Last news in Fakti

11 Август, 2023 10:56 2 155 4

Новият кабинет ще включва деца на досегашни министри

  • камбоджа-
  • министри-
  • кабинет-
  • азия-
  • хун сен-
  • хун манет

Хун Сен, който е лидер на Камбоджа вече почти четири десетилетия, е в процес по предаване на властта на сина си

Новият кабинет ще включва деца на досегашни министри - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Отиващият си камбоджански премиер Хун Сен публикува списък с хора, които се очаква да са част от новия кабинет, сред които има деца на негови близки съюзници или на досегашни министри, предаде Ройтерс, съобщи БТА.

Хун Сен, който е лидер на Камбоджа вече почти четири десетилетия, е в процес по предаване на властта на сина си Хун Манет, след като миналия месец Камбоджанската народна партия спечели изборите, в които основната опозиция не можеше да участва. 71-годишният Хун Сен избра днес около 50 души за кабинета на сина си, много от които са пряко свързани с министри и високопоставени служители в администрацията му. Хун Сен обаче не даде подробности какви позиции ще заемат те.

Парламентът трябва да одобри новия премиер и кабинета му на 22 август. Сред тези, които се очаква да бъдат в него, са Чам Нимул, дъщеря на министъра на промишлеността Чам Прасидх, Сар Сокха, син на министъра на вътрешните работи Сар Кхенг, и Теа Сейха, син на министъра на отбраната Теа Банх.

Въпреки че се оттегля от поста на министър-председател, Хун Сен, изглежда, остава свързан с правителството. Той заяви, че ще стане председател на Сената (горната камара на парламента), което значи, че ще бъде държавен глава, когато кралят отсъства, и ще води управляващата партия.

Наскоро той каза още, че ще се върне на премиерския пост, ако синът му не се представя добре като премиер. 45-годишният Хун Манет, който е завършил образованието си в западна страна, не каза много за плановете си за бъдещето на Камбоджа. Правителството на Хун Сен отхвърля обвиненията в нарушения на човешките права и в корупция, които бяха отправени от негови критици срещу него. Тази седмица Хун Сен съобщи, че планира председател на Националното събрание (долната камара на парламента) да е Кхун Содари, която ще бъде първата жена на този пост в Камбоджа.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Буден

    5 0 Отговор
    ТЕ СА НА ВСИЧКИ ДЪРЖАВНИ СЛУЖБИ....
    по Наследство ?!!!!....
  • 2 а при нас има

    7 1 Отговор
    партизански внучета натуфчета
  • 3 Съдията

    3 0 Отговор
    Следват внучета и правнучета
  • 4 Абсурдистан

    3 0 Отговор
    Както и в нашата територия. Случайни няма.