Last news in Fakti

26 Октомври, 2023 10:48 2 140 19

Ваксина, разработена от Biontech, може успешно да спре растежа на раков тумор

  • рак-
  • ваксина-
  • бионтех-
  • конференциия-
  • европа-
  • мадрид-
  • испания-
  • турция

На конференцията на Европейското дружество по онкология Шахин и Турези представиха обещаващите първи резултати от ваксината срещу рак

Ваксина, разработена от Biontech, може успешно да спре растежа на раков тумор - 1
Снимкa: Shutterstock

Турските учени Угур Шахин и Хюррем Тюрези, съоснователи на компанията BioNTech, която стана известна с ваксината си срещу коронавирус по време на пандемията COVID-19, заявиха, че разработената от тях ваксина срещу рак е успяла да спре растежа на тумора и да намали размера му при първоначалните тестове, съобщи Hurriyet Daily News.

На конференцията на Европейското дружество по онкология (ESMO) в Мадрид Шахин и Турези представиха обещаващите първи резултати от ваксината срещу рак, върху която работят от 15 години. Шахин заяви, че при 95% от участниците в проучването ракът се стабилизира и спира да прогресира след лечението с ваксината.

Шахин добави, че при някои участници се е наблюдавало дозозависимо засилване на възпалителния отговор по време на приложението на ваксината, а при 23-ма са се проявили странични ефекти като спад на кръвното налягане и повишаване на телесната температура.

Амбициозната визия на Biontech включва лечението на около 10 000 пациенти с рак до 2030 г. По-рано Шахин заяви, че лекарствата за рак на компанията могат да бъдат пуснати на пазара до няколко години. Той добави, че процесът на тестване на разработените от Biontech лекарства срещу рак на белия дроб, панкреаса и дебелото черво също продължава с окуражаващ напредък.

Двойката и тяхната компания получиха световно признание за разработената от тях мРНК ваксина малко след началото на пандемията COVID-19, която бързо беше одобрена и пусната на пазара. С тази ваксина са ваксинирани повече от 1,5 милиарда души по света, цитирана от БТА.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дрън дрън

    8 15 Отговор
    Глупусти за вдигане на акциите.Тумор се счира с лъчение химио ама не и с ваксина.
  • 2 Ковидарите

    16 10 Отговор
    За сметка на КАКВО??? Съдейки по ковид "ваксината" им едвали има нещо обнадеждаващо освен за джобовете на фармафията!
  • 3 Пич

    15 10 Отговор
    Хахаха.....но за сметка на това , започват да ви растат рога , копита , и опашка !!!
  • 4 Гост

    7 9 Отговор
    Това ми звучи като "татко ще ми купи колело,ама друг път."
  • 5 Еми те си направиха

    16 6 Отговор
    Експеримент над милиарди хора, като ги излъгаха, че е "минала тестовете" и била "безопасна"! Но много от опитните "мишки" захапаха гредата. Ама какво от това? Поне бяха се подписали, че са съгласни на всичко и освобождават от отговорност великите Фарма производители.
    И всиокото това 21-и век? Вече и червеите станаха храна за опитните мишки... бананите свършиха!
    Демокрацията стана истински демократична!
  • 6 Балъка БГ

    12 5 Отговор
    Подобно на ДВГ и десетилетия без прогрес в други алтернативни автомобили без петрол и ефикасни лекарства против рак се шунтират за да върви далаверата от вливанията на допотопни химии.

    Коментиран от #8

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Ами нали така и така

    15 4 Отговор

    До коментар #6 от "Балъка БГ":

    ООН в Агенда 21 са планирали да намаляват населението? Еми такива "ваксини" и експерименти с обречените са си нормални?
    Някога Рокфелерите разбрали, че е по-добре да забранят всичките билки и народна медицина, за да продават химия на "простолюдието" и до днес стигнаха до "висш пилотаж"! Не са минали никакво тестове, направо на хората се правят тестовете и ако някой умре, то се списва на "вируса"! Промиването на мозъци е вече в последните стадии.
  • 9 любител

    9 6 Отговор
    пак голям смях за да величае краварите.тази ваксина е като тази дето щеше да спре и да ни излекува от КОВИД и каква стана нароиха се още щамове за да уморяват хората. хахаха
  • 10 Опорка

    4 1 Отговор
    Идеята на РНК ваксината е да се произвежда такава за всеки конкретен тумор на всеки конкретен човек. С унивесална няма да стане.
  • 11 Слаб 2+

    6 4 Отговор
    Разбира се,че може да спре растежа.....като ви убие.
  • 12 Урюрвкос

    5 4 Отговор
    това е вярно след като тялото умре спира растежа на раковия тумор, дайте им нобелова награда на тези факири
  • 13 гост

    5 2 Отговор
    Основен доставчик /ТРАФИКАНТ/ на новата ваксина ще бъде мъжът на Урсула, както беше и с ваксината ЗА ковид до сега, а ЕС ще закупи 3 милиарда ваксини на "преференциални" цени !
  • 14 след тази ваксина

    2 4 Отговор
    русофилите изчезват

    Коментиран от #16

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Имаш грешка

    2 1 Отговор

    До коментар #14 от "след тази ваксина":

    Русофилите са и антиваксъри. Вярващите на гнилата система и лъжливите усмивки от 32 зъба, са точно евро атлантиците. Те първи на опашката за боцкането. И някои вече са в отвъдното. Но, всяка сляпа вяра в някакви идеологии изисква жертви.
    Семеещите се прибраха парите от "ваксините", а балъците са вече в гробищата...
  • 17 някой

    1 2 Отговор
    Ако имах тумор, и исках да намаля размера му, бих предпочел масло от канабис с THC. Ваксини и химиотерапии имат голяма вероятност да ме вкарат в гроба. Лъчелъчението също не е безопасно. Жалко, че с години са промивали мозъците на хората, че това растение е "наркотик". От канабис не се умира. Единствено можеш да умреш от веществото, с което някои подли хора, целящи бърза печалба, ги пръскат. Съветвам страдащите да намерят маслото от сигурен източник. Някои хора вече са се излекували с него. Не става въпрос за CBD масло, трябва да съдържа и определен процент THC. Като цяло зависи какъв вид е рака/тумора, и къде се намира. Очаквам минуси от промити мозъци, които не познават това растение, и го смятат за наркотик.

    Коментиран от #18

  • 18 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    0 1 Отговор

    До коментар #17 от "някой":

    Защо смяташ,че нямаш тумор????
  • 19 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    1 1 Отговор
    Чета ви коментарите,защото Григор ме ядоса и гледам от време на време.Някой от вас сблъскал ли се е с Канцер????Ако не сте ,защо пишете???
Новини по държави: