Last news in Fakti
  Тема: Украйна

19 Декември, 2023 17:55 4 154 119

Лондон и Париж: Руската инвазия в Украйна трябва да завърши с провал

  • русия-
  • украйна-
  • дейвид камерън-
  • володимир зеленски-
  • владимир путин

Британският външен министър Дейвид Камерън заяви, че съюзниците на Киев трябва да използват по-добре икономическата си мощ, за да надминат значително военната машина на Москва

Лондон и Париж: Руската инвазия в Украйна трябва да завърши с провал - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Великобритания и Франция потвърдиха решимостта си, че руската инвазия в Украйна трябва да завърши с провал, съобщава "Асошиейтед прес".

Британският външен министър заяви, че съюзниците на Украйна трябва да използват по-добре икономическата си мощ, за да надминат значително военната машина на Москва.

Още новини от Украйна

Подновената позиция на Дейвид Камерън и френския му колега Катрин Колона, че Русия не може да бъде възнаградена за агресията си, идва в момент, когато военновременната помощ от най-големия военен поддръжник на Украйна - Съединените щати - пропада.

След разговори с Колона в Париж Камерън посочи, че ако икономиките на западните партньори на Украйна се изчислят заедно, "ние превъзхождаме руската икономика с 25 към едно или повече".

"Това, което трябва да направим, е да накараме тази икономическа сила и този ангажимент да се отплатят", отбеляза той. "Не се съмнявам, че можем да направим така, че руският президент Владимир Путин да загуби и е важно той да загуби".

Нито Камерън, нито Колона обаче обявиха нова помощ за Украйна.

"Ръка за ръка от самото начало нашите две страни работят заедно, за да гарантират, че руската агресия няма да бъде възнаградена, а ще се провали", изтъкна на свой ред Колона.

В Съединените щати помощта за Украйна се оплете във вътрешната политика. Настояването на президента Джо Байдън за милиарди долари военновременна помощ беше блокирано в Конгреса. Европейският съюз и неговите 27 държави членки са изпратили 91 милиарда долара финансова, военна, хуманитарна и бежанска помощ. Те обаче също имат разногласия за следващата планирана еднократна сума.

Камерън заяви, че подкрепата за Украйна от Обединеното кралство, което вече не е член на ЕС, и Франция ще продължи "колкото е необходимо".

Оприличавайки войната на "пиеса, която се състои от различни действия", той посочи, че съюзниците на Киев трябва да определят следващата ѝ фаза.

"Първото действие", отбеляза Камерън, "беше зашеметяващият провал на Русия да постигне целите си" - когато руските сили за първи път нахлуха в украинската столица Киев през февруари и март 2022 г. и бяха отблъснати.

Второто действие беше контраофанзивата на Украйна през лятото на 2022 г., продължи той, "брилянтността, която украинците показаха, като отблъснаха руснаците, върнаха половината територия, която беше изгубена, изтласкаха ги обратно през Черно море".

"Третото действие беше по-трудно на сушата", допълни британският министър, визирайки разочароващата контраофанзива на Украйна това лято.

"Но четвъртото действие тепърва ще бъде написано и ние трябва да сме сигурни, че го пишем по правилния начин, с нашите приятели и партньори от западния свят".

Камерън и Колона обсъдиха и войната между Израел и "Хамас". Франция многократно е призовавала за хуманитарна пауза в боевете, която да бъде последвана от напредък към трайно прекратяване на огъня.

Камерън заяви, че Обединеното кралство иска "прекратяване на огъня възможно най-скоро, но то трябва да бъде устойчиво. Това трябва да бъде прекратяване на огъня, при което Израел вече не е заплашен от "Хамас" и неговите ракети и убийствената му дейност".

Колона осъди насилието, извършено от еврейски заселници екстремисти на окупирания Западен бряг, като го нарече неприемливо. Тя поиска Израел да действа срещу тях и отбеляза, че Франция работи за обединяване на европейските санкции срещу тях.

Съединените щати вече обявиха, че ще наложат забрани за пътуване на екстремистки настроени еврейски заселници, замесени в поредицата скорошни атаки срещу палестинци на Западния бряг.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 64 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 маминимухали

    101 8 Отговор
    "Трябва" 😂😂😂... ееее добрееее!
  • 2 ТАКА Е

    19 119 Отговор
    Парите за Украйна не спират.....Сенатът на САЩ подкрепи законопроект за политиката в областта на отбраната, разрешаващ рекордните 886 милиарда долара годишни военни разходи със силна подкрепа както от демократите, така и от републиканците в сряда, предаде Ройтерс.Отделно от бюджетните кредити, които определят нивата на държавните разходи, новият законопроект дава разрешение за всичко - от повишения на заплатите за войските - тази година ще бъде 5,2% - до покупки на кораби, боеприпаси и самолети, както и политики като напр. мерки за подпомагане на Украйна и отпор срещу Китай в Индийския и Тихия океан...Няма да му простят на Путин.

    Коментиран от #50

  • 3 Ивелин Михайлов

    52 7 Отговор
    Според най-големия Исторически парк в света до Варна ще завърши с успех 😏

    Коментиран от #76

  • 4 БЛИЗО ДВЕ ГОДИНИ ВОЙНА

    20 99 Отговор
    И Путин е там откъдето тръгна....

    Коментиран от #21, #24, #108

  • 5 Мазохисти

    127 11 Отговор
    Гледайте да не завърши с парад, че в Париж са правили и тези вече имат спомени, но в Лондон ще им е за пръв път.

    Коментиран от #67

  • 6 Страните от НАТО

    20 109 Отговор
    произвеждат 60% от БВП на света, а РФ 2%. Просто си демилитаризираха икономиките след разпадането на СССР и загубата му в Студената война. Сега вече се стреснаха и за няколко години ще наваксат. Русия имаше предимството да ползва оръжията и боеприпасите произвеждани поне 40г. от СССР и заграбени от РФ. Без оръжията от СССР Русия е гола вода

    Коментиран от #30, #46, #66

  • 7 Урюрвкос

    113 9 Отговор
    Сев. Корея може 1млн снаряди да произведе а цяла ЕС барабар със Щатите едва 100 хил и то еди кога си.

    Коментиран от #15

  • 8 Последния Софиянец

    16 89 Отговор
    Само от млaтене и прибиране в чyвала разбират алкохолните теpopисти на cтpахливота с ботокcа и пpoдажните им бегepаби.

    Коментиран от #69, #111

  • 9 Ако Западът

    46 13 Отговор
    сгреши в нещо това е почти пълната демилитаризация на икономиките си след разпада на СССР. Стигна се дотам, че нашата малка България произвежда 1/3 от джепането за украинците. Намалиха си под 1% военните разходи и се чудят как да произведат 1млн 155мм снаряди. Руснаците за сметка на това използват несметните количества оръжия и боеприпаси трупани повече от 40 години от СССР.
  • 10 ЦРУ

    14 76 Отговор
    Русия води три войни срещу малка Чечня без Западна помощ и полбеди едвам когато подкупиха чеченския лидер и хвърляха по над 50 000 души всеки ден, а за пълномащабната инвазия наречена специална операция на военните се оказа че общите загуби и на двамата противници надхвърлят загубите в началните месеци на първата , и втората световна, войните в Залива войните в Витнам и Корея войните на Чингис Хан и Пол Пот взети заедно, тия аналоговите сами си вярват то ако беше толкоова лесно да победят Украйна нямаше да тиктакат с ядрено оръжие срещу Запада всекидневно заедно с някой колеги от БРИКС и ѝШОС и другите им съюзници
  • 11 Гориил

    15 74 Отговор
    Доценти от Университетите учат децата ни на путинофилия.
    Александър Сивилов в ютюб сам си каза, че дядо му е работил като руски шпионин.
    Дарина Григорова, редовно дава русофилски интервюта за руски канали.
    Валентин Вацев преподава така наречената европеистика в така нареченият " Европейски колеж“, а всъщност преподава путинофилия в" Руски колеж" ??? Това някакво старческо малоумие ли е?
    Вацев каза, преди 3 дена, че половината му студенти ВЕЧЕ са станали русофили!
    Вацев каза, че в Русия са издигнати НОВИ 264 паметника на Сталин и според Вацев това било оптимистично.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Исторически парк

    89 9 Отговор
    Ще завърши с военен парад в Париж 😏 Европа е без оръжие и с армия от джендъри

    Коментиран от #26

  • 14 3.14К

    84 7 Отговор
    Тоя Камерън веднъж го изгониха с ритници, а сега ще потопи Албиона.
  • 15 Те тия

    10 43 Отговор

    До коментар #7 от "Урюрвкос":

    снаряди ги произвеждат отдавна, от времето на Ким Ир Сен, нали затова гладуват 70г. вече.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 ЦРУ

    10 67 Отговор
    На русия трябва да бъде нанесено не само стратегическо а тактическо , оперативно , геостратегически, политически, икономически, геостратегически, военно и реално поражение и пълно заличаване на Русия Китай Индия от картите на света за да има мир но говорим за ядрени сили които имат много повече мощ от някогашната Германия

    Коментиран от #33, #40, #58, #106, #112

  • 19 Чики-Рики

    52 5 Отговор
    Язък,че са уж интелигентни хора,ама изобщо не кореспондират с истината!
  • 20 Хахахохо

    78 4 Отговор
    Евроатлантици с последни напъни. Украйна свърши. Реално погледнато загуби ЗападА пак срещу Русия!
  • 21 Хъм

    59 5 Отговор

    До коментар #4 от "БЛИЗО ДВЕ ГОДИНИ ВОЙНА":

    Всъщност не е точно така, мечката показа на европейските зайци и задокеанските чакали, че нито е стара, нито толкова добра, а дори още не се е оригнала на атоми!
  • 22 Мишел

    22 59 Отговор
    За две години,почти, Специална военна операция " загинаха над 380 000 руски военнослужещи, а три пъти повече бяха ранени, някои от тях осакатени. Естествено че Путин ще набира нови и нови военнослужещи за войната срещу Украйна, защото ако загуби тази война, ще загуби и абсолютната си власт и живота си. Все пак Русия, която винаги е изоставала във военните технологии от ,,Запада", разчита на човешкия фактор. С кръв ще удавим германците, е тактиката на маршал Жуков. За това от 50 милиона жертви на ВСВ, 27 милиона са от СССР. Германците дават 6 милиона жертви общо , срещу СССР, Великобритания, Франция, Нидерландия, Норвегия, Полша, Югославия, Канада, Австралия и Нова Зеландия. Демек Германия воюва от 1939- та година срещу,,Колективния запад", а от 1941- ва година воюва и срещу СССР. Е как тогава, Русия ще претендира че е победила ,,Запада" , след като е победила една страна от ,,Запада" с помощта на всички останали страни на,,Запада" ?
  • 23 хахаха

    46 4 Отговор
    амчи като искате да завърши с провал, пращайте войници, па да видим по подир...да не ревете после...:))))
  • 24 Ъхъ

    48 4 Отговор

    До коментар #4 от "БЛИЗО ДВЕ ГОДИНИ ВОЙНА":

    а България къде е? Забогатя ли? :)
  • 25 Швейк

    9 52 Отговор
    Видовден винаги идва,но Путинден-никога.
    И за джуджака ще има Видовден.
  • 26 И двата марша

    8 27 Отговор

    До коментар #13 от "Исторически парк":

    в Париж и в Берлин са когато са били заедно със страните от Запада. За ВСВ знаем кои са съюзниците, Войната на Шестата коалиция (1812 – 1814) е конфликт между Френската империя, от една страна, и коалиция, съставена от Австрия, Прусия, Руската империя, Великобритания, Португалия, Швеция, Испания и Рейнския съюз на германските държави.

    Коментиран от #32

  • 27 Отец Дионисий

    10 48 Отговор
    От втарая остана само леш и скрап, Бог да ги затрие до девето коляно заедно с продажните копейки и алчната им челяд, Амин!
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 12343211

    49 5 Отговор
    Нито Камерън, нито Колона обаче обявиха нова помощ за Украйна.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 КГБ

    33 21 Отговор
    В Украйна се провежда малка полицеска акция на военните на Русия ако провеждаше широкомащабна трябваше да се води война и в Западна Украйна ако беше тотална щяха да войвят Руснаците с много повече милиона войници ако беше и революционна щяха да бият и Запада ако беше война за оцеляване дори ще превземат света и то без да са използвали ядрения арсенал

    Коментиран от #91

  • 32 Исторически парк

    19 2 Отговор

    До коментар #26 от "И двата марша":

    Сега са с Китай, иран и корея

    Коментиран от #39

  • 33 Забрави

    15 0 Отговор

    До коментар #18 от "ЦРУ":

    метафизично!
  • 34 Българин

    33 10 Отговор
    Публикувайте нещо смислено.Аман от тъпизми!
  • 35 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️ бесния

    9 4 Отговор

    До коментар #17 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Най-важно е такива подлеци да ги махат още от рпдилния дом ‼️

    Коментиран от #53

  • 36 Винаги съм си мислел

    20 2 Отговор
    че в Катрин Колона има нещо френско а тя приличала на френски ключ.2598

    Коментиран от #51

  • 37 жендърски мечти

    41 12 Отговор
    С какви икономически средства ще я възпирате ?

    Държавният дълг на Великобритания надхвърли 100% от БВП за първи път от 1961 г.
    А за Фpaнция външният дълг пpeз 2022 г. e дocтигнaл 249% oт БBΠ . ????

    А Външният дълг на Русия падна за първи път под 15% от БВП !!!!

    Коментиран от #54

  • 38 Реалист

    15 35 Отговор
    Провалът на руския фашизъм в Украйна е гарантиран и неизбежен на 100%...
  • 39 Китайците не са

    16 31 Отговор

    До коментар #32 от "Исторически парк":

    толкова глупави между другото. Първа радост за русофилите е, че Китай се е присъединил към "Велика Русия", а то е точно обратното. Взе си мирно и тихо Сибир и ще го усвоява стотици години, след такава плячка война не ти трябва, още повече да защитаваш един луд диктатор.

    Коментиран от #41

  • 40 бат Мишо

    23 14 Отговор

    До коментар #18 от "ЦРУ":

    да говори за заличаване на Русия разпарчедосване
    БЕЗ ДА ГОВОРИ ЗА ЗАЛИЧАВАНЕ НА ЖИВОТА И РАЗПАРЧЕДОСВАНЕ НА ПЛАНЕТАТА
    може да говори само човек с нулеви военни познания
    изпаднал до просене с трепереши ръце пред посолството стотинки за поредната си доза
    в стратегическия арсенал на Русия ядренните оръжия далеч не са най страшните
    над тях са фотонното оръжие пробиващо озоновия слой опекло китайската армия на остров Дамански
    от която до днес няма намерени ни верига ни каска ни копче
    бактериологически оръжия пред които ковид е като шанел 5 със смъртността си от 6-8 % 14 дни след контакта

    докато сибирската язва като я изтърват руснаците 70 те години обезлюдява цял град
    като показва 98 % смъртност до 48 час от контакта

    Коментиран от #42

  • 41 Това е безспорен

    3 9 Отговор

    До коментар #39 от "Китайците не са":

    Факт.
  • 42 Иди на лекар бе човек.

    6 10 Отговор

    До коментар #40 от "бат Мишо":

    Да ти прегледа главата.
  • 43 Бесен-_ Язовец

    23 5 Отговор
    Лондон и Париж под вода
  • 44 Защо бе дженджари????

    10 6 Отговор
    Кой го иска това !Питахте ли Факти!
  • 45 стоян георгиев

    35 6 Отговор
    В Париж ядоха бой от руския император, в Германия ядоха бой от Сталин сеха остава Англосаксонците да ядът боя.
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 ,,Трябва"...?!

    14 0 Отговор
    Ама това е твърде пожелателно...!
  • 48 В РФ бензинът

    10 4 Отговор

    До коментар #30 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    0,606$/л, а в САЩ е 0,912$/л. , чак такива разлики няма, само в процъфтяваща Венецуела е 0,035$/л. У нас и в ЕС бензинът е скъп защото плащаме акциз.

    Коментиран от #55

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Ти пък какво

    5 2 Отговор

    До коментар #36 от "Винаги съм си мислел":

    искаш от една 67г. жена, виж Бриджит Бардо как изглежда сега.
  • 52 струва ми се

    25 0 Отговор
    че по-скоро Великобритания и Франция ще индексират провал. Това бяха едни от големите икономики в световен мащаб, но им предстои свиване и то какво! Бог да го прости Тодор Колев, но наближават времената, когато ще ги стигнем и американците, не че ние много сме напреднали, ама на тхя им предстои да пропадат, та все ще се срещнеме, или по-точно ще ги дочакаме да дойдат на нашия.

    След години, всички тия ще се чудят що са предприемали безумията в момента, но каквото сам си направиш, няма кой да ти го направи. Виж, ние пак не сме си избирали пътя, а за пореден път ще сме жертва на политиката на Големият ни брат, в тоя случай братя и сестри в ЕС и НАТО
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 А знаеш ли

    4 7 Отговор

    До коментар #37 от "жендърски мечти":

    колко е външният дълг на Северна Корея - 0% от БВП, просто не търгуват със света и затова там е върхът на благоденствието. Люксембург направо живи да ги оплачеш, имат външен дълг 400 млрд. евро при 80млрд. БВП.

    Коментиран от #81, #94

  • 55 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️ бесния

    2 20 Отговор

    До коментар #48 от "В РФ бензинът":

    В просия заплатата е 40 000 рупли(1$-300рупли на черно), а в Сащ 5 000 $, има май някаква разлика, как мислиш‼️ Пенсията на ватника е 150$ и пада стремглаво‼️

    Коментиран от #59, #64

  • 56 12345

    14 2 Отговор
    Запада дава и помага мощно, но резултата е трагичен. Дълго подготвяната и добре обезпечена контраофанзива приключи безславно. Явно войната е в патова ситуация и ще продължи до последния украинец.
  • 57 Бесен-_ Язовец

    14 2 Отговор
    Алоо... соросня имахте немерение обаче нямахте налягане за Руската армия. Останах ви само лозунгите за победа над Русия хахаха хахаха хахаха..
  • 58 Исторически парк

    9 0 Отговор

    До коментар #18 от "ЦРУ":

    И като се събуди краката ти пак отвити 🤣🤣🤣🤣🤣
  • 59 стоян георгиев

    11 4 Отговор

    До коментар #55 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️ бесния":

    В САЩ е такава мизерия сревнима само с Окрайна

    Коментиран от #63, #74

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    4 1 Отговор

    До коментар #53 от "Бесен- _Язовец":

    Боклук е недоразвития умствено, който не може да схване, че не аз имам раздвоение, а друг пише умишлено с моя ник‼️

    Коментиран от #65

  • 62 дали някой ги пита инглизте и герентофил

    6 1 Отговор
    чудо накрая да не застанат те на мястото на урковците
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Русия

    12 1 Отговор

    До коментар #6 от "Страните от НАТО":

    Е 5 ИКОНОМИКА , германия 6 микробритания 16 , франция 19 .....
  • 67 КОТарАК

    3 12 Отговор

    До коментар #5 от "Мазохисти":

    сами ли са победили Наполеон?след като им изгори МАСКВАТА

    Коментиран от #114

  • 68 тая

    14 3 Отговор

    До коментар #16 от "Механик":

    опорка я говорите след като НАТО-вските генерали бяха шокирани от "месните щурмове" на украинците по време на провалилото се контранастъпление. Украйна загуби около 50 000 войници само за трите месеца напъни и сега трябва да се пълнят главите на хората с инфо за руски загуби, та да не се коментират украинските такива.
    Съотношението миналата година, когато Украйна използваше обучената си армия беше 5 украинци срещу 1 руснак, но тогава това се оправдаваше с недотам доброто въоръжение и атакуващите действия на украинците. Когато дойде патента на украинците да хвърлят първо хората в атака и да пазат машинките от НАТО, то коефициента рязко се промени. За двете години руснака е инкасирал около 100 000 убити и тежко ранени, докато за украинците се знае, че около 1 000 000 ги няма.
  • 69 Джендеров

    13 1 Отговор

    До коментар #8 от "Последния Софиянец":

    Мобилизират вече жените в Тираспол. Скоро и нас жендерите ще могиилизират.
  • 70 Шукри

    11 0 Отговор
    Да се включат и Лондон и Париж! Какво чакат?
  • 71 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️ бесния

    3 14 Отговор

    До коментар #64 от "Нали на теб":

    Казах ти, ватника взима 400$ заплата и умира от глад цял живот като бекопейките, а янките по 5000+ долара‼️

    Коментиран от #101

  • 72 Ице

    11 5 Отговор
    Ще завърши с провал за америте и васалчетата им. Те воюват срещу Русия.
  • 73 Димитър Георгиев

    4 17 Отговор
    Всички здравомислещи хора по света трябва да се обединят против мракобесния комунистически режим в Кремъл! Путин трябва да бъде съден за престъпления срещу човечеството! И ще бъде!

    Коментиран от #77

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Та Паци

    3 1 Отговор
    то ако ставаше с трябва ехеее ганио щеше да управлява европа
  • 76 Копейкин

    3 10 Отговор

    До коментар #3 от "Ивелин Михайлов":

    Ивелинчо, да не си се цанил за списвач на посоль Митрофановна, за да можеш да си платиш тока ? :)))
    С пирамидата ти нещата приключиха вече.
    От фараон на тpoл . :)))))
  • 77 С Крот Ум

    6 0 Отговор

    До коментар #73 от "Димитър Георгиев":

    айде обединявай се и на фронта, стига лала от дивана като потен жендър
  • 78 Горд българин

    3 10 Отговор
    В Добруджа, на днешната дата, ген. Иван Колев обърка сметките на противника!
    След много поражения в Добруджа, Русия решава да вземе реванш срещу конницата на генерал Иван Колев. Нейното командване се нуждае от победа. Затова, в чест на именния ден на императора, на 19./06.Никулден/ декември 1916 г., срещу малобройните български части, изпраща непобедимата си Дива дивизия, известна и като “казашка лава”.
    Битката е край Сатул Ноу, до р. Дунав. Император Николай II и всеки в Петроград са уверени, че така ще измият позора натрупан в сраженията с българите.
    Имали успех винаги, но ... ДОТОГАВА! Българите запазват самообладание и почти от упор унищожават "лавата”. Поражението на руснаците е пълно, а СЛАВНИЯТ генерал Иван Колев остава непобедим до края на войната!

    Коментиран от #82, #89, #102

  • 79 а също и париж и лондон трябва да имат

    11 1 Отговор
    пълно право да точат петрол газ и всички други ресурси от руската земя,да ги продават и да живеят безгрижно ,да ама кражбите и лесните печалби свършиха и евроатлантическите крадци вият на умряло
  • 80 🇰🇵 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ С С С Р ☭★НРБ

    3 12 Отговор
    Не се бойтe дрогари и дрогарки ! Нашия велик вожд дрoгаря Пoтkин ще им покаже на ЕС ,ФАЩ и Англия че не сме безсилни и ще им наложи реципрочни, безаналогови контра-санкции !
    Ще спре износа към ЕС , ФАЩ и Англия на балалайки , матрьошки , рузка салата и пpocтитутки - и Лада и Москвич също! Така ще постави гeйpoпейците ,хамериканците и инглезите на колене и ще сасипе опадачния гнил Долър , Евро и Паунт!

    Коментиран от #83, #84, #86

  • 81 разбирач

    11 4 Отговор

    До коментар #54 от "А знаеш ли":

    Ти пък каво знаеш за Северна Корея ?
    А я прочети коментарите под клиповете за България !
    Мексиканците открито ни се подиграват .
    Аржентина ,Чили ,Уругвай ,Парагвай ,Коста Рика ..... - учудващо за държави от Ю Америка са добре запознати с положението у нас .
    Коментарите са че сме най бедната и най корумпирана държава в Европа !!!

    Коментиран от #85

  • 82 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    3 8 Отговор

    До коментар #78 от "Горд българин":

    Не ги пиши тия неща, че копейките колабират по бунищата като четат за успехите на България‼️

    Коментиран от #100

  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 свирчо

    4 4 Отговор

    До коментар #80 от "🇰🇵 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ С С С Р ☭★НРБ":

    П о т к и н е б а щ а ти , а м а й ка ти е една обикновена дърта п у ...a .
  • 87 разбирач

    9 1 Отговор

    До коментар #85 от "ТаУмВзе":

    А защо се оказа накрая че Лукойл няма неплатени данъци ?
  • 88 пиночет

    2 11 Отговор
    Сега и палячото Путин,отивал на фронта!
  • 89 кажи Българино

    11 1 Отговор

    До коментар #78 от "Горд българин":

    И какво спечелихме накрая ?
    Войнишкото въстание и разорена България ?
  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Тактикос мицотакис

    11 1 Отговор
    Ако някой се намеси руската операция в Украйна може да завърши в Париж или Лондон.

    Коментиран от #93

  • 93 Ахмед Доган+Путин=вечна любов

    1 7 Отговор

    До коментар #92 от "Тактикос мицотакис":

    Палячовската Русия става Москалия!
  • 94 сатан

    4 0 Отговор

    До коментар #54 от "А знаеш ли":

    А ти знаеш= ли че Гърция имаше 300млрд. и взеха да и разпродават островите и територията Също и Украйна 30% разпродадеха на Сащ 9 % на Китай ..... върха на благоденствието.... Холандия има над трилион
  • 95 Тити

    0 4 Отговор
    Франция и Англия имат оръжия в излишък за какво ги пазят да ръждясват.
  • 96 Симо

    9 1 Отговор
    "и френския му колега Катрин Колона" , погледнах в Гугъл и наистина Катрин Колона трудно може да се определи по полов признак! Дали е колега, дали е колежка, по външни белези е трудно определимо. И другото ясно отразено в "статията" е: Нито Камерън, нито Колона обаче обявиха нова помощ за Украйна. ........... Демагогия, празнословие, плещене без покритие, ..... Камерън е цар в това. Явно и колегата/шката Колона.
  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Сомалиец

    7 0 Отговор
    Африкано-Пакистанската инвазия в тези две страни обаче върви с пълен успех. Марсилия - над 50% чернокожо население и това не е само там!
  • 99 Молци

    7 1 Отговор
    На хартия в англииски паунди превъзхождат руската икономика с 25 към едно или повече. Но реално ЕС е пред колапс и колабира а руската иконимика, според МВФ има растеж с 1,8%.
  • 100 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ❕❕❕

    1 0 Отговор

    До коментар #82 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Ей, плод на пиянска ЧАКИЙА ❕❕❕
  • 101 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ❕❕❕

    2 0 Отговор

    До коментар #71 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️ бесния":

    Плодче на татюва пиянски ЧАКИЙА❕❕❕
  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ❕❕❕

    0 1 Отговор

    До коментар #63 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️ бесния":

    Ей пу-т-ьо, още ли си тук🥸🥸🥸
  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Хоппа

    5 1 Отговор
    Русия, според оценките на ООН, ще стане една от малкото страни от Г-20, чието икономическо развитие ще се ускори. Анализаторите прогнозираха плюс 2,2 процента тази година и два процента следващата година.
    Май е 1 към 25.
  • 106 Жалллък охлюфффф

    3 1 Отговор

    До коментар #18 от "ЦРУ":

    Ти Си П ъ л е Н оЛ и го фен.тряб ваше баща ти да се И зпразни на килима за да не слушаме П ро стотиите ти.
  • 107 хахаха

    3 0 Отговор
    Мечтите са безплатни..... Мечтай народе.
  • 108 тоз пък

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "БЛИЗО ДВЕ ГОДИНИ ВОЙНА":

    Това е плана на операцията, още ли има хора, които не са го осмисли?
  • 109 УЛОВКИ ЗА НАДРУСАНИЯ !

    6 1 Отговор
    Mного добре знят, че това което плямпат няма да се случи ,но има още доста ук месо да стане пушена месо , още повече че има един надрусан глупак който им е така удобен да жертва народа си и разрухата за техните интереси.Така,знаейки това ,ще го насърчават с "помощи"до последния ук.Еее , и всичко тава е защото се атакува Р, много отдавнашна мечта ,ето че с врътки и подли маневри стана номера.Докарали нещата до този сблъсък никакво спиране - до последния ук и колкото може повече отслабване на Р.
    Тези до болка вече очевидни неща се виждат от света и освен пуделите им няма поддръжка от други,напротив засилват се протестите с/у тоя смъртоносен ,подъл замисъл.
  • 110 извода

    0 3 Отговор
    Света не очакваше такава жажда за свобода и такъв героизъм от страна на украинския народ. Путин попадна в капана на собствената си пропаганда. Жалко наистина че на Запад слушаха Путин.
    Това което се случи е че Украинците се сплотиха като нация и врагът е повече от ясен. Дори онези които не са искали да се занимават с политика като видят дома си съборен от руска ракета ще се запитат какво са чакали досега. Можеха ли да направят и те нещо.
  • 111 Коко

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Последния Софиянец":

    Не съди по себе си умнико!
  • 112 Коко

    2 0 Отговор

    До коментар #18 от "ЦРУ":

    Не каза само това как може да стане? Що бе?
  • 113 Хммм

    2 0 Отговор
    Никой не се съмнява че трябва Съмнявам се че това е възможно. И дали Руския провал няма да е провал за целия свят.
  • 114 Коко

    0 0 Отговор

    До коментар #67 от "КОТарАК":

    Как сами бре? Байдън и САЩ им помогнаха?
  • 115 Ганка

    0 1 Отговор
    И аз трябва да измия прозорците вкъщи,ама прозорците - много,ръстът ми - дребен, силите не ми стигат,ще се наложи да наема друг да ги измие за добри пари.Така че ,да не се стискат,а да купуват наемници.Обаче,пусти скрънзалък.Е,да купиш живота на човека,не е като да платиш за миене на прозорци.Не зная за икономиката,но без хора,работата няма да стане.
  • 116 Д-р.Бойкикев

    2 0 Отговор
    Тия луди ли са,или янките ги дрогират.
  • 117 РУСИЯ Е ОБРЕЧЕНА ДА ПОБЕДИ ФАШИСТИТЕ

    2 0 Отговор
    ТЯ НЯМА ДРУГ ИЗХОД , НЯМА И ЗАДЕН ХОД .......... ТРЪГНЕ ЛИ СПИРАНЕ НЯМА !
  • 118 ЩО НЕ ПУБЛИКУВАТЕ СНИМКИ ОТ ДЕТРОЙТ

    1 0 Отговор
    МИ ТАМ Е КАТО В БАХМУТ ..... НЕГРАТА ВСИЧКО РАЗКОСТВАТ А ПРЕСТЪПНОСТТА Е СТРАШНА !
  • 119 ГАДНИЯ ЛОРЕР СИ ТЪРСИ РАБОТА

    1 0 Отговор
    Детройт от години изпитва затруднения да гарантира нормалното функциониране на полицейската и противопожарната защита, обществения транспорт и извозването на сметта. Все повече квартали потъват в анархия, престъпността расте. А който живее в страх, бяга. Пенсионираната полицейска служителка Сандра Брънсън споделя в интервю по радиото, че е напуснала града, защото се чувствала сигурна само в дома си. Жената разказва и за многократните съкращения на социални услуги и намаления на заплатата, които й били наложени през последните години. "Говори се, че някои пенсионери са в толкова бедстващо положение, че не могат да си плащат храната и лекарствата.
Новини по държави: