Last news in Fakti

13 Юли, 2023 09:40 1 869 14

Байдън подписа! САЩ удължават санкциите срещу незаконното задържане на американци в чужбина

  • сащ-
  • джо байдън-
  • еван гершкович-
  • уолстрийт джърнъл

Това решение идва на фона на случаи като този на журналиста Еван Гершкович, задържан в Русия, където е подсъдим за шпионаж

Байдън подписа! САЩ удължават санкциите срещу незаконното задържане на американци в чужбина  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Президентът на САЩ Джо Байдън в сряда удължи с още една година изпълнителната заповед, позволяваща налагането на санкции на субекти, отговорни за незаконното задържане на американски граждани в чужбина, съобщава Белият дом, като съобщението е публикувано на уебсайта.

"Удължавам с една година националното извънредно положение, обявено с Изпълнителна заповед 14078 във връзка с вземането на заложници и неправомерното задържане на американски граждани в чужбина", каза Байдън в съобщението.

Припомняме се, че през юли 2022 г. Байдън подписа изпълнителна заповед 14078, за да предостави на администрацията допълнителни инструменти за предотвратяване и спиране на залавянето и задържането на американски граждани като заложници.

Сред тези инструменти са финансовите санкции и визовите ограничения.

Това решение идва на фона на случаи като този на журналиста Еван Гершкович, задържан в Русия. Там той е уличен в шпионаж.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бидоня:... къде съм?

    41 2 Отговор
    Така както е сниман в гръб не става ясно, жегата ли го мъчи, деменцията ли го мъчи, на Джордж Вашингтон ли отдава чест. Пускайте му по-адекватни снимки, че ептен става за смях
  • 2 Упсссс

    36 1 Отговор
    Значи Байдън само може да се ръкува с духове...На самита на НАТО обърка вечерята с закуската-каза че нямал да участва в общата закуска и пропуснал вечерята...
  • 3 говеда прости

    49 1 Отговор
    Пълни смешники . Искат безнаказано да вилнеят по целия свят .
  • 4 Тото

    55 1 Отговор
    Всички държави на планетата трябва да въведат визов режим за САЩ !!!!!! И забрана да се използва долара за международна валута за да не бъде използван за манипулации и шантажи!!!Пълно ембарго за кравите ние тук във Европа си имаме всичко необходимо ,можем да сме напълно независими от САЩ и те да трябва да ни се молят не ние на тях!!!
  • 5 Г-ца каприз

    44 0 Отговор
    Трябва да разбираме че където и каквото и да направят американците са недосегаеми....над закона и за тях законите на съответната страна не важът....
  • 6 Урюрвкос

    38 0 Отговор
    вътрешните закони на САЩ са задължителни за спазване от целия свят. Американски гражданин нарушил закон в чужда държава не е престъпник защото не е нарушил американските закони и неговото задържане и осъждане е незаконно.
  • 7 УСА ВОЙНИК НЯМА СЪДЕН В ЧУЖБИНА

    38 0 Отговор
    Това беше основния камък едно време за разрешение пребиваване на американски войски у нас. Противоречи на конституцията и законите у нас. Но след като окончателно окупираха България сега вече никой не се сеща за това
  • 8 САЩ

    29 0 Отговор
    вече никой не я взема на сериозно! Хегемона гущер се препече и умря!
  • 9 Аз съм

    16 2 Отговор
    Просто Америка диктува правилата в света! Жалко ама факт!
  • 10 Фал Лос

    40 1 Отговор
    американците са богоизбрана нация! Те измислят световните закони и ги нарушават както им е удобно! Те имат право да убиват който си искат, но никой няма право да ги съди за това? В такъв свят ли искате да живеят децата ви, кузешки лакеи?
  • 11 веселяк

    10 0 Отговор
    Аууууу, колко демо/но/кратично!
  • 12 Мишо

    13 1 Отговор
    Задържането на американски престъпник в чужбина винаги е незаконно, а най-законно са задържаните в Гуантанамо. Американци сър, дагеее.
  • 13 Симо

    7 0 Отговор
    Ами пратете тюлените да ги освободят. Или това е само в холивудските продукции. Ми ще ги плашите със санкциии.
  • 14 Правото според краварите е право само

    4 1 Отговор
    Когато не ги касае тях! Жалки краварски лицемери и тяхната демократична - диктатура!