Last news in Fakti
  Тема: Украйна

24 Август, 2023 15:15 1 398 4

Трудни преговори! Анкара продължава натиска за възобновяването на сделката за износ на зърно от Украйна

  • турция-
  • украйна-
  • владимир путин-
  • зърнена сделка-
  • пшеница-
  • реджеп ердоган

Миналия месец Москва преустанови участието си в зърнената сделка, като посочи, че не са спазени обещанията към нея в рамките на споразумението

Трудни преговори! Анкара продължава натиска за възобновяването на сделката за износ на зърно от Украйна - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Анкара продължава преговорите с ООН, Москва и Киев за възобновяване на действието на "зърнената сделка" в предишния ѝ формат. Това съобщиха източници от министерството на отбраната на Турция, предаде турската държавна телевизия ТРТ, цитирана от БТА.

Нашата позиция по отношение на инициативата за износа на зърното е ясна. Подкрепяме продължаването на сделката за зърното, която се оказа успешна и доказа своите ползи. Смятаме, че в момента няма алтернатива на нашата програма. Турция продължава контактите с ООН, Русия и Украйна за възобновяване на зърнения коридор в предишния формат, посочи представител на министерството на отбраната.

Още новини от Украйна

Той добави, че контактите се извършват в координация с министерството на външните работи на Турция.

Миналия месец Москва преустанови участието си в "зърнената сделка", като посочи, че не са спазени обещанията към нея в рамките на споразумението.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да де

    14 6 Отговор
    Защо пишете глупости няма никакви преговори, няма и да има Падишаха си ритна канчето.

    Коментиран от #2

  • 2 Мужикистан

    5 10 Отговор

    До коментар #1 от "да де":

    Ей от всякъде ги наритват москалите ...хахаха колко тежко е да си рушляк в днешно време ... хахаха
  • 3 Явно

    2 2 Отговор
    Ердоган ще успее
  • 4 Гошо

    4 1 Отговор
    Каква сделката какви преговори бе На няколко пъти руснаците треснаха пристанищата и Одеса и Измил и Рени ,да не говори за транспортната връзка през Затока Де що беше кораб поклеча, поклеча, около Сулина и празен си хвана попътният вятър за вкъщи
Новини по държави: