Last news in Fakti
  Тема: Украйна

27 Октомври, 2023 12:55 2 239 15

Украйна е нападнала Русия близо до атомната електроцентрала в Курска област

  • курска област-
  • курска аец-
  • атомна електроцентрала-
  • украйна-
  • русия-
  • зеленски-
  • путин

Според руското министерство на отбраната руските системи за противовъздушна отбрана са прехванали снощи безпилотен самолет край Курчатов

Украйна е нападнала Русия близо до атомната електроцентрала в Курска област  - 1
Снимка: Shutterstock

Русия обяви днес, че е предотвратила нападение с украински дрон в близост до атомната електроцентрала в Курск в южната част на страната, съобщи Ройтерс. Експлозията е повредила външната част на съоръжението за съхранение на ядрени отпадъци, съобщи Ройтерс, като се позова на две медии, цитирана от БТА.

Според руското министерство на отбраната руските системи за противовъздушна отбрана са прехванали снощи безпилотен самолет край Курчатов в Курска област и са "осуетили опита на киевския режим за терористична атака".

Още новини от Украйна

Ръководството на Курската атомна електроцентрала заяви в отделно изявление, че централата е била атакувана не от един, а от три дрона. То заяви, че няма данни за жертви или щети, нивата на радиация са в нормални граници и централата работи нормално.

Според Ройтерс руските медии "Бажа" и "Шот" са цитирали надеждни източници от сферата на сигурността, според които два от дроновете не са се взривили, а третият е избухнал в близост до хранилище за ядрени отпадъци.

Курска област е един от регионите в Южна Русия, които редовно са атакувани от дронове по време на 20-месечната война, започнала с нахлуването на Русия в Украйна през февруари миналата година. Губернаторът на Курска област е бил информиран за ударите на дроновете на 1 септември.

Ройтерс отбелязва, че както обикновено Украйна нито потвърждава, нито отрича информацията за военни операции на руска територия, и че снощният инцидент е станал ден след като украинският президент Володимир Зеленски заяви, че удар на руски дрон в западната Хмелницка област вероятно е бил насочен към атомната електроцентрала там.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 предсмъртна агония

    34 10 Отговор
    на измислената държава, пропадна опитът за нов и голям исраел

    Коментиран от #6

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 мъкаааа

    6 18 Отговор
    Курска област,Путин и так далее,все порнография!
  • 4 Украйна да си седне

    34 11 Отговор
    на задника и помоли за мир! Все едно Канада да нападне САЩ и то по нейна вина.
    Престанете да поощрявате укрите-нацисти да разрушават региона.

    Коментиран от #7

  • 5 Симо

    23 12 Отговор
    Така няма да стане. Руснака трябва да влезе в цяла Украйна и да изчисти всички фракции на терористичната групировка. На парче само, този вид терор ще продължава до безкрай.

    Коментиран от #11

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Гай Турий

    27 11 Отговор
    Киевската наркохунта създава опасности от ядрена катастрофа в Европа. Само дроиграни юроди, античовешки терористи, са способни на такава мерзост, създавайки опасности за цялото човечество!
    Освен това варварско посегателство, снощи в полунощ наемен терорист на киевската наркохунта е извършил покушение на Олег Царьов. Тая подла власт ще бъде ликвидирана, рано или късно и всички нейни престъпници ще си получат заслуженото.
  • 9 1234

    24 11 Отговор

    До коментар #2 от "404":

    Цялата тази война в украйна е ръководена от фащ и ЗАРАДИ фащ ???
    Ние ли им държахме пушките на азовците, за да стрелят 8 години по свои собствени граждани от източната част,които просто са били за мир?!Ние ли нарушавахме Минските споразумения нарочно?!Ние ли с указ забранихме мирните преговори?!Ние ли си купихме къща на брега на Червено море в Египет, за да плащаме сега чужда война?!Не, нали?!
    Зеленият Гаргамел си продаде народа за пушечно месо, държавата за полигон.Типичен представител е на варягите,които едно време са основали Киевска Рус,убивали са хазарите,продавали са в робство своите собствени братя славяните и са били наемници.Вари ги,печи ги...все същите са като едно време.
  • 10 УКРАЙНА🇺🇦ха ха ха

    8 18 Отговор
    Браво добри новини смърт на рашистите

    Коментиран от #15

  • 11 стоян

    4 7 Отговор

    До коментар #5 от "Симо":

    До 5 ком -браво - много си умен - че не влезнаха ли - само че една трета излезнаха
  • 12 Мишел

    6 3 Отговор
    Това е третият опит за украинска атака на тази АЕЦ.
    Тези безпилотници самолетен тип носят до 25 -30 кг. Експлозиви или 4 бр мини от минохвъргачка (общо 3×4=12 броя). На ядрените реактори не могат да причинят вреда, но в хранилището за ядрени отпадъци могат да причинят радиоактивно заразяване в района, а при подходящ вятър и по-далеч.
    Европейските държави, които могат да станат жертва на радиоактивно замърсяване, остават бемълвни при тези терористични атаки на Украйна.
    Такива акции на Украйна са в подкрепа на опитите на САЩ да предизвика Русия да отговори с употреба на ядрено оръжие в Украйна. Целта на САЩ е да получат общ световен фронт срещу Русия.

    Коментиран от #14

  • 13 дядото

    4 4 Отговор
    като се мърлявите с тези укро фашисти и не ги разпилявате вече две години- да ви бият.какво ви трябва за да решите проблема за дни.какво.
  • 14 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    2 1 Отговор

    До коментар #12 от "Мишел":

    как е мишел???Върви ли "операцията".........кога ще въдворявате руско правителство в украйна.......при мелитопол,държите ли ,или ще има стратегическо напускане към крим..........
  • 15 ами ако

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "УКРАЙНА🇺🇦ха ха ха":

    стане това за което бравиш, какво правим!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания