Last news in Fakti
  Тема: Украйна

15 Януари, 2024 08:08 2 667 51

Андрий Ермак: Президентът Володимир Зеленски няма да приеме замразяване на войната с Русия

  • андрий ермак-
  • давос-
  • украйна-
  • русия-
  • володимир зеленски

Самият Зеленски се очаква в Давос във вторник, той трябва да изнесе реч на годишната среща на Световния икономически форум

Андрий Ермак: Президентът Володимир Зеленски няма да приеме замразяване на войната с Русия - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Украинският президент Владимир Зеленски никога няма да се съгласи на замразяване на войната с Русия. Това заяви в Давос ръководителят на президентската канцелария Андрий Ермак, цитиран от УНИАН.

"Този президент и този негов екип никога няма да се съгласят или да приемат замразяване на конфликта. Това е неприемливо за украинското общество... Украйна няма нужда от замразени конфликти. Украйна се нуждае от справедлив свят и иска да предотврати всяка потенциална агресия в бъдещето и използва тази възможност", цитира го Радио "Свобода".

Още новини от Украйна

Ермак отбеляза, че всички участници в четвъртия кръг от преговорите по "мирния план" на Украйна имат обща визия по въпросите за независимостта на Украйна, нейната териториална цялост и Хартата на ООН, но не всички позиции са абсолютно еднакви.

"Важно е всички страни, които се присъединяват, наистина и открито да искат да участват и да помогнат за прекратяване на тази война и установяване на мир. Но има различни мнения и идеи за това как може да стане това. Различните страни имат различен опит." добави той.

Припомняме, че министърът на отбраната на Украйна Рустем Умеров в неделя предложи в Давос да бъде създадена международна работна група на ниво министри на отбраната и съветници по националната сигурност, която да разработи съвместно механизъм за изтегляне на руските войски от Украйна.

Той предложи това на четвъртата среща на съветниците по националната сигурност по украинската формула на мира, представяйки пред участниците точка 6 от инициативата: "Изтегляне на руските войски от територията на Украйна". Участва и ръководителят на канцеларията на президента на Украйна Андрий Ермак.

В публикация на страницата си във Фейсбук Умеров написа, че формулата на мира, предложена от президента Володимир Зеленски, вече обединява 83 държави.

Световният бизнес елит и държавни ръководители от десетки страни по света се събират в швейцарския курортен град Давос, за да вземат участие в тазгодишния Световен икономически форум.

Над 80 държави са потвърдили свои представители. Това е много повече, отколкото на предишните три конференции миналата година в Дания, Саудитска Арабия и Малта. "Формулата на мира" на украинския президент Володимир Зеленски ще заеме централно място, като темата за войната в Украйна открива престижния форум още днес, неделя, 14 януари.

Самият Зеленски се очаква в Давос. Във вторник той трябва да изнесе реч на годишната среща на Световния икономически форум (СИФ).

Форумът тази година се провежда под надслов "Възстановяване на доверието", което директно отпраща към темите, свързани с рязката ескалация на геополитическото напрежение и опасенията за глобалната търговия, заради ситуацията в Близкия изток. Освен двете войни, които се водят в момента, сред темите също са залегнали инфлацията и икономическият растеж, технологичните промени и глобалната фрагментация.

Сред най-високопоставените политически фигури, които се очаква да присъстват в Давос, са премиерът на Китай Ли Цян и френският президент Еманюел Макрон, като и двамата ще направят специални обръщения. Макрон е единственият държавен ръководител от страните от Г-7, който ще вземе участие в Давос. Миналата година от Г-7 на форума присъства единствено германският канцлер Олаф Шолц. Американският президент Джо Байдън, както и британският премиер Риши Сунак не са били на Световния икономически форум, след като заеха постовете си.

От САЩ участие ще вземат държавният секретар Антъни Блинкън, съветникът по националната сигурност Джейк Съливан и специалният президентски пратеник за климата Джон Кери.

Аржентинският президент Хавиер Милей, който също е сред участниците на Световния икономически форум, трябва да направи изявление в сряда, 17 януари.

На тазгодишния Световен икономически форум ще присъстват и управляващият директор на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева, президентът на Световната банка Аджай Банга, генералният директор на Световната търговска организация Нгози Оконджо-Ивеала и генералният секретар на ООН Антониу Гутериш.

Съгласието по основните принципи за мирно решение на такова широко равнище може да помогне за това един ден Русия да седне на масата за преговори, заяви в неделя швейцарският външен министър Игнацио Касис.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 31 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Гост

    93 6 Отговор
    Баце, стига алабализми! Дигайте белия байрак, докато не са ви замразили тотално!
  • 3 Мда

    96 7 Отговор
    Надрусаните осрайнци освен война друго няма да постигнат с любезното съдействие на Великобритания и Еврогейския съюз. САЩ елегантно напускат Европа
  • 4 измекяр соросоиден

    77 5 Отговор
    Като какъв е Зеления там? Като гл. икономист или като главен санитар ?
  • 5 Хохо Бохо

    74 4 Отговор
    Скоро салонацитата ще свършат, а на обикновенният руски украинец не му се воюва срещу братята си в интерес на краваря. Та клоуна и цирковата му трупа ще духнаб към Канада....при дрътите нацисти на бандера
  • 6 КОТарАК

    5 73 Отговор
    след парите , които наля Англия , ватенките ще бъдат могилизирани още дълго време/ докато се светнат да натоварят на груз 200 едно джудже и свитата му

    Коментиран от #40, #46

  • 7 Гай Турий

    55 4 Отговор
    Тоя е първият аватар на самоубийствената наркохунта в Киев. Даже са в постоянна готовност да се отправят в моргата, облечени в зелен чувал. Съзнателно зобирани от жидоянките, или поради глупост, подпомагат намеренията на Путин да приключи изцяло и веднъж завинаги с тая квазидържава, васален остен за подриване РФ от Фашистгтон и Лондон.

    Коментиран от #20

  • 8 Леля Гошо

    62 5 Отговор
    Ако замразят войната, тлъстите комисионни спират, продажбите на дареното оръжие и те замират, работата на Зеленски е като карането на колело, трябва да продължава да върти педалите, иначе пада.
  • 9 БОЗА

    39 4 Отговор
    Зеленски,когато му изтече президентския мандат(а НЕ ЖЕЛАЕ избори),какъв ще се явява...и,как ще се отрази това на ситуацията... ;-)

    Този коментар изразява личното мнение на автора. То може да не съвпада с позициите на "Факти",като цяло,и на отделни коментиращи в частност,за което БХ( Баклава и Халва )
  • 10 Хахахаха

    44 3 Отговор
    Ами то никой не му и предлага такъв вариант!
  • 11 защо

    27 2 Отговор
    Ключа в този пасквил е "и използва тази възможност". Каква е и какво използва ... "всеки сам си преценя" :)
  • 12 Руси

    54 3 Отговор
    От Зеленски абсалютно нищо не зависи.
    А Давос отдавна престана да бъде
    икономически форум.
  • 13 ОК!НЯМА ПРОБЛЕМ!

    41 3 Отговор
    Тогава Зеленски,ще...,,замразят"...!
  • 14 Верно ли

    40 2 Отговор
    Аз пък предлагам тия както са се събрали там накуп, някой да се погрижи, та да не четем никога повече новини от това "форумче"!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Гост

    39 2 Отговор
    Руснаците настъпват до пълна победа над сорос нята.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Хи хи хи

    35 1 Отговор
    Форумът тази година се провежда под надслов "Възстановяване на доверието"

    Какво доверие ? !

    Когато печатниците за пари работят на високи обороти и ти плащат с пачки "кукли"
    /Терминът е ченджажийски от "магурата" 1990 - 95/
  • 20 Въпросителна

    28 1 Отговор

    До коментар #7 от "Гай Турий":

    "Вы нас раньше не слушали, послушайте сейчас!!!"

    В.В.П.
  • 21 Абе

    39 2 Отговор
    Както разбирам заповедта действително е, укровермахта да се бие до последния украинец.
  • 22 жоро

    38 1 Отговор
    уСрайна е мъртва държава! Край с нея!
    Вова ще им вземе всичко и ще ги държи полуживи на системи.
    Скоро ще останат без Одеса, Харков... без море въобще.
    Киргизия ще стане по-богата от тях.
    Неонацистите сами си унищожиха държавата!
    После ше има съд за тях и то жесток!
  • 23 Да бе

    21 2 Отговор

    До коментар #17 от "Путиноид":

    Замръзнал ти е на тебе мозъка.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Хахаха

    29 1 Отговор
    Ха а Русия кога е предлагала замразяване на СВО това са западни предложения които нямат нищо общо със руските интереси това само ще облекчи страданието на запад
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Дивергент

    36 1 Отговор
    ,,Петимата най -богати в света са удвоили богатството си,докато пет милиарда са станали по - бедни."Това се случва чрез създаване на различни кризи,като войните са част от тях.И човек започва да се пита кому е нужен този политически театър...
  • 28 Виновен!

    24 1 Отговор
    Всяко спиране на войната е смъртоносно за Зеленски, защото тогава всички украинци ще обърнат гневни погледи към него и ще го разкъсат.
  • 29 1520

    11 0 Отговор
    Че пито ли го някой
  • 30 ами

    11 2 Отговор
    да русия да зареже всички победи, да развее бяло знаме и да изчака графика за изтегляне на нейните войски, да ама нато и сащ искат война до 2025, че да я изтощят максимално, не ги интересува украина
  • 31 9090

    17 2 Отговор
    Пундьо, никой не ви предлага подобно нещо.Вовата каза до пълна Капитулация на Осрайна.
  • 32 Толкин

    3 16 Отговор
    винаги РУСИЯ оприличава с Мордор- мрачната страна където властва жестокия Саурон с Тъмните сили на "студа и тъмнината" и са принудили руските орки да знаят само да са добри ковачи и да коват и произведат най смъртоносни оръжия за да могат Тъмните сили със Саурон да воюват и да искат да победят Гондор - цивилизованите демократични обединени сили на Светлината живеещи в Гондор, Но Тъмните сили не печелят битките и са обречени на неуспех и че или Мордор трябва да заживее по правилата на цивилизования Гондор. ИЛИ ще изчезне и ще бъде унищожен ....!!!
    Защото Русия след като нагази в "блатата" днес все по отчетливо започва да се гърчи под натиска от вътрешни проблеми на инфлация, международна изолация и народно недоволство и търси пътища за сключване на мир...

    Коментиран от #34

  • 33 КАСАПИН

    9 0 Отговор
    НЕ СЪМ ЧУЛ НЯКОЙ ДА Е ПРЕДЛОЖИЛ ТА ГЛАДНА КОКОШКА ПРОСО СЪНУВА
  • 34 Дивергент

    7 1 Отговор

    До коментар #32 от "Толкин":

    Днес не живеем по Толкин,а по Оруел.А Киплинг казва :,,Азия не може да бъде цивилизована по методите на Запада.Азия е твърде голяма и твърде стара "
  • 35 Механик

    8 0 Отговор
    "Андрий Ермак: Президентът Володимир Зеленски няма да приеме замразяване на войната с Русия"
    Той и Путин няма да приеме. Няма да остави да въоръжите отново укрите и да им даде да се надуят пак.
  • 36 Коментар

    6 0 Отговор
    Е,те не искат замразяване,но природата замразява бойните действия с минусови температури и така ги ограничава.
    Стига невинни жертви!Зелето излъга всички свои избиратели като им обеща мир с руснаците,а вместо това насърчи нарушаването на Минските споразумения,забрани с указ мирните преговори и мобилизира насила своите избиратели.
  • 37 Ермак

    7 0 Отговор
    Единствено БЕЛИЯТ БАЙРЯК е решението !!!
  • 38 Според Института за изследване на войнат

    7 0 Отговор
    Всичко е толкова просто !!!Всяко спиране на войната е смъртоносно за Zеленски, защото тогава всички украинци ще обърнат гневни погледи към него и ще го разкъсат !!! Слава Украине в состав Росии !!!
  • 39 Бойкот на алчните О.Л.Х.

    5 0 Отговор
    Президентът ви Зеленков няма никакво право на собствено мнение.
    Господарите зад океана му пращат оръжия и пълнят банковата сметка,
    а от него се иска само да изпълнява нарежданията...
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 БАЙ село

    0 4 Отговор
    Монголите да си вървят в родина та си.
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 до последната укра

    3 0 Отговор
    Евреино, освобои народа на Украйна от себе си. Остави бъдеще за децата им, евреино.
  • 44 макс

    3 0 Отговор
    Дрогираният фашист искал справедлив свят!?Смях голям!
  • 45 Петърчо

    2 0 Отговор
    А някой руснаците попитали ли ги е, те какво мислят по въпроса със механизма.
  • 46 онгомбо

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "КОТарАК":

    клъцнаха ли ти топките с ножичката - безполезен котарак
  • 47 Много итересно

    1 0 Отговор
    В света има 195 държави от които 193 членуват в ООН а тия мизерници обединили 83?!? Ами останалите какво ли мислят по-въпроса?

    Коментиран от #50

  • 48 абе

    2 0 Отговор
    стига с тоя наркоман се едно ми е квартален кво казъл къде ходил колко ревал в сащ и микровълновата да отворя си мисля че ще се покаже и от там споделяйте новините с министъра ни на войната май у бг само тоя му е фен
  • 49 Е ДОБРЕ БЕ

    1 1 Отговор
    ама не са и половината от членовете на оон ? и кво правим сега казал органа от кат
  • 50 Глюупав въпрос

    0 2 Отговор

    До коментар #47 от "Много итересно":

    На форума в Давос участват само най развитите, демократични и икономически силни държави и с потенциал, от които зависи бъдещето развитие на планетата , а не държави като Куба, Того или Буркина Фасо...
  • 51 1520

    0 0 Отговор
    Че пита ли го някой този наркоман
Новини по държави: