Last news in Fakti

27 Октомври, 2023 16:45 1 450 7

САЩ предупреждават: Има повишен риск за корабоплаването в Средиземно море

  • средиземно море-
  • корабоплаване-
  • израел

Министерството на транспорта съветва корабите да бъдат внимателни; да правят оценка на риска; да преглеждат мерките за сигурност; текущите предупреждения на Центъра за корабоплаване на НАТО и да включат подходящи защитни мерки в своите планове за сигурност

САЩ предупреждават: Има повишен риск за корабоплаването в Средиземно море - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Правителството на САЩ предупреди плаващите под американски флаг кораби в Източното Средиземноморие за "повишен риск за търговските кораби, опериращи в региона“ с оглед на "текущото напрежение и враждебни действия“ в региона, съобщава гръцкият вестник Kathimerini.

В консултативна бележка Морската администрация на Министерството на транспорта на САЩ съветва корабите "да бъдат внимателни; да правят оценка на риска; да преглеждат мерките за сигурност; текущите предупреждения на Центъра за корабоплаване на НАТО и да включат подходящи защитни мерки в своите планове за сигурност на корабите“.

"В случай на инцидент или подозрителна дейност търговските плавателни съдове под флага на САЩ трябва незабавно да уведомят Центъра за корабоплаване на НАТО (NSC), Националния център за реагиране на бреговата охрана на САЩ (NRC) и да активират системата за предупреждение за сигурност на кораба“, се казва в разпространения текст.

Съветът важи за периода от следващите шест месеца.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гочото

    17 3 Отговор
    Важно е у Черно да не е рисковано вече Средиземно немаме излаз
  • 2 Последния Софиянец

    22 3 Отговор
    Заплахата идва от два самолетоносача.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Атомна подводница

    5 0 Отговор
    Няма да се пуашите, всичко е наред.
  • 6 Българин

    12 1 Отговор
    Единствената заплаха там са краварите. Чий го дирят там? Време е Европа да изрине колонизатора както направиха в Африка
  • 7 до ном 6

    0 1 Отговор
    който не е българин!Днес америк армия удари ирански части в Сирия! За не учили!