Last news in Fakti

23 Ноември, 2023 15:53 1 755 11

Бенямин Нетаняху е доволен: Споразумението с "Хамас" беше правилното решение

  • израел-
  • хамас-
  • бенямин нетаняху-
  • газа-
  • хизбула-
  • иран

Войната ще продължи дори след изпълнението на споразумението за размяната на израелски заложници и на палестински затворници, подчерта премиерът на пресконференция в Тел Авив

Бенямин Нетаняху е доволен: Споразумението с "Хамас" беше правилното решение  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху определи споразумението за прекратяване на огъня с палестинската ислямистка организация "Хамас" за размяната на цивилни от двете страни като "правилно решение", предаде ДПА, цитирана от БТА.

Войната ще продължи дори след изпълнението на споразумението за размяната на израелски заложници и на палестински затворници, подчерта Нетаняху на пресконференция в Тел Авив. Сраженията ще продължат, докато Израел не постигне всичките си цели, добави той.

До 100 израелски заложници могат да бъдат разменени за до 300 палестински затворници, според споразумението. Нетаняху нарече връщането на отвлечените от "Хамас" граждани етичен дълг и заяви, че ще бъде използвана всяка възможност за окончателното освобождаване на всички заложници.

На 7 октомври "Хамас" нахлу на израелска територия и уби 1200 души. Тогава бойците на палестинското движение отвлякоха 240 души от Израел в ивицата Газа. Израел отвърна на тази атака с пълна обсада на ивицата Газа, с въздушен и артилерийски обстрел и със сухопътна операция. Ръководеното от "Хамас" министерство на здравеопазването в ивицата Газа съобщи, че най-малко 14 000 души са загинали при израелските удари в палестинския анклав.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ТаУмВзе

    3 3 Отговор
    Няма Споразумение със Хамас бре Моше! НЯМА И ДА ИМА!
  • 3 честен ционист

    0 8 Отговор
    Хамас за Израел е както Възраждане за ГЕРБ. Като сиамски близнаци са.
  • 4 пешо

    7 5 Отговор
    малко му трябваше на хитлер и израел нямаше да има

    Коментиран от #8

  • 5 дгдбб

    3 3 Отговор
    Съобщение от рострол ръководството:
    Всички да свалят ушанките и да слагат чалмите!
  • 6 ТрампЛин

    3 7 Отговор
    Израел не трябва да спира докато не унищожи Хамас! Хизбула ако настояват, ще бъдат следващите. Колкото до мигрантите и Бъдещето на Европа, за което са се загрижили путинистите, новите Десни сили, които са всъщност вчерашните Левичари, то тази борба трябва да започне точно от там, от Близкия Изток, от гнездото на Диктаторския Тероризъм и Радикалния Ислям! Той е този който разпалва етнически конфликти и прогонва милиони от родните им места.
  • 7 Европеец

    4 4 Отговор
    Нетаняху няма да се спре. Просто иска пак да излезе извън топ новините и да си трепе останалите семитски народи на спокойствие без да има протести против израелския геноцид.
    Но все се надявам, че повече хора вече разбраха какво се случва там и рано или късно тия кланета на цивилни ще бъдат осъдени ефективно и отговорните за тях ще лежат по затворите.
  • 8 Анонимен

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "пешо":

    Дай боже и теб

    Коментиран от #9

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Моркова

    1 0 Отговор
    Израел заслужават много сериозна световна изолация, ембарго и жестоки санкции за геноцида който провеждат срещу палестинския народ от 75 години. Защо всички тролове тука си мислят, че нещата започват на 7 октомври? Защо не прочетете малко история на региона и не видите истината? Навярно е защото е по-лесно да седите пред телевизора и да поглъщане пропагандната помия която се лее от там, вместо да впрегнете малко мозъците си и да спрете да бъдете зомбита повтарящи като папагали лъжите които са дочули от екрана.