по-ниска (71% срещу 23%).

Инфлацията продължава да буди сериозно безпокойство, но в по-малка степен, отколкото в началото на годината, сочи изследването.

27% от европейците считат, че "повишаването на цените/инфлацията/разходите за живот" е един от двата най-важни проблема, пред които ЕС е изправен в момента. Международната ситуация е на второ място с 25%, следвана плътно от имиграцията (24%) и "околната среда и изменението на климата" (22%). Енергийните доставки (16%) бележат рязък спад, като слязоха от трета на шеста позиция.

Общата нагласа спрямо ЕС остава стабилна

Повечето общи показатели остават стабилни. 47% са склонни да имат доверие в ЕС, докато 32% имат доверие в националните правителства. 45% от анкетираните пък не са склонни да се доверяват на ЕС.

45% от гражданите на ЕС имат положителна представа за ЕС- 18% отрицателна, а 37% имат неутрална позиция. Във всички държави членки положителните нагласи надделяват над отрицателните.

63% от анкетираните в ЕС заявяват, че са оптимисти за бъдещето на ЕС, а 34%, че са песимисти.

Широка подкрепа за енергийния преход

Над 80% от гражданите на ЕС смятат, че ЕС трябва да инвестира мащабно в енергия от възобновяеми източници, като например вятърна и слънчева енергия (85%), както и че повишаването на енергийната ефективност на сградите, транспорта и стоките ще ни направи по-малко зависими от производителите на енергия извън ЕС (82%). Освен това 80% вярват, че държавите членки на ЕС трябва съвместно да купуват енергия от други държави, за да получат по-добра цена.

81% от анкетираните са съгласни, че намаляването на вноса на нефт и газ и инвестирането в енергия от възобновяеми източници са важни за нашата цялостна сигурност, а 82% заявяват, че ЕС трябва да намали зависимостта си от руските енергийни източници възможно най-скоро.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 73 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А Аз

    101 11 Отговор
    Не подкрепям

    Коментиран от #11, #110

  • 2 А бе

    17 104 Отговор
    Много руски слуги тука!

    Коментиран от #7, #21, #34, #70

  • 3 Майна

    105 5 Отговор
    Това са процентите на правителствата
    Те не представляват народите си..
    Затова десните партии навсякъде стремглаво вървят към мнозинство като подкрепа

    Коментиран от #15

  • 4 Кауендчикен

    48 4 Отговор
    Да, ама селяните не подкрепят. Кравите се плашат от бомбардировки и не дават мляко.
  • 5 Хм, хм

    101 4 Отговор
    Що толкова се мъчите да ни убеждавате? Да не би да е, защото не е вярно?
  • 6 АЗ ПЪК

    80 7 Отговор
    СЪМ ПРОТИВ!
    АБСОЛЮТНО ПРОТИВ!

    Коментиран от #18

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Хахаха

    68 6 Отговор
    Значи , всичките 64% камилари , индианците , вождове на племена , и други кореняк суросинкяви европейци , подкрепят ?! Абе , ей......!!!
  • 9 А50

    74 4 Отговор
    Това е гласа на платилите проучването. А глас народен се потъпква в българския парламент

    Коментиран от #92

  • 10 Сандо

    68 4 Отговор
    Учудващо е,че са само толкова.При такава масирана медийна обработка процента е малък.
  • 11 Киркор

    23 10 Отговор

    До коментар #1 от "А Аз":

    Започвам да се притеснявам, как ще заспя тази вечер,след твоето решение...
  • 12 Ццц

    44 7 Отговор
    Лошо. Мислех, че идиотите в България са 20 %. А те били 30 %. Демократизацията продължава с бесни темпове и целта е до 2035 година поне 60 % да се демократи и само 40 % с трицифрено IQ

    Коментиран от #19

  • 13 Мда

    11 68 Отговор
    Целият свят трябва да подкрепи Украйна, срещу агресорите от Русия.

    Коментиран от #42

  • 14 Пловдив

    56 12 Отговор
    Глупости. Но даже и да е истина - по-добре слуги на Русия, отколкото на евро..Г..ейския съюз, който води към заколение държавите в него!

    Коментиран от #23, #25

  • 15 Незнаещ

    9 22 Отговор

    До коментар #3 от "Майна":

    Незнаех,че кака ти Корни се допитва до твоето мнение!!!

    Коментиран от #38

  • 16 горски

    54 5 Отговор
    Бая опашати лъжи...Всичко вече ми прилича на соц-а.Тогава петилетките се изпълняваха,с едната крачка бяха в социализма с другата направо в комунизма и така разкрачени влязохме в капитализма.И се разчекваме до шпагат.Някои гледайки разкрачените хора,смениха резбата и т.н.
  • 17 Гориил

    30 8 Отговор
    Тези хора са прости, наивни, безразлични към всичко, което се случва извън прозорците на къщите. Те гласуват дисциплинирано, плащат данъци и вярват, че животът им е защитен. Но не е така. Тези мили хора също са далеч от реалната оценка, както г-н Ердоган е далеч от приемането на Турция в Европейския съюз.Бих нарекъл подобни проучвания социология на компютърните игри, телевизионните предавания и сапунените опери. В Русия, за съжаление, четиридесет процента от населението изобщо не знае, че в Украйна се води война, а тези, които знаят за това, са сигурни, че войната се води между Москва и Вашингтон.
  • 18 оня с коня

    4 4 Отговор

    До коментар #6 от "АЗ ПЪК":

    Йесссс - давай,още можеш!Щото туй щи остане:)
  • 19 Песимист

    6 20 Отговор

    До коментар #12 от "Ццц":

    Ако визираш русофилите,корегирай се на 100% и си в целта..

    Коментиран от #41

  • 20 Нищо подобно

    36 4 Отговор
    Евтина щатска пропаганда.
  • 21 Ццц

    27 3 Отговор

    До коментар #2 от "А бе":

    Ти джендъри ли търсиш? Върви в Министерски съвет. Там са най на гъсто в момента.
  • 22 Българите са за ДА !!!

    7 36 Отговор
    Само zелен чорап и една копейка са против !!!
    Даже нямат мотив !!!

    Коментиран от #51

  • 23 Стършел

    9 33 Отговор

    До коментар #14 от "Пловдив":

    Нали знаеш, куфара и на самальота, щом искаш да си руска подметка.🤣🤣🤣
  • 24 Хохохо

    36 4 Отговор
    Искам да видим гласа народен за еврото ама еничерите не дават

    Коментиран от #29

  • 25 Десо

    6 17 Отговор

    До коментар #14 от "Пловдив":

    Сигурно не спираш да скандираш:Да живее Гергов,Гергов и БСП вечна слава и бъдеще!
  • 26 Госあ

    32 1 Отговор
    Хахахахахаха вместо референдуми, социологически агенцийки ще казват какво искат народа 😂😂😂 Същите изчисляват среден доход при крайно дисперсно (неправилно - в прекия и преносен смисъл) разпределение на доходите в България
  • 27 Ха ха ха ха

    33 3 Отговор
    Лъжете като копанари! И ние имаме близки в европката, от които се информираме. За разпространяването на невярна информация, с цел манипулиране на мнението на хората т. н. т., не подлежеше ли на глоба и затвор до 5 години, ако не ме лъже паметта?!

    Коментиран от #30

  • 28 Верно ли ?

    27 3 Отговор
    Друга лъжа няма ли 😁
  • 29 Разумен

    18 1 Отговор

    До коментар #24 от "Хохохо":

    Не е нормално един индивид да разиграва цяла България!
  • 30 Стършел

    3 29 Отговор

    До коментар #27 от "Ха ха ха ха":

    Руските тролчовци трябва да лежат вечно, докато и кокалите не им изгният.🤣🤣🤣

    Коментиран от #50

  • 31 Госあ

    25 4 Отговор
    Тези 30% са абсолютна лъжа. Всъщност са най много 15%. Това са синьозелените водорасли гласували за сглобката. Иначе, и аз съм съгласен да се изпращат хуманитарни помощи и да се приемат бежанци. Далеч съм от мисълта, че всички украинци са нацисти и терористи. Много от тях са жертва, пример е Майдана
  • 32 Значи 70% са против

    28 4 Отговор
    А като знаем, че социолизците лъжат като Ц. Значи 95% от българите са срещу евроатлантиците агенти на САЩ
  • 33 Вече не е тайна !

    7 33 Отговор
    Победата ще бъде за Украйна !
    И тя ще бъде трайна !

    Коментиран от #46, #117

  • 34 В грешка си.

    24 3 Отговор

    До коментар #2 от "А бе":

    Соросливите тролчета, угодливо заработващи центчета са единствените слуги във форума. Деди шорош е техен господар.

    Коментиран от #49

  • 35 Евро стъкмистика

    33 1 Отговор
    Че кога са ни питали? Анкетата е измислена стъкмистика. Така си смучат данни от пръстите и говорят от името на народите. Е, това вече показва как лъжат на килограм
  • 36 Нормално е да подкрепяш

    35 2 Отговор
    предоставяне на хуманитарна помощ, но не ми се струва много нормално голяма част от нея да се продава в магазинната им мрежа. Има множество клипове от украинци за това, а по-рано пък имаше купища обяви за продажбата на генератори, осигурени от западни страни, един дори беше в кашон с голяма лепенка "хуманитарна помощ". Тоест излиза, че дори такава помощ не отива по предназначение, а нещастните украинци, които са останали там поради недостатъчно средства, са оставени да се справят сами. А току-що ме втрещи новината, че Франция щяла да използва АЗОВ за потушаване на протестите там. Докъде ще паднем още в ЕС? Копаем дъното с пълна сила. А новата Мис Вселена на Нидерландия е трансджендър. Безумие на Н-та степен.
  • 37 Никой не ще ушанки в Европа!

    5 22 Отговор
    Много смърдят на застояло!
  • 38 Ха ха ха ха

    5 13 Отговор

    До коментар #15 от "Незнаещ":

    Кака Корни се допитва единствено до мнението на голдман сакс, където се намира всичко ценно за нея.
  • 39 1111

    28 0 Отговор
    Дрън, дрън, дрън! Бля, Бля, Бля! 64% подкрепят войната! Ха, ха,ха! Как само промивате мозъците на и без това немислещите и манипулирани хорица. Аман!
  • 40 брадат сиганин

    20 0 Отговор
    Братчееите , увлекли сте се , я го не можем така .
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Мммм

    26 0 Отговор

    До коментар #13 от "Мда":

    Трябва според памперса, амс не иска. Учуден останалДжо деменцията, като му казали, че 80% от света не ги подкрепя. Статията е от вчера от Политико. Затова сега се мъчат да ни баламосват, но инфото бързо се разпространи.😅😂🤣😂😅
  • 43 Ммм дааа

    25 0 Отговор
    Четейки тези фекалии, стигам до извода, че 64 процента от европейците НЕподкрепят доставките на оръжия за Киев.
  • 44 Ццц

    1 15 Отговор
    Е то отдавна е ясно чое у нас живеят два народа....все по малко европейци и все повече азиати. Дано един ден ни изгонят от ЕС. Явно тук алхимията по превръщане на азиатите в европейци се получава само посредством лечебния глад. Това е философския камък

    Коментиран от #61

  • 45 Вече на руската пропаганда...

    3 17 Отговор
    И вярват само в Уганда.....
    Една глухоняма панда 🐼....
    И една квартална банда....
    Всите от Руанда.....
  • 46 Абе

    8 2 Отговор

    До коментар #33 от "Вече не е тайна !":

    Кой знае, кой знае! Гледай само да не ходиш да им помагаш, че ...
  • 47 Калпазанин

    14 2 Отговор
    Направете един референдум в Ес като изборите в Турция напълно прозрачен и онлайн, да ни убедите, и ако не е така да видим кой ко го твърди и който го твърди да си прибере партакешите и откъдето е дошъл
  • 48 Русофил

    3 19 Отговор
    Само Ганчо, създал деца, които не могат да си вземат матурата подкрепял руснаците.
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Коко

    14 1 Отговор
    Егати боклуджийския (с-а-й-т)
    Ама и тези които коментират работят в БКС
  • 53 Глас народен

    17 2 Отговор
    А у нас не е така- Ние трезво оценяваме обстановката, виждаме какви ги върши Зеленски и по-рано какво са сторили бандеровците. Затова сме за прекратяване на военните действия, за мир и съзидание.
  • 54 Реалист

    27 3 Отговор
    Лъжи, във Варшава имаше вчера пак митинг с над 100 хил души които искат Полша да спред да подкрепя фашистите от Крайна

    Коментиран от #65, #66

  • 55 Българин 🇧🇬

    22 2 Отговор
    Лъжат ви козяшките сайтове по 24 часа 7 дни в седмицата 365 дни
  • 56 Скоро Европа ще гласува със 100% !

    4 17 Отговор
    За даване на оръжие на Украйна !
    Не щат ботуши, партенки,ватенки и ушанки !
    По добре рускини по бикини 👙 !
  • 57 а защо не пишете за зелковски в полша

    17 1 Отговор
    Заедно почитаме всички невинни жертви на Волин“, каза Зеленски в Telegram. „Паметта ни обединява! Заедно сме по-силни!"
    Десетки хиляди поляци във Волиния - исторически източноевропейски регион, който е предимно във Волинска област на Украйна, но включва части от Полша - са били убити от крайни украински националисти между 1943 и 1945 г.
    Украинската въстаническа армия беше националистическа паравоенна и партизанска формация, основана от Организацията на украинските националисти. Понякога тя се бие заедно с нацистите на Хитлер и осигурява на Третия райх помощници, които извършват масовото убийство на евреи по време на Холокоста.
  • 58 НАТОМАНЯК

    11 3 Отговор
    Оръжието носи големи печалби на производителите.....колкото повече, толкова повече.....
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Кирето

    13 0 Отговор

    До коментар #44 от "Ццц":

    Два народа?! Дженита и нормални хора. Разбрахме , че все още сте малко на другия бряг.
  • 62 Наско

    12 2 Отговор

    До коментар #59 от "НАТОМАНЯК":

    Само американска падна в Горна Баня и Кво?

    Коментиран от #82

  • 63 Донски казак.

    18 0 Отговор
    Никой в света не подкрепя войната, НО ВСИЧКИ НАРОДИ ДО ЕДИН МРАЗЯТ ЕВРЕИТЕ - КАКЪВТО Е ЗЕЛЕНСКИ.
    Народът му ще го съди.
  • 64 И бре

    19 1 Отговор

    До коментар #49 от "А бе":

    Който защитава ОсРайна, той е слуга на фащ и сорос. Какво не си разбрал? Или такава е инструкцията да се правите на настъпани жаби и да ръсите безмилици? Говорилня да става. Осем години Путин избиваше в Донецк и Луганск населението. Отличителна характеристика на всеки соросоид е празноглава упоритост. Без логика, тя му евраг и му вреди. С наведена глава, лети да разбие бетонова стена. Що е то и вика "бееее"?
  • 65 Ами лъжеш.

    0 16 Отговор

    До коментар #54 от "Реалист":

    Никакви митинг не е имало вчера във Варшава.Митинг имаше вчера е софия.0т 200 души.

    Коментиран от #72

  • 66 Само

    17 0 Отговор

    До коментар #54 от "Реалист":

    във Варшава протестиращите са 500 000. Народът се бунтува против изпращането на мобилизирани войници на осРайнския фронт.
  • 67 Каката

    6 3 Отговор

    До коментар #59 от "НАТОМАНЯК":

    В твоя двор ли падна? Че ревеш

    Коментиран от #81

  • 68 ТеЗ проценти

    10 2 Отговор
    За нищо ги нямате, ейййй 🤣🤣🤣
    Аз си мислих, че 137 % процента от бройлерите са готови да се хвърлят в окопите в У КраИна.
  • 69 Анализатор

    4 1 Отговор
    не е вярно това
  • 70 Анализатор

    6 0 Отговор

    До коментар #2 от "А бе":

    американските слуги набираме сила.бавно и сигирно напредвама,като блицконтра атаката на украйна
  • 71 Пълни глупости!

    10 0 Отговор
    Само лъжи,лъжи,лъжи!Лоши пропагандатори!Ние Българите не ви вярваме!!!
  • 72 Ти лъжеш

    8 0 Отговор

    До коментар #65 от "Ами лъжеш.":

    Явно толкова си запознат. Не чакай тук да ти съобщят. Има много статии и кадри, но кой да се информира.
  • 73 Българин

    16 0 Отговор
    НЯМА ДА ЗАБРАВИМ! НЯМА ДА ПРОСТИМ!
    1. Българинът инж. Иван Милев - жив изгорен в Одеса на 2 май 2014 деец на българската общност
    2 Българинът Александър Николов - мирен протестиращ разстрелян в Одеса на 2 май 2014
    3. Опожареният Български културен дом в Одеса на 2 май 2014
    4. Разкъсаните 15 български знамена в Киев на 7 юли 2015 пред посещението на Българския Президент
    5. Оскверненият пред 3 март Паметник на българските опълченци 1877-1878 в Болград - поруганите им имена омазани с украинска жълна и синя боя на 28 февруари 2016 и написаната на него закана към местните българи "чемодан - вокзал - София"
    6. Българинът Василий Кащи - публично жестоко пребит при залата на общинския съвет и зялят в очите с антисептична течност в Белгород на 30 мвй 2017
    7. Първият акт на преварата в 2014г. - отмяната на законите гарантиращи права на българския език.
    8. Прекрояването на Болградските общини в 2020 за да изгубят българите мнозинстното си в тях, международно осъдено с Декларация на Народното събрание на България от 20 май 2020 г.
    9. "Закона за коренните народи" от 1 юли 2021 г. грубо дискириминиращ живеещите от векове там българи.
    Питам помните ли?
    И днес за един ден Путин е на път да унищожи ВПК на Украйна, в който американците за последните осем години са вложили над 20 млрд долара. На практика той унищожи американски военни бази, наричани за благозвучие украински и използвани в последните осем години за нацификация на тази държава под носа му и и за

    Коментиран от #78, #130

  • 74 Студопор

    8 0 Отговор
    Не подкрепям и не вярвам на тази статистика. Промивате ни мозъците с неверни данни.
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 НАТОМАНЯК

    0 10 Отговор

    До коментар #75 от "Да не дава Бог":

    Не дай си боже руска ракета да изтрепе семейството ти.....няма да е виновна русия...естествено....а сигурно твоя комшия...
  • 77 Така, както

    13 0 Отговор

    До коментар #59 от "НАТОМАНЯК":

    действат нелегитимното правителство, ще ни превърнат в цел на руските ракети. Това им е задачата, поставена от посолствоТО. Още през 1993/95 г. го казва в едно интервю шефът на STANFORT Джордж Фридман и Дьорд Шорош, в една своя лекция. Нещата не са от вчера мислени.

    Коментиран от #79

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 НАТОМАНЯК

    0 8 Отговор

    До коментар #77 от "Така, както":

    Избирателите определиха кой да управлява.....колкото 7 да не ти харесва....

    Коментиран от #88

  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 ДРУГАРИТЕ РЕВАТ

    0 9 Отговор

    До коментар #67 от "Каката":

    Че НАТО милитаризира Украйна.....
  • 82 САЩ...НАЙ МОГЪЩИТЕ

    0 14 Отговор

    До коментар #62 от "Наско":

    Не бяхме във война със САЩ......видяхме как Милошевич клекна....

    Коментиран от #121

  • 83 ТУК СА МО ЛЪЖИ И МАНИПУЛАЦИИ!!

    14 0 Отговор
    ПРЕСТАНЕТЕ ДА ЛЪЖЕТЕ . НИКОЙ НЕ ВИ ВЩРВА НА СТЪКМИСТИКАТА!!!!!!!ЖАЛКО ЗА ТРУДА ВИ!!!!
  • 84 ще ги питам когато ще трябва да

    10 0 Отговор
    се снаряжават самите те за да умират за техните си политици ,защото украинците не умират за украинска кауза или украинската земя а за украинските политици
  • 85 Демократ

    17 0 Отговор
    Спрете военното говорене. Вината за войната и омразата имат ВИЕ медиите и Америка, защото всички медии са американски
  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Фатки

    12 0 Отговор
    82,7% от гражданите на ЕС не знаят колко уши имат на главата,камо ли да знаят къде се намира Украйна.
  • 88 Хайде бе?!

    12 0 Отговор

    До коментар #79 от "НАТОМАНЯК":

    Направи ли се труда, да изслушаш "ония запис" на киркокорите? Те сами си го казаха и не само това. Сам Пр0с0т0т0 си го призна, че са около 7%. Голям принос за това имат и гъбарите, които не гласуваха.
  • 89 Ей смръдливи

    0 14 Отговор
    Русофили за нищо не ставате.Вие сте една доlна азоатска клакьорска паsмина.В Азия ви е мястото.

    Коментиран от #93

  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Мислиш ли?

    14 0 Отговор

    До коментар #80 от "СТИГА БЕ":

    На луд ли се правиш, или на луд шапката носиш? Осем години Русия търпя и молеше да спре избиването на руското население от хунтата на бандерите. А те през това време под ръководството на нато-то, по - специално фащ и наглобритания се въоръжаваха, правеха укрепителни съоръжения и тренираха нацитата за война с Русия.
  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Ха ха ха ха

    7 0 Отговор
    Не издържаха правоверните "защитници" на "свободата на словото" и усърдно като пчелички заизтриваха неудобните неправоверни. Сакън нещо "неправилно" да разубеди електората, но за сметка на това са много благосклонни към "правилните" писания, въпреки че някои изобилстват не с истинска информация, а с откровени цинизми. Да живее демонкрацията.
  • 96 Борис

    4 1 Отговор
    Абсолютна ЛЪЖА .
  • 97 Избра

    6 0 Отговор

    До коментар #92 от "Иван":

    този парламент посолствоТО. Не се прави на чистосърдечен наивник.
  • 98 Аз съм за военни доставки към Украйна

    1 11 Отговор
    Дай боже по-големи и и оръжията по убийствени!

    Коментиран от #101, #106

  • 99 Гай Турий

    10 1 Отговор
    Защо все така лъжете бе?! А в България 70 % са против да се изпращат оръжия на киевската наркохунта. 10 % не се интересуват. Някакви си лумпени са подлъгани от дивия запад, да въоръжаваме фашистката наркохунта.
  • 100 Сулю

    6 1 Отговор
    Мен никой не ме е питал
  • 101 Ха ха ха ха

    6 1 Отговор

    До коментар #98 от "Аз съм за военни доставки към Украйна":

    Това ли те влече? А доброволец ще се запишеш ли, като си толкова праволинеен и кръвожаден? Зеленият шмръкльо веднага, с радост ще те прати на фронта. И оръжие ще получиш. То зад екрана и за Арес може да се изживяваш.
  • 102 2222

    9 1 Отговор
    Не пишете глупости.Спрат ли военните доставки за Укайна,войната веднага приключва.Сега страда цяла Европа от тсзи война,защо?

    Коментиран от #109

  • 103 роялист

    6 1 Отговор
    Глупости! Никой не подкрепя никого. Просто се правят тестове на новото оръжие
    на западняците. Сериозно ли никой не знае, че се отделят милиарди за война и те трбява да се оправдаят с конфлити като този!

    Коментиран от #111

  • 104 Аз съм напълно против!

    9 0 Отговор
    Тази война не е наша и както са я подкарали има опасност и от световна, ядрена война!
    Ние нямаме работа, да се забъркваме в нея!
  • 105 Олга Качура

    0 2 Отговор
    Още един Руски терорист ,подобно на мен е на концерта на Кобзон
    За разлика от мен тоя убиваше мирно украинско население с ракети Калибър .
    Аз ползвах системите Град , с моята диверсионна Група Корса.
    Тоя ги пускаше Калибрите от подводницата Краснодар .

    Но всеки си намира майстора .

    42 годишния Капитан на подводницата Краснодар е получил няколко куршума ,докато прави сутрешния си Крос в Севастопол.
    Станислав Ржицки е елиминиран .
  • 106 Руш.ляка

    0 3 Отговор

    До коментар #98 от "Аз съм за военни доставки към Украйна":

    Освен от удар по тиквата , не разбира .
    Колкото повече могилизирани ,толкова по добре .
  • 107 Фрг

    7 1 Отговор
    Аз не подкрепям
  • 108 Фгр

    8 0 Отговор
    Пак статия от посолството
  • 109 666

    0 5 Отговор

    До коментар #102 от "2222":

    Ако ушанките се върнат в блатото, доставките ще спрат.
    Вече е късно, войната ще е дълга.
  • 110 Слуга

    0 6 Отговор

    До коментар #1 от "А Аз":

    на митрофанска е висока длъжност за всеки нацист.
  • 111 тестовата

    1 7 Отговор

    До коментар #103 от "роялист":

    площадка е отворена по инициатива на дребния руски сатрап.
  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 116 Ха ха!

    10 0 Отговор

    До коментар #112 от "Незнанието":

    Потърси Енциклопедия Британия, има я в нета. Там има ли карти на Европа от 17, 18 и 19 век. И ако намериш там държава Украйна, ще те черпя галон Джак Даниелс! Да уточня - Енциклопедия Британика не е написана от руснаци, ако не знаеш!
  • 117 Статистик

    5 0 Отговор

    До коментар #33 от "Вече не е тайна !":

    Мдааааа...днес още 670 "победители" са докладвали за победата лично на Бандера!
  • 118 Фики

    1 9 Отговор
    Естествено че всеки нормален човек подкрепя Украйна и нейната самозащита от агресора.

    Коментиран от #122

  • 119 Бачо Киро

    5 0 Отговор
    Аха, питали са 10 човека сигурно... От "нашите" 😂😂😂😂
  • 120 Бачо Киро

    6 0 Отговор

    До коментар #80 от "СТИГА БЕ":

    Ти в на баща си левия ли беше последните 9 години? Я виж Блумбърг как хубаво им нареди времевата линия пред конгреса на САЩ. Включително признанието на Меркел за минското споразумение и защо не са го спазили. Чак на западните политици им писна от тоя цирк...
  • 121 Матей

    5 0 Отговор

    До коментар #82 от "САЩ...НАЙ МОГЪЩИТЕ":

    Да бе,толкова са могъщи САЩ,че не могат да направят разлика между Сърбия и Русия . При това бомбеха Сърбия наред. Тъй,че търси друг пример ,ако изсмучеш нещо от пръстите за да не се излагаш така
  • 122 Матей

    7 0 Отговор

    До коментар #118 от "Фики":

    Би ли бил така добър да ни дадеш дефиниция за нормален човек ? Аз мога да дам примери за ненормален, примерно, тагаревци,кирчовци и сие. Урсули,Столтенберзи,борели и още няколко
  • 123 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 124 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 125 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 126 Наблюдател

    0 0 Отговор
    Тази статистика не е вярна мога да се обзаложа ако става въпрос за цивилното население а не от тяхните представители аххаха
  • 127 Хахаха

    0 0 Отговор
    Колкото повече демократ ставаш толкова по малко IQ имаш щото ставаш зависим от тях
  • 128 канибал

    1 0 Отговор
    със сигурност не е така
  • 129 НЯКОЙ

    1 0 Отговор
    еми като са дезинформирани и са с промити мозъци така е.
  • 130 БРАВО

    1 0 Отговор

    До коментар #73 от "Българин":

    БРАВО
Новини по държави: