Last news in Fakti

18 Юли, 2023 19:33 1 251 5

Нови драми за Доналд Тръмп! Отново разследват републиканеца за Капитолия и изборите

  • капитолия-
  • доналд тръмп-
  • републиканска партия-
  • джо байдън-
  • рон десантис

Целевото писмо от федерални прокурори до милиардера ясно показва, че те се фокусират върху действията на Тръмп в разследването, а не само върху хората около него, които се опитаха да спрат неговата загуба

Нови драми за Доналд Тръмп! Отново разследват републиканеца за Капитолия и изборите - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Бившият президент Доналд Тръмп заяви в социалните медии, че специалният прокурор Джак Смит го е информирал, че е мишена на наказателно разследването за опити да отмени изборите през 2020 г, предава Си Ен Ен.

В публикация в Truth Social, Тръмп написа: "Побърканият Джак Смит, прокурорът от Министерството на правосъдието на Джо Байдън, ми изпрати писмо (отново, беше неделя вечер!), в което посочва, че съм мишена на разследването на Голямото жури на 6 януари и ми дава само 4 дни да докладвам на Голямото жури, което почти винаги означава арест и обвинение".

Тръмп получи целево писмо от Смит още по-рано тази година, преди да бъде обвинен в разследването за неправилно боравене с класифицирани документи.

Говорител на специалния прокурор отказа да коментира.

Целевото писмо от федерални прокурори до Тръмп ясно показва, че те се фокусират върху действията на Тръмп в разследването, а не само върху хората около него, които се опитаха да спрат неговата загуба.

Според нарежданията на Министерството на правосъдието, прокурорите имат право да уведомяват лицата, които са станали мишена на разследване. Често това уведомление е ясен знак, че може да последва обвинение, но получателят може да не бъде обвинен в крайна сметка. След като бъдат информирани, лицата имат възможност да представят доказателства или да свидетелстват пред Голямото жури, ако така решат.

Смит разследва опитите за отмяна на изборите през 2020 г., които доведоха до нападението върху Капитолия на 6 януари 2021 г. Тези опити включват представянето на фалшиви избиратели в щатите, в които Тръмп загуби, както и кампанията за натиск върху тогавашния вицепрезидент Майк Пенс, с цел отмяна на изборите, след като Конгресът потвърди победата на Джо Байдън, съгласно решението на Електоралната колегия на 6 януари.

Голямото жури, което разследва намесата в изборите през 2020 г., се събира днес във федералния съд във Вашингтон, окръг Колумбия.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Калпазанин

    7 3 Отговор
    Единствения който се опълчи, на дълбоката държава и приказва открито без слушалка в ухото
  • 2 Гориил

    4 7 Отговор
    Обещанията на Тръмп могат да бъдат изпълнени само от руската армия.
  • 3 Доктора

    2 6 Отговор
    Препоръчвам моментално въдворяване на строг режим в една клиника в Искърското Дефиле, този е обществено-опасен.
  • 4 Топ

    6 1 Отговор
    Много ги е страх от Тръмп.
  • 5 Красимир Петров

    2 1 Отговор
    Колкото и да го мачкат,Тръмп ще е отново президент през 2024г.