Last news in Fakti

22 Август, 2023 16:02 1 733 20

Враг на Кремъл пита от затвора: Свободни ли са вече убийците на Борис Немцов?

  • иля яшин-
  • русия-
  • борис немцов-
  • кремъл-
  • владимир путин

Предполага се, че убийците са подписали договори с Министерство на отбраната и след шест месеца на фронта в Украйна са помилвани с президентски указ и сега си живеят мирно в Чеченската Република

Враг на Кремъл пита от затвора: Свободни ли са вече убийците на Борис Немцов? - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Руският опозиционер Иля Яшин, който също се намира в затвора, публикува пост в социалните мрежи с призив да се провери достигнала до него информация, че убийците на Борис Немцов се разхождат на свобода.

Иля Яшин моли негови съмишленици, адвокати, общественици и разследващи журналисти да проверят информацията и да я съобщят публично. Самият той няма ресурс за това, най-малкото защото се намира в затвора с присъда от 8.5 години заради разпространяването на невярна информация за руската армия. Опозиционерът бе осъден за видео в YouTube, публикувано през април, в което той обсъжда доказателства, открити от западни журналисти за руски военни престъпления в Буча, близо до Киев.

"Моля, направете необходимите запитвания и направете всичко от себе си, за да разберете дали сега излежават наказанието си в колониите, съгласно решение на съда, гражданите Заур Дадаев, Анзор и Шадид Губашеви, Хамзат Бахаев и Темирлан Ескерханов."

Информацията Яшин я е получил от други момчета от Чечня, с които се е срещал по време на събирания в затвора. "И почти всички уверяват, че кадировските екстремисти, осъдени за убийството на Борис Немцов, вече няколко месеца се разхождат на свобода."

Предполага се, че "тези бандити" са подписали договори с Министерство на отбраната и след шест месеца на фронта в Украйна са помилвани с президентски указ и сега си живеят мирно в Чеченската Република.

Иля Яшин не изключва и благодарение на войната и много други престъпници с тежки присъди да са излезли от затворите и колониите и вече да се разхождат необезпокоявани по руските улици.

Припомняме, Борис Немцов, отявлен и утвърден критик на Владимир Путин, беше застрелян в центъра на Москва на 27 февруари 2015 г. Присъда за покушението получиха петима души. Адвокатът на семейството на Немцов, както и негови сподвижници обаче са убедени, че поръчителите и организаторите не са заловени.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сатана Z

    18 15 Отговор
    Борис Немцов го ликвидираха неговите Украински приятели от ГУР.Взел човека едни пари ,ама не свършил работата.

    Z
  • 2 Офф..

    13 6 Отговор
    На кой му пука бе? Основното е че сте врагове на държавата си,другото е второстепенно.Тука победихте засега,но Там-Никога!

    Коментиран от #7, #8

  • 3 Някой

    16 9 Отговор
    Не знам кои са убийците на Немцов и дали са били вкарвани в затвора, но опитите да се припише това убийство на Кремъл е акция на омаскаряване. Немцов се оказа, че е имал доста противоречиво минало, а и е действал като западаен агент. А както знаме, тези агенти в един момент си губят стойността, и са най-полезни мъртви, като за убийството им се обвинява неудобната за американците власт. В случая Русия.
    Питайте Навални защо се върна в Русия като знаеше, че веднага ще бъде окошарен за деянията си. А можеше да си остане като дисидент на Запад - примерно в Германия. И да си пише простотии срещу Путин, и да си взема грантовете. Ама той се усети, че така ще загуби полезността си за западните служби и много бързо може да се окаже клиент на Баширов и Петров. Я чайче с полоний ще пийне, я с новичок ще го нагостят. Е, не руснаците, разбира се, а шефовете му... Та, човека предпочете да остане жви, макар и в затвор.

    Коментиран от #6

  • 4 Я бе

    16 8 Отговор
    Ама какви са тия руски затвори бе..-че постоянно от там тия са в интернет? Че там имат интернет който даже в някои наши курорти няма...Май умира мантрата за лошият и ужасен руски Гулаг...

    Коментиран от #9

  • 5 Скорпи

    11 9 Отговор
    ..Поръчителят го търсете в Кремъл има. бонус....дребен на ръст......с ..Хитлерови идеи в главата...
  • 6 Руснаков

    7 6 Отговор

    До коментар #3 от "Някой":

    Утре....ако Путин каже че си западен агент и работиш против Русия....жална ти майка...та така..

    Коментиран от #12, #20

  • 7 Гост

    4 2 Отговор

    До коментар #2 от "Офф..":

    и теб трябва да те закопат...по скоро...
  • 8 Хахахаха

    9 3 Отговор

    До коментар #2 от "Офф..":

    И ти си враг на България! А той не е враг на Русия, а патриот. Просто в Русия има и неZомбирани!
  • 9 ...

    4 7 Отговор

    До коментар #4 от "Я бе":

    така ли си помисли? лесно те изманипулираха но това е от IQо ти което не надвишава явно номера на обувките ти.
    Не се досети че може би казва на АДВОКАТА СИ или на тези с които идват на свиждане какво ТЕ да напишат в НЕГОВИЯ профил в социалните медии.
    Ма от къде толкова акъл в русороб да има?
    За това да го измислят трябват 9тима.
  • 10 Иля Яшин

    5 3 Отговор
    Е организатор на гей парадите

    Коментиран от #11

  • 11 аха

    5 4 Отговор

    До коментар #10 от "Иля Яшин":

    поне има жена. нещо което ка-Путин няма и за това е все в мъжка компания
  • 12 Ако в България кажат че си

    2 1 Отговор

    До коментар #6 от "Руснаков":

    Руски агент какво става бе Гуньо?

    Коментиран от #15

  • 13 БгТопИдиот🇧🇬

    2 1 Отговор
    Кирчовски умнокрасив д,бил.
  • 14 М3 голд

    4 1 Отговор
    Понеже някой говори за поръчители, аз питам:
    Кои са ще поръчителите за унищожаване на държавата България? Започва го Луканов. А после? Наистина ми е трудно да кажа кои са. Но те ще бъдат съдени тук, на земята и там горе най вече. Територията на България е свещена и не всеки може да я притежава. Турция е минало. Израел е мечта и блян. Русия - че ние сме една крэв. Защо са я руши? Остават англосакса. Да са живи и здрави! Който се е хванал с нас е отишъл в блатото.
  • 15 що бе ганьо?

    4 2 Отговор

    До коментар #12 от "Ако в България кажат че си":

    някой руски агент в България да е паднал от балкона или прозорец? да е пил новичок или плутоний. Да е влязъл в български затвор? Да е осъден поне да плати 5 лева? Нещо да кажеш? Кво става? Ми нищо не става. Олигота като тебе му ръкопляскат и това е.
  • 16 Иссус

    3 2 Отговор
    Кога ще напишете статия за затворените по политически причини в щатските затвори чада мои? За руските затворници пишете ката ден!
  • 17 Българин

    2 1 Отговор
    Поръчителя на убийството на Немцов може да бъде онкрит в Кремъл.
  • 18 Питам:

    3 2 Отговор
    Какви са тези руски курорти ли са, затвори ли са където Навални и Яшин имат мобилни телефони, неограничен интернет достъп,постоянно пускат послания в социалните мрежи и през ден дават от "килиите" пресконференции ? Сигурно само Гуантанамо има по - свободен режим ?

    Коментиран от #19

  • 19 ОТГОВАРЯМ

    2 2 Отговор

    До коментар #18 от "Питам:":

    поредния лоботомиран русороб. Вече отговорих на такъв като тебе:

    така ли си помисли? лесно те изманипулираха но това е от IQо ти което не надвишава явно номера на обувките ти.
    Не се досети че може би казва на АДВОКАТА СИ или на тези с които идват на свиждане какво ТЕ да напишат в НЕГОВИЯ профил в социалните медии.
    Ма от къде толкова акъл в русороб да има?
    За това да се сетят трябват 9тима.
  • 20 Някой

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "Руснаков":

    Същото е и в САЩ. И в ЕС. Ако те обвинят, че си чуждестранен агент, не те чака добро.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания