Last news in Fakti

29 Август, 2023 19:49 4 344 272

Елеонора Митрофанова: Отношенията между България и Русия са на най-ниското равнище за целия постсоциалистически период

  • русия-
  • нато-
  • владимир путин-
  • елеонора митрофанова

Българските политици изпълняват поръчка на Запада, като се опитват да пренапишат историята и да отменят всичко, свързано с Русия, изтъкна посланикът

Елеонора Митрофанова: Отношенията между България и Русия са на най-ниското равнище за целия постсоциалистически период - 1
Снимка: БГНЕС

Отношенията между България и Русия са на най-ниското равнище за целия постсоциалистически период, заяви в интервю за ТАСС руският посланик в България Елеонора Митрофанова, информира БТА.

"Днес нивото на нашите двустранни отношения е най-ниското за целия постсоциалистически период. Официалните контакти са чисто ситуативни, българските колеги звънят, ако им е нужно нещо, а нашите най-често ги игнорират. Няма даже обмен на мнения по текущите въпроси на международния дневен ред. Голям брой политици и медии се опитват да свържат всичко негативно, което се случва в България, с Русия, като обясняват възникващите проблеми със "силното руско влияние", а в криминалните случаи търсят "руска следа". Всичко това обаче са измислици, стремеж да бъде наложен на българските граждани един крайно негативен образ на Русия. Струва ми се, че това все още не е постигнато, социологическите проучвания показват, че 65% от гражданите се отнасят положително към нашата страна. Най-силната ваксина срещу негативното отношение е нашата обща история - тя все още действа, но времето ще покаже дали тя ще продължи да действа със смяната на поколенията", каза Митрофанова.

Българските политици изпълняват поръчка на Запада, като се опитват да пренапишат историята и да отменят всичко, свързано с Русия, изтъкна руският посланик.

По нейни думи в София се опитват да преразгледат събитията от Руско-турската война от 1877-1878 г., след която България се връща на политическата карта на света, като отменят статута на национален празник на Деня на освобождението на страна от османско иго, който се отбелязва на 3 март.

"Опитът за внасяне на изменения в конституцията, за смяна на националния празник, е свързан със сегашната конюнктура, с опита да бъде отменена Русия и всичко, свързано с нея. България сега се опитва да следва модата на съвременния Запад. Мисля, че случващото се е поръчков ентусиазъм, опит да бъде преформатирано българското общество, да му бъде помогнато да забрави историята си и заедно с това да бъдат отклонени от обсъждане на насъщните проблеми, проблемите, свързани с построяването на бъдещето", казва Митрофанова.

Митрофанова заяви пред ТАСС, че през 90-те години на миналия век както Русия, така и други страни от бившия социалистически лагер са се опитали да преразгледат собствената си история. Въпреки това, по думите ѝ, Руско-турската война има особено място в историята както на Русия, така и на България, което дава възможност за продължаване на сътрудничеството, без оглед на политическата конюнктура.

В интервюто за ТАСС Митрофанова коментира и плановете за демонтаж на паметника на Съветската армия в София.

Българските политици, които се стремят към разрушаване на паметниците на съветските воини, искат да нанесат на Русия душевна травма и да пренапишат историята, каза Митрофанова в интервюто за ТАСС.

Руският посланик отбеляза, че този паметник изразява "признателността на българския народ към руските воини, освободили Европа от фашизма" и че опитите за демонтажа му говорят за желание да бъде пренаписана историята.

"Ако говорим за политическото измерение на този въпрос, то това е акт, който представлява пренаписване на историята. Стремежът да се махне от историята всичко, свързано с Русия и Съветския съюз, а също така и да ни бъде нанесена сериозна душевна травма".

Освен политически въпроси, Митрофанова коментира и въпроси, свързани с икономиката.

Във връзка с работата на компанията "Лукойл" руският посланик каза, че вижда желание на политици да изгонят Русия от сферите на взаимни интереси. "В това число е и въпросът за бъдещата работа на "Лукойл" в страната, въпреки че тази тема е много сложна. (. . .) Делът на "Лукойл" на дизелния пазар в България е над 70%, в завода работят около 1500 души, още повече българи работят в свързани компании. Това ("Лукойл Нефтохим Бургас") е най-съвременното ефективно структуроопределящо предприятие в България, сега изпитва определени трудности. Сложно ми е да съдя за истинските намерения на българските власти, но е ясно, че те всячески се опитват да затруднят работата му, макар че това е недалновидно", каза Митрофанова.

Историята на българския бензин започва през 1963 година. Митрофанова отбеляза, че венецът на този процес през 1999 година става предприятието "Лукойл Нефтохим Бургас", което произвежда десетки видове горива, нефтохимически и полимерни продукти. Направените от 1999 г. насам инвестиции на "Лукойл" в българската икономика възлизат на 4,5 милиарда долара. Това е най-големият завод не само в България, но и на Балканите.

Според Митрофанова към момента няма перспективи за възобновяването на пълноценния туристически обмен между Русия и България.

"От руска страна няма никакви проблеми с визите - издаваме ги по обичайния ред, предвиден от нашето законодателство. Българските колеги също официално не са въвеждали ограничения. Друг е въпросът, че по силата на логистичните трудности взаимният туристически поток кардинално се съкрати. Миналата година с цел отдих в България са пристигнали около 90 хиляди души, а във времената преди коронавируса броят на тези хора е бил около 500 хиляди. Мисля, че е невъзможно да има масов поток на туристи без директни полети. Живеем обаче в епоха на неопределеност и на бърза смяна на събития и заради това е трудно да правим прогнози. Разбираме, че България е член на ЕС и НАТО и че тя ще се придържа към позицията на тези политически обединения. В глобален план решаващо ще се окаже развитието на геополитическата ситуация", заключи Митрофанова.

Както съобщи ТАСС, на 8 август руският президент Владимир Путин подписа указ, с който се прекратяват части от споразуменията за избягване на двойното данъчно облагане със страни, които Русия определя като "неприятелски". Указът беше публикуван в руския официален онлайн портал за правна информация.

Управляващите в Москва определят като "неприятелски" държавите, които са наложили санкции на Русия поради военната ѝ инвазия в Украйна, припомня Ройтерс. Сред страните, посочени в документа, е и България.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 73 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Варненец

    140 97 Отговор
    Така и трябва, даже трябва да бъдат прекъснати отношенията с ушанките. Това е империя на злото и нищо хубаво не сме видели от нея.

    Коментиран от #157

  • 2 Варненец

    132 90 Отговор
    Мутрафанова да се екстрадира незабвно, рушките нямат място в европа.

    Коментиран от #224

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Говедо

    106 75 Отговор
    Тая още ли е тук? Нали закри посолството?

    Коментиран от #219, #222

  • 5 🇰🇵 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ С С С Р ☭★НРБ

    67 118 Отговор
    Да живее Русия!
    Вечна Слава за СССР и НРБ!

    Коментиран от #9, #10, #13, #26, #55, #174

  • 6 Макето

    88 108 Отговор
    80 % от българите подкрепят Русия, дори и емигрантите по света. Познавам много такива. Но поставените във властта и крадците приближени до властта плюят. Ще дойде времето на Народната любов.

    Коментиран от #14, #15, #47

  • 7 ДРЕВНА ВЕЛИКА БЪЛГАРИЯ НЯМА НУЖДА

    106 59 Отговор
    ОТ 300г... МОНГОЛОИДНИТЕ БЛАТНИ МАСКАЛЯКИ С ОКРАДЕНА И ФАЛШИФИЦИРАНА ИСТОРИЯ !
    НИКОГА ВЕЧЕ ...НАЦИОНАЛНИ ИЗМЕННИЦИ ОТ ДС , КОПЕЙКАДЖИИ И ПЕТОЛЪЧКИ МЕЧТАЕЩИ ЗА МАСКАЛСКО РОБСТВО...
    НИКОГА

    Коментиран от #68

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Варненец

    64 40 Отговор

    До коментар #5 от "🇰🇵 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ С С С Р ☭★НРБ":

    Жълтата ти книжка е валидна, нали?
  • 10 Да ти го напиша

    62 41 Отговор

    До коментар #5 от "🇰🇵 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ С С С Р ☭★НРБ":

    Пак си бил под кюлотите червени на тьотка Митрофанова, папкал си и моцарелата и.

    Коментиран от #111

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Ташунко сапа

    40 21 Отговор
    Тези които коментират отгоре може би са децата на прехода?
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Тази

    75 51 Отговор
    Тази лелка да си ходи в държавата терорист и там да си бръщолеви глупостите и да дава акъл.
  • 17 Митрофанова е Бог

    62 23 Отговор
    за всички русофили в България.
  • 18 Град Симитли

    41 50 Отговор
    "... На Шипка всичко е спокойно!..."..?
    .... Вече не е!
    .... Читаците вазкръснаха облечени в американски гащи,
    и тичат към върха с чукове!
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Московийски пропагандатор

    45 25 Отговор
    Не ниско, трябва да е нулево.
  • 23 гордиевски

    21 18 Отговор
    НАЧАЛОТО НА КРАЯ
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Варненец

    62 39 Отговор

    До коментар #11 от "Стефи БГ":

    Това рашкото посольство ли ти го каза? Според статистиката, рушляците не ги понасяме, освен няколко платени копейки, като теб.

    Коментиран от #31

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Янко Видрарски

    23 9 Отговор
    И Наишкин пуска на терена Черепа да подобрява отношениата заедно с Тиквата
  • 29 Вече никой не говори

    35 18 Отговор
    В България продължават да се заселват хиляди украинци всеки ден.
    Те няма да се върнат в Украйна, защото нямат дом.

    Коментиран от #36

  • 30 БСП на Бунището

    40 30 Отговор
    Наричат нещата с някви техни Определения и Това било Истината..
    Пост социалистическия Период,на практика е Пост Комунистическия Окупационен период и тогава всичко е ясно....Режима е Комунистически.Изучава се Основи на Комунизма.Научен Комунизъм,Комунистически Интернационал - не за нещо Социалистическо...И Паметника във Възхвала на Комунизма трябва да се Демонтора по Закон!!!
  • 31 Един от многото

    32 29 Отговор

    До коментар #25 от "Варненец":

    Ти ли си Българино? Или си съветника на Тагаренко, Мустафа Емин
  • 32 Мдааа

    36 27 Отговор
    Сега се кланят на Посолството, да да дотам я докарахме да се кланяме на най-тъпата, но унищожителна "нация" в света!
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 нормалните и предвидливи държави

    33 47 Отговор
    градят мостове с русия а ние разрушаваме изградените ,управлението ни е престъпно

    Коментиран от #49

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 К. К. К

    43 29 Отговор
    Супер, хубава новина. Да се маха и тая от БГ

    Коментиран от #50

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Скайнет

    38 20 Отговор

    До коментар #6 от "Макето":

    "Емигрантите по света". А защо не са в Московия?

    Коментиран от #200

  • 48 В Москва вече я повишиха в чин

    35 10 Отговор
    Генерал-полковник за особени заслуги в България.
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 ПЪЛНОПРАВЕН ГРАЖДАНИН НА БЪЛГАРИЯ

    37 27 Отговор

    До коментар #39 от "Един от многото":

    АКО ТВОЯТ БРАТ Е РУСНАК ЗНАЧИ НЕ СИ БЪЛГАРИН!

    Коментиран от #58, #62

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 ха ха

    24 7 Отговор
    цензорите трият като луди
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 ха ха

    21 25 Отговор

    До коментар #51 от "ПЪЛНОПРАВЕН ГРАЖДАНИН НА БЪЛГАРИЯ":

    розоф предател жълтопаветник

    Коментиран от #69

  • 59 ИВАН

    31 17 Отговор
    Пригожин е ликвидиран след среща с пуси и вече мъртъв е качен на самолета!
    Пуси и Шойгу знаят...защо
    ;)

    Коментиран от #85, #88

  • 60 ема

    21 6 Отговор
    ВИНАГИ МОЖЕ И ПО НИСКО.
  • 61 Цензарата тук

    23 5 Отговор
    много се ожесточи. Ще се премествам на други сайтове.
  • 62 Един от многото

    12 14 Отговор

    До коментар #51 от "ПЪЛНОПРАВЕН ГРАЖДАНИН НА БЪЛГАРИЯ":

    Не ми е брат, но не ми е враг. А в този случай е прав.
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Тук вече нищо не можеш

    19 6 Отговор
    да напишеш.
    Преместете се в другите сайтове.
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Прочети си историята

    22 30 Отговор

    До коментар #7 от "ДРЕВНА ВЕЛИКА БЪЛГАРИЯ НЯМА НУЖДА":

    Прадядовците ти са се молили на Тангра-монголско куче
    Прочети законите на хан Крум и щше ти стане ясно кой си ....
    Изброй загубените 4 войни от русофобските правителрства заедно с 42% територии и половин млн.убити мъже
  • 69 ПЪЛНОПРАВЕН ГРАЖДАНИН НА БЪЛГАРИЯ

    10 8 Отговор

    До коментар #58 от "ха ха":

    ЩО БЕ КАФЯВ?

    Коментиран от #84

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Фори

    33 23 Отговор
    Митрофановная кво друго да каже? Само лъже като дърта ц........

    Коментиран от #79

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Братушките ще опухат

    26 46 Отговор
    НАТО и пак ще сме заедно. Нищо не може да разруши връзката между двата народа, най-малкото шепа жалки щатски подлоги, които ги чака доживотен затвор!

    Коментиран от #100, #175

  • 74 Светлина

    38 28 Отговор
    Няма по-гнусни от представителите на тази пропаднала държава Раша. Презрени са от целия свят.

    Коментиран от #87

  • 75 Скайнет

    32 24 Отговор
    Събирай си матрьошките и да те нема.

    Коментиран от #86

  • 76 КРУУМ

    18 11 Отговор
    И все така да продължава.
  • 77 Вън червени

    29 21 Отговор
    Окупатори
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Фори фори

    9 11 Отговор

    До коментар #71 от "Фори":

    Светулки светат в заднопроходното ти отверстие.
  • 80 Янко Видрарски

    9 8 Отговор
    И Наишкин пуска на терена Черепа да подобрява отношениата заедно с Тиквата
  • 81 На тая

    29 19 Отговор
    Докога и е валидна визата за България?

    Коментиран от #168

  • 82 Спиро

    24 16 Отговор
    С такава политика на русия и такъв посланик… не очаквай кой знае какво
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 ха ха

    18 9 Отговор

    До коментар #69 от "ПЪЛНОПРАВЕН ГРАЖДАНИН НА БЪЛГАРИЯ":

    Тъпакът си умира тъпак и предател
  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Един от многото

    6 7 Отговор

    До коментар #75 от "Скайнет":

    Верно ли, г-н Мехмет Емин? Я у лево и да те няма
  • 87 Кой цял свят бе?

    17 16 Отговор

    До коментар #74 от "Светлина":

    Тоя вашия дето беше 30%? Като процентите на Сглобката ви? Земи се скрий бе опърпан клошар.
  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Българин

    26 18 Отговор
    Крайно време е и ние да освободим Русия поне веднъж. За да им натякваме 150 години, че сме ги освободили и трябва да пълзят в краката ни от благодарност. Да ги накараме да ни издигнат паметници, да направят датата на освобождението си национален празник, да направят Федерално движение "Българофили", което всяка година да се събира край Каспийско море и да говори против Русия и за присъединяване към България. Да пишат по форумите "Да живей България" и да си мечтаят как ще посрещат отново с цветя славната българска армия на Червения площад.
  • 90 БГ роб

    33 18 Отговор
    още 1000 години ще ни напомнат, че са ни "освобождавали" покрай мераците им за Проливите на Босвфора и по тожи начин ще ни напомнят, че сме роби и сме длъжни да се кланяме на Москва.
  • 91 Механик

    36 20 Отговор
    От Съединението до днес Русия и русофилите са най големите врагове на България и българите

    Коментиран от #96

  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Елеонорче,

    14 23 Отговор
    не си проста, знаеш че Горбачов и Елцин окекаха пейзажа. Давайте измитайте нато и оправяйте нещата вместо да се тюхкате. Сталин ви е показал пътя, ликвидирайте олигарсите и действайте.
  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Кресна

    34 19 Отговор
    Русофилията е израз на национален комплекс за малоценност, старателно култивиран и подхранван от руснаците и от петата им колона. Никъде по света няма такова явление, като организираната русофилия, чието кредо е:" лизането на руски задници е върховна проява на патриотизъм.

    Коментиран от #98, #105

  • 96 Я па тоя

    7 8 Отговор

    До коментар #91 от "Механик":

    баба ти ли ти каза?
  • 97 Мишел

    23 14 Отговор
    Същността на доброто е: да опазваш живот, да развиваш живот, да изведеш живота до най-висшата му стойност. Същността на злото е: да увреждаш живот, да възпираш живота в неговото развитие. Русия върши Зло и с право я наричат Империята на злото. И всички, които я подкрепят всъщност служат на Злото.
  • 98 Епа ти искаш да сме

    11 7 Отговор

    До коментар #95 от "Кресна":

    кат първобитите от запада ли? Ние сме най-старата нация в Европа, нормално е да сме различни.
  • 99 Аре,чемодана!

    27 13 Отговор
    И по живо и по здраво към магучая!
    Мразим ви безплатно.
  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 Изчезвай от

    15 11 Отговор
    Родината ми.
  • 104 Българин

    33 16 Отговор
    Русофилчета, да ви обясня с думи прости. Русия не спазва елементарни морални норми и международни договорености. Напада свои съседи, избива ги и им отнема територии. Води пропагандни войни срещу цивилизования свят и се стреми да отслаби и разруши ЕС и НАТО, организации, на които България е член. С една дума води война срещу тях. Т.е. води война и срещу България. На прост език - Русия е враг на България. И вие, подкрепяйки руските интереси сте врагове на България и национални предатели.

    Коментиран от #107

  • 105 Логиката ти куца

    15 22 Отговор

    До коментар #95 от "Кресна":

    САЩ са най-голямото зло. Те създадоха Хитлер и използваха ядрено оръжие срещу мирни граждани.

    Коментиран от #113, #116, #117, #180

  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 Кирил хубаво те беше пуснал по пързалка

    16 4 Отговор
    Ама чалгаря, подменяйки вота на СУВЕРЕНА,и извършвайки най-голямото предателство за последните 34 години,ти спаси здника
  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 Ах той

    8 7 Отговор

    До коментар #10 от "Да ти го напиша":

    Обича монцарела мутрофановна ,даже и кафяво сладко само да е от нея
  • 112 "РАЗДАВАНЕ НА ПРОДОВОЛСТВИЕТО'' 1892г

    14 3 Отговор
    ПРЕКРАСНА КАРТИНА НА РУСКИЯ ХУДОЖНИК АЙВАЗОВСКИЙ !!!
    ВИЖТЕ САМИ 😂

    Коментиран от #119

  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 Иди на

    16 12 Отговор
    Митрофанова иди на концерт на Кобзон, краво имперска
  • 115 🤢🤮🤮🤮🤮

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "реру":

    🤢🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤬
  • 116 Хаха

    20 10 Отговор

    До коментар #105 от "Логиката ти куца":

    САЩ създали Хитлер.
    Личи си че си Червено Мекотело

    Хаха
  • 117 Кресна

    17 15 Отговор

    До коментар #105 от "Логиката ти куца":

    САЩ са виновни! Ако навремето бяха хвърлили бомбите не над Хирошима и Нагазаки а над Москва и Ленинград сега света нямаше да има проблеми с руските дегенерати.
  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 120 Доротея

    17 14 Отговор
    Русия е грешка на историята, която скоро ще бъде поправена!
  • 121 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 122 Никога не сме имали по противен посланик

    22 14 Отговор
    от Русия.
  • 123 Само Левски

    13 12 Отговор
    Копейкин и Ко са Червените Еничари на Мутрофанова.
    Предатели .
  • 124 Адрес 4000

    16 9 Отговор
    Я шефката на Радев
    Която ни готви сценарии като в Нигер
    За какво трябва да ни интересува мнението на тази
  • 125 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 126 Империята на Zлото

    15 9 Отговор
    Е заплаха за цялото човечество и тази заплаха трябва да бъде премахната.
  • 127 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    17 19 Отговор
    Едно време през социализма моя дядо ми казваше: колелото на историята се върти, социализма ще си отиде и ще дойде пак капитализма. Не му вярвах. Но той позна. Сега аз ви казвам, колелото на историята продължава да се върти. И ще дойде време, когато пак ще се прегърнем с братския руски народ и ще се чудим, какви глупости сме натворили сега! Може да сложите коментара ми в златни рамки, за да си го спомняте!

    Коментиран от #137, #265

  • 128 Мишел

    25 10 Отговор
    Всички мечти за величието на Русия винаги завършват с купони за хляб!
  • 129 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 130 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 131 6 ПЪТИ ЗАПАДА СПАСЯВА МАСКОВИТИТЕ

    18 8 Отговор
    ОТ ГЛАД И...ВМЕСТО ЧОВЕШКА БЛАГОДАРНОСТ.....НЕНАВИСТ, ЗЛОБА И ЖЛЪЧ!
    ЗАЩО... МАСКАЛЯКИ???😂

    Коментиран от #141

  • 132 Само питам

    22 14 Отговор
    Що за същество трябва да си, за да защитаваш една агресивна държава, която е враг на страната, в която си се родил. Държава, която напада и избива най-близките си съседи и им отнема територии, само защото не искат да бъдат руски васали, желаят да са свободни и да вървят по собствен път? Държава, която може единствено да разрушава и убива, а не да гради и да създава. Държава, в която лъжата и измамата са се превърнали във висша ценност? Държава, която се нарича Русия?
  • 133 Отец Натопорий

    10 10 Отговор
    Аннатема ,марш в сибир

    Коментиран от #140

  • 134 Сводка

    9 10 Отговор
    ВСУ са пробили фронта.Пробивът е на 60 километра от руската граница.
  • 135 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 136 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 137 Още един

    4 6 Отговор

    До коментар #127 от "4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣":

    С основно образование.

    Коментиран от #163

  • 138 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 139 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 140 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 141 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 142 Костя

    5 8 Отговор
    Много обичам да спа върхо кюлотите на маман особено ако не са прани ,усещам миризмата на домашната си стая
  • 143 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 144 Ало, нали бяхме подлоги

    13 12 Отговор
    За лошите отношения може да благодарим само на неофашистите в Кремъл и на този мъж, щото жена не е, Митрофанова, за който всичко българси са подлоги.
  • 145 Ветеран от Протеста

    10 12 Отговор
    Вън от България!!!
  • 146 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 147 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 148 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 149 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 150 Истината

    20 16 Отговор
    Русия е най-мpъcната и до погнyca отврати:телна страна в цялата световна история. Там са селектирани чудовищни
    морални ypoди, при които понятията за Добро и Зло са обърнати наопъки. През цялата си история тази нация се е въргаляла в лa йната, в които иска да потопи целия свят.

    Коментиран от #166

  • 151 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 152 Илия Бешков

    13 12 Отговор
    Русинът има единствената потребност – да се похвали с нещо – каквото и да е – царизъм, болшевизъм, деизъм, атеизъм, анархизъм или нихилизъм, стига те да са „най-“ и да заплашват света, което отговаря тъкмо на страха му от света.

    Бои ли се русинът от света? Не, но той съзнава, че е ненавистен, непоносим или в най-добрия случай съжаляван в цивилизования свят, в който свят той няма дял и никакво участие в изграждането му през вековете. Непоносимо страдание за русина е това съзнание – да си през вековете една ръмжаща мечка извън оградата на цивилизацията.

    Коментиран от #176

  • 153 Максим Горки

    11 11 Отговор
    Казвал съм, че никой друг не може така дълбоко и решително да обезмисли живота, както го правим ние, руснаците.
  • 154 Мда

    19 11 Отговор
    Връщаме си историята, подменена от Съветския съюз! Минаха времената, в които можеха да заблуждават българския народ, тези престъпници.
  • 155 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 156 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 157 Вий

    14 15 Отговор

    До коментар #1 от "Варненец":

    Какво му е хубавото да ти вдигнат цените на всичко при тези мизерни заплати, защото краварите искат да изгонят Русия .Интересите на краварите доведоха до ново обедняване на България . ..... ЕС само команди раздава , но с нищо не подобри стандарта на живот на голямата част от населението . политици и мафиоти смучат европейските фондовеи си живеят чудесно и за това ни държат като заложници в тези съюзи , които постепенно ни превръщатт в африканските държави ...няма икономика ,народ беден , масово емигрира
  • 158 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 159 Софийски

    13 10 Отговор
    КАТ бутнем моча ще те натоварим в един куфар и пашла на …

    Коментиран от #164

  • 160 Васил

    17 11 Отговор
    По добре да нямаме никакво отношение с такива примати като рашистите и крайно време е да се затвори това посолство.
  • 161 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 162 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 163 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 164 леко леко

    5 4 Отговор

    До коментар #159 от "Софийски":

    Ей бутача а леко да не скъсаш сухожилие само , и не определяш ти кой къде ще ходи .
  • 165 мале

    2 1 Отговор
    аЬЯ УС ЯЕР КЯРШРШРЬШ,Р
  • 166 ей седло

    7 5 Отговор

    До коментар #150 от "Истината":

    Ти бивши ми другарю нали знаеш че си най-мръсното продажно нищо ? Зашото си тук от сума ти време и плюеш платено . То се вижда кой какъв в троле . Каубойска подлога .

    Коментиран от #177

  • 167 мале

    5 2 Отговор
    Дас Р@йх ги оправяше тези!
  • 168 Сивата котка

    2 3 Отговор

    До коментар #81 от "На тая":

    За вечни времена.
  • 169 Име

    6 9 Отговор
    Братска Русия, с която се опитват да ни карат!

    Коментиран от #172

  • 170 мале

    2 2 Отговор
    С,м@рт на фашизма и неговите врагов@
  • 171 Вън

    8 5 Отговор
    От БЪЛГАРИЯ .
    Лустрация съд и затвор .
  • 172 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 173 Повечвто коментари

    10 11 Отговор
    Тук, като и вота са фалшиви! Не се съмнявам в това! Вота определено се манипулира. Във обществото и реалния свят, хората са за Русия. Има и тук там някоя заблудена душа. А

    Коментиран от #186

  • 174 Марш

    9 7 Отговор

    До коментар #5 от "🇰🇵 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ С С С Р ☭★НРБ":

    В Русия-подлога
  • 175 Братушките са ни

    8 20 Отговор

    До коментар #73 от "Братушките ще опухат":

    Освободили 2 пъти! И построиха икономиката на България! След 1944 година! От аграрна се превърнахме в индустриална държава!

    Коментиран от #182

  • 176 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 177 Хаха

    13 8 Отговор

    До коментар #166 от "ей седло":

    Подлога Руска
    Вън от България
  • 178 Сивата котка

    2 3 Отговор
    "Българските колеги звънят ако имат нужда от нещо, нашите обикновено ги игнорират" - а, ся по кого първо ще играе възпитателната пръчка?
  • 179 Румен

    12 5 Отговор
    Тия от Русия само грозни К….. ни пращат
  • 180 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 181 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 182 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 183 Бутача

    14 6 Отговор
    Много гнусен тоя комунистически тра/вестит
  • 184 ХА ХА

    4 3 Отговор
    Па си избегал от карлуково.
  • 185 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 186 Вижда се колко хората са за

    13 6 Отговор

    До коментар #173 от "Повечвто коментари":

    Русия пред МОЧАТА.
  • 187 Ценител

    15 6 Отговор
    Нахална е тая матрьона, невъзпитана и неприятна.
  • 188 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 189 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 190 Мразя Русия и Мутрофана безплатно!

    14 10 Отговор
    Грозна, подла и лъжлива бабушкера в смешен съвецки мундир - що е то?
    Мутрата Гама...
  • 191 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 192 дядото

    6 6 Отговор
    изумен съм.не допускат различно мнение,а обидни коментари и цинизми- колкото искаш.демокрацията си е демокрация

    Коментиран от #199, #215

  • 193 Красимир Петров

    7 1 Отговор
    И кво ни боли
  • 194 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 195 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 196 Извади си от

    7 1 Отговор
    Гза Кастадинав,ма.
  • 197 Най-накрая

    13 4 Отговор
    Какви добри новини, колкото по-далеч от кочината, толкова по-добре.
  • 198 На нас ни

    5 2 Отговор
    Е през онази работа.
  • 199 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 200 Бесен-_ Язовец

    11 12 Отговор

    До коментар #47 от "Скайнет":

    Защото в Русия не взимат миячи и градинари имат си достатъчно. Марш на запад роби да миете 🚾 на джедарите.
  • 201 Бесен-_ Язовец

    8 8 Отговор
    Зимата идва и ше ядете ❌у. Яяя русофоби бг.
  • 202 Пит

    10 4 Отговор
    и не казва че на 9 9 са избили цялото правителство и парламент от240 души след което банкери фабриканти и какво да му пренаписваш на убиеца от москва говорим и за сталин и за димитров отровили са дори цар БОРИС
  • 203 Къш ма

    11 4 Отговор
    Вашия хрусчов син с жена си се отказа от вас и емигрира в гнилия сащ след 90г а викаш ние тука много ви обичаме а🤣🤣🤣🤣
  • 204 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 205 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 206 Дедо

    14 6 Отговор
    Нямаме обща история с тия ,тая откъде и хрумна

    Коментиран от #223

  • 207 иван

    3 12 Отговор
    Слава за СССР накажете Джендарите ,Че идва АХМАД СИЛА.
  • 208 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 209 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 210 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 211 ЯМБОЛИЯ

    16 6 Отговор
    Вън руските окупатори от България. Търпим ги от 1878 година.
  • 212 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 213 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 214 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 215 Само в оркистан

    5 1 Отговор

    До коментар #192 от "дядото":

    Чистата лъжа се смята за мнение.
    За НОРМАЛНИТЕ хора си е ЛЪЖА!
  • 216 оня с коня

    5 2 Отговор
    Я колко дълго нещо е написала Митрофанова и НЕ Я ТРИЯТ?а ЗАЩО ОБИКНОВЕНО КАТО НАПИША ПОВЕЧЕ ОТ 1-2 иЗРЕЧЕНИЯ И МОМЕНТАЛНО оТГОВОРНИКА ТУКА МЕ ИЗТРИВА безапелационно?!

    Коментиран от #225

  • 217 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 218 ПРОСТО СЕ ЧУДЯ НА 3 МАРТ?

    11 7 Отговор
    ИЗБИХТЕ ЦАРСКОТО СЕМЕЙСТВО И ДВОРЯНИТЕ, А ЦАРСКА РУСИЯ НИ Е ОСВОБОДИЛА ? КАК ДА СМЕ ВИ БЛАГОДАРНИ НА ВАС, УБИЙЦИТЕ НА НАШИТЕ ОСВОБОДИТЕЛИ?
  • 219 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 220 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 221 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 222 Коментар

    8 7 Отговор

    До коментар #4 от "Говедо":

    Ти знаеш ли какво означава закриване на посолство?Вие мозък в главите имате ли?!Подпалихте Украйна,а сега искате нас да подпалите.
  • 223 Тц тц тц

    4 10 Отговор

    До коментар #206 от "Дедо":

    Винаги сме имали обща история с тях.Прабългарите са били хуни,дошли са от област около Кавказ,днешна Русия.Руснаците говорят старобългарски и са с нашата религия.

    Коментиран от #227

  • 224 Варненец

    1 4 Отговор

    До коментар #2 от "Варненец":

    наградиха Елеонора Митрофанова с орден "Александър Невски".
    Напълно Заслужено!пп

    Коментиран от #260

  • 225 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 226 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 227 Който плаща той поръчва музиката

    3 0 Отговор

    До коментар #223 от "Тц тц тц":

    Тука има тука нема
  • 228 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 229 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 230 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 231 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 232 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 233 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 234 Ниско ниво

    7 3 Отговор
    За ниското ниво на отношения, ладно. Но за другое тая руска бабушка лъже под мустак. Само в Северна Корея ще повярват на нейните мустакати и опашати лъжи..
  • 235 До Мутрафонова

    9 4 Отговор
    Мутрафонова, вървете си от България! Достатъчно мръсотии направихте на страната ни.
  • 236 ТрампЛин

    5 2 Отговор
    Какво по-хубаво от това? Да са живи и здрави и дълголетни всички русофили, за да се радват на Свободна и Независима от русия България!!! Да живее България!!!
  • 237 Изключително противна

    8 3 Отговор
    Нахална и нагла персона
  • 238 97542

    6 2 Отговор
    За взаимоотношенията - супер. По-добре едва ли ще стане. За козата боклучива дето се изказва - персона нон грата, да бъде изгонена позорно с още 34 руски агенти. Колкото бг дипломати има в русия, толкова и руски агенти у нас.
  • 239 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 240 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 241 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 242 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 243 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 244 Добродолска

    3 0 Отговор
    откри Америка!
  • 245 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 246 Прасето Иван Гешев

    1 3 Отговор
    Благодарете на американския посланик.
  • 247 Тази е

    4 1 Отговор
    Жива отврат, заради такива като нея отношенията са на това ниво !
  • 248 Винету

    1 1 Отговор
    Коза. Ами нападнете и Молдова, и съвсем ще се оправят отношенията.
  • 249 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 250 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 251 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 252 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 253 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 254 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 255 Истината те прави свободен

    4 1 Отговор
    Винаги срещу България Истината и архивите говорят Вярно е че има много зомбирани Българи предимно от по старото и неграмотно поколение но младите вече имат достъп до всичко което ги интересува и нещата се променят
  • 256 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 257 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 258 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 259 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 260 Да ти кажа..

    0 2 Отговор

    До коментар #224 от "Варненец":

    Хич ми не дреме ..ако ще и златна котва да са и окачили..
  • 261 Ал Бунди

    2 1 Отговор
    Тоякиликандзер още ли е тука бе...кога най-после ще я натоварят на самолета с еднопосочен билет
  • 262 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 263 ТТТ

    1 1 Отговор
    Нямам нерви да чета какво е казала тази. Време е, късно е даже, да си ходи в загубената й матушка.
  • 264 М да

    1 1 Отговор
    Хем тъпа , хем грозна, що е но ?
    Мутрофанова

    Коментиран от #272

  • 265 Ха дано....ама НАДАЛИ!

    0 1 Отговор

    До коментар #127 от "4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣":

    Но мечтите са безплатни, а златото за “златната? рамка е с пари!
  • 266 Сър Пичук

    2 0 Отговор
    Трябва да сме оптимисти - отношенията ни могат да са на още по-ниско ниво!
    Докато Русия не се откаже от имперската си политика и двуличното отношение към България, особено подобрение не може да се очаква.
  • 267 Донев

    0 0 Отговор
    Голям праз тази девушк ходи да плямпа каквото и падне ,ами като са лоши какво търсите тук имоти по черноморието ви. Интересуват а вашата федерация стой безлюдна и пустееща това са хора които гледат в чужди дворове а не виждат себе си
    Ш
  • 268 Вярно, но за сметка на това онтошенията

    0 0 Отговор
    с една държава на другия край на света, на която платихме милиарди за хвърчила са на високо ниво от наша страна и нулеви откъм тяхна, защото на тях въобще не им пука за друго, овсен какво ще си поръчаме и съответно платим, а пък ако се съгласим и като украинците да воюваме срещу Русия направо шестица от тотото за тях и затова подмолно се опитват а изпробват политическото малоумие на назначените и протежирани от тях политици дали пък няма да вземат да я свършат тази работа в крайна сметка.
  • 269 мучич

    0 0 Отговор
    комуняки на гиляки
  • 270 РУСИЯ НИКОГА НЕ Е ИМАЛА ТОЛКОВА ПРИВЪРЖЕ

    1 0 Отговор
    НИЦИ В БЪЛГАРИЯ КОЛКОТО ДНЕС , НИ-КО-ГА ! ТОВА ЦЯЛ СВЯТ ГО КОНСТАТИРА И УЖ СЕ ОЧУДВАТ НО И НА ЗАПАД И ПО СВЕТА Е ТАКА - СВЕТА НЕ Е КЬОРАВ ! А ОМРАЗАТА КЪМ САЩ РАСТЕ НЕУДЪРЖИМО - НЕ МОГАТ ДА ИЗЛЪЖАТ ХОРАТА .....................
  • 271 С ПОВИШАВАНЕТО НА ЦЕНИТЕ СЕ ПОВИШАВА И

    1 0 Отговор
    ОМРАЗАТА КЪМ ЕС , НАТО И САЩ ! ТОКА ЩЕ УБИЕ ГАДНАТА СГЛОБКА НА ПРЕСТЪПНИТЕ КРАДЦИ И В БЪЛГАРИЯ !
  • 272 ЩО БЕ , НЕЙНСКА ПО ЛИ ТИ ХАРЕСВА

    0 0 Отговор

    До коментар #264 от "М да":

    ИЛИ ЦЕЦКА ЦАЧЕВА СЪНУВАШ - МАЙ Е ТАКА !