Last news in Fakti

25 Ноември, 2013 21:05 692 1

МВнР: Подкрепяме сделката за Иран

  • иран-
  • ядрена програма

Практическото изпълнение на временното споразумение е условие за намирането на трайно решение на въпроса

България приветства постигането на преговорите в Женева на 20-24 ноември 2013 г., на споразумение между Е3+3 (Великобритания, Германия, Франция, Китай, Русия и САЩ), от една страна, и Иран - от друга, по шестмесечния Съвместен план за действие по въпросите на иранската ядрена програма.

То е резултат от решимостта на страните да отворят път към намирането на взаимноприемливо, дългосрочно и всеобхватно решение на този дългогодишен проблем, съобщиха от пресслужбата на МВнР.

Макар и първа, тази стъпка представлява значителен напредък. Практическото изпълнение на временното споразумение е условие за намирането на трайно решение на въпроса и ще бъде ключово за успеха на цялостния дипломатически процес и изграждането на доверие и ще допринесе за установяването на по-голяма сигурност в региона.

Изразяваме надежда, че разговорите между страните ще продължат в духа на конструктивизъм и взаимно уважение, демонстриран при преговорите в Женева. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 comments

    0 1 Отговор
    ....Някой някъде изобщо интересува ли се от "мнението" на
    една ПСЕВДО-ДЪРЖАВА,та му даваме ДОРИ гласност???!!!
    Само повод да ни се смеят и подиграват!
    ЗАСЛУЖЕНО,според скромното ми мнение.......
    Някой ако не е съгласен,да ме обори с аргументи и факти!