Last news in Fakti

26 Юли, 2023 04:32 1 150 4

Съдът нанесе удар по политиката на Байдън за ограничаване на достъпа на мигранти до убежище на южната граница

  • джо байдън-
  • сащ-
  • мексико-
  • граница-
  • мигранти

Федерален съдия в Оукланд, щата Калифорния, блокира регулация на правителството

Съдът нанесе удар по политиката на Байдън за ограничаване на достъпа на мигранти до убежище на южната граница - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Федерален съдия в Оукланд, щата Калифорния, блокира регулация на правителството на президента Джо Байдън, ограничаваща достъпа на мигранти до убежище на южната граница на САЩ с Мексико, с което постави под съмнение бъдещето на ключова политика, целяща да се ограничи възможността за пресичане на границата, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Заповедта няма да влезе в сила през следващите две седмици. Очаква се администрацията на Байдън бързо да обжалва съдебното решение.

Политиката, която ограничава достъпа до убежище на мигранти, които преминават през трета държава на път за САЩ, без да подават молба за закрила по пътя, е основен елемент в усилията на правителството на Байдън да намали броя на мигрантите, влизащи в САЩ без разрешение.

Представители на правителството заявиха пред съда, че без тази политика броят на пресичащите границата мигранти ще се увеличи, а това ще подложи на натиск правителствените ресурси. През юни броят на хората, пресекли границата, беше най-малкият за последните над две години.

Правителствени служители насърчават мигрантите да си насрочват срещи на пропускателен пункт чрез приложението на американската Митническа и гранична служба, вместо да правят опит да преминават границата без разрешение.

Американските служители информират също за система, която позволява на мигранти от Куба, Венецуела, Хаити и Никарагуа да кандидатстват за влизане в САЩ, при условие че има кой да финансира пребиваването им и могат да преминат проверките за сигурност.

Същият федерален съдия блокира варианта на тази политика на бившия президент Доналд Тръмп през 2019 г. По-късно Върховният съд блокира постановеното от съдията.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сиганян

    9 1 Отговор
    Председателят на Камарата на представителите на Съединените щати Кевин Маккарти каза пред репортери, че смята, че е необходимо да се обмисли започването на процедура по импийчмънт срещу президента Джо Байдън , за да се разследват обвиненията в корупция

    Коментиран от #2

  • 2 Пха ха ха ха

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "Сиганян":

    Дали е възможно?

    Коментиран от #3

  • 3 Сиганян

    6 1 Отговор

    До коментар #2 от "Пха ха ха ха":

    поживём уви́дим
  • 4 Редник

    2 1 Отговор
    Този блокирал, онзи блокирал. И накрая едно голямо нищо. Така е в неолибералния свят. Едни бачкат, други само папат...