Last news in Fakti

19 Септември, 2023 15:53 1 683 5

Китайска корпорация инвестира 2 милиарда долара в Турция

  • алибаба-
  • alibaba-
  • китай-
  • турция-
  • инвестиция

Ердоган е приел наскоро в Истанбул президента на корпорацията

Китайска корпорация инвестира 2 милиарда долара в Турция - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Китайската технологична корпорация "Алибаба" (Alibaba) планира да инвестира два млрд. долара в Турция, предава Анадолската агенция, цитирана от БТА.

Според изявление на турската компания „Трендйол“ („Trendyol“) държавният глава Реджеп Тайип Ердоган е приел наскоро в Истанбул президента на корпорацията „Алибаба“ и президента на „Трендйол“ Чаглаян Четин. Президентът на „Алибаба“ Майкъл Евънс съобщи вчера, че компанията планира да инвестира 2 млрд. долара в Турция.

По време на срещата в Истанбул Майкъл Еванс е информирал президента Ердоган за инвестициите, които китайската корпорация планира да направи в Турция. Еванс е споделил и подробности за реализирани проекти като центровете за логистика в Анкара и за експортен оперативен център на летището в Истанбул.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Али баба

    7 5 Отговор
    Ще инвестира, ама после ще дойде да минава през нашите митници ✌🏻

    Коментиран от #4

  • 2 Търновец

    2 11 Отговор
    Според мен Турция изнудва ЕС с многото нелегални мигранти - Турски каналджии печелят огромни суми, а Турция иска да получи членство в ЕС и на първо време митнически съюз с ЕС - тоест безмитен износ за ЕС и оттук Китай си прави сметка да инвестира в Турция и след това да продава безмитно в ЕС. Другата Китайска цел е да накара Турция да омекне за Уйгурите които са репресирани според Турците.

    Коментиран от #3

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Стоян

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "Али баба":

    С самолет друг път ще мине през Беге митница.
  • 5 Курци

    1 0 Отговор
    Три пъти се повтори че Али баба ще инвестира в Турция но не се разбра в какво
Новини по държави: