Last news in Fakti
  Тема: Украйна

10 Септември, 2023 13:22 13 939 119

"Ако Западът беше послушал, война в Украйна нямаше да има"

  • украйна-
  • юлия тимошенко-
  • война-
  • нато-
  • русия-
  • владимир путин-
  • володимир зеленски

Юлия Тимошенко говори за Путин, за отношението си към президента Володимир Зеленски и грешките на Запада

"Ако Западът беше послушал, война в Украйна нямаше да има" - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

На президентските избори през 2019 година Володимир Зеленски Ви победи. Каква оценка давате за неговото управление на страната, включително и по време на войната?

Юлия Тимошенко: Допреди началото на войната в Украйна ние бяхме радикална опозиция на президента Зеленски. Не приемахме неговите вътрешни реформи, не споделяхме действията му. И обществената подкрепа за него бързо падаше преди войната. Но тя промени всичко. Можем да споделяме или да не споделяме решенията на президента, но в името на защитата на Украйна сега не можем да не сме единни. Затова още в първите дни на войната се събрахме с президента и с целия политически елит на Украйна и си казахме, че сега няма да има власт и опозиция, а един отбор, който е длъжен да победи и заедно с целия свободен свят да спечели тази война. Ние и сега не подкрепяме всичко, което се прави днес в Украйна в икономиката и финансите. Но знаем отлично, че след победата Украйна ще има шанс да изгради всичко както трябва. Сега на първо място стои победата и заради нея ние трябва да останем единни във всички сфери, в това число и политическата.

Сега наричате руския президент Путин агресор. Това обаче е същият човек, с когото преговаряхте, когато бяхте за втори път министър-председателка на Украйна. Как смятате, дали не е трябвало да бъдете по-предпазлива тогава?

Юлия Тимошенко: Бяхме непреклонни, когато трябваше да отстояваме националните интереси на Украйна, както и тези на Европа. Това се видя отлично по време на газовата криза през 2009 година. Тогава Путин, без никакви обяснения, насред зима спря природния газ за цяла Европа, която тогава получаваше руски газ през Украйна. Това беше изключително агресивна и жестока стъпка. А Украйна по това време беше на ръба на пропастта. Това беше първият сигнал, на който всички европейски лидери и европейски държави трябваше да обърнат внимание - трябваше да осъзнаят, че Путин използва такива методи, пресичайки всички червени линии. Още тогава трябваше да се действа и да не се допуска събитията да се развият до днешните. Още през 2007 година, когато Путин произнесе реч пред Мюнхенската конференция по сигурността, беше ясно, че агресивността, отказът да се приеме реалността и оспорването на установения световен ред са неговата външнополитическа стратегия. Същата година аз написах статия за необходимостта Путин да бъде спрян. Това беше през 2007 година, но не бях чута. Днес всички ние живеем с последствията от това. Трябва да разпознаваме агресивните лидери много преди те да започнат да разрушават света. По-добре е да действаме превантивно, отколкото да гасим пожари след това.

През 2008 година, в качеството си на министър-председателка на страната, подадох молба за присъединяване на Украйна към НАТО. Ако тогава моето предложение беше чуто, а Украйна беше получила график за присъединяване към НАТО, ако през 2008 година се бяха отворили вратите на НАТО за Украйна, днес нямаше да има война. Днес в Европа щеше да има мир, стотици хиляди хора щяха да са живи и нямаше сега да живеем с последиците от тази трагедия, която се усеща в цяла Европа и целия свят. Просто е необходимо да се действа навреме. Това е моето заключение.

Моето правителство тогава на практика извърши цялата подготовка за подписване на Споразумението за асоцииране на Украйна с Европейския съюз. Но след като Янукович дойде на власт с огромна изборна измама, ми беше потърсена сметка за всичко това – и се озовах в затвора. Янукович беше марионетка на Кремъл, а там не прощават такива неща. Те винаги са действали брутално. Днешната война е просто поредната такава жестокост, кръвопролитие, насилие. Така те утвърждават имперската си политика.

Много украинци имат проблем с това да ви възприемат като жертва, защото ви смятат за човек, натрупал много пари чрез съмнителни газови сделки. Неслучайно в Украйна сте известна и като „газовата принцеса“.

Юлия Тимошенко: Това е абсолютно невярно. Всички обстоятелства са напълно изяснени и има всички съдебни решения, които доказват точно обратното. Стана ясно, че няма дори намек за някакво престъпление. Това просто беше една политическа разправа. Когато се занимаваш с политика и се противопоставяш на системата, още повече такава, подкрепяна от Кремъл, трябва да си готов на всичко. И днес виждате, че и в Русия, и в Беларус противниците на режима са в затвора. Същото беше и в нашата страна. Но днес страната се възстановява и аз вярвам, че в Украйна никога повече няма да има политически репресии и политически мотивирано преследване на хора.

В Украйна догодина трябва да има президентски избори. Смятате ли, че те трябва да се проведат, ако продължават военните действия? И смятате ли да се кандидатирате отново? Вече три пъти сте се кандидатирали, още ли се надявате да станете президент на Украйна?

Юлия Тимошенко: Смятам, че в такава гореща фаза на войната избори са невъзможни. Защото това няма да са избори. Значителен брой хора, които днес или са били принудени да напуснат Украйна, или се сражават за Украйна, ще бъдат лишени от правото да се кандидатират или да гласуват. Не може да се прави политика, когато всеки ден те атакуват с ракети. Това е неприемливо и невъзможно. Ето защо ние сме за демократични, честни, абсолютно свободни избори, но поне шест месеца след края на тази война.

И мога да кажа със сигурност, че нашият екип със сигурност ще участва в парламентарните и местните избори, защото можем да изведем Украйна от икономическата, финансовата и социална криза в следвоенния период. Що се отнася до президентските избори, само времето ще покаже. Всичко ще зависи от това кога ще приключи войната, защото съм убедена, че тя ще приключи с победа. И тогава ще вземем решение как ще участваме в президентските избори.

Автор: Кристина Мундва


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 162 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Помня

    211 40 Отговор
    я как я бутаха в инвалидна количка и като я освободиха , веднага рипна и никога повече не седна в нея !
  • 2 Някой

    275 74 Отговор
    Ако Запада беше послушал Путин, война нямаше да има.

    Коментиран от #6, #7

  • 3 Окрайна

    169 32 Отговор
    Рита канчето
  • 4 казват русия била велика

    46 183 Отговор
    в лъжите

    Коментиран от #17, #84

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 оня с коня

    39 167 Отговор

    До коментар #2 от "Някой":

    Преиначаваш нещата:Ако Русия беше послушала Запада,война нямаше да има!Както и да е- сега ще го послуша,ама по "трусния начин",най-вероятно с Други хора на мястото на Путин.

    Коментиран от #13, #57, #64

  • 8 ТрампЛин

    43 165 Отговор
    Истината за Режима на Янукович и причините за тази мръсна война! Браво на Тимошенко! Нито затвора я сломи, нито заплахите! Ето нагледен пример за правилно разбиране на Политиката-в Украйна също има Сглобка. Пред опастноста от узурпиране на власта от Резидент Радев, у нас също се извърши подобна Сглобка.
  • 9 Васил

    41 74 Отговор
    Да ама запада беше алчен ако бяха се намесили още в 2014 нямаше да се стигне до това положение.
  • 10 Хахаха

    119 18 Отговор
    Ала бала принцесата на газа изказва мнение от къде ги намирате тези корумпирани елити та даже и интервю им вземате каквито и документи да показва че е невинна няма значение те държат всички стадии на заплата важното е какво е казвал народа и ако те са я обвинил значи е така няма как някой си съдия да каже че е невинна мнозинството казва истината
  • 11 Балканджия

    30 130 Отговор
    Естествено Запада е виновен, трябваше още първите седмици да достави на украйнците модерно оръжие а не музейни експонати и в момента щяха да разширяват залата на ООН за още 39-40 новоосвободени демократични държави, отървали се от средновековният феодален ватиран гнет.

    Коментиран от #23, #54, #94

  • 12 каква война сънува тази?

    57 21 Отговор
    Лавров ясно заяви, че ЦРУ са лаици ако смятат, че някога РФ ще нападне братска Украйна. А Джо Байден нарече направо нагъл лъжец.
  • 13 Бегай бе гербаджийско феодалче

    85 22 Отговор

    До коментар #7 от "оня с коня":

    живееш на друга планета. Западо ойде у канало.

    Коментиран от #71, #115

  • 14 Цървуленко

    118 20 Отговор
    "Когато Украйна победи ...", не е само зеленко, а и много украински политици отдавна нямат връзка с реалността. От войната в момента печелят САЩ - финансово, РФ - териториално и икономически, ЕС - губи, а великата независима Украйна е тотал щета.

    Коментиран от #47, #68, #73

  • 15 Урюрвкос

    79 7 Отговор
    Юлия Тимошенко плащаше за руския газ не с пари а със съветски танкове и системи С-300 а парите за горивото оставаха във фирмата на Димитър Фирташ "РосУкрЕнерго" и така двойно се обогатяваха и сами разоръжаваха страната.
  • 16 Доко

    69 12 Отговор
    Откупи се с пари и то от руски суровини ,спаси кожето ,лисичке
  • 17 e па.велика е..

    82 15 Отговор

    До коментар #4 от "казват русия била велика":

    Направи така,че у бандерската столица утре ще се откриват новите гробища-за феновете на укрофашагите има запазени местенца.

    Коментиран от #19

  • 18 Шинел/бг

    79 10 Отговор
    То това са сериозни хора,още не е почнала войната те вече са си поделили кокала.Нямало и намек за корупция,ми то Ив България ня на корупция,всички честно са спечелили милионите няколко са наследствени.Путин спрял гаста,естествено като се опитайте да налагате нови правила при потписан вече договор,може би за честни комисиони е ставало въпрос.

    Коментиран от #118

  • 19 мъда

    12 61 Отговор

    До коментар #17 от "e па.велика е..":

    Пък руските гробища вече били пълни само с "гирургически останки". Не знам защо тъй.

    Коментиран от #30

  • 20 Артилерист

    69 12 Отговор
    "Да стоим единни заради победата" е нацизиране в действие. Тимошенко спекулира с фактите, а именно, че тя още тогава беше бандеровски настроена, но населението още не беше преминало през тази технология и я отхвърли. Сега, търсейки реабилитация, Тимошенко говори, за да се хареса, с американската и западната риторика и пропаганда...
  • 21 Украинската Надежда неински

    69 9 Отговор
    Не ми се чете ..
  • 22 все в порядки

    17 56 Отговор
    Москва успешно денацифицира и демилитализира ... армията на РФ.
  • 23 вова е виновен..

    51 8 Отговор

    До коментар #11 от "Балканджия":

    Втпреки забраната на западняците..направи сума ти референдуми в бандерско..цел полуостров,атомна централа даже и море-азовско барбар с пристанищата..

    Коментиран от #24

  • 24 мъада

    7 33 Отговор

    До коментар #23 от "вова е виновен..":

    И насекъде каза че е российско навсегда!
    Сега не е толко сигурен.

    Коментиран от #34

  • 25 пан простанко

    20 42 Отговор

    До коментар #5 от "Пан Зеленко":

    ако имаше малко обществена и човешка култура, нищо че си ПАН, щеше да знаеш, че тази прическа е ТИПИЧНО украинска от векове. По този начин тя демонстрира национална принадлежност. Това са две плитки, подредени над главата й. Но какво да правиш от невежи като тебе, които много напинЯт да се изказват. Особено когато казаното не съответства на това, което са им казали в посолствоТО. .

    Коментиран от #37, #93

  • 26 оня с коня

    71 15 Отговор
    ако укрите не бвха се ебавали с руснаците на тяхната територия,война нямаше да има!!!
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 шааа

    50 10 Отговор
    Тази пък откъде изпълзя, или зелето я изрови отнякъде?!?
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 россиян..

    15 21 Отговор

    До коментар #19 от "мъда":

    А бе два пъти ви освобождаваме-и всеки път твойте пра баби оправят миндерчето за освободителите,а бе да нема нещо у тебя=красное.
  • 31 оня с коня

    49 11 Отговор
    тая се хвалеше че е спала с над 250 мъже и няколко жени!!!

    Коментиран от #39, #40

  • 32 Зинченко :

    11 42 Отговор
    Ще победим руските агресори!
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 россиян..

    29 4 Отговор

    До коментар #24 от "мъада":

    Е тва го казват тиквуните..дека горивото им гони две €..
  • 35 Ха Ха ХА

    44 11 Отговор
    Запада /САЩ - краварника / неистово се нуждаеше от тази война......

    Коментиран от #44

  • 36 казват русия била велика

    11 42 Отговор
    в пропагандата

    Коментиран от #116

  • 37 Пан Зеленко

    48 10 Отговор

    До коментар #25 от "пан простанко":

    Какви векове...Украйна е на тридесет години. Тъз женица прилича по-скоро на руска матрьошка.....каквато всъщност е.
  • 38 Крвата Евгени Чертовенски

    47 10 Отговор
    НАТО ще загуби тази война.
  • 39 Големо важно

    30 4 Отговор

    До коментар #31 от "оня с коня":

    Асенчо е спал с повече ...мъже
  • 40 Крвата Евгени Чертовенски

    23 0 Отговор

    До коментар #31 от "оня с коня":

    Шнорхела и е като ауспуха на двайсегодишна дизеларка.

    Коментиран от #95

  • 41 Дим

    62 6 Отговор
    Спряха ти газа защото го крадеше най-безочливо и без плащаш като истински украинец и накрая го препродаваше. Путин ви предупреди няколко пъти докато накрая му писна от наглеци.
  • 42 Крвата Евгени Чертовенски

    53 7 Отговор
    Укрите са ейбайси наглите купелета. Първо ги издържаше Русия, сега Западът ги хрантути.

    Коментиран от #51

  • 43 ТаУмВзе

    24 5 Отговор
    И таа не е в СИБИР!
  • 44 И кво

    5 30 Отговор

    До коментар #35 от "Ха Ха ХА":

    Путин осигурява каквото поиска запад? А явно запад иска руските да останат без горива, щото в момента в русия има криза за горива. Звучи абсуедно, но е факт. Кой копае гроб другиму...
  • 45 Жоро

    43 5 Отговор
    Ако украинците не бяха толкова корумпирани алчни нахални и научени че те са най -най и запада ни беше ги издигнал на пиадестал като кара на сила светът да се кланя на укрите те много бързо щяха та си седнат на е- задници а не сега да ревът да ходят по света да просят и да се правят на жертви . Укри вие ни омръзнахте нещем да ви чуваме задника си е ваш
  • 46 мдааа

    9 36 Отговор
    Злобното и алчно КГБ джудже трябва даумре.

    Коментиран от #48

  • 47 Отговор

    12 2 Отговор

    До коментар #14 от "Цървуленко":

    Тоталната щета си ти, мало умнко!
  • 48 Допълнение

    10 3 Отговор

    До коментар #46 от "мдааа":

    Като Мусолини!
  • 49 Спецназ

    44 7 Отговор
    Юлка, НЕ СЕ ПРАВИ!

    ТИ беше сред първите, които прокарахте бешенството със "Слава Укараини" и тем подобни глупости!

    Ръцете са ти до лактите в кръв от заблудата и унищожението на цвета на цяла една нация!

    Върба! ВЪЖЕ! СУКА!
  • 50 Тази бабка

    36 3 Отговор
    е върховната корупционерка на укрите!
  • 51 Всевиждащ

    15 1 Отговор

    До коментар #42 от "Крвата Евгени Чертовенски":

    Самата истина е това, но въпросчето е защо го правят?
  • 52 Бивш канадец

    53 8 Отговор
    Ако Западът беше послушал Русия през 2021 и ако Зеления беше изпълнил Минските споразумения, война в Украйна нямаше да има.

    Това трябва да е правилното заглавие.

    PS: През 2009 Русия спря газа, защото Украйна открадна милиард и половина кубика, и не искаше да си го плати. Нещо, което Германия тогава потвърди .
  • 53 Серж

    23 7 Отговор
    Тази тъпа кокошка Тимошенко чувала ри е ,че има военно промишлен комплекс!!!!
  • 54 Голата истина

    7 0 Отговор

    До коментар #11 от "Балканджия":

    На 3 парцуци с лимонада си вече ясно е чичко
  • 55 Българин

    13 33 Отговор
    Само мога да пожелая успех на Украйна и украинския народ в борбата срещу агресора. До пълното му изгонване.

    Коментиран от #59, #60

  • 56 Гост

    20 3 Отговор
    Таз пък от къде се измъкна? Не е ли в панделата?
  • 57 Гост

    31 6 Отговор

    До коментар #7 от "оня с коня":

    Бълнувай още, бълнувай. А за коня зърно няма вече. Трябваше просто да не се прави възродителен процес в Украйна, срещу рускоговорящите. Трябваше гарантите по минските споразумения да си свършат работата, вместо да се опитват да замазват очите на мечока. Е, врътката им не мина и сега се крият зад украинците, да ги карат да се борят с мечката вместо тях.
  • 58 Е НЯМА ТАКАВА НАГЛОСТ

    35 4 Отговор
    ДОРИ И В КОРУМПИРАНА УКРАЙНА ТАЯ ОКРАДЕ ТОЛКОВА МНОГО ЧЕ НА КРАЯ Я ВКАРАХА В ЗАТВОРА ЖАЛКО ЧЕ ЗА КРАТКО А НЕ ДО ЖИВОТ СЪЩАТА КАТО СААКАШВИЛИТО А ГАЗТА Я КРАДЯХТЕ НАГЛО ШМЕКЕРИ УКРАИНСКИ ОТ КАК СТЕ ДЪРЖАВА НЯКОЙ ВИ ХРАНТУТИ ВАС И КРАДЛИВИТЕ ВИ ОЛИГАРСИ Е СВЪРШИ СЕ ДРУГАРКО ТИМОШЕНКО ДОЙДЕ ВРЕМЕ ДА ПЛАТИТЕ СМЕТКАТА. АБЕ КЪДЕ Е ТУРЧИНОВ ТА В НАТО НЕ ВЛЯЗАХТЕ ТОГАВА ЩОТО В КРИМ ТОЕСТ НА ЕВЕНТУАЛНАТА ТЕРИТОРИЯ НА НАТО ИМАШЕ ВОЕННОМОРСКА БАЗА НА РУСИЯ ПО ДОГОВОР А В ЕС НЯМАШЕ КАК ДА СТАНЕ ЗАРАДИ ПОВСЕМЕСТНАТА КОРУПЦИЯ КОЯТО СЕ ШИРИ И ДНЕС ДОРИ ПО ВРЕМЕ НА ВОЙНА ТА А ЗЕМИ МЛЪКНИ УКРАИНЦИТЕ А И НИЕ НЕ СМЕ ТЕ ЗАБРАВИЛИ
  • 59 россиян..

    22 3 Отговор

    До коментар #55 от "Българин":

    Тва бандер е..очень.просстой человек-защитаеть зельоний просякь.

    Коментиран от #78

  • 60 ОНОГОНДУР

    8 6 Отговор

    До коментар #55 от "Българин":

    ТЕ ТАКИВА КАТ ТЕБЕ МЕЖДУ ДВА КОНЯ ЗА ПОДИГРАВКА С ИМЕТО И НАЦИОНАЛНОТО ДОСТОЙНСТВО
  • 61 Хохохо

    9 1 Отговор

    До коментар #33 от "ТУРЧИНА 90":

    ЧАО! Най добре след като презимуваш остани и да летуваш и есенуваш.
  • 62 казват русия била велика

    3 18 Отговор
    много лъжела

    Коментиран от #111

  • 63 Съдията Дред

    33 2 Отговор
    Една голяма лъжа- 2009 Путин на спря транзита , а доставките за укрите.Щото не плащаха. Те, за да не студуват, взеха газ от транзита, отново без да плащат. И тая е газова принцеса от такива врътки.
  • 64 Ам чи

    26 10 Отговор

    До коментар #7 от "оня с коня":

    ДО ОНЯ С КОНЯ
    ТЯ РУСИЯ ЧУ ЗАПАДА И ОТГОВОРИ ЯСНО И РАЗБРАНО СМАЗВАЙКИ СЛУГИТЕ МУ БАВНО И ПОУЧИТЕЛНО КАКТО В ПРИДНЕСТРОВИЕТО КАКТО В ЧЕЧНЯ КАКТО В АБХАЗИЯ И ОСЕТИЯ А И НАСКОРО В СИРИЯ А СЕГА В УКРАЙНА А МАЙ И В ЛИБИЯ В ЦАР В НИГЕР И ТАКА
    ТА ДАЙ ШАНС И НА КОНЯ МОЖЕ ДА Е ПО В ЧАС

    Коментиран от #74, #76

  • 65 Дивуй

    20 7 Отговор
    Сега тая дрислса ли ще вкарват в играта?
  • 66 Ами права е... не чуха Путин в Мюнхен

    28 11 Отговор
    Путин в Мюнхен през 2007-а: Когато балансът на силите бъде нарушен, ние ще отговорим (видео).....
    На 10 февруари 2007-а Владимир Путин говори в Мюнхен на годишата конференция по сигурност. Реч, която се оказа историческа и която по признание на световни лидери и експерти, тогава не е била чута. "Гласове" публикува видео и пълна стенограма на словото на Путин, включително дискусията в края на панела. Казаното дава отговори на много въпроси, свързани с настоящите международни отношения и кризата, чиито очертания се виждаха още тогава.

    Божеее... колко много истина!!!!
    Европа се самоубива! Не чухме Путин и затова сега чуваме бомбите....
    Когато Путин ни казваше: "Посъветвайте Зеленски да изпълни Минските споразумения", какво правихме европейците? Ами занимавахме се с вредата от мусаката и джендър стремленията.

    Е, не чухме Путин и затова сега чуваме бомбите. И европейците трябва да си отговорим на най-важния въпрос – щеше ли да има война, ако бяха изпълнени от страна на Украйна Минските споразумения? Не, нямаше да има.
    И защо трябва тогава да се правим на идиoти и да търсим вината единствено и само в Пyтин? Вината е преди всичко в нас, европейците, защото позволихме на Украйна да не изпълни Минските споразумения. И в резултат на това днес страда цяла Европа.....
    Петко Добрев – анализатор
  • 67 Мимчят

    10 10 Отговор
    Ама, тия надявали се и сигурности,че ще победите за мен си е ала бала.Ако не победите което е по вероятно,тогава кажи какво ще правите.?Иначе всичко е една гаща плява..
  • 68 Ами това е то... поздравлетия

    18 15 Отговор

    До коментар #14 от "Цървуленко":

    ""Когато Украйна победи ...", не е само зеленко, а и много украински политици отдавна нямат връзка с реалността. От войната в момента печелят САЩ - финансово, РФ - териториално и икономически, ЕС - губи, а великата независима Украйна е тотал щета. "
  • 69 Факт

    15 14 Отговор
    Защо украинците да са руснаци като те самите не се възприемат за такива
  • 70 позеленял

    14 14 Отговор
    абе молете са за примирие и правете избори , сменяйте зеленски и шайката му ако искате да има украйна , иначе ще докарате ядрена зима за 1000 години

    Коментиран от #72

  • 71 А бре

    16 16 Отговор

    До коментар #13 от "Бегай бе гербаджийско феодалче":

    Ти знаеш ли на коя планета живееш? По вече от 80 години го рутихте запада и накрая той ви стрина сесесерето и измисления социализъм! И сега ще се случи същото .другарю мечтател!
  • 72 стоян георгиев

    18 22 Отговор

    До коментар #70 от "позеленял":

    Не зеленски е проблема другар а путлер.и сто украински президента да се сменят докато путлер е на власт в русия няма да има мир.лошото е че трябва да ти го обяснявам щото си неспособен да го проумееш.

    Коментиран от #77, #83

  • 73 Дааааааааа

    16 12 Отговор

    До коментар #14 от "Цървуленко":

    ТОТАЛНАТА ЩЕТА Е РУСИЯ !!
  • 74 Даа бе

    9 16 Отговор

    До коментар #64 от "Ам чи":

    АМ ЧИ, ЩЕ СМАЖЕ РУСИЯ НА БАБА ТИ СТРОШЕНОТО ХВЪРЧИЛО!
  • 75 А бре

    6 15 Отговор

    До коментар #33 от "ТУРЧИНА 90":

    Не те знам турчин ли си ,какъв си,ама оди при докторо докато е време.
  • 76 А бе

    6 15 Отговор

    До коментар #64 от "Ам чи":

    КОНЯ ВИНАГИ Е В ЧАС ЗА РАЗЛИКА ОТ ТЕБЕ!!
  • 77 позеленял

    2 13 Отговор

    До коментар #72 от "стоян георгиев":

    е как да го обясниш като трябва да лъжеш , и ще си проличи
  • 78 Цървул съдран

    2 14 Отговор

    До коментар #59 от "россиян..":

    Разкарай се!!
  • 79 Бесарабски българин

    16 19 Отговор
    Тази ще я обесят за собствената и коса, а мършата и ще бъде оставена да виси и смърди, докато гаргите започнат от очите, и всичко това ще бъде давано на живо за назидание на останалите нацисти( всички дървета ще бъдат запълнени с обесени нацисти, които ще висят, докато останките им сами паднат).
    Тази година ще стане явна истината за това, че Зеленски е изпратил в гробовете като месо 500 000 хиляди украинци, а в момента се мобилизират всички които могат да стоят на краката си от 17 до 60 годишна възраст, като в това число са и жените.

    Коментиран от #98

  • 80 И тия нямат свестен политик

    16 16 Отговор
    а само соршняци, както впрочем и почти целия ЕС. Дрънкат си глупости кой от кой по-безумни и медиите им покорно ни ги доставят.

    "ако през 2008 година се бяха отворили вратите на НАТО за Украйна, днес нямаше да има война"- Моляааа??


    Какооо, нищо подобно!!! Ако това което си предложила беше станало, просто до сега неизбежната война да бе свършила. С един и същ резултат.:) Не си разбрала още че пробутаха Зеленски вместо теб, защото трябваше да пробутат и нацистите на Азов, Аидар, Десен Сектор...а само с него можеха да затварят устите на възмутените от това.

    Сега ще се надпреварват да се обвиняват един друг за падението и унижението си.
  • 81 Констатираща

    9 15 Отговор
    Какво ли щеше да стане, ако Украйна тогава беше приета в НАТО? Сигурно войната щеше да започне тогава или още по-лошо, но мечтата на Украйна да влезе в Алианса ще си остане химера, защото САЩ и НАТО много добре знаят, че това ще е катастрофално за тях и никога няма се престрашат да го изпълнят, но ще лъжат Украйна, за да я манипулират и използват за целите си.
  • 82 ЗЛИЯТ ..

    7 15 Отговор
    Егати и животното.. УЗСРАЙНА е история .
  • 83 Констатираща

    15 14 Отговор

    До коментар #72 от "стоян георгиев":

    Дали ще е Путин или друг, ако е добър ръководител и следва вековната политика на Русия, ще бъде същия или дори по-опасен за враговете й и на човечеството, затова няма смисъл да го виним.
  • 84 инфо

    4 13 Отговор

    До коментар #4 от "казват русия била велика":

    Явно много сте впечатлен от Русия! Сигурно има защо...
  • 85 Панов

    6 14 Отговор
    Тимошенко започна Революцията и Войната в Украйна. Този Палач се изявава като спасител?
  • 86 Руски плач

    10 16 Отговор
    Този конфликт се отприщва от САЩ... Украйна е подкрепяна не само от САЩ, но и от цяла Европа, НАТО... Искат да изтрият Русия от картата... Това е вечна русофобия.. Украйна последва примера на Америка и съсипа страната си. Украйна вярваше, че ще бъде приета в ЕС и НАТО, но никой нямаше да го направи. Беше морков за магаре. Жалко за страната и хората! Украйна се оказа таран срещу Русия. С една дума Русия само привидно воюва с Украйна, а на практика воюва с цяла Европа и САЩ...

    Коментиран от #106

  • 87 Руски плач

    17 15 Отговор
    Милиони хора са загинали по време на кръстоносните походи. Милиони хора бяха убити в резултат на западната колонизация в страните на африканския континент. Милиони хора станаха жертва на Първата и Втората световни войни, конструирани от Запада. Шест милиона евреи бяха убити от Запада. Милиони хора загубиха живота си поради атомни бомби, пуснати от Запада. Същият Запад все още извършва кланета. Украйна повярва на измамния Запад, че ще бъде приета в ЕС и НАТО, забравяйки, че Западът не се интересува от Украйна, от нейните жители, това е просто оръжие срещу Русия и наивните украинци последваха примера на Запада. Съжалявам за слепите и глухите...
  • 88 стоян георгиев

    11 15 Отговор
    Нека и Русия да прехвърли атомни бомби в Мексико и Аржентина, пък да видим САЩ как ще викат за демокрация...
  • 89 стоян георгиев

    10 15 Отговор
    бомби хвърчат, но украинската пшеница расте добре и е наситена с антимон и други тежки метали! Аплодирайте, продължаваме да вредим на всички в същия дух, изпращайте още оръжия, бомби с уран, тогава всичко ще се върне при вас под формата на отровни продукти...
  • 90 Всъщност,

    14 14 Отговор

    До коментар #6 от "Некой":

    Путин, Мюнхен, 2007: "Онези, които предизвикаха всичко това, дават ли си сметка какво направиха? Сигурно никога няма да получа отговор..." Путин единствен тогава имаше смелостта да критикува новия световен ред, за погромите в Югославия, Афганистан, Ирак - само че беше глас в пустиня
  • 91 БАРС

    11 18 Отговор
    Тая мина през всички президенти през Торчинов даже и през Михаил Саакашвили.Така че да ми се прави на светица никой в Украина не и вярва вече.Та затова я остави мъжът и а официално не са разведени заради нейната политическа кариера тя го е помолила ,а сега може и да са се развели.Мъжът от срам по нея живее вече много години в Чехия.ДО ТУКА ЕДНО,ДРУГО КОЕТО ТЯ ИЗЛЪГА НА НАГЛО В ТОВА ИНТЕРВЮ Е ЧЕ,КОГАТО ПУТИН НАРЕДИ ДА СЕ СПРЕ ГАЗТА ТЯ НЕ КАЗА ЧЕ ОТУКРАИНСКА СТРАНА СЕ Е КРАДЯЛО ГАЗ КАТО СА СТРОИЛИ РАШКИТЕ СА ФИНАНСИРАЛИ И СА ИМ ИМАЛИ ДОВЕРИЕ .А ТЕ СА ЗАВАРИЛИ ОЩЕ ЕДНА ТРЬБА И ОТ КОЯТО СА ПРОДАВАЛИ ГАЗ НА МОЛДАВИЯ ПОМНЯ И НА ДРУГИ СТРА НО НЕ МИОГА ДА СЕ СЕТЯ.ТА ПУТИН Е ЗНЕЛ ЗА ТОВА НО СА МЪЛЧАЛИ НАЛИ УЖ ДРУЗЕЙ.А УКРИТЕ КАКТО ВИНАГИ ДА ОТКРАДНАТ И ПУТИН ЗАТОВА ЗАПОВЯДА ДА ПУСТНАТ ТАКОВА НАЛЯГАНЕ КОЛКОТО Е ПЛ ДОГОВОР И КАКВО СТАНА МНОГО ДОБРЕ ПОМНЯ ИМАШЕ ПРЕДСТАВИТЕЛИ ОТ АВСТРИЯ В РОСИЯ И ТЕ ВИДЯХА ЧЕ НАЛЯГАНЕТО Е НОРМАЛНО А ГАЗТА НЕ СТИГА ДО АВСТРИЯ ЗНАЧИ НЯКЪДЕ ОТИЧА КРЪДЕ СЕ.ГЛЕДАХ ЛИЧНО ПО ТЕЛЕВИЗОРА ДИРЕКТНО ГО ПРЕДАВАХА РАШКИТЕ .ЗА МНОГО НЕЩА КАТО ТИЯ КРАЖБИ КОЛКО МНОГО НЕВИННИ ХОРА РУСКИ ИЗБИТИ ОТ БРАНДЕРОВЦИТЕ РАШКИТЕ СИ ЗАТВАРЯХА ОЧИТЕ САМО И САМО ДА НЯМА НЕНАВИСТ ПО ТОЯ НАРОД И ПАК ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ПЛЮЯТ ПО ТЯХ.АКО БЯХА ТАКА УКРИТЕ ДА ПОСТЪПВАТ С АМЕРИКАНЦИТЕ ТА ВЕЧЕ НЯМАШЕ ДА СЪЩЕСТВУВАТ КАТО ДЪРЖАВА ЩЯХА ДА СА СЛЕДВАЩИТЕ ХИРОШИМА И НАГЪЗАКИ
  • 92 магистрална колония

    13 18 Отговор
    Западът искаше тази война!
    Колкото и да сме в отбора на "по силните", толкова по слаби ставаме, икономически и политически.
    Държава която няма занаятчии, които да наредят едни павета - отпиши я от нормалните държави!
  • 93 От кви векове бе ...

    4 17 Отговор

    До коментар #25 от "пан простанко":

    ...златен, мамин...тя окрайнината , в най- добрия случай под чужда диктовка, се е напнала да е държава в 1917г., ...това е . Кви векове , кви пет лева ....кви македонски хоратни и легенди за " незалежност" и " идентитет".
  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 На ако и го ....

    4 17 Отговор

    До коментар #40 от "Крвата Евгени Чертовенски":

    ...начешеш надлежно, току виж те вкарала е газовите далавери ...тя е известна, че се отплаща за добро и здраво челастрене.
  • 96 Тази хазарка като Зе,Порошенко,Ющенко и

    11 20 Отговор
    биваха подбирани от уса хазаркатс Нуланд и пр. евреи.
    Какво НАТО?
    Подписахте че Украйна е извън военни блокове.
    С 5 млрд.д.ЦРУ въоръжи и обучи най тъпата западноукраинска паплач която извърши незаконен въоръжен преврат.
    Порошенко и Зеленски са незаконни президенти.
    Неофашисткият запад призна ,че Минските споразумения са за заблуда на Русия с цел укрепване на ВСУ.
    След Дебалцево Путин спря войската.
    До Киев танковете нямаше кой да ги спре, което е негова огромна грешка.
    Излъгаха го както са правили винаги.

    Коментиран от #102, #107

  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Анджело

    4 15 Отговор

    До коментар #79 от "Бесарабски българин":

    Туй е много верно. Окрайнската земя вече се оценя не с гривни на кв метър а с трупове на кв метър. И на Зельонски все по-трудно му става да му става и затова мирът за него е нвъзможен щото идва видов ден и неговият труп трупясан от неговите хора ще дигне цената на земята още
  • 99 Човек с памет

    6 15 Отговор
    "Тогава Путин, без никакви обяснения, насред зима спря природния газ".
    Избирателната амнезия е прекрасно и удобно нещо.
    Ето я причината: украинците присвояваха газ. Затова Путин врътна кранчето.
    Сега газът се води доставен на руско-украинската граница, така че украинското крадене е проблем на ЕС.
  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 ТРОПЧО

    4 10 Отговор
    ДИФАИТЕ БЕЛИЯ БАИРАК ЩЕ ВИ УНИЖОЖИ ПУТИН АКО НЕ Е ТОИ ТО БАИДАНЧО ЩЕ ГО НАПРАВИ И ТО ЗАВИНАГИ ЩЕ СХЕ КОЛОНИЯ НА АМЕРИКА И ТЕХНИЯ УНИЩОЖИТЕЛЕН РЕЖИМ ИМАТЕ ОЩЕ ВРЕМЕ ШМАТКИ
  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 Болният мозък на българската копейка

    11 5 Отговор

    До коментар #96 от "Тази хазарка като Зе,Порошенко,Ющенко и":

    вижда "незаконно" във всичко, което не е дело па Путлер.

    Фашизмът идва от действията на Путин, а не от "колективния Запад" и скоро този фашизъм ще бъде смачкан и Путин ще бъде изправен пред трибунала в Хага !
  • 108 Нжнвтг

    5 9 Отговор
    Богата страна като Украйна беше заложена и продадена от джендъри като нашите в бгето, вместо да гради една политика на неутралитет като Унгария ама пуста джендърска алчност.

    Коментиран от #119

  • 109 Бог да пази Русия

    4 10 Отговор
    Никой не е побеждавал Русия с оръжие в ръка ✋. Няма да се случи никога. За всичко са си виновни ,, украинците,, ,ако изобщо има такива. Та това са си руснаци с промити тикви. Абсурд.

    Коментиран от #110

  • 110 Кой е тоя бог

    9 3 Отговор

    До коментар #109 от "Бог да пази Русия":

    дето е пазел Русия?
    Има достатъчно много войни, в които Русия е губеща.
    А колкото до "промитите мозъци", те са в Русия, дето гласуват за Путрер и в България дето гласуват за Възраждане и за комунистите !

    Коментиран от #112, #117

  • 111 да си припомним

    4 8 Отговор

    До коментар #62 от "казват русия била велика":

    думите на великия българин: "Кат Русия няма втора, тъй могъща на света!". Да си припомним, че черната неблагодарност е ГОЛЯМ библейски грях и се връща!!!! Не дойде нито англия, нито франция, нито Германия да ни помогнат срещу турското "присъствие". Германците изпращаха оръжие на Круп срещу нашето черешово топче, премиерът на Англия Дизраели казваше, че българите били на умственото ниво на американските индианци и трябва някой да ни командва - турците.
    СПРЕТЕ да пишете срещу Русия! Имайте страх от бога, ако имате деца и наследство. Неблагодарността е просташка и грешна!

    Коментиран от #114

  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 Путлерастията

    10 0 Отговор

    До коментар #112 от "путлерка е майка ти,":

    е тежко мозъчно заболяване. Разпространява се с копейки или с надупване към Кремъл !
  • 114 да си припомним

    8 4 Отговор

    До коментар #111 от "да си припомним":

    думите на друг велик българин - "този, който ни освободи, той ще ни пороби".
    Та тъй, нямаше други мераклии в Еврока да ни поробват и само руснаците се съгласиха !
  • 115 Един

    5 0 Отговор

    До коментар #13 от "Бегай бе гербаджийско феодалче":

    Ама, верно ли, копейко?
  • 116 факуса

    2 1 Отговор

    До коментар #36 от "казват русия била велика":

    там е велик запада,русия си взема своето и не овиква света
  • 117 От всички ...

    1 2 Отговор

    До коментар #110 от "Кой е тоя бог":

    ...общо 848 военни противостояния в историята си Русия и загубила цифром и словом 10 ...струва ми се , че рандемана е добър.
  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 Дон Отворко

    0 0 Отговор

    До коментар #108 от "Нжнвтг":

    Какъв неутралитет има в Унгария, като е член на НАТО и си подари самолетите МИГ29 на Украйна???
Новини по държави: