Last news in Fakti
  Тема: Украйна

15 Ноември, 2023 18:41 5 763 177

"Големият успех" на Украйна във войната не се състоя

  • украйна-
  • клаудия майор-
  • русия-
  • война-
  • владимир путин-
  • нато-
  • контраофанзива-
  • крим

Украйна продължава да се брани от Русия, но не напредва на фронта

"Големият успех" на Украйна във войната не се състоя - 1
Снимка: Головне управління розвідки МО України

Контраофанзивата на Киев постига най-вече "по-малки успехи", казва пред Втора германска телевизия ZDF експертката по сигурността Клаудия Майор, ръководителка на изследователската група "Политика за сигурност" на германската фондация "Наука и политика". "От началото на украинската офанзива през юни досега видяхме, че имаше частичен напредък, особено с поглед към Крим".

Там Украйна успя да порази цели отвъд руските линии и да унищожи командни пунктове, като именно по този начин стана възможно възобновяването на доставките на украинско зърно с кораби, посочва Майор. "Но големият успех така и не състоя", гласи нейната оценка пред ZDF.

Бившият главен инспектор на Бундесвера и бивш председател на Военния комитет на НАТО генерал Харалд Куят пък директно заявява пред "Берлинер цайтунг", че всички надежди по отношение на украинската контраофанзива са били напразни. "Трябва съвсем ясно да се каже, че тя се провали", гласи мнението на генерала. Според него сега Украйна планира да пренесе войната с дронове и ракети във вътрешността на Русия. Това би довело до ескалация, която обаче би била възможна само, ако Украйна получи крилати ракети като "Таурус", е мнението на генерала.

Украйна има нужда от "превъзходство"

Главнокомандващият украинската армия Валерий Залужний предупреди в началото на ноември, че страната му е заплашена от изтощителна позиционна война, спомена и за "патова ситуация". Малко след това президентът Володимир Зеленски направи изявления, с които го опроверга. По този повод Клаудия Майор казва, че ако в подкрепата на съюзниците за Украйна не настъпи фундаментална промяна, наистина може да се стигне до патова ситуация на фронта. "Такъв риск съществува", предупреждава експертката.

Според Клаудия Майор досегашната подкрепа на Запада е била много голяма и е позволила на Киев да установи "определен паритет" с Русия. Но "ако Украйна наистина иска да освободи териториите си, се нуждае от превъзходство. Тя трябва да е по-силна, за да може наистина да успее да изгони Русия от окупираните територии."

На ход е Западът

Въпросът е дали западните държави са готови за "следващата стъпка". Залужний е предявил ясни искания: надмощие във въздуха, системи за електронна война, артилерийско разузнаване. Ако западните държави не предприемат тази "допълнителна стъпка", съществува "реална заплаха от патова ситуация", посочва Майор пред ZDF.

За момента ЕС не успява да постигне споразумение за по-дългосрочна помощ, обяснява Флориан Нойхан, кореспондент на обществената медия в Брюксел. "От седмици има предложение от върховния представител на ЕС по външната политика Жозеп Борел, който казва, че повече не бива да се минава от един малък транш военна помощ към следващия - на Украйна трябва да бъде предоставена дългосрочна сигурност в планирането с помощ от 20 милиарда евро за следващите четири години", посочва Нойхан. Предложението обаче е блокирано от Унгария, припомня ZDF.

"Русия продължава да залага на победа"

Както Нойхан, така и Клаудия Майор подчертават, че Украйна продължава да очаква изпълнението на обещанията, които са ѝ били дадени от Запада. Респективно - засега няма яснота как тя ще може да постигне "превъзходство" над Русия.

Експертката казва и, че в момента няма надежди за дипломатически решения - защото Русия няма интерес от "честни преговори". "Русия продължава да залага на победата. Руската идея за преговори де факто представлява капитулация на Украйна", смята Клаудия Майор. Тя е убедена, че промени във военната цел на Кремъл да "изтрие" Украйна като държава не са настъпили.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 61 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гаглей

    33 145 Отговор
    Раша се вкара в тежко, приключение,

    Коментиран от #4, #13

  • 2 САЩ

    25 139 Отговор
    Украинския народ е корав...

    Коментиран от #7, #38, #46

  • 3 Мдаа..

    108 13 Отговор
    Мисля че са еднакво противни с евреите за нормално-възприемащите хомосапиенси.Незалежните,имам предвид.Болни хора..
  • 4 Напук на всички анализатори, които

    121 9 Отговор

    До коментар #1 от "Гаглей":

    с половин уста казват, че контранастъплението е провал аз вярвам на наште местни форумни стратези.
    Те разбира се, не са много умни, всъщност никак даже, но звучат по-убедително, казват нещата с такъв плам все едно, че им се плаща за това.
    Може и да им се плаща.

    Коментиран от #158

  • 5 смешни дойчофци

    54 14 Отговор
    с АТАКАМС вашите таурус вече не са необходими
  • 6 Конранаступ към Ада

    107 10 Отговор
    Ако противникът сам се нанизва на байонета ти, защо да го жалиш? Украинците воюват в чужда война за чужди интереси, заблудени за пореден път от обещанията от запад. Ако не дай Боже победят, тяхната съдба ще е пет пъти по-незавидна, отколкото ако загубят.
  • 7 А ти кой си?

    51 15 Отговор

    До коментар #2 от "САЩ":

    Поредният ганьовец..
  • 8 Мими Кучева

    69 12 Отговор
    Тва не е вярно!Зеля скоро ша превземе Мацква!🐷🐵🥳🤡👍

    Коментиран от #121

  • 9 ха ха

    72 4 Отговор
    тия на снимката са чисти демократи и приятели на зеленски

    Коментиран от #167

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 КОТарАК

    7 76 Отговор
    не , успя всъщност..знаете ли 1 разлика между запада и нас...идете на дискотека-там младежите си говорят с метър дистанция , нещо като етикеция в английският двор. в Рашка съм бил свидетел ,убиха човек пред мен-с шутове в главата! никога няма да се оправим и ние и Матушката , докато не се научат децата на понятие за дистанция

    Коментиран от #25, #168

  • 13 Офф..

    64 4 Отговор

    До коментар #1 от "Гаглей":

    Аман от мърлячи с холивудски акцент като твоя милост,които освен филми и стойки друго не са чупили в животеца си..
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Точен

    90 7 Отговор
    С половин уста Западът признава, че Украйна е обречена. Всички тези Майори, Борели, Куяти се надяват поне малко да изтощят Русия. В същото време икономиката на ЕС, особено на Германия върви надолу. Браво на САЩ, получиха слугинска Европа.
  • 16 Българин

    16 66 Отговор
    братушките са генетично повредени

    Коментиран от #166

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 дедо

    32 11 Отговор
    Украйна няма как да напредне директно , защото няма опция да заобиколи флангоговете . Фронта е от граница до граница , а на Украйна е забранено да навлезе в руска територия. Без заобикаляне на фланговете е невъзможно да се постигне пробив.

    Коментиран от #24, #27

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Интересно

    58 4 Отговор
    Контранаступът като отбрана. Приносът на Зеленски към теориите на Клаузевиц и Сун Дзъ.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Донбас

    61 7 Отговор

    До коментар #19 от "дедо":

    Също е руска територия. Зеления фенер унищожи хубавата държава. Скоро няма да преброят и 15 милиона жители.
  • 25 Хъм

    63 6 Отговор

    До коментар #12 от "КОТарАК":

    Странно интересни примери даваш, а вярваш, че "западът" може да победи Русия!?
    Е как ще стане това, ай ся пак си припомни дискотечните ти наблюдения и на кои би заложил на тези джендърчета, които седят на метър разстояние или тези гамени на които хич не им пука, че ще влязат в битка и го правят?

    Коментиран от #28

  • 26 ТаУмВзе

    59 3 Отговор
    Ауу Праведната Проганда нещо се бъгна! Нали окраинското наци вече е превзело Москва. Z
  • 27 Дедо

    54 4 Отговор

    До коментар #19 от "дедо":

    кой смее да забранява нещо на Украйна!? Къде е този юнак на юнаците?
    Да не чува Всезеленски, че ще се подлюти и ще смръкне страшно! :)
    слава на компотите
  • 28 КОТарАК

    9 49 Отговор

    До коментар #25 от "Хъм":

    западът вече е победил РФ. от разстояние.

    Коментиран от #35

  • 29 Милен

    45 4 Отговор
    Бла Бла празни приказки, войната от доста време е окопна и всякакви "обещания" за напредък от една или друга страна са меко казано смешни. Руснаците за момента ги устройва този развой и ще гледат да го проточат във времето.
  • 30 Свети Великомученик Аргир Безбожник

    6 63 Отговор
    Напротив. Войната се води близо две години и показа на Света, че "втората в света" е жалка сбирщина, която е на нивото на някоя Африканска армия. Руските агресори бяха тръгнали с идеята, че ще окупират Украйна и ще наложат свой марионетен режим, като впоследствие, ще я присъединят изцяло към Русия, а успяха единствено да превземат един окръжен град-Херсон, от който впоследствие избягаха позорно. Проблемът не е в украинците, проблемът е в Запада, който е станал "мек", страхлив и прекалено меркантилен. Дайте на украинците достатъчно оръжия и те ще пречупят гръбнака на развилнялата се руска мечка, а след това, ще и одерат и проскубаната кожа.

    Коментиран от #52

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Бял байряк им дайте

    62 3 Отговор
    Не разбрахте ли, че с ракети, самолети и танкове няма да стане? Ако искате мир, седнете на масата и говорете. Няма война, която да не е завършила с преговори, а колкото по рано се проведат толкова по малко жертви и разрушения ще има!!!
    За спиране на войната е нужен незабавен МИР и има две решения:
    1. БЪРЗО решение ... Зеленчука вдига белия байряк и се моли за мирни преговори с ограничени и малки последствия.
    2. БАВНО решение... варене на жива жаба на бавен огън т.е. наливане на масло в огъня(джепанета), изчакване последния 0краинец да се яви при Спасителя бай Св Пешко и се отива на безусловна капитулация с всички последствия за Укрия или там каквото ще е останало от нея...

    И последно.... на Русия не са и нужни територии.... и „войната“ ще спре в най добрия случай когато реши Путин и то при решение на два основни въпроса със запада... щото де факто войната е между запада НАТЮ и Русия...
    ПЪРВО... НАТЮ да спре да пре0при-пикава оградата на мечката и ВТОРО... Укрия, или каквото е останало от нея, да не влиза в никакви агресивни блокове като НАТЮ!!!
    А въпроса с руското население и населяваните от тях територии ще подлежи на уточнение с референдум!!!
  • 33 МАРО .....марооооо

    46 2 Отговор
    Ти ли лъжеш за големите успехи на фашистите или лъже Дойче зелето за поражението на укро нацистите ??????
  • 34 Ццц

    47 3 Отговор
    Сега на кои експерти да вярваме? Ако римският афоризъм "във виното е истината" е верен, трябва да вярваме на Коваленко, Кукуленко, Кретенко и т.н. Но проблемът е, че в комуната на Дрогата членуват експерти на по-силни медикаменти и експертизите са им направо от друго измерение. Ама и западните експерти още говорят за победи, техническо превъзходство и самолети. В началото Украйна имаха 200 самолета, после им дадоха сигурно още толкова. Защо не им помогнаха? Къде са? Та и тези експерти не са за вярване. Още юли Путин каза, че офанзивата се е провалила. Тогава експертите се подиграваха. Защо сега го повтарят и в крайна сметка кой заслужава доверие? 🤣🤣🤣🤣
  • 35 абориген

    39 3 Отговор

    До коментар #28 от "КОТарАК":

    на запада му предстоят нови войни за ресурси , ще си покаже бандитската същност

    Коментиран от #44

  • 36 Миче много ша та люшкам

    28 5 Отговор
    ОТЗАД , Докато не коригираш мирогледа си и не пропишеш истината !!!!!!

    Коментиран от #151

  • 37 ЕВРОАТЛАНТИК

    42 5 Отговор
    Путин умре, а окрайната превзе Москва. Или май съм употребил забранени вещества.
  • 38 Момееее ма момеее

    29 3 Отговор

    До коментар #2 от "САЩ":

    По корави джендъри от теб и Галилей нема мацко
  • 39 МАРО отивай на

    34 5 Отговор
    Околовръстното , тук си непотребна и зла !
  • 40 Циник

    43 2 Отговор
    Само на тия некадърници в Брюксел още не им е станало ясно, че магарето им умря... а те го чакат да оре. Пускайте кепенците в Окраина и последният да затвори вратата.

    Коментиран от #123

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Хахаха

    31 3 Отговор
    ШвабскитеСвине на мезе. МретеПродажниТъпаци.
  • 43 Хи хи хи

    35 3 Отговор
    Тия укро нацисти преличат на мъртви ......всъщност те са такива !!!!!!
  • 44 КОТарАК

    4 12 Отговор

    До коментар #35 от "абориген":

    всички сме бандити..на някои се отдава обаче по-добре от другите

    Коментиран от #177

  • 45 Мишел

    47 4 Отговор
    За да постигне победа срещу Русия, Украйна, която воюва по натовските военни стандарти, тя трябва да има поне трикратно превъзходство в жива сила и тежки оръжия, двукратно в авиация и ПВО ,както и безпроблемно снабдяване с необходимото количество боеприпаси. Украйна няма нищо от това.
    Западът бе наясно, че при такива ограничения на ресурсите Украйна няма никакви шансове за победа. Затова САЩ, НатО, ЕС захранваха обилно със стари оръжия Украйна, с цел войната да е максимално кървава и да доведе до вековно смразяване на двата руски народа.
    Загубата в Украйна , след Афганистан, води до загуба на Байдън и партията му и до политически катаклизми в САЩ .

    Коментиран от #61

  • 46 ПАЩ

    31 2 Отговор

    До коментар #2 от "САЩ":

    Я отново, кой народ?!Няма такава държава и такъв народ!Бан Ки мун можеш да питаш!

    Коментиран от #67

  • 47 ХА ХА

    7 33 Отговор
    Идва зима, па ше стрелят по стълбове и трафове да освободят "руско говорящия народ" от ток и парно.
    След тази зима и референдоми няма да помогнат.
    Нищо нестава от блатото даже и целия северен ледовит океан да е само от петрол.

    Коментиран от #51

  • 48 777

    24 3 Отговор

    До коментар #17 от "Българин":

    ти къде се загуби мислехме че са те посъветвели едно хубаво
  • 49 ⚜️Просветен⚜️

    43 5 Отговор
    Отказвам да повярвам, че някой наистина със сърцето си е очаквал нещо славно за Украйна! Та това са озлобени имитатори на най крайната част от фсшизма! И България е техен съюзник! Та ние нямаме спечелена война , в мига в който подкрепихме Осрайна, те загубиха !!!
  • 50 Урюрвкос

    23 11 Отговор
    Победа възможна само, ако Украйна получи крилати ракети като "Таурус", само ако дадем Ф-16, само ако дадем хим, био или атом бомба....условията за победата стават все по мощни и се доближават до оръжия за масово поразяване

    Коментиран от #53

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Спас

    15 4 Отговор

    До коментар #30 от "Свети Великомученик Аргир Безбожник":

    Ще ти се,по добре се събуди.

    Коментиран от #55

  • 53 И сетне

    25 4 Отговор

    До коментар #50 от "Урюрвкос":

    Украйна я прекръстваме на атола Бикини,че и ние покрай тях!
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Свети Великомученик Аргир Безбожник

    2 21 Отговор

    До коментар #52 от "Спас":

    "Киев за 12 часа". Ти се събуди.
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Украйна умре 🇺🇦

    33 4 Отговор
    Фашизоидите от Покрайна губят постоянно от 2014 година насам
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 ХА ХА

    9 28 Отговор

    До коментар #45 от "Мишел":

    Когато авганистан размаза и изгони блатниците през 89-та нямаше нищо от това за което говориш, само стингъри така че оди се снимай. Колкото ти е по голям двора толкова по трудно можеш да го опазиш, особено когато си параноик.
  • 62 Адам Хилтън

    16 26 Отговор
    Залужни унищожи блатная за по малко от две години, дерзайте подлоги пробити!

    Коментиран от #172

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Мишел

    14 18 Отговор
    Гойдааа вати и копейки по чувалите, ГОООЙДАААА
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Стига бе

    10 19 Отговор

    До коментар #46 от "ПАЩ":

    Украйна (на украински: Україна) е държава в Източна Европа. Тя граничи с Черно море и Азовско море на югоизток, с Русия на изток, с Беларус на север, с Полша, Словакия и Унгария на запад, с Румъния и Молдова на юг. Площта ѝ е 603 628 km², 7% от които са водни площи. През 2014 година Украйна е нападната от съседна Русия, която след няколкогодишно примирие ескалира конфликта през февруари 2022 година, превръщайки го в най-тежкия въоръжен конфликт в Европа след Втората световна война....Русия има ПОСОЛСТВО в Украйна

    Коментиран от #78, #108, #136

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Професора

    27 9 Отговор
    Големия успех на окраинските фашисти остана само в мечтите на т@п@ците от НПО.
  • 70 Бесен-_ Язовец

    23 7 Отговор
    Невежи гал.фони от НПО останаха отново разочаровани.
  • 71 Реалист

    23 7 Отговор

    До коментар #68 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Защото руснаците обичат да пекат на бавен огън окраинските фашисти.
  • 72 Знаете ли след ВСВ

    10 15 Отговор
    В Русията на какво са казвали самовари.Мъже без ръце и крака и са ги заточили на остров в манастир за да не шокират хората.И сега е така
  • 73 Рейчъл

    21 8 Отговор
    Как се познава т@п@ка еми сложил си знамето на изчезналата държава Украйна и се надява на успехи от изчезналата армия на Киев
  • 74 Иго

    23 9 Отговор
    Дойче леле ,взехте да ставате за смях ,излизат гръмки заглавия " Украина контролира цялата Южна територия" - радост!! В друга статия "Украина се бие срещу Русия ,но не напредва на фронта" !! Забъркайте се в лъжи!!!
  • 75 стоян георгиев

    18 10 Отговор

    До коментар #66 от "ХА ХА":

    Т@п т@п обаче руснаците печелят, а ти губиш

    Коментиран от #89

  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Окраин4ев

    24 10 Отговор
    НАТО е вехто като Тагарев и Страйкърите му.
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Окрайна се

    12 7 Отговор
    ОаКа

    Коментиран от #82

  • 80 ХА ХА

    4 14 Отговор

    До коментар #65 от "Професора":

    Руската армия е губила;1905г
    1940г и и1943г докато запада не започва да и помага, за китай да не говорим.
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Механик

    25 1 Отговор
    Опаааааааааа! До рпеди малко други твърдения ни вменявахте. Днес, това дето го четох тука ми говореше, 1е Русия е изгубила войната, няма армия, а тая дето я има е новобранци, а тия новобранци са голи и боси, немат оръжие и са вече на свършване.
    И ко излезе?
    Украйна никога не може да постигне превъзходство, понеже охлюва трябва да получи криле, за да може да търси превъзходство спрямо орела. И дори да получи криле, пак ще си остане охлюФ.
  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 ХА ХА

    3 5 Отговор

    До коментар #78 от "больной человек..":

    Азовское моря ета блато, панчаревското езеро е по дълбоко.

    Коментиран от #141

  • 87 стоян георгиев

    19 1 Отговор
    Бандерите не стават дори за полилеи
  • 88 нннн

    18 2 Отговор
    Зеленски издаде указ, забраняващ всякакви преговори с Русия. Защо все пропускате да го кажете?
  • 89 ХА ХА

    3 12 Отговор

    До коментар #75 от "стоян георгиев":

    ХА ХА печелят руснаците, ХА ХА комуналка и външна тоалетна, канафка и самагон ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА

    Коментиран от #97, #99, #102

  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 абе верно ли

    4 4 Отговор
    ша ни пълните главите с простотии ощи 5?
    ЩЩД ,Майни!!
  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Янко Вия

    13 0 Отговор
    Големият успех на00 срайна беше,е и ще бъде единствено в запълване на новите гробищни паркове.
  • 94 Мдаа....

    13 0 Отговор
    Ееееее...как така? Питайте мара отварачката! За нея усрайна мачка от всякаде. Явно е прекарала много време с много усраинци..... В Дефекти различни мнения.Нямате ли един шеф?

    Коментиран от #98

  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 ТаУмВзе

    2 12 Отговор
    Гнилата вата трябва да е в чувалите!

    Коментиран от #103

  • 97 стоян георгиев

    9 1 Отговор

    До коментар #89 от "ХА ХА":

    А ти от НПО спечели кашон в София.
  • 98 Мара ОБ Щата

    7 1 Отговор

    До коментар #94 от "Мдаа....":

    Драги ми господине,нещо лично ли имате против мен?Ако имате можем да го уредим лично.Между 8.00. и 18.00. съм на тир паркинга до град Ихтиман,ще ме познаеш по очилата и шишето вода в лявата ръка.
  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Инкогнито

    7 1 Отговор

    До коментар #89 от "ХА ХА":

    На м@@@йккаа ти вв ооостатааа и на Николай Недялков плешивия също

    Коментиран от #111

  • 103 Баро

    5 1 Отговор

    До коментар #96 от "ТаУмВзе":

    Преди това ти ще запълниш някакъв черен чувал смррр адливец.Ротвайлерите ми умират за такива ароматници като теее б.

    Коментиран от #129

  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 Хахаха

    11 1 Отговор

    До коментар #67 от "Стига бе":

    Русия ескалира конфликта ?
    А кой наруши Мирният Договор от Минск ?

    Коментиран от #126

  • 109 ХА ХА

    4 1 Отговор

    До коментар #104 от "Украйна умре 🇺🇦":

    Че кво лошо има да пола пваш куряги,айде не ми казвай че в гимназията не си дуу хал на симпатяги.
  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 стоян георгиев - маленкийо _ истинския

    2 0 Отговор

    До коментар #102 от "Инкогнито":

    И аз ,и аз ,и аз.
  • 112 Украйна умре 🇺🇦

    6 0 Отговор

    До коментар #110 от "ХА ХА":

    Л@п@й скъпа както Васка Терзиева Л@паааа на шосето

    Коментиран от #116

  • 113 Янко Вия

    4 1 Отговор

    До коментар #110 от "ХА ХА":

    Муу ци,падашш ли си по па сивен а.ален сеххх?За един познат питам.
  • 114 ХА ХА

    4 0 Отговор
    Лапа Нето ,не ми е силната страна,не напразно ми викат стоманения сфинк Терр.Искаш ли да пробваш?
  • 115 ХА ХА

    3 0 Отговор
    Лапа Нето ,не ми е силната страна,не напразно ми викат стоманения сфинк Терр.Искаш ли да пробваш?
  • 116 ХА ХА

    3 1 Отговор

    До коментар #112 от "Украйна умре 🇺🇦":

    Лапа Нето ,не ми е силната страна,не напразно ми викат стоманения сфинк Терр.Искаш ли да пробваш?
  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 ХА ХА

    3 5 Отговор
    ХА ХА ХА ХА направо ме възбуждате, не се бутайте, ше го дам на сички русофили, ша джавакате на воля.
  • 119 Шеф Ангелов

    8 4 Отговор
    Има ли гладни пропаднали козяшкоукрофилташки под логи?Скоро към 9.30 изнасям кофите.Галя от посолството беше на вечеря и остави много вкусотии за верни съратници.
  • 120 Кольо

    7 2 Отговор
    Кк ли идиот трябва да си, за да се жертваш живота заради някаква територия не знам! Ако си цял живот мъртав, след кто си "защитавал" тази територия за какво е било всичко, това е висша форма на кретенизъм.
    Никога няма да се гърмя заради територия/земя/родина или както да се нарича.

    Коментиран от #144

  • 121 Куки рики

    3 6 Отговор

    До коментар #8 от "Мими Кучева":

    А сега като ги няма вагнер как ще превземат село Авдеевка не знам , Кадиров има разстройство ,затворниците са на свобода😄всичко е по план😄
  • 122 Ако не беше

    3 9 Отговор
    Киев щеше да е руззки за 3 дни, а Пригошко щеше да е жив.
    Панимайш?
  • 123 Брюкссеелл

    4 1 Отговор

    До коментар #40 от "Циник":

    Сега Европа ще страда ,без руска водка,и лади😔
  • 124 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 125 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 126 ХА ХА

    3 6 Отговор

    До коментар #108 от "Хахаха":

    Че русия не е почвала да го спазва, как да го наруши.

    Коментиран от #171

  • 127 БСП на Бунището

    2 8 Отговор
    Украинската армия убиха 300 хиляди руски Окупатори.Умищожиха 5 хиляди руски танка и бронирани машини..За сведение Българската армия е 20 хиляди със деловодителките и секретарките..
  • 128 Вражалец

    6 1 Отговор
    Явно най- после разбират,че "царят е гол",че укровермахта е разбит, въпреки огромните доставки на различни оръжия,и че артистът в дрехи каки загуби.
  • 129 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 130 Баро

    6 2 Отговор

    До коментар #129 от "ТаУмВзе":

    Така като гледам ,ще завършиш жалкия си живот под формата на кучешки фе Калии.

    Коментиран от #135

  • 131 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 132 Бесен -_ Язовец

    6 2 Отговор

    До коментар #129 от "ТаУмВзе":

    Сус бе ,хохохольска куур воо,ла пай Го .
  • 133 реалист

    6 2 Отговор
    Прочетете от Библията глава 28 на Йезикил и ще разберете, че Русия няма да бъде победена. Тя ще обедини около себе си арабските страни кавказките народи и Иран и ще нападнат Израел. Тогава ще бъде Второто пришествие на Господ Исус Христос и Той ще разгроми напълно нашествениците. Това нещо ще се случи много скоро. Господ ще дойде като съдия на народите, затова който повярва и се кръсти ще се спаси.

    Коментиран от #138

  • 134 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 135 ХА ХА

    1 4 Отговор

    До коментар #130 от "Баро":

    Така като гледам, ти вече си го завършил тоя живот, шо се мачиш още?

    Коментиран от #139

  • 136 МАЛКА ПОПРАВКА

    6 1 Отговор

    До коментар #67 от "Стига бе":

    УКРАЙНА БЕШЕ ДЪРЖАВА И ТАКА НА ТАТЪКА
  • 137 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 138 ХА ХА

    0 1 Отговор

    До коментар #133 от "реалист":

    Я оди се прегледай, че работата не е добре.
  • 139 Баро

    5 2 Отговор

    До коментар #135 от "ХА ХА":

    Телепортирам пии дии рууги,като теб на едно по добро място.

    Коментиран от #147

  • 140 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 141 Моряка

    7 0 Отговор

    До коментар #86 от "ХА ХА":

    Е,не е съвсем блато,щом влизат 20-25 хиляднини кораби.Но на места е плитко и при пълен кораб с газене 8.5м.се чуства на моменти как се отъркваме по дъното.
  • 142 Зеления Кличко

    10 2 Отговор
    "Големият успех" на Украйна във войната не се състоя"

    Но пък голямото о-си-ране се състоя.

    Коментиран от #152

  • 143 Бесен- _Язовец

    3 6 Отговор
    Пияната оповръщана тьота ще дава.ли денги днеска или да лягам гладен пак!

    Коментиран от #149

  • 144 ХА ХА

    1 6 Отговор

    До коментар #120 от "Кольо":

    Така е, обаче стрелбата е адреналин, и никой не те пита що си убил сульо, пульо или гаден рушляк.

    Коментиран от #148

  • 145 АБСОЛЮТНИ ДВУЛИЧНИЦИ

    11 1 Отговор
    СТЕ ВИЕ НАТОВЦИТЕ
    СЕГА ЛИ РАЗБРАХТЕ ЧЕ УКРАЙНА НЕ МОЖЕ ДА СПЕЧЕЛИ КОНФЛИКТА В ЧИЯТО ОСНОВА СТЕ ВИЕ
    СЕГА ЛИ СЕ СЕТИХТЕ ЧЕ БЕЗ ВЪЗДУШНО ПРЕВЪЗХОДСТВО НЯМА ПОБЕДА
    НИКОГА НЕ СТЕ ПРЕДПОЛАГАЛИ ЧЕ РУСИЯ КОПАЕ ОКОПИ И МИНИРА ЗДРАВО ЩОТО ВИ СА СЕ ПОВРЕДИЛИ САТЕЛИТИТЕ
    И КВО ЩЕ НАПРАВЯТ РАКЕТИТЕ ТАУРУС
    НЕ БЯХА БАЙРАКТАРИ ДЖЕВЕЛИНИ ХАЙМАРСИ ПАТРИОТИ И КВО НИЩО ПОСЛЕ ЛЕОПАРДИ ЧЕЛИНДЖЪРИ ХУБАВО А ДА ВИДИМ АБРАМСИТЕ И Ф КИТЕ
    И КЪВ Е РЕЗУЛТАТА
    РЕЗУЛТАТА Е РАШИРЕНИЕТО НА ГРОБИЩАТА В КИЕВ
    НО НАЙ ВИНОВНИ СА ВИСОКОМЕРНИТЕ И ОЗЛОБЕНИ УКРОНАЦИОНАЛИСТИ И ЦЯЛА УКРАЙНА ЩЕ ПЛАЩА ЧЕ ИМ СЕ ПОВЕДЕ ПО АКЪЛА

    Коментиран от #156, #157

  • 146 Марк Куч

    4 0 Отговор
    единствената изненада е, че има изненадани от това
  • 147 ХА ХА

    3 1 Отговор

    До коментар #139 от "Баро":

    Вече няма и доктор който да ти помогне.
  • 148 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 149 Механик

    5 0 Отговор

    До коментар #143 от "Бесен- _Язовец":

    Галя Събева от посоля ти е оставила доста папу в контейнерите на шеф Ангелов.
  • 150 ХА ХА

    7 3 Отговор
    Чао 00крайна,путка ви майна!
  • 151 Няма да си промени

    3 0 Отговор

    До коментар #36 от "Миче много ша та люшкам":

    мирогледа, защото ще й хареса да я люшкаш. Ако го промени, ще спреш. Пък тя ще вика - не го вади бе, садист.
  • 152 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 153 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 154 Напоследък Русия няма напредък !

    2 5 Отговор
    И туй което се пише !
    На руска пропаганда мирише !
    Като отлежал оцет в шише !
  • 155 Моряка

    12 3 Отговор
    То о - си-рането на псевдодържавата У -с -райна е от 33 години.Ама отблизо я гледахме май само ние, моряците.Видяхме и перманентния им "възродителен процес",карикатурното преименоване на новите Володемири и Катерини,вандалското събаряне на паметниците и изсмукване от пръстите на новите заслужили усраинци от Хюрем султан насам.Видяхме и къде фашагите изгориха живи 38 Мариуполски милиционери,съвсем невинни, на 9 май 2014.А демократичната Европа и до сега се прави, че не го е забелязала.И нашиите Евро атлантици като Пасито, Тагаренко,Шаламана, Събчо и вся останлая с..во...лоч.

    Коментиран от #160

  • 156 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 157 ХА ХА

    3 7 Отговор

    До коментар #145 от "АБСОЛЮТНИ ДВУЛИЧНИЦИ":

    Абе каде ви е въздушното превъзходство като от пет месеца сушка не е влизала в украйна, как влезе и ае на земята на парчета. А кво става с морското превъзходство?
    Укрите без авиация и без флот не ви дават да припарите, а ако ги имаха.
    Стреляте като последните пъзльовци от 1000 км, аве великата втарая или двайсе и фтарая мишката била мечка, ама на ссср лозунг.

    Коментиран от #174

  • 158 Павел Николаев

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Напук на всички анализатори, които":

    Аз съм от безплатните :p
  • 159 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 160 ХА ХА

    2 3 Отговор

    До коментар #155 от "Моряка":

    Глей ся, това са хора които живеят там. Ти си глей жамиитие у родината която претендира за славянска държава.
  • 161 Русофил

    3 2 Отговор
    То добре, че не се състоя Киев за три дня, че иначе Клаудия вече щеше да е под някой фенер.
  • 162 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 163 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 164 В.В.П.

    6 0 Отговор
    Планът на Сащ е да очернят максимално РОССИЯ..Да има хаос ,смърт ,.Победа ,не може да има .Окраина не може да воюва с Рф..
  • 165 Българин

    5 0 Отговор
    Ате ве? Според охраина контранаступ не е имало, а само заблуда и контранаступа тепърва предстои. Се на кого да вярваме?
    Икспертите трябва добре да знаят, че всяка операция има цели, които са или постигнати или не. Почти постигнати, малко или полу постигнати няма.
  • 166 Българин

    2 0 Отговор

    До коментар #16 от "Българин":

    Май и аз съм братушкА
  • 167 Не бее

    4 0 Отговор

    До коментар #9 от "ха ха":

    ГУР на усръйна се състои само от макаки
  • 168 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 169 Тъй тъй

    5 0 Отговор
    Ей балъци, поздрави от "временно" окупирания Срим 🤣
  • 170 Вие не сте с всичкия си

    4 0 Отговор
    Само лунатик би очаквал някакви успехи на Украйна в конфликта с Русия, просто Русия си играе своята игра със ситуацията и засега руските власти не са решили да приключват специалната военна операция, но решат ли, никой няма да може да ги спре
  • 171 Питай Баба Меркел

    4 0 Отговор

    До коментар #126 от "ХА ХА":

    Гарантите са знаели че Укр няма да го спази
    “ Не бяхме готови “

    Укр не даде автономни права на Донбас и
    дори на Крим който беше автономна област.
    Националисти и господари искаха пълен контрол .
  • 172 Адам Хилтън

    6 1 Отговор

    До коментар #62 от "Адам Хилтън":

    Аз съм подлога пробита и то. Центаджийска
  • 173 САЩисан вие на поляна

    3 0 Отговор

    До коментар #11 от "Българин":

    Колко пъти те намазаха ?
  • 174 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 175 тъжно козяче

    3 0 Отговор
    Е ся га да оплача на Козяк!
  • 176 СТИГА Ц€НЗУРА!

    2 0 Отговор
    украйна $коро "щ€ поб€ди" РУСИЯ, А ПОСЛЕ ДА МУ МИСЛИ КИТАЙ! :))
    БЪЛГАРИЯ ТРЯБВА МНОГО ДА ВНИМАВА С рсм, ЗАЩОТО БЛАГОДАР€НИ€ НА Б€ЗРОДНИТ€ НИ €вро-атлантици натов$ката ни "армийка" € НА Ш€$Т( НА 6%-боеготова)!
  • 177 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: