Last news in Fakti

26 Юли, 2023 06:07 1 102 9

Байдън си хареса кибердиректор за Белия дом

  • сащ-
  • джо байдън-
  • киберсигурност-
  • номинация-
  • директор-
  • хари коукър

Президентът на САЩ номинира за поста Хари Коукър, който е заемал ръководни постове в ЦРУ и Агенцията по национална сигурност

Байдън си хареса кибердиректор за Белия дом - 1

Американският президент Джо Байдън номинира Хари Коукър, който е заемал ръководни постове в ЦРУ и Агенцията по национална сигурност на САЩ, за поста на директор по въпросите на националната киберсигурност, съобщи Белият дом, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Досега постът беше поверен на Кемба Уолдън, но по-рано този месец неназован източник каза пред Ройтерс, че тя няма да бъде разглеждана като заемащ постоянно този пост поради лични дългове, които биха затруднили нейното утвърждаване от Сената на САЩ. Уолдън бе потвърдила пред в. "Вашингтон пост", че е оттеглила кандидатурата си от обсъждане.

Процесът на проверка на номиниран кандидат има за цел да прецени дали той има проблеми, които биха се оказали дисквалифициращи в процеса на утвърждаване в Сената, каза тогава пред Ройтерс американски официален представител.

Администрацията на Байдън има затруднения при издигането на кандидати тази година, включително около избора на президента за министър на труда Джули Сю, като трябваше да оттегли няколко кандидатури от март насам. Демократите разполагат с малко мнозинство в Сената.

Службата на националния кибердиректор бе създадена през 2021 г. и работи по разработването на стратегията за киберсигурност на Байдън, която бе публикувана през март 2023 г., с цел да се подобри отчетността на индустрията около критичната инфраструктура, като например болници и язовири.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 абе,дойчовци

    9 0 Отговор
    Ню Йорк Хералд Трибюн дали е публикувал днес статия за България.Не е публикувал,Защо тогава аз трябва да се правя труда да чета за обора.А този Джо с деменцията е отвратителен като шеф.Подчинените му избягват да контактуват с него очи в очи.Крещял като луд,не слушал никакви обяснения,просто ги правил на таратор,милите,

    Коментиран от #4

  • 3 ТттТ

    8 0 Отговор
    А за главен доставчик на бело...? кой ли е харесъл...? За зеления потник знаем-наш Брендо...-ама за Б Дом ще гадаем ....
  • 4 Мисля, че тоя Джо

    1 3 Отговор

    До коментар #2 от "абе,дойчовци":

    Не знае къде се намира Русия.Също така мисля, че му е през онази работа къде е Русия.

    Коментиран от #5

  • 5 Даммм

    7 0 Отговор

    До коментар #4 от "Мисля, че тоя Джо":

    То незнае и той къде се намира..-все с духове се ръкува...
  • 6 Механик

    6 0 Отговор
    Байдън е възрастен нещастник с изтекъл срок на годност. Той не може да си "харесва". Той няма мнение, защото не асимилира къде се намира. Байдън е просто едно чучело, което е сложено там, за да не седи мястото празно.
    Вярно, че като по-млад е причинил милиони нещастия на тоя свят, а на ръцете му е И кръвта на бомбардираните сърби. На тия хора, дето все още умират от заболявания причинени обеднения уран, който лично ей тоя пapцал нареди да разхвърлят над Сърбия.
    Да гори в Ада тоя ypoд!
  • 7 Тест Тест

    1 0 Отговор
    Здравейте
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.