Last news in Fakti

15 Декември, 2023 21:01 2 782 51

Виена: Виктор Орбан съсипва репутацията на Унгария

  • виктор орбан-
  • унгария-
  • украйна-
  • европейски съюз

Циничен, популистки, понякога лъжлив, той успя да създаде впечатлението, че неговата икономически и политически относително незначителна Унгария с по-малко от десет милиона жители предвожда останалите 26 партньорски държави

Виена: Виктор Орбан съсипва репутацията на Унгария - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Унгарският премиер Виктор Орбан съсипва репутацията на страната си в Европа и в съседна Украйна. се казва в коментарна публикация в австрийския вестник "Стандард" относно политиката на ЕС към Украйна и спънките, правени от унгарския лидер. В статията Томас Майер констатира, че "Не толкова известни в международен план правителствени ръководители, като премиерите на България, Литва и Люксембург, за които малцина извън собствените им държави знаят какви са политическите им позиции по основни решения, са тези, които на срещите на върха на ЕС помагат да се реши например как ще се организират близките отношения с обхванатата от война Украйна, или колко строги ще бъдат съвместните санкции на ЕС срещу Русия"

Майер допълва: "Виктор Орбан е съвсем различен случай. За унгарския министър-председател се говори навсякъде. Той успя да се утвърди на европейската сцена като истински политически злодей. Циничен, популистки, понякога лъжлив, той успя да създаде впечатлението, че неговата икономически и политически относително незначителна страна с по-малко от десет милиона жители предвожда останалите 26 партньорски държави с 430 милиона души население. Междувременно Орбан стана истински виртуоз. А медиите на целия континент с удоволствие играят заедно с него. Както и при Джеймс Бонд, не само добрият таен агент 007 пълни касите, когато спасява света. Злодеите са тези, които очароват, когато искат да унищожат света. Срещата на върха на ЕС, протекла вчера и днес, беше добър пример за това. Световната политика обаче не е вълнуващ кинофилм, а земното кълбо е във взривоопасна ситуация в условията на две войни".

После Майер предупреждава, че: "В Украйна хората са изправени пред втора зима в условия на война. Съществуват съмнения дали украинците ще могат да издържат на натиска и на постоянните атаки на руската армия. В ивицата Газа ще се реши бъдещето на Израел или дали конфликтът с палестинците в региона ще продължава да ескалира. Перспективите са мрачни. В САЩ се увеличават гласовете, поставящи под въпрос финансовата помощ за Украйна. А руският президент неотдавна даде недвусмислено да се разбере какво възнамерява да направи: той не иска да преговаря за мир, а по-скоро да осъществи военните си цели, да подчини суверенната държава и да я "неутрализира""

Авторът на публикацията в австрийското издание допълва, че: "Същевременно е радващо, че 26 държавни и правителствени ръководители от ЕС не се стреснаха от препятствията, издигани от Орбан. Те потвърдиха позицията си по отношение на Украйна и дори я разшириха: Ще бъдат започнати преговори за присъединяване, което ще увеличи възможностите за подкрепа, въпреки че Украйна е далеч от членство в ЕС. Твърдо е обещана всеобхватна финансова помощ в размер на 50 милиарда евро до 2027 г. И още: санкциите срещу Русия отново се затягат. Новото е, че лидирите на останалите 26 страни от ЕС са решени да осъществят всичко това, пренебрегвайки желанието на Орбан и дори без Унгария. Орбан е напълно изолиран. Фактът, че той напусна залата, че той трябваше да напусне под натиск, за да даде възможност за единодушно гласуване на началото на преговорите за присъединяване на Украйна към ЕС, говори красноречиво".

Журналистът коментира и, че сега: "Орбан е зад вратата. Изявлението му за предотвратяване на помощта от 50 млрд. евро чрез бюджета на ЕС е без стойност. Ако той продължи да се бави, 26-те технически ще съберат парите по друг начин - чрез междуправителствени споразумения. Всичко това е тъжно за самите унгарци. Техният гръмогласен лидер съсипва репутацията на страната си в Европа и в съседна Украйна".


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 83 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мда

    67 28 Отговор
    Виена: Виктор Орбан съсипва репутацията на Унгария? Напротив. Виена: Виктор Орбан съсипва репутацията на ЕС.
  • 2 Гориил

    84 24 Отговор
    Оргия от лицемерие във вашата пропаганда. Не е ли време да денацифицираме Европа?

    Коментиран от #36

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Пълни

    66 16 Отговор
    Глупости
  • 5 Велик

    74 17 Отговор
    и далновиден политик без джендърски наклонности.
  • 6 реалист

    80 22 Отговор
    Виктор Орбан е истински родолюбец и реалист за това което става в ЕС. ,а вие се пременяйте в розови облекла и пийте шарени хапчета за да мислите ,че сте добре !!

    Коментиран от #9, #37

  • 7 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    23 67 Отговор

    До коментар #3 от "Стойко":

    Достатъчно наказание за маджарите че откакто Орбан е на власт жизнения им стандарт падна под нашия! Средна заплата 2 хиляди лева колкото в България при по високи цени при тях! А преди този сатрап бяха 2 пъти пред нас!

    Коментиран от #11, #17, #33

  • 8 жан

    54 11 Отговор
    Съсипва репутацията на Автора на тази публикация.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Почна се

    8 47 Отговор
    "Унгария се вдигна срещу Виктор Орбан"...Стотици хиляди Унгарци са по улиците на страната с искане за оставка и арест на Орбан

  • 11 Гориил

    41 11 Отговор

    До коментар #7 от "4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣":

    Стандартът ви на живот също не се е повишил. Отрязването на руските ресурси е равносилно на смъртта на Унгария. Ако това имаш предвид, значи това е твоята робска логика.Недоволни сте, че някой е по-свободен от вас.
  • 12 Индианец

    25 4 Отговор
    Мишки!
  • 13 ДАЙ БОЖЕ

    38 13 Отговор
    ОРБАН В БЪЛГАРИЯ! нашите П.....ми....яри немогат му се хвана на малкото пръстче.....
  • 14 Харон

    22 1 Отговор
    И секиму добро струва,

    само, знайте, за парата,

    като човек - що да прави?

    продава си и душата.
  • 15 какво стана с вашия

    49 11 Отговор
    34-годишен държавник Кунц, който го изловихте, отстранихте и все едно забравихте?
    Той радост ли е за австрийците? Някои малки много обичат да се бъркат в чуждите работи, за да не ги питат за техните! ОРБАНе велик! Има гръб, кураж и уважение към народа си и принципите!!!!!

    Коментиран от #20

  • 16 Абе,

    40 9 Отговор
    този, Майер,да не е евреин с укристански произход , та се пеняви на Орбан, че не е подложка на краварите?!

    Коментиран от #35

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Реплика

    32 3 Отговор
    Журналист със статия в австрийски вестник съвсем не е ,,Виена" ,нито пък ,,Австрия".
  • 19 Край

    39 6 Отговор
    Неизбираните от никого еврочиновници наричат "популист" избрания от 2/3 от народа си лидер -Орбан. Е те тука нещо сбъркаха - не съм скачал 90те години по площадите с идеала ДЕМОКРАЦИЯ за да ни командват неясно как и защо назначени незнайно от кого Марии Габриели.
  • 20 Да ти кажа..

    7 29 Отговор

    До коментар #15 от "какво стана с вашия":

    Има той, грънци има ..я питй маджарите как го наричат тва корумпе-Господин 13 %.. не си мисли че си намерил кого да лъжеш.
  • 21 мдаа

    8 30 Отговор
    Орбан е изпечен мошеник, криещ се зад маската на популизма. Тиквата е голям приятел с Орбан, а агент Николай е най-върлия му фен. Това трябва да ви говори достатъчно.
  • 22 УКРАЙНА🇺🇦ха ха ха

    6 27 Отговор
    Тоя е пълен боклук

    Коментиран от #27

  • 23 Гост

    28 7 Отговор
    Браво Виктор!
  • 24 сноу

    26 6 Отговор
    Абсолютно празни приказки преписани от някъде другаде..тази вечер отворих вестника и намерих няколко изречения от някакъв си майерс но те нямат нищо общо с тия измислици..Нарочно полюбопитствах защото през последната година следейки политиката тук в австрия никога не ми е попадала и дума, противоречаща на интересите на която и да е от двете страни ...Някой дори тук поклащат мъдро глави и...все пак сме били една империя...Но амерската пропаганда непрекъснато бълва изопачени по всякакъв начин и метод...
  • 25 Я го знам !

    21 6 Отговор
    Орбан е пич !
  • 26 Мммда

    27 5 Отговор
    След прочитането на част от статията се убедих, че и БТА-то се е превърнало в пропадналото пропагандно DW.
  • 27 Мммда

    6 3 Отговор

    До коментар #22 от "УКРАЙНА🇺🇦ха ха ха":

    Зеленски ли?
  • 28 Ццц

    24 6 Отговор
    Започна се. Който не знае как става, да наблюдава как работи либералната демокрация. Армията от платени журналя се задейства. Едни пишат, други преписват и така. Лош човек. Гледа си хората, а не поръчките за изпълнение. Браво! Плюят ли те, действаш правилно. И аз тука се кефя като започнат маймунофилите да ме наричат копейка. Значи нещо там горе се е раздвижило. Реагирало е на дразнителя. Всяка съживена мозъчна клетка е пирон в ковчега на злото.
  • 29 Иван

    21 5 Отговор
    Гнусните Австрийски вестникарчета да си пишат бълвочите колкото си искат, Орбан не могат да го командват, и затова беснеят и бълват змии и гущери. Даването на пари на Окрайна е наливане на вода във каца без дъно, 80% ще откраднат, останалите ще пропилеят. И още нещо Австрийските политици са пълни боклуци.
  • 30 Хааа

    8 20 Отговор
    На тоя орбан само един мустак му требва и си става Бай Ганьооо.
  • 31 Пинокио

    23 8 Отговор
    Трън в петата греда в окото не приемат някой да има мнение различно от "евроатлантическите ценности. А, Орбан за съжаление на Макрон има куража да отстоява интересите на Унгария. Дано не му спретнат някой Майдан.

    Коментиран от #38, #41, #43

  • 32 пиночет

    10 17 Отговор
    Орбан е по голя смотаняк и палячо,даже и от Путин!
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 ТОЧНО ОБРАТНОТО !

    6 4 Отговор
    ТОЧНО ОБРАТНОТО !
  • 35 Хахахаха

    10 20 Отговор

    До коментар #16 от "Абе,":

    Не не, Орбан не е подложка на краварите, подложка е на пусин. Което всъщност е много по-зле. С една дума - нацист.
  • 36 Бегай

    5 9 Отговор

    До коментар #2 от "Гориил":

    Най-добре е да се дерусофицира факти.Да се дерушветизира и депропагандира...
  • 37 Виктор Орбан е истински сребролюбец

    8 12 Отговор

    До коментар #6 от "реалист":

    продава се на най-много наддаващия
  • 38 За какви ценности говориш?

    8 1 Отговор

    До коментар #31 от "Пинокио":

    Става въпрос за пари, не ценности, много пари.
  • 39 .хр. грозев

    20 5 Отговор
    Орбан дали съсипва Европа не знам но предателите като Шолц, Макрон и нашите лицемери , чакалите от Брюксел съсипват ЕС това го знам със сигурност
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Диамантената ръка

    6 15 Отговор

    До коментар #31 от "Пинокио":

    Отстоява ги докато му откажат твърдо кинтите от Брюксел и накрая кандисва, важно е да си изиграе сценките, после му казват да излезе от залата да не гласува и след това се връща за вечерята... Някаква смесица между наште Копейкин и Боко...
  • 42 Иво

    6 19 Отговор
    Орбан е по голям боклук и от своя приятел путин. Унгария просто трябва да бъде извадена от ЕС и НАТО. Защо трябва да харчи парите на ЕС а да играе за нациста путин.
  • 43 666

    5 18 Отговор

    До коментар #31 от "Пинокио":

    Орбан е господин никой. Жалък смешник. Без парите на Европа ще изпадне в по голяма мизерия от фашистка русия.
  • 44 Нацисти

    6 2 Отговор
    Нацисти
  • 45 Питайте унгарците

    9 2 Отговор
    за мнението им за Орбан.
    Не ни интересува мнението на умиращите демокрации.
  • 46 Австрийците

    8 1 Отговор
    искат да купуват руски газ, ако може
    без другите да разберат.
  • 47 Донки Хот и Сан Чопанса

    7 1 Отговор
    Само като прочетеш името Майер и всичко е ясно.
  • 48 Орбан е мъж с, железни топки, който нее

    8 3 Отговор
    Марионетка, за разлика, от тези на България и Литва!! Орбан защитава интересите, преди всичко на Унгария!! Българския Денкове шушомига с титла, Недоразумение, Марионетка, предател и Продажник,!! БАЛТИЙСКИТЕ ПУДЕЛЧЕТА СА СЪЩИТЕ, Те не са никакъв Положителен Пример, Слугинаж, срещу Подаяния!! Люксенбург за държава ли го броите???
  • 49 Няма, никакви Протести в Будапеща!!!!

    7 3 Отговор
    Снимка Колаж Маниполация! Тея, на моста са по летни дрехи!! Тиражират ни фейкове и Лъжи!! Орбан е държавник не Марионетка!! Орбат прави много за Умгарците и Унгария за разлика, от нашите Продажни Марионетки!!
  • 50 до 49 Орбан

    2 0 Отговор
    Унгарците
  • 51 Па да

    1 0 Отговор
    "Съсипва я", "съсипва я", понеже не ви играе по свирката и си гледа за благото на държавицата! Изобщо не му дреме за брюкселските недоразумения, каквито.искат санкции да му налагат. Честно казано обаче, от Унгария не се иска нищо, тя е в централна Европа и може да си прави каквото иска, без последствия. Тук това никога няма да стане, ние не сме и колония даже, много по-зле сме.
Новини по държави: