28 Август, 2023 11:05 3 616 21

Американският и британският печат за войната в Украйна

  • украйна-
  • русия-
  • война

Според една от американските оценки от началото на войната украинците са изстреляли около 2 млн. снаряди за 155-милиметрови оръдия, което почти е изчерпало западните запаси

Американският и британският печат за войната в Украйна - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Войната в Украйна и инцидентът със самолета, на борда на който беше Евгений Пригожин, продължават да са сред водещите теми на западния печат.

Следственият комитет на Русия съобщи, че резултатите от генетичните тестове потвърждават самоличността на 10-те души, загинали в самолетната катастрофа в сряда, и че сред тях е и основателят на руската частна военна компания "Вагнер" Евгений Пригожин, съобщи "Гардиън". В изявлението обаче не се посочват никакви подробности за това какво може да е причинило катастрофата.

"Уолстрийт джърнъл" посочва, че Пригожин контролираше огромна бизнес империя в Африка и оглави краткотраен бунт срещу военния елит на страната, преди да загине в самолетна катастрофа в сряда.

В тази връзка "Индипендънт" публикува обстоен материал за списъка от хора, които са се простили с живота си заради противопоставяне на руския президент Владимир Путин. Изброени са различните методи, чрез които зловеща участ сполита враговете на Кремъл: някои са отровени, други - застреляни, трети загиват в самолетни катастрофи, а някои стават жертва на най-простия похват - мистериозно падане от прозорец.

Също така руското министерство на отбраната съобщи, че е вдигнало по тревога изтребител Су-30, за да възпре разузнавателен дрон на американските военновъздушни сили да пресече границите на Русия над Черно море. Агенция ТАСС съобщи, че дронът не е нарушил държавната граница на Русия. Руският военен самолет СУ-30 ескортирал американски разузнавателен дрон Ем Кю-9 Ей "Рийпър" (MQ-9A Reaper) вчера над Черно море.

Украинските власти започнаха разследване, след като при сблъсък във въздуха между два военни самолета в западната част на страната загинаха трима пилоти. Единият от пилотите, Андрий "Джус" Пилшчиков, е агитирал за доставка на Ф-16.

В анализ на "Вашингтон пост" за ситуацията в Украйна не може да бъде намерен отговор на въпроса как се развиват нещата – посочено е, че ситуацията с украинската контраофанзива не е е патова, но няма и пробив.

"За правителството [на САЩ] най-важното е, че тази война вероятно ще продължи и през следващата година - и че САЩ и техните съюзници трябва да останат непоколебими, за да помогнат на Украйна да продължи да напредва", се посочва в анализа. В него се отбелязва, че лятото в някои отношения е било разочароващо за Украйна и нейните западни поддръжници.

Отбелязва се, че според американски експерти украинците използват артилерията си едва ли не да стрелят наслуки, вместо да концентрират стрелбата върху най-важни и подбрани цели. В коментара се посочва, че според една от американските оценки от началото на войната украинците са изстреляли около 2 млн. снаряди за 155-милиметрови оръдия, което почти е изчерпало западните запаси.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 инхи

    71 24 Отговор
    Разберете, няма как Украйна или Кокаински да победят Русия, стига с тези простотии, Украйна е загубена кауза дори НАТО го каза.

    Коментиран от #9

  • 2 Шах с пешката

    55 23 Отговор
    Няма напредък и не е патова ситуация. Вярно, русите контранастъпват а укрите контраостъпват
  • 3 Кое не е ясно?

    48 17 Отговор
    Точно според плана. Войната продължава с още година, америте продават оръжие а евродженд подаряват.
  • 4 реру

    15 8 Отговор
    "... инцидентът със самолета, на борда на който беше Евгений Пригожин, продължават да са сред водещите теми..."



    Поредният епизод явно е завършен... очаква се следващия от поредицата...

  • 5 Баце ЕООД

    41 10 Отговор
    Пишат те... Американците искат още една могилизация, Украйна нема хора.
  • 6 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    29 9 Отговор
    Преди дни "Американският" печат публикува снимка от руска атака в Украйна ❗
    Оказа се , че снимката е от 01.05.2014.г. когато укрите подпалиха живи хора в Одеса ❗

    В нашите медии - тии-ши-наа❗

    Коментиран от #10

  • 7 За протокола

    30 15 Отговор
    Изгледайте интервюто на Тъкър Каралсон с полковник Дъглъс Макгрегър и почти всичко, ще ви се изясни! Няма руска "пропаганда" а откровена оценка от американския полковник, който се е доказал в US army!
    Цитат: "На практика всичко, което NBC News, New York Times ви казват за конфликта в Украйна, е лъжа. Те казват, че руската армия е некомпетентна, Украйна е демокрация, Владимир Путин — това е Хитлер, който се опитва да превземе света. За щастие украинците "печелят". Всичко това не е вярно. Всеки аргумент е лъжа. Особено последният. Украинската армия не печели. Всъщност тя губи катастрофално. "

    Коментиран от #13

  • 8 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    8 20 Отговор
    ойде коня у ряката.Падна иорехов!ххааахаха!До димитровден ще ви вкарат в крим,а и ще уцелят по-ячко кремъл!какво стана с денацификацията......Да не стане депутинизация,а ганчооовцо?

    Коментиран от #17

  • 9 Дааа

    19 2 Отговор

    До коментар #1 от "инхи":

    Тази пропаганда е за повдигане духа на родните нацисти. Разбира се няма нищо общо с действителността.
  • 10 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Колкото минОси да МИ НОСИТЕ, те няма да променят ИСТИНАТА ❗
    Нищо ново не са научили от поЗоРстствоТО, в случая не в София ❗
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Как

    9 22 Отговор
    Скоро ще омръзне иа запада да губи пари от войната и ще спеши страните за мир. Русия ще е губеща защото никой повече няма да и има доверие. Никоя държава няма да иска да е зависима от русия търговски. Немците го научиха по трудния начин заради Меркел и шрьодер.

    Коментиран от #16

  • 13 пак за протокола

    12 18 Отговор

    До коментар #7 от "За протокола":

    Това интервю е проруска пропаганда. И двамата са сладички путинофили. Руската пропаганда най- обича да цитира купени западняци...

    Коментиран от #15

  • 14 Гражданин

    10 2 Отговор
    Като са свършили снарядите, за какво са казанлъшките фабрики за оръжие. Трябва само да се намери някой балък, който да плати сметките.
  • 15 За протокола

    11 6 Отговор

    До коментар #13 от "пак за протокола":

    На глупостите за "купения" американски полковник, които пишете, ще отговоря с факти:
    "Във войната в Персийския залив срещу Ирак в Кувейт, която приключи преди повече от 30 години, полковник Макгрегър участва в мащабна танкова битка като командир на отряд от 19 танка Abrams, 26 бойни бронирани коли Bradley, 4 минохвъргачки. Повеждайки цялата тази армада в челна битка, отряд под командването на Макгрегър унищожи 70 иракски бронетранспортьора и танкове само за 23 минути. Макгрегър, в своя танк, поведе колоната през минното поле и поведе останалите зад себе си. Преминавайки през минно поле, водещата му машина унищожава два вражески танка. Оценката на тази битка предизвика големи противоречия във военните кръгове, тъй като такава необуздана смелост противоречи на хартите и не може да се препоръча като норма за други. По един или друг начин Макгрегър получи бронзова звезда за героизъм на бойното поле."
  • 16 Малииии що си про'ЗДТ

    8 11 Отговор

    До коментар #12 от "Как":

    До преди 6 г... ЗАПАДА още даваше хуманитарни помощи за мизерстващи те гладни КРЕПОСТНЯЦИ, ма пача!
    Капиталът в ЗАПАДА Ена практика Неизчерпаем! БВП само на САЩ е 20 пъти по-голям от този на Орките мизерни! Освен това имат...320 Милиарда запорирани на БЕНЗИНОСТАНЦИЯТА ,с които ще бъде възстановена Украйна!
    Гледай Маскал ,там където пенсиите са по 120$ ..а не гледай богатият ЗАПАД

    Коментиран от #18, #19

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    7 4 Отговор

    До коментар #16 от "Малииии що си про'ЗДТ":

    А някой сте
    и по- проzди,
    и по- zаблудени!
    32O OOO OOO OOO
    са си направо откраднати❗
    А неизчерпаема, засега,
    е зелената хартийка с портрети❗
  • 19 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    6 4 Отговор

    До коментар #16 от "Малииии що си про'ЗДТ":

    За БВП сме коментирали 100 пъти ❗
    Колко богат е получаващ 100 000$ годишно който трябва да плаща 120 000 $ такса обучение на сина си , спрямо бедняка получаващ 10 000 $ на когото синът учи БЕЗПЛАТНО ❓
  • 20 7676

    5 0 Отговор
    Образованието е безплатно.който иска
    на частно да плаща ако ще 1 000 000.
  • 21 7676

    1 1 Отговор
    И още нещо за платеното изобщо.
    Има поговорка , че маймуната преди да
    изяде банана го мери на дъто си