Last news in Fakti
  Тема: Украйна

11 Юли, 2023 08:45 1 855 23

Под обстрел! Сирени за въздушна тревога в редица региони в Украйна

  • украйна-
  • въздушна тревога-
  • киев-
  • русия-
  • ракети-
  • дронове

По-късно предупрежденията са били отменени, което показва, че предполагаемата заплаха е отпаднала или е била определена като неоснователна

Под обстрел! Сирени за въздушна тревога в редица региони в Украйна - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Късно в понеделник украинското правителство обяви тревога за гражданите на няколко региона на страната, включително и на столицата Киев.

Според информация, предоставена от украинското Министерство на цифровата трансформация, на жителите на Киев, Суми и Чернигов е препоръчано да се укрият незабавно.

По-късно предупрежденията са били отменени, което показва, че предполагаемата заплаха е отпаднала или е била определена като неоснователна.

В нощта срещу вторник в Одеска област имаше експлозии.

Както се съобщава в Telegram-канала "Public", през нощта е имало експлозии в Одеска област, като вече скоро те са се повторили. Сега тревога е обявена в Одеска, Николаевска, Херсонска, Кировоградска, Черкаска, Полтавска и Донецка област.

По последни данни на ВВС на Въоръжените сили на Украйна в Херсонска, Кировоградска, Одеска, Николаевска и Черкаска област има заплаха от използване на ударни безпилотни летателни апарати от руските окупатори.

Властите в украинската столица съобщиха, че градът е бил атакуван от ирански безпилотни самолети във понеделник вечерта. Според тях всички дронове са били свалени от системите за противовъздушна отбрана.

"Врагът атакува Киев от въздуха за втори път този месец. Предварително, както и в началото на юли, врагът използваше барутни боеприпаси "Шахед". Иранските безпилотни самолети бяха изстреляни от южно направление, вероятно от Краснодарския край", пише в телеграма началникът на Киевската градска военна администрация Сергей Попко.

По-рано в Киевска област беше обявена въздушна тревога. Тази нощ тя беше обявена в няколко области на Украйна поради опасност от използване на ударни безпилотни летателни апарати.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 404...

    44 0 Отговор
    Руската армия отблъсква атаки, успешно отблъсква офанзивата на врага при Клещеевка, Авдеевка, Времевския перваз и Кременная.
    √ В южно-донецкото направление атаките на противника са отбити в районите на селището. Село Ривнопол на ДНР и Работино, Запорожка област.
    √В района на н. с. Приютное, Запорожка област, дейността на ДРГ е спряна.
    В запорожско направление е разбито струпването на жива сила и техника на 106-а бригада за терооборона в района на село Запорожие. селище Луговское, област Запорожие.
    Загубите на ВСУ в тези райони възлизат на 150 бойци, пет бойни бронирани машини, две автомобила и две гаубици Д-20.
    √ В донецкото направление вражеските атаки са отразени успешно в районите на населеното място. селища Невелское, Водяное и Клещеевка на ДНР.
    По време на военните действия бяха унищожени до 275 бойци и чуждестранни наемници, един танк и четири автомобила.
    √ В района на Торецк на ДНР е унищожен склад за боеприпаси на 24-та механизирана бригада на въоръжените сили на Украйна.
    √В Краснолиманското направление живата сила и техниката на 21-ва, 63-та и 67-ма механизирани бригади на Въоръжените сили на Украйна бяха разбити в районите на н. Село Ямполовка, Торское ДНР и Кузмино ЛНР.
    Укрсинските атаки са отбити в районите на н. Червоная Диброва и Кармазиновка LPR.
    През деня бяха унищожени до 85 бойци, четири бойни бронирани машини, два пикапа и самоходни оръдия "Акация"."
  • 2 Постоянно

    25 0 Отговор
    Тръскат торбата да не би усръинските мишо и да прегризят торбата. Све пак "война" е.
  • 3 Русия попиля НАТО

    41 1 Отговор
    В момента сме свидетели само на 1% от това което преживяха иракчаните.
  • 4 Ксаниба

    39 1 Отговор
    Нали това ривяха от майдауна и до февруари 2022!! Москали на ножи, реж руснята болхари -чемодан, вокзал - София!! Ето ви, като нещяхте мира, яжте секира!!!
  • 5 👋👋👋

    34 0 Отговор
    Днес заради вещерското събрание да плюем дружно по Русия и да възхваляване Покрайна. Айде хващаме се в кръг и пляскаме с ръце.:))
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Мдаа

    35 0 Отговор
    А снощи в Донбас падали цветя и рози, но Факти пак не разбрали. Те онези хора са втора ръка за тях.
  • 8 факт

    40 2 Отговор
    Ужасяващо е на какъв ежедневен тормоз наркоманчето подлага народа си. А ние и целокупният Запад активно помагаме този тормоз да продължи колкото се може по-дълго. Срам и позор за българските политици.
  • 9 геобразен соросоид

    35 0 Отговор
    Потрошенко не позна ! "Нашите деца ще са в училищата а вашите в подземията" беше казал олигарха , а каква стана тя , сега вашата държава е в бункерите а в Русия живота с почти нищо не се е променил . Голям камък хвърли ....... а това донякъде се отнася и до българските фашизуидни политици

    Коментиран от #12

  • 10 Механик

    28 0 Отговор
    Нема такива работи. Нали дойчевеле и института по войната, подкрепени от британското и патагонското разузнаване още пролетта на миналата година казаха, че Русия е свършила ракетите, а Иран и дават по половин дрон на месец, щото не могат да произвеждат повече?
    Не са били руски удари, ами най-вероятно е било ехо от невероятната, всичкопомитаща, пролетна "перемога".
    Сало Ухраине!
    Хироям Сало!

    Коментиран от #11

  • 11 Трай бе

    0 16 Отговор

    До коментар #10 от "Механик":

    Недо. клатен неандерталец,трай там.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Мишел

    25 0 Отговор
    При нощните атаки са атакувани успешно и складове с оръжие и муниции в Сумска област, в Николаев (склад със Storm shadou) и в Черноморец (бивш Иличовск). В Одеска област украинското ПВО е опитало да спести ракети и е използвало масово и неуспешно срещу дроновете голямокалибрени картечници а пикапи с прожектори.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 ГРУ на Украйна!

    18 1 Отговор
    Направихме фалшива тревога,за да изловим в бомбоубежищата и метрото,така нужните ни мъже за фронта...!
  • 18 Наблюдател

    0 9 Отговор
    OFFNEWSСВЯТ
    С четири куршума. Ликвидираха командира на подводницата, обстреляла Винница с Калибри през юли 2022
    OFFNews 216 0
    11 юли 2023 в 09:38
    Снимка
    НАЙ-НОВИ ОТ СВЯТ
    Зеленски: Срещата на върха във Вилнюс трябва да потвърди, че Украйна е де факто член на НАТО10/07/2023
    Зеленски: Срещата на върха във Вилнюс трябва да потвърди, че Украйна е де факто член на НАТО
    В Полша задържаха украинец, шпионирал за Русия10/07/2023
    В Полша задържаха украинец, шпионирал за Русия
    В руския Краснодар с четири изстрела от „Макаров“ на 10 юли сутринта е бил ликвидиран капитан 2-ри ранг Станислав Ржицки от руския Черноморски флот, бивш командир на подводницата „Краснодар“, ръководил ракетното нападение с „Калибри“ срещу украинския град Винница на 14 юли 2022 година. В резултат на атаката загинаха 27 цивилни, а флотският офицер беше вкаран в списъка на „Миротворец“ като военнопрестъпник. Вчера върху снимката му в сайта се появи щампа "ликвидиран".

    Коментиран от #20

  • 19 Мефистофел

    13 0 Отговор
    Не е било фалшива тревога. Потникът се е насмъркал и е дал грешна команда. Искал е да има заря по случай срещата на ОТАН, ама в момент на делириум е наредил да пуснат сирените.
  • 20 Внимавай!

    7 0 Отговор

    До коментар #18 от "Наблюдател":

    От много кеффф,да не...жълтосаш гащите...!!!
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Ясно

    0 2 Отговор
    Путин отмъщава на Украйна за срещата на НАТО във Вилнюс. Той обаче направи НАТО по-голяма организация и по-стабилна. Защо Путин откакто е президент на Русия от 2000 г. е срещу НАТО? Според мен той 23 години е имал за цел да възстанови СССР и да завладее всички бивши съседни на Русия соц.страни отново,а влизането им в НАТО пречи на това негово намерение и точно това предизвикваше неговия бяс през годините. Европейските държави Литва, Латвия, Естония, Полша, Чехия, Румъния и България станаха членки на НАТО. Грузия поиска и беше смазани, а президентът Саакашвили в опит да бъде убит беше отровен и още е тежко болен със забрана за лечение в чужбина, за да умре, в Беларус с насилие и беззаконие беше нападение послушника на Путин Лукашенко, Украйна оказа най-силна съпротива на Путин още през 2014 г., когато Русия окупира Крим и Донбас и започна пълномащабна война през 2022 г.,защото се оказа, че Зеленски е истински президент, който се бори за свободата и независимостта на Украйна. Путин не търпи противоречие, иска ликвидиране на несъгласните с него. Всички други дрънканици за виновници за войната извън Путин са нелепи и фактите го доказват. През 2021 г. той разпореди на НАТО бившите соц.страни да го напуснат, за да не могат да се бранят от него.
Новини по държави: