Last news in Fakti
  Тема: Украйна

4 Октомври, 2023 11:04 819 8

Румънците се опасяват от повишение на цените заради войната в Украйна

  • румъния-
  • цени-
  • украйна-
  • война-
  • русия

На въпрос „Кой според вас е главният виновник за започването на войната в Украйна?“ 49,2 процента от анкетираните посочват Русия

Румънците се опасяват от повишение на цените заради войната в Украйна - 1
Източник: Shutterstock

37,9 процента от румънците се опасяват от повишение на цените заради войната в Украйна, 30 на сто се страхуват, че Русия може да атакува страни членки на НАТО, а 7,5 процента смятат, че броят на бежанците ще се увеличи. Това показва проучване на частната компания за изследвания и маркетинг INSCOP по поръчка на News.ro.

На въпрос „Кой според вас е главният виновник за започването на войната в Украйна?“ 49,2 процента от анкетираните посочват Русия, 16,6 на сто - САЩ, 7 процента - Украйна, 5,2 на сто - НАТО, 2,6 процента - ЕС, 19,4 процента не знаят или не отговарят, предаде БТА.

Още новини от Украйна

Що се отнася до изхода от войната, 39,4 процента вярват, че Украйна ще бъде победител, 29,6 на сто смятат, че ще спечели Русия.

Според 64 процента от анкетираните решението за спиране на войната е Русия да се оттегли и да върне окупираните територии на Украйна. 24,1 на сто посочват, че Украйна трябва да направи определени отстъпки на Русия.

Данните са събрани между 15 и 22 септември чрез телефонни интервюта. Участвали са 1550 души от различни социално-демографски категории на възраст над 18 години. Максимално допустимата грешка на данните е ± 2,49 процента при ниво на достоверност 95 процента.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЕВРОНЮЗ

    6 3 Отговор
    8 години Русия едва ли не се молеше да бъдат оставени на мира рускоезичните региони. Сега след като проляха толкова кръв за свободата на това население, трябва да си тотално изперкал да си мислиш и искаш да се изтеглят от там.
  • 2 бай Иван

    7 0 Отговор
    "Румънците се опасяват от повишение на цените заради войната в Украйна"

    Скъпи съседи , всичко на тоя свят си има съответната цена . Искате да подкрепяте Украйна -плащате. В България е същото макар ,че плащат и тези дето не подкрепят Украйна, както между впрочем е и при Вас.Много ми е интересно /не съм чул поне/ за някаква дарителска кампания /извън правителството/ която да събира парични помощи за Украйна. Много ми е интересно какво са събрали, от кого , от кои фирми или граждани примерно , за какво са били похарчени .Ако някой знае да посочи ? Признавам си аз не съм чул, а толкова поддръжници на Украйна има на думи. Ако събирате и давате на Украйна няма проблем и това са лични решения и всеки сам избира за какво да дарява.
  • 3 бай Иван

    7 1 Отговор
    И какво казват анкетираните -49.2 процента посочват като виновник Русия но
    16.6 % -САЩ
    7% -Украйна
    5.2 % НАТО
    2.6 % ЕС
    Или общо 31.4 % от така нареченият Обединен Запад и самата Украйна. Дали е малко как мислите? Но е важно да се посочи само 49.2 %-Русия , другите ги разбиваме на дребни проценти /можеше примерно да сложат някой и друг процент банков сектор или финансови институциии, земеделска политика, предизвикали войната щото и такива мнения има/ и о боже, какъв процент за виновността на Русия спрямо някакви си дребни проценти за САЩ , Украйна ,ЕС , НАТО / а те не са ли едно/ . Така го прави пропагандата.За това мислете и анализирайте.
  • 4 инфо

    6 1 Отговор
    Резултатите показват силно облъчени, неинформирани и сабо ориентирани румънци.

    Коментиран от #5

  • 5 Хмхмхмхмхм

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "инфо":

    Kaто са интервюирали по телефона и тинейджъри в края на тинейджърството / 19-22 години/, какво искате... То не знае още как да контролира тялото си, чати си нонстоп с другите от тайфата, а му задават въпроси, на които трябва да се мисли и да отговаря, а в това време пропуска чата с приятелите си и нервничи..Навсякъде тийновете са такива. Горките им родители...
  • 6 Повишението е

    2 1 Отговор
    заради печатане на пари и дългове ($123 млрд, вн. дълг-Румъния) .Стоките от Украина са евтини а не скъпи,но им се слага ембарго.
  • 7 Хахаха

    1 1 Отговор
    Чак сега ли започнах те да се притеснявате за цените та нали ЕС ще плаща каквато и да е цена само и само да спи спокойно защото окрайна ни защитава хахахахахаха

    Коментиран от #8

  • 8 Хмхмхмхмхм

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Хахаха":

    Парламентът на Армения ратифицира Римския статут на Международния наказателен съд, съобщи Арменпрес.
    Вече и в Армения Путин е престъпник;0 и още- Армения е част от одкб, руското НАТО, в което русия има ролята на шф, а всички останали 5 държави- на колонии за ресурси;0 Що не коментираш тези факти или не ти изнася;0
Новини по държави: