Last news in Fakti

13 Юли, 2023 14:22 1 657 2

Гърция, Кипър и Западна Турция се готвят за опасните горещини

  • гърция-
  • турция-
  • кипър-
  • горещини-
  • температури

В гръцката столица Атина се очаква температурите да достигнат до 41 градуса по Целзий още в петък

Гърция, Кипър и Западна Турция се готвят за опасните горещини - 1
Източник: Shutterstock

Гърция, Кипър и Западна Турция се готвят за силните горещини през предстоящия уикенд, съобщи ДПА. В гръцката столица Атина се очаква температурите да достигнат до 41 градуса по Целзий още в петък. В светлината на тези прогнози, министерството на културата инструктира администраторите на археологически обекти, включително Акропола, да затворят временно популярните туристически атракции за няколко часа, ако температурите станат твърде високи. Хората, закупили вече билети, ще получат възстановяване на плащането, според съобщението.

Множество общини в Гърция и Кипър поддържат отворени климатизирани зали, където хората могат да намерят убежище от горещините. Работниците са призовани да работят от вкъщи, ако е възможно, а работодателите са насърчени да предоставят гъвкаво работно време, за да помогнат на хората да избегнат пиковите часове на горещината, съобщава БТА.

Властите призовават да се обърне специално внимание на възрастните, хората със здравословни проблеми и малките деца. Не трябва да се забравят и домашните любимци и бездомните, за които се препоръчва да се осигури достъп до достатъчно количество вода.

В същото време гръцкото Министерство на гражданската защита предупреди за повишена опасност от големи горски пожари, тъй като горещата вълна съпътства голяма суша, а в много части на страната се очакват силни ветрове от понеделник нататък.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Санкт Петербург 🇷🇺🇷🇺🇷🇺 ⚓️⚓️⚓️

    1 3 Отговор
    Българските малки момчета са изнасилвани от турците 500 години и нищо, добре.
  • 2 Мехмед

    1 1 Отговор
    Аман от тези турци. На всяка манджа мюридия.
Новини по държави: