Last news in Fakti

4 Октомври, 2023 15:02 2 811 11

Над 500 мигранти пристигнаха на испанските Канарски острови само за ден

  • испания-
  • мигранти-
  • лодка-
  • канарски острови

Една от лодките е превозвала 280 човека

Над 500 мигранти пристигнаха на испанските Канарски острови само за ден - 1
Източник: БГНЕС

Службите за спешна помощ на испанските Канарски острови съобщиха, че повече от 500 мигранти са пристигнали на архипелага с четири големи дървени лодки тази седмица, предаде АП, като се позова на пост на местните власти в социалната платформа "Екс" (доскоро "Туитър").

Една от лодките е превозвала 280 мигранти. Това е най-големият брой мигранти в една лодка, откакто трафикантите на хора започнаха през 1994 г. да използват редовно маршрута през Канарските острови, отбелязва испанската новинарска агенция ЕФЕ.

Координаторът на Испанския Червен кръст Хосе Верона каза пред АП, че не е виждал толкова много хора в една лодка от 2008 г., когато 234 души са пристигнали с един плавателен съд.

Само петима от мигрантите са имали нужда от медицинска помощ при пристигането си в малко пристанище на южния край на остров Ел Йеро на Канарските острови. През последните дни още стотици мигранти бяха заловени при опит да достигнат други острови от архипелага, разположен край северозападното крайбрежие на Африка, както и на други места в континентална Испания.

Според министерството на вътрешните работи на Испания близо 15 000 мигранти, повечето тръгнали от Сенегал, са достигнали до Канарските острови с лодки от 1 януари до 30 септември 2023 г., което е с 20 процента повече в сравнение със същия период на миналата година, предаде БТА.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Добре дошли, добре дошли в ЕС

    7 1 Отговор
    Освен на безплатно ядене и пиене, насладете се на розови геюви дупенца!
    Внимавайте, много от жените са мъже в женски дрехи!

    Коментиран от #5

  • 2 Поредните

    9 0 Отговор
    навляци докарвани от германците
  • 3 Браво

    4 1 Отговор
    Да заповядат и останалите.
  • 4 Ти да видиш

    2 7 Отговор
    Интересно , що ли не искат да остават в европейска и просперираща България. Само простите български рософоби се гордеят ,че са роби на европейските си господари. Излиза ,че негрите и арабита са по умни от нашите малоумни рософоби и не искат да са роби в България хахаха.
  • 5 Поп Кръстю

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Добре дошли, добре дошли в ЕС":

    Само негри идват без образувание и документи . От джунглите идват във Африка не останаха негри всички идват във Италия Кипър Гърция Португалия и Испания , от Испания отиват във Франция и Англия.

    Коментиран от #7, #8

  • 6 Соваж бейби

    5 1 Отговор
    Тези и те като колегите си от украина ,иска свобода ама бяга от родината си и при тези които мрази !За бълхи и други видове болести проверяват ли се ,или няма значение
  • 7 Соваж бейби

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "Поп Кръстю":

    А не е така Дядо Попе идва и вашият ред ,ще си имате и вие тука няма места .За всички европейци от сърце подаръци от Дядо ...Коледа и Снежанка Меркелита
  • 8 Ааа, не се

    5 0 Отговор

    До коментар #5 от "Поп Кръстю":

    Притеснявай - има още мнооого в джунглите! И тях ще ви изпратим!!!

    Коментиран от #9

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Петлеев

    2 1 Отговор
    Над 500 мигранти пристигнаха...... Предполагам са от Нагорни Карабах? Помогнете им на хората, хуманно е.
  • 11 Мито

    4 0 Отговор
    Добре че Симона, спомена че Канарските острови са испански. С такива темпове ще станат африкански.
Новини по държави: