Last news in Fakti
  Тема: Украйна

26 Септември, 2023 22:14 15 105 209

Повратна точка на войната в Украйна

  • украйна-
  • русия-
  • война-
  • оръжия-
  • владимир путин-
  • володимир зеленски-
  • боеприпаси-
  • нато

Западът може да преразгледа подхода си към помощта за Украйна

Повратна точка на войната в Украйна - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Западните държави може да преразгледат подхода към оказването на помощ на Украйна на фона на скромните успехи на лятната контраофанзива на военните на Киев, отбелязват в редакцията на американското списание Military Watch Magazine, предаде агенция "Фокус".

Години преди руско-украинският конфликт да ескалира в пълномащабна война, обединеното от Запада ръководство в Киев след 2014 г. получи много значителна подкрепа от НАТО, за да укрепи своите позиции във военен и икономически план. Това варираше от полагане на основите за съвместни операции между украински части и западни специални сили до запознаване на ВСУ с използването на западна военна техника, включително огромните сателитни мрежи на страните от НАТО, които изиграха ключова роля в улесняването на успешните съвместни операции между Украйна и нейните чуждестранни поддръжници. Подкрепата нарасна значително от февруари 2022 г. и варира от разполагане на западни специални сили и други бойни части на фронтовите линии - забележителен пример са британските кралски морски пехотинци, изпратени за бойни операции, до създаването на масивна мрежа от западен персонал, организиращ военните усилия на Киев от логистика до тактика. Всичко това е допълнено от помощ в размер на стотици милиарди долари. Изпълнители и доброволчески части от целия западен свят също са изиграли важна роля във военните усилия, от полски наемни части с хиляди бойци, които се бият на фронтовата линия, до многонационални доброволчески части като Грузинския легион.

Западът инвестира изключително много в подкрепа на украинските военни усилия, но през септември се появиха все повече признаци за възможна повратна точка в тази подкрепа на фона на все по-песимистичните оценки за офанзивата на Украйна срещу руските позиции. Както руските, така и украинските източници показват, че загубите в контранастъплението, започнало в началото на юни, са били изключително големи. Загубите на персонал се оценяват на над 70 000 украинци, докато печалбите на бойното поле продължават да изглеждат незначителни. Цената за подкрепата на украинските военни усилия отдавна се очакваше да се превърне в спорен въпрос, ако не бъдат постигнати осезаеми резултати. С нарастващия консенсус по отношение на неуспехите на ВСУ се увеличават и призивите за преоценка на политиката и пренасочване на ресурси другаде - а именно към подготовка за конфликт в Пасифика. Въпреки че президентът на Украйна Володимир Зеленски посочи, че страната му ще "направи всичко, за да не спре [офанзивата] през трудните дни на есента и зимата“, жизнеспособността на това обещание все повече се поставя под въпрос. Длъжностни лица във Вашингтон все по-често предполагат, че е малко вероятно украинските военни да постигнат целите си, като The New York Times цитира официални лица, които описват ВСУ като "изтощени от летните битки“.

Това, казват те, ще принуди армията да намали натиска върху фронтовите линии, за да възстанови запасите и да почива в рамките на най-много няколко седмици. Тъй като украинските сили, по-специално критични активи като противовъздушната отбрана, стават все по-изчерпани, остава несигурно дали западните поддръжници ще продължат да подкрепят Киев, или украинците ще бъдат принудени да сключват мир на по-ранен етап. На 21 септември американският сенатор Джош Хоули се присъедини към нарастващия брой скептици, които отбелязват, че въпреки всичките стотици милиарди долари подкрепа, която Украйна получи, тя "няма какво да покаже“. "Ако има някакъв път към победата в Украйна, то аз не го чух днес. И също така чух, че няма да има край на исканията за финансиране... Това, което основно ни казаха, е: "Закопчайте коланите и извадете чековата си книжка“. Това са парите на американския народ. Те са похарчили 115 милиарда долара и досега нямат какво да им се покаже“.

Хоули призова за одит на средствата, които вече са изпратени в Киев, и подчерта, че финансирането на военните усилия трябва да бъде прекратено незабавно. Тъй като американската икономика все още не се е възстановила от кризата с COVID-19, огромните разпределения на финансиране за Украйна се възприемат като все по-противоречиви. Изявлението на Хоули съвпадна с доклада на лидера на мнозинството в Сената на САЩ Чък Шумър, че Зеленски е предупредил, че страната му е изправена пред перспектива да загуби войната, ако американската подкрепа се окаже недостатъчна. Група от над две дузини сенатори и представители изпратиха писмо до Белия дом на 21 септември, изразявайки загриженост относно разпределението на средствата и призовавайки за допълнително изясняване на състоянието на последните военни действия на Украйна."Американският народ заслужава да знае за какво са отишли парите му. Как върви контранастъплението?“, питат авторите на писмото.

Въпреки че от самото начало САЩ бяха по-премерени в подкрепата си за украинските военни усилия, отколкото много от европейските си партньори, знаците, че европейските държави биха могли по подобен начин да обмислят намаляване на подкрепата си за Киев, допълнително подчертаха степента, в която умората от войната е засегнала западния свят. Европа може би в много по-голяма степен, след като загуби достъп както до евтините руски изкопаеми горива, така и до руските пазари. Това е сериозен удар за водещите икономики на континента. Докато най-голямата икономика в Европа – Германия, показа малко признаци за промяна на курса, президентът на Полша Анджей Дуда заяви на 22 септември, че страната му повече няма да изпраща оръжия на Украйна на фона на нарастващото напрежение между двете държави. Полският заместник-министър на външните работи Аркадиуш Муларчик на свой ред призова за "намесата на САЩ“, за да "охлади горещите украински глави“, твърдейки, че правителството в Киев се "държи абсолютно несправедливо спрямо Полша“. Основна причина за безпокойство бе откриването на съдебно производство от Киев срещу Варшава заради отказа ѝ да премахне ограниченията върху вноса на украинско зърно. От самото начало на войната Полша бе един от най-твърдолинейните и откровени поддръжници на украинските военни усилия заедно с Великобритания и балтийските държави, което направи промяната ѝ особено забележима.

Полските опасения бяха подчертани и от външния министър Збигнев Рау, който заяви, че "от всички съюзници поляците са поели върху себе си най-тежкото бреме, когато става дума за подпомагане на Украйна“, а в Киев са отговорили, действайки като "нечестни търговци на зърно“, за да принудят Варшава да "плати сметката за помощта на Украйна два пъти“. Една трайна промяна в Полша може да накара други подобни твърдолинейни европейски държави да преразгледат също позициите си.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 89 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пич

    153 8 Отговор
    Превеждам :
    Запада - Украинци , не мрете достатъчно , кво се моткате.....

    Коментиран от #53, #57, #184

  • 2 Глупостите

    63 10 Отговор
    На мара
  • 3 Асдф

    15 110 Отговор
    Нашите ракети С-300 ще сринат Кримския мост ✌🏻

    Коментиран от #165

  • 4 Помакинята

    104 6 Отговор
    ...по народно му се казва....Запада доиде на Моита ...
  • 5 парасюк

    131 12 Отговор
    След като тези идиоти укрите дадоха над 500 000 убити,сега естествено ще ги зарежат
  • 6 Хаха

    20 83 Отговор
    Мутрафанова да върне ключовете 🤡
  • 7 стоян георгиев

    21 101 Отговор
    Няма никаква повратна точка.запада може да отделя спокойно досегашните сто млрд.годишно за да подпомага украйна.няма да нова политическа конюнктура която да смени ситуацията.

    Коментиран от #10, #11, #13, #28, #31, #163

  • 8 Факти

    62 5 Отговор
    Да това е истината …

    Коментиран от #188

  • 9 Путлер

    14 63 Отговор
    Слизам две нива по-дълбоко в бункера.

    Коментиран от #26, #48

  • 10 инфо

    86 6 Отговор

    До коментар #7 от "стоян георгиев":

    И какво ще купуват с тези 100 млрд. бе Стоянчо?

    Коментиран от #109, #119, #166

  • 11 Буда

    67 2 Отговор

    До коментар #7 от "стоян георгиев":

    Те му обясняват на на Шопо ама той си повтаря - Е нема таково животно …

    Коментиран от #111

  • 12 Историята го доказва

    98 9 Отговор
    Употребен и изхвърлен...-класика в западната политика!!!!! Но явно укрите ще го научат по трудният начин...
  • 13 Хелоу

    125 9 Отговор

    До коментар #7 от "стоян георгиев":

    Стоянчо с каква част на тялото си мислиш. С пари ли ще стрелят по Руснаците? Украинци не останаха. Украина е разрушена под 20 милиона и събира инвалиди и жени по улиците насила. Грам не ти ли пука за тея хора? Капитулация и разделяне и ще има мир. Зеленски предаде страната си и народа. Каквото правят и нашите в момента.

    Коментиран от #114

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Студопор

    57 1 Отговор
    А така сегааа... Оправяй те се!
  • 16 липсващи новини

    70 5 Отговор
    Септември 2023 г. въоръжените сили на Украйна загубиха над 17 хиляди души, както и повече от 2700 оръжия

    Коментиран от #189

  • 17 И ква стана тя...?!

    91 6 Отговор
    Май нещо взехте да давате на задна скорост...!
    А така бяхте надъхани и ентусиазирани...!
    Споко!Сега няколко дежурни трола ще ви надъхат отново с празни приказки ,за ,,победа" на поредният ,,КонтраНаступ"...!

    Коментиран от #23, #29

  • 18 Бесен-_Язовец

    13 102 Отговор
    Тоя фейк материал се върти от 9 месеца.
    Преди 3 дни НАТО и запада бяха категорични:
    Украйна попиля армията на 22 РЕПУБЛИКИ за Година и половина.
    Помощ ше има достатъчно до окончателната Капитулация на Москал

    Коментиран от #39

  • 19 Цар Долар

    10 50 Отговор
    Другарят Молафееев световно известен руски КГБ-банков-измамник плати с 500 000 истински щатски далара от Българската КТБ за тази статия. Ас тия пари мажеше да построй баре един градскикеНеф в гр. Томск например.

    Коментиран от #90

  • 20 ганю

    3 26 Отговор
    сега ще почнат да гърмят реакторите има 16 бр
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Студопор

    81 4 Отговор
    Сега просякът пак ще тръгне да обикаля.

    Коментиран от #140

  • 23 хахах

    9 57 Отговор

    До коментар #17 от "И ква стана тя...?!":

    Ти следиш ли нишката. Русия напада. Русия спира да напада. Русия се защитава.

    Коментиран от #37, #40

  • 24 Ухааа

    10 60 Отговор
    Поредния издъхнал руски фейк
    Айде моля сложете си го на едно място
  • 25 Смех в блатото

    6 53 Отговор
    Нищо няма да спира или отслабва :)

    Запишете си го някъде, ако трябва. :)
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Гошо

    2 36 Отговор
    Повратната точка е 2031-ва.
    Тогава ще свърши тази война
  • 28 Реплика

    25 1 Отговор

    До коментар #7 от "стоян георгиев":

    Може,но предстоят избори.
  • 29 3 ДНЯ и Все

    6 40 Отговор

    До коментар #17 от "И ква стана тя...?!":

    Всичко е ясно )))))
    Адмирала възкръсна ли вече като...мумията гниеща в маскал?

    Коментиран от #43

  • 30 Гост

    64 4 Отговор
    Ето, открито си признавате, че Русия се бие с НАТО в Украйна.
  • 31 Убеждавам се за пореден път...

    32 1 Отговор

    До коментар #7 от "стоян георгиев":

    ...,че си тривиален ...кон,с капаци...!

    Коментиран от #115

  • 32 Мистериозен сайт казаха

    33 3 Отговор
    Във въпросния сайт 50 статии за Русия Индия Сев Корея Иран..нито една за американската армия или оръжие
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Това се случва

    7 43 Отговор
    Путинофила с влажен поглед. Седи и се надява запада да спре да обладава мащехата му русия. А кревата скърца и се блъска в стената.
  • 35 Спецназ

    56 2 Отговор
    ЗАРЯЗВАТ ГИ!!!

    Съюза при война е сложно нещо.
    Има момент, когато трябва да оставиш един от групата на чакалите.
    ЗА ДА СЕ СПАСИШ ТИ! (или парите си)

    ... или ако се дърпа- сам да го разстреляш.

    така действат всички банди и
    няма значение дали е на ниво ОПГ или на държавно ниво.

    Досега американците изгребваха складовете с оръжие в Европа.

    НЯМАМ да се изкажа колко Правителства са по техен ПЪЛЕН контрол.

    Премиери и Военни Министри са готови да продадат и дъщеря си си на околовръстното,

    САМО да им угодят на ония,

    вие за Държавнически интереси говорите!!

    ПФУ!!
  • 36 Сатана Z

    40 5 Отговор
    Загубите на въоръжените сили на Украйна за текущия месец възлизат на над 17 хиляди души, повече от 2,7 хиляди единици въоръжение и военна техника - Сергей Шойгу

    Сред унищожените машини има седем бойни машини на пехотата "Брадли", два германски танка "Леопард" и един "Чалънджър", каза министърът на отбраната на колегията на МО.

    Коментиран от #42, #139

  • 37 Следя я...!

    50 0 Отговор

    До коментар #23 от "хахах":

    Това село Работино за 16-ти път го превземате и мерите метрите с рулетките...😆!
  • 38 Прелъстина и изоставена

    54 2 Отговор
    Идва времето, когато блудницата У КраИна ще си плаща за заигравките с ФАЩ
  • 39 Хахаха

    42 1 Отговор

    До коментар #18 от "Бесен-_Язовец":

    Вярваш ли си бе дж@нджар???Бягай на фронта да забавляваш остатъка от Урки!
  • 40 инфо

    40 2 Отговор

    До коментар #23 от "хахах":

    Каква нишка да следи бе? Русия си държи украински територии и си прави бизнеса.

    Коментиран от #45

  • 41 Хахаха

    25 1 Отговор
    Вярваш ли си бе дж@нджар???Бягай на фронта да забавляваш остатъка от Урки!
  • 42 ахахха

    20 3 Отговор

    До коментар #36 от "Сатана Z":

    Има едно саитче дето споделят снимки и видеа от фронта и броят само каквото е заснето че гори. Влезни го разгледай некой път. Щом си фен на унищожени машини. Само да не ти капне сълзичка.
  • 43 Ко стана с...

    22 1 Отговор

    До коментар #29 от "3 ДНЯ и Все":

    ...,,театралните дейци" от театъра в Чернигов...?!
    Май гледат театър заедно с идеолога си Бандера...!
  • 44 Цъссс

    30 1 Отговор
    янките си сгънаха кинтите, време е да се преместят на друго цуцало
  • 45 хахахха

    7 0 Отговор

    До коментар #40 от "инфо":

    Е супер начи е победила. Радвай се бе.

    Коментиран от #59, #60

  • 46 ДДРОнег

    28 2 Отговор
    Ковид истерията ми беше по-интересна от тия жалки укри!
  • 47 Смех в блатото

    10 31 Отговор
    Жал ми е за путинофилите,които трябва да драскат по задължение руските опорки, без надежда да се случат.

    Иде ми да им пратя хуманитарна помощ.

    Коментиран от #71

  • 48 инфо

    24 1 Отговор

    До коментар #9 от "Путлер":

    Младеж, ти да не си с раздвоение на личността? Какъв Путлер те гони...

    Коментиран от #191

  • 49 Нато

    36 3 Отговор
    "Ние не сме във война с Русия! Германия може и да е, но ние не сме" - Хърватия, "Не искаме война с Русия" - Турция, "Предпомитаме да не разваляме отношенията си с Русия" - Италия ...и прочие "Искаме пак да ни клатят" - България 😂
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 инфо

    1 3 Отговор

    До коментар #1 от "Пич":

    Аз нямам проблем с емоциите. Ти да не би да тъжиш? (ако е така - търси специализирана помощ)
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Редник

    9 0 Отговор
    Милитъри уоч магазин, Ню Йорк Таймс, Ковид 19. Ей, пишете на български! Помнете Паисий!
  • 56 Повратна точка

    13 2 Отговор
    ЖалкатаПачаМарийка е открита разчленена от Ковид!
  • 57 инфо

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "Пич":

    Извинявай, коментар 53 не се отнася до теб. Допуснах техническа грешка.
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 инфо

    6 0 Отговор

    До коментар #45 от "хахахха":

    Аз нямам проблем с емоциите. Ти да не би да тъжиш? (ако е така - търси специализирана помощ)

    Коментиран от #64

  • 61 От страни

    14 2 Отговор
    Айдиииии отиде коня у барата. Та нали ни расказвате тука тия дни за успехите на Зе и изведнъж....Ей тоя Зе е корешлия - кой се фанал с него все е пропаднал. Стига да се ръкува с некой и край.
  • 62 От страни

    20 1 Отговор
    Кой ще рискува да се ръкува с Зе?

    Коментиран от #117, #136

  • 63 Мда

    24 2 Отговор
    Скромни успехи на лятната контраофанзива на военните на Киев? Нали тези "успехи" бяха огромни, станаха добри и най-накрая - скромни, Факт.
  • 64 Всичко ток

    6 0 Отговор

    До коментар #60 от "инфо":

    Не бе мене си ми е екстра. Аз съм в публиката. Ти си палячото дето гледаме. Ти си тоя дето разправяше дивотиите дори и на родата.

    Коментиран от #85

  • 65 Обаче

    12 7 Отговор
    💲Това са парите на американския народ. Те са похарчили 115 милиарда долара и досега нямат какво да им се покаже💲
    Добре. Не им стига това, че не загиват американци. Спират помощта, Украйна капитулира, Русия граничи на 1 етап с Полша, Унгария, Румъния.
    Едва тогава колко милиарда ще започне да харчи американския народ? Отговор: Питайте Рейгън!

    Коментиран от #72

  • 66 що заден давате бре

    24 2 Отговор
    нали щехте да правите парад на победата в Москва.Укросмешковци.

    Коментиран от #185

  • 67 Смех в блатото

    5 17 Отговор
    С такива "повратни точки" скоро в Черно море няма да е останал един руски кораб :)

    Коментиран от #97

  • 68 Фактите говорят

    6 25 Отговор
    22 държави от РФ нападнаха една слабо въоръжена и неподготвена държава Украйна. От...3 дни в Киев и седмица в Лисабон я докараха до... отбрана на маскал, мумията и Кремля?!?
    Дали е УНИЗИТЕЛНА загубата на войната за 22-те държави от РФ,... преценете сами
    Хахахахаха

    Коментиран от #84, #89

  • 69 Мнение

    16 3 Отговор
    Залезът на еднополюсния модел на световно управление е започна преди 2 години.

    Коментиран от #86, #134

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 инфо

    9 2 Отговор

    До коментар #47 от "Смех в блатото":

    Много си жалостив бе - айде няма нужда. Изпрати хуманитерна помощ на Украйна. Тамошния лидер много настоява. Обикаля различни страни да иска...
  • 72 пахах яко много тука

    19 1 Отговор

    До коментар #65 от "Обаче":

    Горките американци. Станаха от 150 на 140 кила заради тая война.

    Коментиран от #83

  • 73 Факт

    25 1 Отговор
    Пълнят ви главите с глупости, накрая ЕС ще остане без оръжие и напълно зависим между 3 гиганта Сащ, Китай и Русия ,) Проста сметка сочи, че ЕС е пратило 26 пъти повече оръжие от Сащ ,)

    Коментиран от #75

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Смех в блатото

    3 15 Отговор

    До коментар #73 от "Факт":

    Путинистите само "прости" сметки правят :)

    Коментиран от #143

  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Абе

    16 2 Отговор
    Най-силните в региона, Турция защо не пращат никакво оръжие на Украйна ?
  • 78 Механик

    5 22 Отговор
    Точката е наистина повратна, пристигат ТАУРУСИТЕ, АТАКМС, декември първите 32 броя Ф-16 и те така

    Коментиран от #82

  • 79 Тошо

    24 1 Отговор
    Тази война беше война на еготата на Байдън и Путин. Путин се закани на Байдънови и ги предупреди,че ще ги разкатае ако не се разкарат от Украйна. Обеща и изпълни заканата си,сметката ще плати гражданина американец със скромната сума 120 милиарда.
  • 80 Путинофил седи и гледа в точка

    0 12 Отговор
    Западът може да преразгледа подхода си към помощта за Украйна
  • 81 Кулеба

    21 1 Отговор
    Вариант 1: тва е руска пропаганда
    Вариант 2: Западът ни употреби като тоалетна хартия
  • 82 хихихи

    4 2 Отговор

    До коментар #78 от "Механик":

    ШШшт мълчи бе. Те се надат на друго
  • 83 Обаче

    7 1 Отговор

    До коментар #72 от "пахах яко много тука":

    Управниците им са много лицемерни и от тънки сметки често се прецакват (като в Авганистан). Похарчили двугодишен бюджет на богатата България.

    Коментиран от #92

  • 84 Фактите са

    27 4 Отговор

    До коментар #68 от "Фактите говорят":

    Целия свят е срещу Русия и помага на Украйна за период от почти 2 години, а Русия все още е в Украйна без намерения за оттегляне. На някои може да се хареса това, а на други не, но това са фактите към момента.

    Коментиран от #91, #99

  • 85 инфо

    1 0 Отговор

    До коментар #64 от "Всичко ток":

    Нещо си се объркал, но това не е от значение. Личи ти, че трудно се ориентираш. Но е ясно, че не може да има високи очаквания от теб и такива като теб.

    Коментиран от #88

  • 86 Ето путинофила му е хванал цаката

    3 10 Отговор

    До коментар #69 от "Мнение":

    Тоя горкия е решил да живее в залеза. Минават някакви дечица замерват го с камъни смеят му се и му викат. Абе какво стана бе свърши ли вече тоя еднополюсен модел. И тоя има какво да каже. Вика в залеза сме му още.
  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Аууу те

    2 0 Отговор

    До коментар #85 от "инфо":

    Пордължавай да ме забавляваш.

    Коментиран от #95

  • 89 От страни

    6 4 Отговор

    До коментар #68 от "Фактите говорят":

    Пиши не 22 а 134 - толкова са народите в РФ. То ще изглежда още по глупаво но пък кво ти пука.

    Коментиран от #96

  • 90 Цар Долар

    11 2 Отговор

    До коментар #19 от "Цар Долар":

    тия китайци, руснаци пък саудитците ми разказаа играта.
    Абе некой знае ли дали Деменцията е подписал тавана или се е спънал някъде?1
  • 91 Дали?

    12 5 Отговор

    До коментар #84 от "Фактите са":

    Колко подводници,кораби, самолети, томахавки, самолетоносачи, танкови бригади, бомбардировачи, вертолети , крилати ракети и т.н...Целият свят даде на Украйна? ))))))))))
  • 92 Егати шоуто

    2 0 Отговор

    До коментар #83 от "Обаче":

    Аба обещай ми че са вече ще приключат. Че некога ма лъга така за след Афганистан. Аз го разправах тогава както ти ми каза. И са ми се смеят.
  • 93 Гриз гриз гриз

    4 12 Отговор
    Айде неграмотните ошанки пак им хвърлиха нещо да кълват

    Сайта е руски другари за съжаление нищо подобно ме се случва

    Коментиран от #101, #110

  • 94 Макробиолог

    8 3 Отговор
    Айде бе верно ли?Беше трудно да се предвиди?Или целта е постигната,Юропа в поза парнер?
  • 95 инфо

    1 1 Отговор

    До коментар #88 от "Аууу те":

    Не ми е проблем да го правя, не се чувствай задължен.
  • 96 22 републики в РФ са факт.

    1 5 Отговор

    До коментар #89 от "От страни":

    Човека е напълно прав , независимо дали ти харесва
  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    21 5 Отговор
    Заглавието ме заблуди, че вероятно Путин е махнал цветовете на руското знаме, за да стане бял байряк и да се предава. Ама продължавате да ни облъчвате с контранаступа, колко успешно Укрия настъпва, аха аха да победи. И какво излиза? САЩ се държат като търговско дружество - инвестират смърт, но ако резултата не е очакваният, се оттеглят. И планират на друго място. Тайван срещу Китай. Или война срещу Иран или С. Корея. САЩ е инвеститора! Ръкопляскайте!
  • 99 Путинофилите са се оплели в лъжите си

    13 3 Отговор

    До коментар #84 от "Фактите са":

    Как е в Украйна русия бе. Тука някакви ми викат че това са си руски територии.
  • 100 Смех в блатото

    5 11 Отговор

    До коментар #97 от "Смех в кииюф":

    В Краснодон, Лугаск пак някой е пушил в огромен склад с руски ракети :)

    На 135 километра от фронта :)
  • 101 А какво се случва ,,драги"...?!

    12 3 Отговор

    До коментар #93 от "Гриз гриз гриз":

    Пак мерите с рулетката,че днес ,,КонтраНаступа" е напреднал към село Работино с цял метър и 20 сантиметра...
  • 102 Нормалните хора виждат

    6 4 Отговор
    Запада дава точно колкото да изравни силите.
  • 103 Някой знае ли

    2 11 Отговор
    Колко е подлиотното време на путинофил до Русия ако го изстрелям от тука. Че Путин ма пита. Неще ги толкова близо. Вика че са жива чума и има много такива при него и се чуди какво да ги прави. На фронта ги горят ама все артисват.
  • 104 Мнение

    9 5 Отговор

    До коментар #87 от "Личи си ,че си безказармен г-ей":

    В момента, в който бъде използвано ядрено оръжие, от която и да е от страните в този конфликт всичко се занулява. Няма да има никакво значение кой каква армия има и кой какви средства и инвестирал. Само глупав човек може да вярва, че противорактните системи ще спрат заря от ядрени ракети, които могат да изпепеляват територии десетки пъти по-големи от нашата страна. Така, че хубаво е, че НАТО е толкова силно и ни пази, но срещу подобен сценарии всички са безсилни и победител няма да остане жив на тази планета.

    Коментиран от #126

  • 105 Акан е

    6 11 Отговор
    Мамооо мамооо путинофила пак ме плаши с ядрен апокалипсис
  • 106 Тва е 6та повратна точка за тия 3 месеца

    7 4 Отговор
    последно????
  • 107 Напоследък Русия няма напредък !

    6 12 Отговор
    Затова пуска пропаганда !
    Но и вярват само в Уганда !
    Една банда от Руанда и една глухоняма панда 🐼 !
  • 108 Няма да има поврат !

    5 18 Отговор
    А пълен обрат !
    ВСУ и АЗОВ газят руската мечка 🐻 !
    Стопи се като сладолед на клечка !
  • 109 стоян георгиев

    5 16 Отговор

    До коментар #10 от "инфо":

    Виж изтрепаните руснаци по видеата и ще разбереш.
  • 110 Кряк Кряк Кряк

    14 2 Отговор

    До коментар #93 от "Гриз гриз гриз":

    На ШаранЮрдечките от година и половина им под хвърлят безспирно голата кука
    как храбрите и непобедими усръинчета бият ватената ушанка
    ШаранЮрдечките лапат голите куки и крякат в автомазохистичен транс.
    И сега, изведнъж
    Сайта е руски
  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 Факт

    12 3 Отговор
    Тръгнали тия с мечката мед ядат !

    Коментиран от #123

  • 113 Очаквам Русия да се разцепи!

    4 13 Отговор
    Туй най много ме кефи!
    Роза 🌹 Емилова
  • 114 стоян георгиев

    6 16 Отговор

    До коментар #13 от "Хелоу":

    Верно ли? И що руснаците не са в киев а другарю? Що бягат днес от воробьово? Явно и с трима останали украинеца не могат да се справят а?

    Коментиран от #204

  • 115 стоян георгиев

    5 19 Отговор

    До коментар #31 от "Убеждавам се за пореден път...":

    За кое съм тривиален? Другари буряти запада няма да спре финансирането на украйна ни тази ни другата година колкото и да ви се иска и колкото другаря ви путлер да си харчи парите по платени западни журналя и даже по западни политици дори тръмп да дойде няма да се спре финансирането на украйна
  • 116 Ще се наливат оръжия и пари.....

    6 12 Отговор
    Докато Жужи се умори.....
    Рамщайн
  • 117 Връщай се в пещерата

    4 7 Отговор

    До коментар #62 от "От страни":

    Шматич тоя се е ръкувал със толкова много народ че на тебе ще ти се завие сват ако има картинка
  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 ХА ХА

    5 11 Отговор

    До коментар #10 от "инфо":

    ХА ХА, ако войната не приключи тази година, догодина украйна ще получава неща за които не си и чувал.
    Сащ дават луди пари за изпитания, но нищо не може да се сравни с тестове в реална обстановка, а от тази по реална не е имало и няма да има.
  • 120 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 121 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 122 Живанши

    12 3 Отговор
    Еее, за малко да им се получи на запада и укрите, ама май тръгна надолу. В Русия - наоборот! Стабилизираха се, народа даже не се притеснил. На урките смешните взривчета на руска територия са само прах в очите. Такива микро удари по никакъв начин не могат да навредят на най-голямата страна на планетата. Абсолютно безнадеждна ситуация за западните баровци и украинските просяци. Отече. Максимум още 2 години, но на фона на тази статия това звучи нелепо.

    Коментиран от #124, #127

  • 123 ХА ХА

    6 14 Отговор

    До коментар #112 от "Факт":

    ХА ХА мечката яде мед, това е само народна приказка, в повечето случай мечката е ужилена и ньоса и става двоен и троен и накрая маа само боровинки.
    А за руската мечка нема да има и боровинки, щото у блатото има само тиня.
  • 124 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 125 Естествен Интелект

    11 2 Отговор
    Натегарев им беше съветник и затова трагедията там е пълна.
  • 126 Пешо

    2 0 Отговор

    До коментар #104 от "Мнение":

    И от какво и с какво те пази? Освен да не прихванеш и знаеш с какво те пази. И от други болести те.пази.

    Коментиран от #129, #133

  • 127 ХА ХА

    3 16 Отговор

    До коментар #122 от "Живанши":

    При положение че блатото е най рядко населената територия, ударчетата са си много добре. Само блатниците стрелят по стълбове и трафове от средата на морето шот са шубета, но това ще се промени.
    Няма как блатото да се мери със запада, това са над 50 трилиона долара бвп а мужиците не могат да напраат и два и то чист доход. А китай си прави пас и гледа сеир, щото знае че без запада умира, и не е наясно как се спират милиард и половина гладници.

    Коментиран от #157

  • 128 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 129 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 130 европеец

    4 11 Отговор
    Ха-ха. 100 милиарда долара за 19 месеца са една хилядна от БВП на държавите подкрепящи Украйна. Една хилядна! Те не го усещат, а в Русия скоро ще ядат пръст.

    Коментиран от #132, #145

  • 131 Иван

    5 2 Отговор
    Тия сенатори как не ги е срам да задават такива неудобни въпроси??? България, Румъния, Косово, Украйна, Полска К.,Чехия, Литва, Латвия, Естония, Швеция, Финландия, Франция, Италия, Дания, Холандия, Норвегия, Япония, Южна Корея, Словакия, Хърватия, Хуан Гуайдо, ще ги обявят за персона нон грата ( но преди това трябва да станат независими държави).
  • 132 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 133 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 134 Двуполюсен

    7 11 Отговор

    До коментар #69 от "Мнение":

    Путин греши! Светът не става многополюсен, а двуполюсен. И в двата русия не присъства. русия ще е васална територия на Китай. Източник на евтини ресурси за китайската индустрия. Една бензиностанция регистрирана като държава!
  • 135 Овчар

    13 2 Отговор
    Седнали тук някакви овце да спорят кой вълк е най велик!
  • 136 ХА ХА

    4 8 Отговор

    До коментар #62 от "От страни":

    ХА ХА този за две години и вече го познава цял свят а на путин му трябваха цели 23 години и пак бошмените и аборигените не знаят кой е.
  • 137 Иван

    8 3 Отговор
    Нечестни търговци на зърно........хахахаха!!!! Ще го обвинят в антисемитизъм, въпреки че гнусните еврейски хазарски отвращения нямат нищо общо със семитството......В Библията пише че гнусните евреи са нечестни търговци.

    Коментиран от #175

  • 138 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 139 😁🤭😂🤣

    6 7 Отговор

    До коментар #36 от "Сатана Z":

    МО не беше ли онова дето разправаше как крайцерът "Масква" потънал от незагасен фас!

    хихихихихихихихи!
  • 140 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 141 Пригъзин

    5 11 Отговор
    специалната руска военна Осирация върви точно по план!
  • 142 Урюрвкос

    11 3 Отговор
    аве друга е повратната точка на войната в Украйна. Тези които досега се съмняваха че Путин воюва с нацита след овациите в канадския парламент маските паднаха и пъзела се нареди.
  • 143 мхъхъ

    5 1 Отговор

    До коментар #75 от "Смех в блатото":

    затънал си много в блатото.
  • 144 Зевзек

    3 8 Отговор
    Ковид истерията ми беше по интересна от тия жалки рашисти!
  • 145 позна

    8 1 Отговор

    До коментар #130 от "европеец":

    100 мрд $ са нищо, печатат ги за нула време.
  • 146 Наблюдател

    5 9 Отговор
    А къде са успехите на руснаците?!
    Откак превзеха селския нужник в село Бахмут не съм чул руснаците да са направили нещо съществено!
  • 147 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 148 Слава Украйна!

    6 15 Отговор
    Зеленски направи русия жалка!

    Коментиран от #176

  • 149 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 150 ХАХАХА

    5 11 Отговор
    руската армия е непобедима...само по руските телевизии!
  • 151 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 152 Генерал

    6 11 Отговор
    Поредната руска военна авантюра отново завършва безславно!
  • 153 🇱🇷🇪🇺🇺🇦🇧🇬

    5 13 Отговор
    От руската мощ останаха само тленни мощи!

    😂🤣🤭😁
  • 154 Време е

    2 15 Отговор
    Байдън да пуска атома първо в Москва и веднага след това в Техеран!
    Само така може да се оправи скапания човешки свят!

    Коментиран от #168, #169

  • 155 Реалист

    7 11 Отговор
    русия може да бие НАТО само на табла или сантасе!
    Най много на шах!
  • 156 антипропаганда

    4 11 Отговор
    Всяка дума на руската пропаганда е лъжа!

    Коментиран от #161

  • 157 Живанши

    8 5 Отговор

    До коментар #127 от "ХА ХА":

    Върви точно като да се премери със запада и има как и още как. На Германия и сипаха 1,3 милиона тона бомби само от въздушни атаки и продължаваше да се бие. Руснаците я им влиза 1 тон на ден, я не. Къде бе батко. Не муха ами акари ги ухапала Руснаците укропската мощ. Мани, в най-оптимистичните случаи укрите не могат да разрушат толкова колкото Руснаците могат да възстановя. Това е в най-успешния за тях ден кой никога не се е случвал и няма да се случи.
  • 158 артишок

    13 3 Отговор
    Дори абзаци от The New York Times, родните фобаци вземат за руска пропаганда.Смях. На това се вика, да изтрещиш от комплекси и злоба. Нелечимо е !
  • 159 Инж

    6 13 Отговор
    Самото съществуване на Украйна е геройство и подвиг!!! Трябва да им помагаме до разгрома на агресора (РФ)!!!

    Коментиран от #160

  • 160 Баце ЕООД

    1 1 Отговор

    До коментар #159 от "Инж":

    Абе я бегай. Трябва... Г..а Ти трябва
  • 161 Хахаха

    0 1 Отговор

    До коментар #156 от "антипропаганда":

    Всяка твоя дума, по - скоро..

    Коментиран от #172, #173

  • 162 Абе

    4 3 Отговор
    Тъй контранастъпление досущ на корабокрушение мяза
  • 163 Биби

    6 2 Отговор

    До коментар #7 от "стоян георгиев":

    Днеска в сащ конгреса каза не, пък ти си пиши
  • 164 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 165 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 166 кална вена

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "инфо":

    ще ги усвоят ...по частно му , ко да купуват....ахахаха
  • 167 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 168 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 169 сигнализатор

    3 0 Отговор

    До коментар #154 от "Време е":

    моли се да не се стига да си ги мерят, че ние няма кво да мерим
  • 170 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 171 еврофанатик

    2 0 Отговор
    ДА НЕ СЕ ВЪРЖЕШ, ЛЕКА ВИ РАБОТА !
  • 172 🇱🇷🇪🇺🇺🇦🇧🇬

    4 3 Отговор

    До коментар #161 от "Хахаха":

    Всички нормални хора вярват на Украйна, останалите вярват на психопата Путин!
  • 173 русия е чао!

    4 3 Отговор

    До коментар #161 от "Хахаха":

    Светът се отврати от руски лъжи, затова поддръжниците на Украйна стават все повече!
  • 174 Машала

    3 0 Отговор
    Какво трябва да им се покаже? Ако усетят руски ботуш ще запеят друга песен.
  • 175 Цикличност

    3 3 Отговор

    До коментар #137 от "Иван":

    От време на време бесове обсебват някоя нация!
    В момента бесовете виреят у руснаците!
    Погледнете пропагандистите им - имат нужда от екзорцист!
  • 176 Ха ха ха

    1 3 Отговор

    До коментар #148 от "Слава Украйна!":

    Зелен ски спомогна за разоръжаването на НАТО.

    Коментиран от #178, #179, #180, #181

  • 177 Данчо

    2 3 Отговор
    Руска пропаганда се лее по американските медии. На кого да вярваш.
  • 178 Ха ха ха

    6 1 Отговор

    До коментар #176 от "Ха ха ха":

    Путин помогна на американската военна промишленност да спечели милиарди долари от продажба на оръжия!

    Коментиран от #190

  • 179 Ха ха ха

    3 1 Отговор

    До коментар #176 от "Ха ха ха":

    Путин помогна за разширяването на НАТО
  • 180 Ха ха ха

    3 3 Отговор

    До коментар #176 от "Ха ха ха":

    Путин помогна на Китай да превърне русия в колония.
  • 181 Ха ха ха

    4 2 Отговор

    До коментар #176 от "Ха ха ха":

    Путин помогна на американците да изместят русия от европейските пазари за енергийни суровини!
  • 182 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 183 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 184 Превеждам:

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "Пич":

    Руската пропаганда казала...
  • 185 Айде бе!

    2 2 Отговор

    До коментар #66 от "що заден давате бре":

    Лъжеш!!! Никога Украйна и симпатизантите й не са казвали друго освен- изгонване на руснаците от Украйна и по възможност- ров с крокодили по границата с нея и гаранции за възпирането й, че няма пак да забъ.лнуват за империя и величие
  • 186 Майсторът 🐷 на Илюзийте

    2 3 Отговор
    Сладки русофилски мечти! Но пък е очевидно, че можете да биете Украйна само ако е абсолютно обезоръжена.
  • 187 Язе

    4 2 Отговор
    Дано западът да се вразуми и да спре подкрепата за Украйна.

    Коментиран от #202

  • 188 Истината

    2 1 Отговор

    До коментар #8 от "Факти":

    Според интернет издание, "Милитари Уоч Магазийн", поддържано от Иран и дегизирано като "американско списание".

    Коментиран от #201

  • 189 След началото на войната

    1 5 Отговор

    До коментар #16 от "липсващи новини":

    Русия уби 500 000 украински войници, осакати няколко милиона, и унищожи 60 000 оръжия (вкл. 30 000 бронирани машини), но по странна причина продъллжава да губи територии. Парадокс...
  • 190 Яко а

    1 2 Отговор

    До коментар #178 от "Ха ха ха":

    Да имаш 33 трилиона борч
    а до преди година 31 .
    голяма печалба е само за 10 фирми , другите 15000 фалирали нещо .
  • 191 Кожения

    1 0 Отговор

    До коментар #48 от "инфо":

    Путин го гонил . Остави , но като му видиш походката
    май го е настигнал .
  • 192 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 193 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 194 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 195 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 196 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 197 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 198 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 199 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 200 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 201 Мишел

    2 2 Отговор

    До коментар #188 от "Истината":

    Фантазираш. Справка в публичната част на бюджета на военното министерство на САЩ. показва, че Милитари уоч магазин е в списъка на медиите, които получават средства от Пентагона.
    Тъпо е да опитваш да пробутваш твърдения, че в момента в САЩ могат да съществуват медии, финансирани от Русия, Северна Корея, Китай и други.

    Коментиран от #203

  • 202 Вуте

    1 2 Отговор

    До коментар #187 от "Язе":

    Дано изтокът се вразуми и спре подкрепата за Русия.
  • 203 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 204 Знайко

    2 1 Отговор

    До коментар #114 от "стоян георгиев":

    Защо не рашките в Киев ли? Ами сигурно не им се ходи и ги кефи да си цъкат на изток.
    То голямо реване що не отишли в Киев-защото вече бяха там, подписаха споразумение и ги излъгаха...и сега ще има хурки за лапане от по-дебелите само че!
  • 205 Джош Хоули

    2 1 Отговор
    "Закопчайте коланите и извадете чековата си книжка“

    Американците платиха 115 милиарда , идват избори
  • 206 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 207 Маша

    3 0 Отговор
    "Скромните успехи" на контраофанзивата! Напишете истината - пълен провал!
  • 208 ТО САМО С БОЕПРИПАСИ НЕ СЕ ПЕЧЕЛИ ВОЙНА

    0 0 Отговор
    ТРЯБВАТ И ХОРА , А ТЕ СА ПОД ЗЕМЯТА ПРИ КЪРТИЦИТЕ !
  • 209 МИНСКИТЕ СПОРАЗУМЕНИЯ НЕ БЯХА СПАЗЕНИ

    1 0 Отговор
    УКРИЯ ОТИДЕ НА КИНО ! ТАКА Е КОЙТО БЪЗИКА МЕЧКАТА !
Новини по държави: