Last news in Fakti

14 Септември, 2023 13:25 1 202 10

Турция към ЕС: Очакваме промяна в подхода към страната ни

  • турция-
  • европейски съюз-
  • хакан фидан-
  • реджеп ердоган

От Анкара посочиха още, че членовете на Европейския парламент са пленници на популистки краткосрочни политики и са далеч от разработването на правилен стратегически подход

Турция към ЕС: Очакваме промяна в подхода към страната ни - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Турското външно министерство критикува доклад на Европейския парламент (ЕП) за процесите на евроинтеграция и изрази надежда, че позицията му ще бъде по-конструктивна, след като ЕП промени състава си, предават турските медии, пише БТА.

Докладът на ЕП за Турция за 2022 г., приет на пленарната сесия на 13 септември 2023 г., е "сбор от необосновани обвинения и предразсъдъци, които се основават на дезинформация от антитурски кръгове". Той е отражение "на повърхностния и недалновиден подход на ЕП не само към отношенията между Турция и ЕС, но и към бъдещето на съюза", се казва в изявление на министерството на външните работи на Турция.

От ведомството посочиха още, че "членовете на Европейския парламент са пленници на популистки краткосрочни политики и са далеч от разработването на правилен стратегически подход".

Положенията в доклада по въпросите, свързани с Егейско море, Източното Средиземноморие и Кипър за Турция "нямат никаква валидност, отразяват едностранен подход и не са свързани с историческите и правните реалности", се казва в текста.

Надяваме се, че новият парламент, който ще бъде сформиран след изборите за ЕП през 2024 г., ще действа безпристрастно, рационално и конструктивно, добавиха от МВнР на Турция.

Министерството на външните работи посочи, че в обозримо бъдеще "общата цел на Турция и ЕС е актуализиране на митническия съюз и бързото приключване на диалога за либерализиране на визовия режим".


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 23 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Читак

    3 21 Отговор
    Моли се да не ядосаш тоя след Путин,знаем ви колко струвате..
  • 2 Бедна Турция!!!

    20 11 Отговор
    Горкият диктатор на бедна държава, мисли се за господар на Европа. Не разбра ли че там нямате и никога няма да имате място!!!

    Коментиран от #7

  • 3 Aлфа Bълкът

    1 20 Отговор
    2021 – 2020.(0,1) = 1819 верен отговор
    2021 – 2020.(0,1)е= 2023 (0,1) грешен отговор
    2021 – 2020. (-0,1)=2223 туй дето трябвало да копирате
    И това е накрая "е" можело да ни го спестите.

    Коментиран от #10

  • 4 Диктатор Ердоганчо!

    20 9 Отговор
    Турция и ЕС - има да сънувате!
  • 5 Финансова подкрепа

    20 3 Отговор
    Това, че гледаш строго не увеличава БВП на страната ти. Нови турски сериали трябват и всички телевизии по целия свят да ги купуват по 4 милиона долара парчето.
  • 6 Европейците

    20 4 Отговор
    Очакваме турция за винаги да остане извън Европейския съюз
  • 7 Мехмед

    6 20 Отговор

    До коментар #2 от "Бедна Турция!!!":

    Истинска бедна държава е българия, която се издържа от подаяния от ЕС под формата на фондове и субсидии. Без милостинята жална ви майна.
  • 8 Механик

    20 4 Отговор
    ЕС също очаква промяна от Турция. Ердоган не може само да иска , трябва и да дава ..Турция не промени нищо ,а очаква приемане в ЕС . Няма да стане, щом искат да са азитска държава , нека си останат такава , но без ЕС .

    Коментиран от #9

  • 9 Мехмед

    5 20 Отговор

    До коментар #8 от "Механик":

    Турция е Велика държава. Това да не е българия да дава.
    Чиновниците на ЕС не след дълго ще се молят на колене пред Високата Порта.
    Слава на възраждащата се Османска Империя.
    Били сме и ще бъдем новият Рим.
  • 10 Aлфа Bълкът

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Aлфа Bълкът":

    Какви са тия минуси бе неграмотници?
    Една задача за 5-и клас не можете да препишете като хората, камо ли да я решите! Куизове ще ми пускат, ако животът беше справедлив щяхте да пускате водата на тоалетната чиния след мен! 🤣🤣🤣
Новини по държави: