Last news in Fakti

26 Юли, 2023 15:18 1 971 4

Голям удар: Филип Кръстев ще продължи кариерата си в шампиона на САЩ

  • сащ-
  • лос анджелис-
  • филип кръстев-
  • ломел-
  • сити груп-
  • млс

Полузащитникът, който доскоро защитаваше цветовете на Левски преминава в първенеца на МЛС под наем от белгийския Ломел, който чрез Сити Груп държи правата му

Голям удар: Филип Кръстев ще продължи кариерата си в шампиона на САЩ - 1

Националът Филип Кръстев ще продължи кариерата си в шампиона на САЩ Лос Анджелис ФК, съобщава Sportal.bg. Полузащитникът, който доскоро защитаваше цветовете на Левски преминава в първенеца на МЛС под наем от белгийския Ломел, който чрез Сити Груп държи правата му.

Белгийците ще получат сума за преотстъпването му, а американците ще имат опция да го закупят след края на сезона, за сума, която да го направи сред топ 5 на най-скъпите трансфери на български играч в историята.

Кръстев записа много силни година и половина на "Герена", където записа близо 50 мача и отбеляза 13 гола, а също така и се наложи в националния отбор. Преди това 21-годишният играч има периоди в нидерландския Камбур и френския Троа, а иначе е юноша на Славия.

Лос Анджелис направи дубъл в САЩ през миналия сезон, спечелвайки шампионата и МЛС Купата. В момента пък тимът се намира на втора позиция в Западната конференция с 37 точки - на четири от лидера Сейнт Луис. В отбора играят легендата на Ювентус Джорджо Киелини и бившият нападател на Арсенал Карлос Вела. През миналия сезон пък в тима бе Гарет Бейл. Очаква се по-късно днес американците да обявят официално трансфера.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сандо

    1 10 Отговор
    Имаше едно момченце,което даваше големи надежди - то също отиде в САЩ.И къде играе сега?Толкова за тая гръмка новина.
  • 2 Само Левски

    17 0 Отговор
    Браво ..и Успех!!!
  • 3 славист

    8 1 Отговор
    Наскоро гледах Б.Краев в Уелингтън,играе момчето в рая и не му дреме за нашта селяния.И Филипчо нека порита в LA,после го чакай да се върне.
  • 4 Верто

    1 0 Отговор
    Стига с тези глупости ! Изкарахте го , от световна класа . Щял да играе срещу Меси . Ще се върти като пумпал около него . Не ви ли е неудобно да го въздигате , сякаш не го знаем , колко струва. Колкото всеки обикновен футболист в БГ . Ще го върнат след някой друг месец , като го видят ,какъв потенциал има . Боже , слез на земята и си виж вересиите .