Last news in Fakti

31 Август, 2023 10:08 1 484 2

Над 60 души загинаха при пожар в многоетажна сграда в Йоханесбург

  • пожар-
  • йоханесбург-
  • юар-
  • сграда

Бездомници са се преместили в тази сграда в търсене на подслон

Над 60 души загинаха при пожар в многоетажна сграда в Йоханесбург - 1
Снимка: Shutterstock

Най-малко 63 души загинаха днес в пожар, избухнал в многоетажна сграда в Йоханесбург, най-големият град в Южна Африка, съобщиха службите за спешна помощ, предаде Би Би Си.

Говорителят на службите за спешна помощ Робърт Мулаудзи каза, че 43 души са били ранени при пожара, който лумна преди зазоряване. Според Мулаудзи броят на жертвите все още може да се увеличи, съобщи БТА.

В ход е операция по издирване и пожарникарите се придвижват вътре в сградата, каза Мулаудзи. Съобщава се за 63 загинали, а той добави, че още хора може да са блокирани вътре. Най-малко едно дете е сред загиналите, каза Мулаудзи.

Властите съобщиха, че пожарът е бил до голяма степен потушен, но димът все още излиза от прозорците на почернялата сграда в центъра. Навързани един за друг чаршафи и други подръчни материали също висяха от някои прозорци. Не е ясно дали хората са ги използвали, за да се опитат да избягат от огъня или са се опитвали да спасят имуществото си.

Мулаудзи каза, че сградата всъщност е "неформално селище", където бездомници са се преместили в търсене на подслон без никакви официални договори за наем. Той каза, че това затруднява претърсването на сградата. Според очевидци в сградата може да са живели около 200 души.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Раико

    1 1 Отговор
    Трагедия

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.