Last news in Fakti

8 Октомври, 2023 10:13 4 150 58

Защо израелското разузнаване се провали

  • израел-
  • разузнаване-
  • палестина-
  • палестинци-
  • хамас-
  • мосад-
  • иран-
  • ливан-
  • ивицата газа-
  • газа

Израел има може би най-големите и добре финансирани разузнавателни служби в Близкия изток

Защо израелското разузнаване се провали - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Ислямисткото движение Хамас предприе вчера своята най-голяма атака срещу Израел от самото си създаване през 1987 г. - в началото на Първата палестинска интифада. Конфликтът тепърва се разгаря, като израелският премиер Бенямин Нетаняху се закани снощи да унищожи радикалната групировка, която взе властта в ивицата Газа през 2007 г., пише БТА.

Стотици убити израелци, палестински бойци, сеещи смърт в израелски градове, кадри на горящи танкове и еврейски заложници, отведени в крайбрежния анклав. Всичко това изглеждаше немислимо, до вчера.

В събота сутринта, след като хиляди ракети полетяха и вероятно стотици палестински бойци проникнаха в Израел от ивицата Газа, движението Хамас обяви, че е започнало "военна операция" срещу еврейската държава, за да сложи край на поругаването на ислямски светини и на посегателствата срещу палестинците от страна на Израел и еврейските заселници в окупираните територии. Впрочем движението, обявено от Съединените щати и Европейския съюз за терористична организация, не признава правото на съществуване на Израел.

Напоследък ситуацията в Близкия изток отново се изостри, особено на Западния бряг на река Йордан, отбелязва ДПА. В четвъртък и петък четирима палестинци бяха убити от израелската армия на окупираната територия. При все това такова голямо нападение от ивицата Газа, от която Израел се изтегли през 2005 г. и оттогава държи под блокада, е огромна изненада. И докато сраженията още продължават, един въпрос вече неминуемо стои на дневен ред: как израелското разузнаване, което има легендарна репутация и е смятано едва ли не за най-доброто в света, не успя да предотврати, или поне да узнае нещо, за операция от толкова голям мащаб.

"Нямаме представа как е могло да се случи това", казаха представители на израелските власти в отговор на въпрос на Би Би Си как, с всичките си огромни ресурси, израелското разузнаване не е установило, че се готви подобна атака. Представители на правителството на американския президент Джо Байдън от своя страна заявиха, че не са били предупредени за възможно нападение от никой от близкоизточните си партньори.

Учудващо е, че комбинираните сили на службата за вътрешна сигурност Шин Бет, външното разузнаване Мосад и армията не са предугадили какво се готви. Или, ако все пак са го направили, не са се задействали, отбелязва Би Би Си.

Израел има може би най-големите и добре финансирани разузнавателни служби в Близкия изток. Той разполага с информатори и агенти както в палестинските групировки, така и в Ливан, Сирия и други държави, посочва Би Би Си. И това не е всичко: израелските служби са се доказали с прецизни операции, убивайки на различни места по света врагове на Израел след внимателно проследяване. Такива покушения са били извършвани с дронове, с поставяне на проследяващо устройство на автомобила на съответния човек и дори с експлодиращи мобилни телефони. Нещо повече, по протежение на оградата на границата между ивицата Газа и Израел, където ситуацията традиционно е напрегната, има камери и сензори за движение на земята, а военни патрулират редовно. Оградата с бодлива тел е била замислена като "умно препятствие" за предотвратяване именно на нападения като вчерашното, отбелязва Би Би Си.

И все пак бойците на Хамас просто си проправиха път в Израел, било то изрязвайки дупки в оградата, от морето или дори с парапланер. Подготовката и осъществяването на такава координирана, сложна атака, включително набавянето и изстрелването на хиляди ракети, точно под носа на израелците, са изисквали извънредно равнище на оперативна сигурност в редиците на радикалното движение, коментира Би Би Си.

Агенция Блумбърг пише, че изненадващото нападение на Хамас е довело до обвинения в израелската разузнавателна общност. Анализатори вече определиха атаката като най-големия провал на израелското разузнаване от Войната от Йом Кипур точно преди половин век.

По ирония на съдбата, или може би по замисъл на ръководството на Хамас, операцията бе предприета точно 50 години след като коалиция от арабски държави напада изненадващо Израел на един от най-големите еврейски празници - Деня на изкуплението. През октомври 1973 г. Израел, имащ самочувствието на победител в Шестдневната война през юни 1967 г., е хванат неподготвен. И макар все пак да успява да се стабилизира и да отблъсне нападателите, еврейската държава дава над 2600 жертви. За сравнение, загубите на Египет възлизат на 15 хиляди души, а Сирия губи 3500 войници. Израел обаче не е давал толкова много жертви в никоя друга война от своето създаване преди 75 години, отбелязва Ройтерс.

Не е изненадващо, че израелските медии вече задават въпроси на военните и политическите ръководители на страната как е възможно историята да се повтаря. Вече е започнало голямо разследване, казаха пред Би Би Си представители на израелските власти и прогнозираха, че въпросите "ще продължат с години".

Но колкото и изненадваща да бе вчерашната атака, една стара максима гласи, че армиите винаги са готови за предишната война. До голяма степен това важи и за разузнавателните служби: колкото и добре да си вършат работата и с каквито и технологии да разполагат, врагът също се приспособява и винаги може да измисли нещо ново. След което те си научават урока и запълват пропуските. Преди врагът пак да измисли нещо ново... И докато търси отговори в дългосрочен план, Израел има няколко краткосрочни задачи: да неутрализира палестинските бойци, проникнали на негова територия, да освободи всички заложници, да ликвидира военния потенциал на Хамас и да не позволи насилието да обхване окупирания Западен бряг на река Йордан и съседен Ливан.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    34 1 Отговор
    Може би нарочно.

    Коментиран от #57

  • 2 Надувки

    37 3 Отговор
    От прекалено висока самооценка и надменност. Това ще изиграе лоша шега на цялата им нация. Имат се за богове, а Бог е един!

    Коментиран от #9

  • 3 Баце ЕООД

    22 8 Отговор
    Щото Дядя Вова е голям играч.. 100% е това, знам го!
  • 4 Баце ЕООД

    37 5 Отговор
    Лазерния купол що се провали?
  • 5 А американското

    32 3 Отговор
    Разузнаване, което дори интергалактипески заплахи хваща, защо се провали?
  • 6 тцъ тцъ

    12 33 Отговор
    С тази война на израелците и палестинците ще оставите копейките да умират от глад.

    Коментиран от #42

  • 7 Баце ЕООД

    40 3 Отговор
    Само македонското разузнаване работи. Питайте Кирил Петков

    Коментиран от #27

  • 8 Българин

    41 1 Отговор
    "Учудващо е, че комбинираните сили на службата за вътрешна сигурност Шин Бет, външното разузнаване Мосад и армията не са предугадили какво се готви. Или, ако все пак са го направили, не са се задействали, отбелязва Би Би Си." По първото изречение. Учудващо е, че цял свят вярва на еврейската лъжа, че Мосад са проспали нападението. Наистина е учудващо. По второто изречение. Там е казана истината, а именно, че съзнателно не са се задействали, за да намерят ПОВОД да нападнат Газа и да отклонят вниманието на протестиращите от Нетаняху.

    Коментиран от #11, #51

  • 9 Името му е

    10 3 Отговор

    До коментар #2 от "Надувки":

    Чък Норис.

    Коментиран от #12

  • 10 Селянин

    29 2 Отговор
    Услужливо са си пратили разузнавателните спътници в украйна, може би затова.
  • 11 Абе

    20 2 Отговор

    До коментар #8 от "Българин":

    2500 ракети.. Айде 20,30 да пуснат .. 100! 2500 е много човек.. А ония дето са заклани в съня си?
  • 12 Осемдесетте

    5 2 Отговор

    До коментар #9 от "Името му е":

    Не, Рон Пърлман.
  • 13 Хахаха

    13 2 Отговор
    Хахахахахахахахаха каквото си посееш това ще жънеш хахахахаах
  • 14 Щото се разложи..

    24 1 Отговор
    Преди десетина години четох книгата на един Мосадски агент,която бе разбунила духовете.Там,докато мъжете са на акции по планетата,съпругите им правят оргии по време на "служебните купони" и това се е приемало за нормално.Всичко зло на този свят идва от разпускане и разложение..
  • 15 ТаУмВзе

    23 2 Отговор
    Пазителите на портата не правят Грешки! В дъното на Всичко седи един еврейн и брои Кинтите.
  • 16 Българка

    9 42 Отговор
    Както фашистки Кремъл е против съществуването на държава Украйна, така и терористите- ислямисти са против съществуването на държава Израел. И забележете и двете диктатури от кого се подкрепят? Все тоталитарни държави с диктатори, които мачкат с кървави ботуши собствените си народи- Иран, Русия. Израел е нападнат в синхронизирана с Москва атака ( главатарите на Хамас бяха радушно приети неотдавна в Москва) от крайни ултраси -палестинци с подкрепа на екстремисти от арабски държави и като цяло Иран

    Коментиран от #18, #37, #46, #48

  • 17 Между редовете

    28 2 Отговор
    Всичко е казано в последното изречение на този пасквил: "да не позволи насилието да обхване окупирания Западен бряг на река Йордан и съседен Ливан". Какво търсят евреите там?

    Коментиран от #24

  • 18 Бабоо..

    21 4 Отговор

    До коментар #16 от "Българка":

    Преди пенсия си била даскалица,нали? На 68 си и все още стара мома? И мразиш мъжете от далечната си Младост? Пиши ми отличен шест,айде...

    Коментиран от #22

  • 19 Даа!,

    16 0 Отговор
    Проспали са всичко! Вервайте ми!..как звучеше онази умна приказка..Следвай парите! Чуков идеално долови сърцевината .Стана галимацията, и цялата логистична схема за милиарди по другия" път на коприната" от Индия към Европа,заминава в канавката.
  • 20 Факт е, че Израел е

    25 7 Отговор
    хазарско поселение и опит за държава на чужда земя! Там е земя на палестинците!
    НО, хазарите от край време са така! Отиват на чужда земя, изтребват коренното населние и се обявяват за "страна"! САЩ какво са и как са се образували на земята на индианците? НО, палестинците се оказват по-големи борци за освобождение от индианците?
    "Впрочем движението, обявено от Съединените щати и Европейския съюз за терористична организация, не признава правото на съществуване на Израел."?
    Абе тези са под всякаква критика - САЩ И ЕС?? Те са с окупирана власт от ционисти! Какво да очакваш тогава от САЩ и ЕС?
    Украйна и Израел са хазарски държави, за това ЕС и САЩ са на тяхна страна!
  • 21 Българин

    25 3 Отговор
    "Съединените щати подкрепят Израел. Никога няма да пропуснем да ги подкрепим. Ще гарантираме, че имат помощта, от която се нуждаят гражданите им, така че да продължат да се защитават. Вашингтон и Тел Авив вече преговарят за предоставянето на американска военна помощ, съобщи източник от Белия дом." Тези преговори на САЩ и Израел са вид антипропаганда, защото ИЗЛАГАТ Израел. Излиза, че отлично въоръжените ЦАХАЛ не могат сами да се справят с голтаците от Газа и трябва САЩ да им дават оръжия!??? Това е направо абсурдно и показва, че САЩ и Израел вече са царе не на пропагандата, а на антипропагандата.
  • 22 Българин

    6 1 Отговор

    До коментар #18 от "Бабоо..":

    😄😄😄😄😄👍👍👍👍👍
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Абе от къде знаеш,

    24 3 Отговор

    До коментар #17 от "Между редовете":

    че са евреи?
    Имал съм и имам много познати от тях!
    "Евреите" от Европа и бившите СССР-републики не са евреи! Това са потомци на бившата средновековна страна Хазария, в централна Азия!
    Питай нйкой от тези т.н. "евреи" от Украйна или Русия колко думи знаят на Еврит? Няма да намериш нито един. ТЕ СА ХАЗАРИ, не са евреи!
    Как е възможно ние цели 500 г сме били под турско робство, НО не сме си забравили родният език, а тези да не знаят даже и една дума на "техния" роден език? Хазари и евреи имат само едно общо! Преди да бъде унищожен каганата Хазария, техните владетели са приели Юдаизма за религия на хазарите. Ние имаме за религия православието. Е, дали и ние сме руснаци, понеже и Русия има същата религия? Четете повече!

    Коментиран от #34, #39

  • 25 Не разбирам

    32 2 Отговор
    Защо палестинците ни се представят като убийци,терористи,нашественици, а украинците - борци за свобода ??

    Коментиран от #32

  • 26 Циник

    19 1 Отговор
    Жал ми е за цивилните жертви, но Израел имаха десетилетия възможност да намерят разрешение на палестинския въпрос. Вместо това, те продължават да избират ултра-консервативни правителства и да изострят ситуацията. Няма как Газа хем да е част от Израел, хем да е територия с ограничени политически права. Това е ясно на всеки.
  • 27 Циник

    12 3 Отговор

    До коментар #7 от "Баце ЕООД":

    Как бе, и руското също! Всеки руснак е шпионин, според умният Киро.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Путин е виновен!

    14 5 Отговор
    Отваря 2-ри фронт за ФАЩ и западналите! Така, те вече ще затънат в разходи и техните бройлери ще се усетят и ще правят проблеми на марионетните им правителства! Путин е голям шахматист! Евала! От къде иначе толкова много ракети са използвали палестинците?
    Апропо... Хилещата се тиква няма ли сега да каже: "Дайте по една заплата за бедните израелци!"? И веднага се доказва и на практика, че е сащиянска марионетка! Не че в записите не си го каза!
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Цялата пропаганда и всичките

    14 2 Отговор

    До коментар #25 от "Не разбирам":

    определящи медии са в ръцете на хазарите!
    А те въртят истината, както на тях им изнася! Къде са техните интереси, там е и "истината" по медиите!
    Ако ти започнеш да хвърляш камъни по американските военни бази в България, какъв ще си?
    Според техните медии ще си терорист! Според етническите българи ще си борец за освобождаването на България от чуждото иго, нали?

    Коментиран от #33

  • 33 Фейса е собственост на

    15 1 Отговор

    До коментар #32 от "Цялата пропаганда и всичките":

    хазарчето Цукерберг!
    А зад него стои ЦРУ! Идете и сами си дайте данните: Кой сте, къде живеете, къде работите, кога Ви няма в къщи, снимки на Вас и децата ви и т.н..
    ЦРУ ви благодари!
  • 34 Наистина - Четете повече!

    10 0 Отговор

    До коментар #24 от "Абе от къде знаеш,":

    След приемането на юдейската вяра религиозните водачи в хазарското царство/хаганат/ стават и граждански управници. Те налагат на хазарите учението на Талмуда като основно ръководство в живота им. Идеологията на Талмуда става оста на политическите, икономическите, културните и социалните отношения и дейност в цялото Хазарско царство. Талмудът е основата, върху която се създава цивилния и религиозен закон на хазарския народ.

    Между VII и X в. вследствие на стриктното прилагане на Талмуда еврейската вяра се налага, и всички хазари вече са евреи. Наследникът на Булан, наречен Обадих, налага още по-категорично еврейската религия и образование. Хазарският говорим език се е запазил, но писмеността е била еврейска — със староеврейски букви. Обадих е наследен от своя син, наречен вече Исак; Исак от сина си Маназех II. Следва синът му Низи, а после неговият син Арон II. Следващият цар Йосиф е син на Арон. Еврейското духовенство още в VII в. започва въвеждането на староеврейски имена, които, както личи и по имената на самите хазарски царе, към X столетие напълно се налагат. Поеврейчването на хазарския народ е завършено, и от края на X в. нататък започва разлагането на хазарската държава…

    Един от най-известните историци — специалист по произхода и живота на евреите от Европа, е проф. Х. Грейтз — самият той евреин. В своята „История на евреите“ той пише:
    „Когато евреи от други страни чуят някакви разкази за евреите от хазарското царство, те вярват, че тези хазар

    Коментиран от #35

  • 35 Наистина - Четете повече!

    8 0 Отговор

    До коментар #34 от "Наистина - Четете повече!":

    „Когато евреи от други страни чуят някакви разкази за евреите от хазарското царство, те вярват, че тези хазари, приели еврейската религия, са едно от «десетте изгубени племена». Тези разкази са причина за легендата, която все повече и повече се налага, че Палестина е родината на обърнатите в еврейската вяра хазари“.

    След унищожаването на Хазарското царство езикът на хазарите в еврейските общности се възприема като някакъв староеврейски (идиш), донесен от еврейските равини от Вавилон. Въпреки изминалите много столетия от унищожаването на хазарската държава и въпреки че голяма част от населението й се е заселило в Източна Европа и от много поколения потомците на хазарите живеят и се раждат в други държави като Русия, Полша, Румъния, Чехословакия, България и др., то те продължават да считат себе си по националност за евреи.

    Коментиран от #40

  • 36 Аре бе

    2 0 Отговор
    ТОВА Е НОМЕР КАЗУС БЕЛИ

    Коментиран от #38

  • 37 А ти си "българка"

    6 2 Отговор

    До коментар #16 от "Българка":

    от потомците на "цвета на нацията", които бяха съюзници с Хитлер и обявиха война на САЩ и Британия?
    За България беше поредната национална катастрофа! И ето, пак ми се изпъчват същите? Няма ли сега да обявиш война и на Русия и да получим поредната, последна национална катастрофа?
    Малко са ви наказали тогава! Нямаше днес пак да сте ми фашисти, ако ви бяха наказали строго, както си го засужавате!
  • 38 КАЗУС БЕЛИ

    2 1 Отговор

    До коментар #36 от "Аре бе":

    ПОВОД ЗА ВОЙНА ЦИНИЧНО НО ЕФЕКТНО
  • 39 Въпрос

    1 1 Отговор

    До коментар #24 от "Абе от къде знаеш,":

    Шаломов знае ли иврит?

    Коментиран от #41

  • 40 "някакъв староеврейски (идиш)"

    6 1 Отговор

    До коментар #35 от "Наистина - Четете повече!":

    Идиш има много стари немски думи! Няма обаче такава писменост на Идиш! Даже и някои хазарски песни са на стар немски език, прилича на швабски диалект? А пък някои от украинските хазари имат стари немски фамилии! Не знам, как е станала тази работа, но фамилиите "Ротшилд", "Клайнер", "Цукерберг", "Люксембург", "Бетелхайм", "Кноблох" са стари немски! От къде тогава хазарите имат тези фамилии?
  • 41 Между другото,

    4 2 Отговор

    До коментар #39 от "Въпрос":

    Медведиев е хазар. За Путин не съм сигурен?
    Ако имаш някакви доказателства, ще е интересно? Онзи Владимир Соловьов също е хазар. Ксения Собчак също. Много хазари живеят и в днешна Русия!

    Коментиран от #43

  • 42 мисира

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "тцъ тцъ":

    Нали ще има лекарства за алцхаймера и синчето му.
  • 43 кочан

    7 1 Отговор

    До коментар #41 от "Между другото,":

    А в България има ли хазари освен лорер и пасе?
  • 44 Няма как

    9 1 Отговор
    Гейското израелското разузнаване да не се провали. Само с еднополов секс и наркотици не става
  • 45 Колкото пумпъла Лорер има представа

    8 1 Отговор
    Какво става в България, толкова и гейското израелското разузнаване има представа какво се случва по света.... основно прайдери и прайдове ги интересува и разни други извратении
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Урюрвкос

    7 1 Отговор
    мосад да не знае какво става под носа му-----абсурд
  • 48 невий

    12 4 Отговор

    До коментар #16 от "Българка":

    Вие като не сте диктатура , защо бутате паметници против волята на 80% от българите , защо вдигнахте Ветото на тази враждебна държава населена с лъжци и измамници , защо изпращате оръжие срещу руснаците против волята на 99% от българите , защо продавате евтиния ток от АЕЦ Козлодуй на чужди държави , а принуждавате народа си да плаща скъп ток , защо продавате и затваряте всичко , което може да е от полза за стабилна икономика на държавата , защо всички политици са милионери и милиардери , а народът е с най-ниски дооходи в ЕС , защо фалшифицирате историята на народа си , за да сте в услуга на враговете на бълг. държава , заради които български територии са дадени на съседни държави ? И изобщо не ми споменавай руско влияние , копейки и руски шпиони , това си е лично ваша , евроатлантическа политика .
  • 49 мисира

    7 0 Отговор
    Това ми напомня за приказката за нападението на Пърл Харбър,американците са знаели за него но не са имали нужда да влязат във войната.И между другото Япония напада Пърл Харбър защото американците налагат ембарго на Япония за петролни продукти.(На 25 юли 1941 г. САЩ налага забрана за търговия на нефт с Япония и замразява всички японски активи (авоари) в страната. Великобритания и Нидерландска Източна Индия следват примера ѝ, с което Япония губи 75% от външната си търговия и 90% от нефта, който получава.Нападението над Пърл Харбър е изненадваща въздушна атака извършена сутринта на 7 декември 1941 г.)

    Коментиран от #50, #52, #53

  • 50 мисира

    2 1 Отговор

    До коментар #49 от "мисира":

    но са имали нужда да влязат във войната
  • 51 Учудващо

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "Българин":

    но пък рецидивира постоянно това. То не са Райхстаг, залив Тонкин, Пърл Харбър, 119НЙ, Мармалад 91 и др. Цяла права здрава сграда 7 падна ей така и евентуално след повече от 22г, догодина, може да има съдебен процес в Англия по повод този случай. Евентуално!
    Психология човешка...
    (някои неща ги пиша странно, но има чувствителни хора в този сайт :)
  • 52 Търновец

    2 0 Отговор

    До коментар #49 от "мисира":

    Японците внасяха 80% от нужният им нефт от Индонезия, а бойни кораби от Пърл Харбър им блокираха достъпа след ембаргото. Самото ембарго обаче има и съвсем друг смисъл.
  • 53 ССС

    1 0 Отговор

    До коментар #49 от "мисира":

    Само дето не е приказка. И преди да наскочите, събитията са разгледани в серия на документален филм за ВСВ, след разсекретяване на техни разузнавателни документи, при изтичане на срока на секретност. По Нешънъл Джиографик мисля, го гледах. Не е някаква тайна, въпросната серия я гледам два пъти за една година. Президента е имал данни за подготвяна операция дни преди нея. За целта е бил уведомен няколко часа по-рано, с висока степен на сигурност. Все пак никои разузнавателни данни не са 100% сигурни. Проблема е, че ги игнорира. Той така или иначе отдавна се опитва да вкара щатите във войната. След атаката му се получава. Дори противници на войната се записват доброволци. Така че, недеѝ със сарказъм.
  • 54 СВОБОДА ЗА ПАЛЕСТИНА!

    3 4 Отговор
    БОЙ ЗА ГАД НИ Т€ €в р€и, ДА ЖИВЕЕ СВОБОДНА ПАЛЕСТИНА!

    ADOLF БЕШЕ АБСОЛЮТНО ПРАВ ЗА €в р€ ит€!
  • 55 Мнение

    2 0 Отговор
    Отговор:защото са били по-заети да си пъхат носа в чужди държави отколкото да си гледат своята.
  • 56 гордиевски

    2 1 Отговор
    ДА НЕ ИЗЛЕЗЕ, ЧЕ РАКЕТИТЕ СА ОТ БГ. ТОВА Е ПОВОД ЗА ДА СЕ СРИНЕ ДЖАМИЯТА В ИЗРАЕЛ, КРАИНО ВРЕМЕЕ
  • 57 Остап Бендер

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Или в Мосад е имало много ,"къртици ,които сега ще ги търсят,освен,ако вече не са се скрили.
  • 58 Полковник РУМНО

    2 0 Отговор
    Изненадващата мощна атака на ХАМАС, показа ролята и значението на разузнаването на една държава. МОСАД е проспала нещата и липсата на информация за готвеното нападение, ето до какво доведе. Затова нашето РУМНО, трябва да се пази, да не се пипа, служба с най силно разузнаване в момента от държавите в Европа.