Last news in Fakti

20 Юли, 2023 10:40 2 489 4

След пожара! Основното летище в Сицилия е извън строя

  • летище-
  • катания-
  • сардиния-
  • италия-
  • сицилия

Летище Катания обслужва 91 дестинации, от които 24 са в Италия, а прекъсванията на полетите са засегнали десетки хиляди пътници

След пожара! Основното летище в Сицилия е извън строя - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Терминал А на летище Катания в Сицилия, Италия, ще остане затворен за още пет дни поради щетите от пожара. Това съобщава АНСА, като цитира изявление на органа за гражданска авиация Enac и летищния оператор Sac.

Сега се очаква терминалът да отвори отново на 24 юли.

Полагат се усилия за увеличаване броя на полетите, заминаващи от Терминал C - от сегашните два на четири и след това на седем на час, за да се смекчи смущението по време на пиковия празничен сезон.

Летището трябваше да отвори отново напълно в 14 часа в сряда.

По-рано обаче Sac каза, че повторното отваряне е отложено, тъй като е необходима още работа за отстраняване на щетите, причинени от пожар при пристигащите в неделя вечер.

Летище Катания обслужва 91 дестинации, от които 24 са в Италия, а прекъсванията на полетите са засегнали десетки хиляди пътници.

Припомняме, че пожарът избухна късно на 16 юли и няма пострадали.

Не беше дадена веднага причината и дали той е свързан с настоящите високи температури в региона.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ауу,ужас!

    5 0 Отговор
    Да направим комитет за събиране на помощи.Горките сицилианци.И ся ,кво?Да нямат летище.Да пуснат обществена поръчка.Наша фирма ще спечели.Но първо да наредят паветата,че тогава.
  • 2 Алфа шегаджия 🃏

    1 0 Отговор
    А в Силиция как е❓
  • 3 Софиянец

    2 0 Отговор
    Про100 Кир4о: "Сициливата долина" :D :D :D :D
  • 4 САЩ..

    0 0 Отговор
    Места за пушене и скари и без огън в гората...глоби за кибрит и запалка от 1 юни до 1 октомври иначе ще се палим често..
Новини по държави: