Last news in Fakti

12 Ноември, 2013 13:14 905 1

Иран обвини САЩ за провала на ядрените преговори

  • иран-
  • преговори-
  • ядрена програма

САЩ от своя страна обвинява Иран, че не е постигнато споразумние

Иран обвини САЩ за провала на ядрените преговори - 1
Снимка ЕПА/БГНЕС

Техеран посочи с пръст Западните сили за провала на преговорите за ядрената си програма в събота, съобщават световните медии.

Арабската страна отрече обвинението, че Иран е виновен за неубедителните преговори, които се проведоха в Женева.

Министърът на външните работи на Иран Мохамед Джавад Зариф се обърна конкретно кън държавния секретар на САЩ Джон Кери.

Зариф ясно подчерта, че „конфликтните изявления" вредят на доверието в процеса.

"Ние бяхме единни в събота, когато представихме нашето предложение за Иран ... Но Иран не можа да го приеме," каза Кери в Абу Даби.

Техеран отхвърли твърдения на Кери във вторник, заявявайки, че САЩ разиграват обществеността.

Той добави, че хвърлянето на вината върху Иран може "допълнително да подкопае доверието" от страна на Техеран относно истинските намерения на Запада.

"Ние сме решени на конструктивен диалог. Взаимодействието на равни начала е ключът за постигане на общите цели", заяви Зариф.

По думите му, е  постигнат значителен прогрес по време на тридневните разговори, но повечето време е преминал в разговори със САЩ, Русия, Китай, Великобритания, Франция и Германия „за разрешаване на различията между тях" вместо да се обсъжда темата, за която са се събрали.

Представители на Иран и т.нар. Група 5+1 - САЩ, Великобритания, Франция, Русия и Китай плюс Германия - ще се срещнат отново на 20 ноември.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сульо

    0 0 Отговор
    "Арабската страна отрече обвинението, че Иран е виновен..."

    Коя е таз арабска страна? Иран май не са араби!?