Last news in Fakti
  Тема: Украйна

24 Януари, 2024 20:20 4 971 171

Кой свали руският Ил-76 над Белгородска област? (ВИДЕО)

  • ил-76-
  • русия-
  • украйна-
  • белгородска област

Видеото показва как самолетът се насочва към земята, по някое време от него пада голям фрагмент, след което, предполагаемо в областта на лявото крило, избухва огън

Кой свали руският Ил-76 над Белгородска област? (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Руските телеграм канали твърдят, че Ил-76, който се разби в Белгородска област, е бил свален от украинската ПВО. Потвърждение на тази информация може да бъде видеозапис, показващ следата от ракетата или самия момент на удара на самолета, анализира военния наблюдател на Руската служба на Би Би Си Павел Аксьонов.

Но такова видео няма и въз основа на публикуваното видео е трудно да се направят ясни заключения за причините за катастрофата на самолета - заснети са само последните му секунди, а самият Ил-76 се вижда доста лошо.

Видеото показва как самолетът се насочва към земята. По някое време от него пада голям фрагмент, след което, предполагаемо в областта на лявото крило, избухва огън.

Това не може да бъде ясно доказателство, че самолетът е бил свален, нито може да бъде опровержение на тази версия.

Мястото, където се е разбил самолетът, се намира на около 90 километра от украинската граница. Това потенциално позволява на Украйна да използва някои зенитно-ракетни системи със среден обсег.

Например системите за противовъздушна отбрана Patriot или "Бук" биха могли да свалят самолети на такова разстояние. IRIS-T SLM, която е на въоръжение в украинските въоръжени сили, има обсег от 40 километра и трудно може да нанесе удар на такова разстояние.

10 дни преди катастрофата на Ил-76, над Азовско море самолет А-50, който е построен на базата на Ил-76, бе свален, а Ил-22 също сериозно повреден. Според една от версиите той е бил свален от украинските военни. И двата самолета са били разположени на около 150 километра от най-близката територия, контролирана от украинските въоръжени сили. Така че теоретично такава възможност би могла да съществува.

Ако Украйна, както твърдят руски коментатори, е използвала системата за противовъздушна отбрана Patriot, то обсегът на нейните ракети от фамилията PAC 2 е 160 километра. От една страна, при такъв обхват няма нужда да изтегляте комплекса до самата граница, рискувайки да бъде ударен от руски дронове или артилерия. От друга страна, неговата стойност и роля в отбраната на стратегически важни обекти е много голяма. Не е известно дали украинците биха рискували с толкова важно оръжие, за да унищожат самолет, когато могат да свалят ракетите "Кинжал", с които Русия атакува нерядко украинските градове.

При обсъждането на възможното прехвърляне на западни оръжия в Украйна, по-специално на ракети земя-земя, както се съобщава в пресата, Съединените щати изразиха опасения, че украинските въоръжени сили ще ги използват срещу цели в Русия. Няма обаче официално потвърждение, че подобни ограничения са официално установени.

Марк Кансиан, старши съветник в Центъра за стратегически и международни изследвания (CSIS) във Вашингтон, е заявил пред Би Би Си следното: "Изображението съответства на сваления самолет. Вижда се как самолетът губи височина, след което се появява огнено кълбо." Той добави, че кълбото дим, което се вижда в небето, "съвпада с експлозия".

"Експлозията оставя малка следа, която може да е ракета", каза Кансиан.

Кристофър Петров, наземен експерт по противовъздушна отбрана във фирмата за отбранително разузнаване Janes, каза, че кадрите от падането на самолета "показват щети преди катастрофата".

"Около една или две секунди преди катастрофата очевидно е избухнал пожар на борда и малък фрагмент от самолета се е отделил и е започнал да се спуска сам, излизайки от носа на самолета", отбеляза експертът.

Той добави, че кълбото дим във видеото "може да загатва за използване на ракета земя-въздух", но това не може да се каже със сигурност.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 30 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хмм

    26 47 Отговор
    Влязла е птица в двигатела,може би сврака или сова !

    Коментиран от #61

  • 2 Пророк

    9 34 Отговор
    Мисля, че е напълно нормално и двете държави да се обвиняват !!!!! НЯМА СТРАЩНО , ГОСПОД ЗНАЕ ВСИЧКО И ЩЕ НАКАЖЕ И ТВЕТЕ ДЪРЖАВИ !!!!
  • 3 🇰🇵 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ С С С Р ☭★НРБ

    82 38 Отговор
    Скоро ще се разбере и скоро всичко ще свърши и най-лошото предстои за всички марионетки и подлоги съсипали и ограбили народите си за интереса на зад океанските си господари!

    Коментиран от #45, #88, #115

  • 4 Спомнете си кой свали холандският

    46 79 Отговор
    самолет. Руснаците, разбира се! Наскоро руснаците си признаха, че тяхната ПВО е съборила два разузнавателни самолета над Азовско море. По петстотин млн. долара единия! Преди време си бяха свалили пак изтребители! Смотана работа!

    Коментиран от #109

  • 5 Да ама не

    30 0 Отговор
    Ненормалници!!!
  • 6 Чуденки

    74 15 Отговор
    Щом "свободната" преса умува, значи гузните се чудят, как да прикрият, че си избиха и малкото оцелели войници от фронта. Сега почват да намотват на пръста версии, колебания и разни небивалици. Истината е една и се вижда на това видео и мястото на удара от ракета и самото падане и разпадане на самолета. Другото са лакардии за балъците.

    Коментиран от #48

  • 7 Кой Благой

    20 25 Отговор
    Който потопи и масквата гордостта на руския черноморски флот флагмана
  • 8 Порно

    29 6 Отговор
    Може и да е свален от украински диверсанти, които са бая многобройни в този район. С обикновена ПЗРК
  • 9 Факт4екър

    32 25 Отговор
    Свалили са А50 само в мечтите фашиски.

    Коментиран от #42

  • 10 Урюрвкос

    13 4 Отговор
    на 50 км от украинската граница
  • 11 123123123

    4 19 Отговор
    Има в нета геолокация. Според сградите дето се виждат на видеото.Тоя самолет излиза от тоя район. А не влиза в него.Но може да се е преметнал във въздуха де.
  • 12 Убитите украински военнопленници

    28 63 Отговор
    от руските гадюхи на земята сега ще ги "качат" на самолета. Уж съборен от украинците. "Няма по-голям и нагъл лъжец от руският лъжец". /М.Булгаков/

    Коментиран от #46, #50, #56, #66

  • 13 Укропат

    36 10 Отговор
    Ми , шефчето беше доволен в началото... Голяма перемога обяви. После лекинко му призля. И накрая каза на Залужни че е по некадърен от Кличко и ще гласува за Буданката.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Опааа

    6 33 Отговор
    Мисирките им се иска да е свален! Не! Не е свален! За съжаление авария! Всичко останало е бла-бла!

    Коментиран от #25

  • 16 стоян георгиев

    59 7 Отговор
    Веднага след падането на самолетите имаше весели радости по украинските публични страници, медиите и коментари, че са свалили, или по-точно украинските въоръжени сили са свалили руски самолет. И сега ще си измислят приказки, като да се лъжат, украинците винаги така правят...

    Коментиран от #21

  • 17 фашисти и терористи

    40 8 Отговор
    много нежно ги пипат руснаците все още

    Коментиран от #77

  • 18 Какво ли още ще видим

    8 15 Отговор
    Укрите така губят тая война. Че миналата година не можеха да свалят такива самолети в русия.Тая година нема грижи.
  • 19 Укрофашистите са се радвали ❗❗❗

    41 6 Отговор
    На сваления Ил, в който е имало 65 ВСУшки пленника, които са били транспортирани за обмен !

    Коментиран от #20, #27

  • 20 мани мани

    1 15 Отговор

    До коментар #19 от "Укрофашистите са се радвали ❗❗❗":

    Не са ли го свалили за да ги убият. Нали уж така правят.

    Коментиран от #57

  • 21 Е па кокошенков що вика

    7 16 Отговор

    До коментар #16 от "стоян георгиев":

    Че украинците да го свалили с 3 Патриота?Съгласувайте си опорките/глупотевините.

    Коментиран от #26

  • 22 Юуп

    23 7 Отговор
    Предпочели да отидат при Бандера, отколкото да се връщат при Зелю
  • 23 Иванушка 🇷🇺

    20 26 Отговор
    Ракетна следа не винаги може да се види, зависи от атмосферните условия и влажност на въздуха. Достатъчно е дв се намери парче от обшивката на самолета и ще стане ясно дали е бил свален с ракета или паднал от старост и липса на нови части за него.
    Каквото и да се е случило руснаците сами са си виновни, а руската армия нелепо загуби три стратегически важни самолета в рамките на две седмици. Руския резил е пълен и не е спирал от началото на войната. На Русия враг не и трябва, тя сама ще се победи )))

    Коментиран от #28

  • 24 МИТ

    7 34 Отговор
    НАТО трябва да изпрати войници в Украйна да си върне територията която си бише в рамките на Турската империя която АНглия и САЩ и др съзници отнеха на сегашните си съюзници от НАТО Турция незаконно, и от тогава не само че Русия не е създател на никоя бивша съветска република а техен реален поробител от ерата на разрастване на Московието до открадването на 17 млн кв км и то доста отраднати територии именна от Руция и Ердоган не трябва да жали средства с НАТО и Запада до пълно елиминиране на екзестенциалната заплаха за Запада това са всички от ЮГА , Ориента, ИЗтака, БРИКС, ШОС , Г77 и Общността на необвързаните

    Коментиран от #119

  • 25 Аре,бе.

    4 11 Отговор

    До коментар #15 от "Опааа":

    Рашките бедният,че ВСУ са го ударили.
  • 26 Хахаха хахаха

    4 6 Отговор

    До коментар #21 от "Е па кокошенков що вика":

    Конашенков нищо подобно не казвал, каза го руски депутат който не е в час.

    Коментиран от #30

  • 27 Швейк

    4 8 Отговор

    До коментар #19 от "Укрофашистите са се радвали ❗❗❗":

    Абсолютни глупости!
  • 28 Преди войната си мислехме, че

    11 23 Отговор

    До коментар #23 от "Иванушка 🇷🇺":

    Русия е сила.

    Коментиран от #41, #51

  • 29 Сталинчо

    14 24 Отговор
    Не е важно кой го е свалил ,важното е че е на земята птрошен. Това ги чака всички руски окупатори!!!!!!!

    Коментиран от #34

  • 30 Ха ма ха

    1 8 Отговор

    До коментар #26 от "Хахаха хахаха":

    Току що и кокошенков го даваха по телевизията.

    Коментиран от #35

  • 31 странно

    18 3 Отговор
    Ако беше украински самолет - нямаше да има нужда от доказателства, и щеше да е 10000% сигурно, че е свален от руснаците.
    Обаче в случая самолетът е руски, свален е.... обаче не било доказано кой го е свалил????
  • 32 Сатана Z

    26 5 Отговор
    Украинските терористи нямат достъп до ПВО системите Патриот или Ирис,следователно това са УСА и Германски инструктори. ,Полски,Френски и останалите НАТОвски войски също са заподозрени ,при положение,че ракетите са изстреляни от някакво село до Харков.

    Коментиран от #49, #163

  • 33 Отново

    16 3 Отговор
    глупости и фантазии изсмукани от пръстите ни се представят за факти.

    "Това не може да бъде ясно доказателство, че самолетът е бил свален, нито може да бъде опровержение на тази версия"

    Важното е да се повдига духа на оклюмалите след фактите идващи от Украйна.
  • 34 мдам

    13 0 Отговор

    До коментар #29 от "Сталинчо":

    мдам, семо дето самолета е бил руски, ама е бил пълен с украинци :)

    Коментиран от #40, #44

  • 35 Украйна умре 🇺🇦

    9 4 Отговор

    До коментар #30 от "Ха ма ха":

    Пак си пиян и не знаеш кой говричо новините на канала.
  • 36 Факт

    8 10 Отговор
    Путлерастина е като педал дето мрази педалите.
  • 37 Тошо Сводката

    1 4 Отговор
    Идвал от към Сирия.И не е превозвал фурми.А месо.

    Коментиран от #47

  • 38 кгб

    5 2 Отговор
    Войната не е многополясна а двуполюсна и на лагери в единия лагер пак е Британия и САЩ и техните съюзници по света а другия е пак или Китай или Русия начело и пак техните съюзници и опорки, тоест никога не е имало и няма да има многополюсен свят, това е все едно всички страни да са развити и да няма бедност по света и да има моного полюсност
  • 39 Алфа Сърч

    2 10 Отговор
    Според последните проучвания, израждане ще имат половин евродепутат

    Коментиран от #43

  • 40 Русофилията цял живот резил

    3 11 Отговор

    До коментар #34 от "мдам":

    Вътре са се прескачали укри. Даже укри пилоти и надзиратели е имало. Даже са ги накарали в сибир.Те да направят тоя самолет.
  • 41 Иванушка 🇷🇺

    7 9 Отговор

    До коментар #28 от "Преди войната си мислехме, че":

    ".. Русия е сила..."

    Не просто сила, а Стихия.
    За съжаление напълно неадекватна....
  • 42 Ти не се обаждай от крайцера москва

    5 7 Отговор

    До коментар #9 от "Факт4екър":

    Ясен си ни
  • 43 Я СУМ

    2 3 Отговор

    До коментар #39 от "Алфа Сърч":

    Изражданет и цял да изкарат евродепутат да вкарат в евроджендърския парламент. Той като е с половин мозък. Пак си е половин човек. Ама все пак трябва да сме либерални и тлерантни
  • 44 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    3 11 Отговор

    До коментар #34 от "мдам":

    В такъв самолет не се карат хора а муниции.За първи път пленници летят със самолет.........Хахахах!Нищо де,нали руснаците със супер оръжията си ще ги прехванат....

    Коментиран от #62, #64, #121

  • 45 КОТарАК

    2 6 Отговор

    До коментар #3 от "🇰🇵 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ С С С Р ☭★НРБ":

    на теб лично кво ти взеха , освен да ти сменят жигулито със западна кола?
  • 46 Михаил Булгаков

    10 1 Отговор

    До коментар #12 от "Убитите украински военнопленници":

    През август 1915 г., когато германците наближават Киев през Първата световна война, бъдещият писател Булгаков се възмущава: „Откажете се от Киев - майката на руските градове, с всичките му светини, с Печерската лавра, с всичко, което е скъпо за вас руското сърце, първият руски град, свещеният Киев! ... След такъв удар, който ще разтърси цяла Русия, възможно ли е наистина да се вярва в нещо, да се надява на нещо друго? Затова руският град няма да оцелее под германците, каза Булгаков
  • 47 123456789

    2 8 Отговор

    До коментар #37 от "Тошо Сводката":

    Тоя самолет ако е носил месо. От рашистанските снимки ще се виждат да се търкалят разни трупове по това поле. Ама нема немааа
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Поредната червена линия

    5 7 Отговор

    До коментар #32 от "Сатана Z":

    Пресечена от НАТО и пусин се крие в бункера?
  • 50 Михаил Булгаков

    13 0 Отговор

    До коментар #12 от "Убитите украински военнопленници":

    Под германска окупация Украйна номинално се оглавява от хетман Скоропадски, избран през април 1918 г., месец след завръщането на Булгаков в Киев. На 14 декември същата година хетманът на цяла Украйна тайно избяга в Берлин, когато германците изоставиха града. Колко прилича това на марионетното правителство, което седи днес в Киев. Като руснак и офицер Булгаков мразеше проекта за „независима“ Украйна. Всеки, който е чел "Бялата гвардия", знае това. „Панталоните свършиха“, пише Булгаков в романа.
  • 51 Сила е я

    3 6 Отговор

    До коментар #28 от "Преди войната си мислехме, че":

    В циркаджийството 🤭🤪🇷🇺💩

    Коментиран от #54

  • 52 Пейбак

    13 2 Отговор
    Големия въпрос е как ще реагират руснаците свален е техем самолет на тяхна територия само преди няколко дена бяха убити хора на пазар в Донецк
  • 53 Русобил

    10 5 Отговор
    Абе нали Шойгу се кълнеше че и птица не може да прелети руската граница.

    Коментиран от #74, #80, #156

  • 54 Преди войната си мислехме, че

    11 6 Отговор

    До коментар #51 от "Сила е я":

    Русия има пво.
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Михаил Булгаков

    15 6 Отговор

    До коментар #12 от "Убитите украински военнопленници":

    Булгаков винаги е смятал, че земите на Украйна принадлежат на Русия. М.О. Чудакова в книгата си „Биографията на Михаил Булгаков“ казва, че писателят несъмнено споделя думите на статията на В.В. Шулгин „Те се завърнаха” във вестник „Киевлянин”, който започва да излиза отново през септември 1918 г. след превземането на Киев от Бялата армия: „... този регион е руски... Ние няма да го дадем. .. на украинските предатели, които го покриха със срам...”.
  • 57 Маниии

    12 4 Отговор

    До коментар #20 от "мани мани":

    Ако са искали да ги убият,щяха да го направят на момента, не да ги лекуват и хранят Няма нужда да си свалят самолета.
  • 58 Язе да ви кажа

    3 11 Отговор
    Че в Мрежата се появи списък на предназначените за "размяна украински военнопленници.Само,че тези от списъка били разменени с руски военнопленници още на 3 януари.

    Коментиран от #73

  • 59 А50

    17 4 Отговор
    Руските РЛС засичат изтрелването на две ракети от Харковаска област. На самолета е трябвало да бъдат и преговарящите за размяната на пленниците от руска страна един депутат, и един генерал. Те не са били обаче на борда, но явно те са били целта, за да предизвикат руснаците към ескалация. Укрите отчаяно се нуждаят от руски удари по Банкова, за да им обърне малко внимание фалиращия запад . Пожертваха тяхни хора безрезултатно, даже предизвикват гнева на останалите хора в 404

    Коментиран от #69

  • 60 стоян георгиев

    15 3 Отговор
    Веднага след падането на самолетите имаше весели радости по украинските публични страници, медиите и коментари, че са свалили, или по-точно украинските въоръжени сили са свалили руски самолет. И сега ще си измислят приказки, като да се лъжат, украинците винаги така правят...Анатолий Шарий говори за това в своя канал, че това е дело на въоръжените сили на Украйна, той също така говори за това как украинските медии се радваха на катастрофата на самолета и смъртта на хора
  • 61 Хахахаха

    5 10 Отговор

    До коментар #1 от "Хмм":

    Някой е запалил цигара на борда. А както знаем, руските цигари са взривоопасни. Най-вероятно това е причината.
  • 62 Днес Украинците

    16 1 Отговор

    До коментар #44 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    съобщиха, че на 3.01 пак е използван този самолет за обмен на пленници
  • 63 Артилерист

    17 0 Отговор
    "Експертни" шикалкавения надълго и нашироко, целящи да въведат публиката в заблуждение, че самолета може да е ударен и от извънземни, но не и от украинските терористи. Мотивът със сигурност е, че на укротерористите тези "предатели" в самолета не са им нужни-както половината милион, които жертваха в безсмислени юруши и контраюруши-докато наличните руските пленници са добър аргумент за изнудване на руската страна...
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Пустиняка

    1 3 Отговор
    Ба толиз разбираче баце я викам Техническа повреда
    Да си кажа мисълта
  • 66 Михаил Булгаков

    14 6 Отговор

    До коментар #12 от "Убитите украински военнопленници":

    Киев е най-старата столица на Русия, „майката на руските градове“ и някои украинофили, мазепинци не трябва да претендират за нея. „Това е руска земя, руска, руска“, пише основателят и първи главен редактор на вестник „Киевлянин“ Виталий Яковлевич Шулгин. Тези думи бяха манифест на всички малоруси. Именно този Киев, руският Киев, ни е толкова добре познат от произведенията на руските писатели.

    Коментиран от #75, #86

  • 67 Хммм

    9 3 Отговор
    Защо украинците взеха да дават на заден за това кой е свалил самолета. Нали се похвалиха първо.
  • 68 Хи Хи Хи

    5 10 Отговор
    Това си е чисто руска работа... майстори са на такива операции... с един изстрел, трепат два заека-- ликвидират почти една рота украински военнослужещи и хвърлят вината върху Украйна.. филмът е игран много пъти.. е, че ще бастисат екипажа..не им дреме.. матриял има много..

    Коментиран от #169

  • 69 Това дядото на копейкин

    2 6 Отговор

    До коментар #59 от "А50":

    Ли ти го каза?Депутат и генерал ще ходят да разменят пленници.(?)
  • 70 Статистик

    7 4 Отговор
    Да де, ама защо ли руснаците канят немски експерти да установят причините?! Ивчо Мирчев, това не ти е пунтамарата с "Росенец" защото е война ,а не на кафе при Сокола!
    А, и къде се изгуби бре, да не те пратиха и теб на закуска във Хамерика- внимава .й да не се върнеш като Явката Божанков дъгообразен!
  • 71 Анатолий Шарий

    10 4 Отговор
    днес имаше ликуване на украинските публични страници, в медиите и онлайн изданията, необуздана радост след самолетната катастрофа и радост изпълни хората от смъртта на хора, това е национална черта на украинците, които винаги се радват на смъртта, както някога дори пуснаха пощенски марки с горящ Кримски мост, това наистина ли е добре?
  • 72 Дедо ви...

    14 4 Отговор
    Ха, само тук ли не разбрахте, че украинците си признаха за свалянето на самолета, а се правите на улави
  • 73 Хамсал

    7 2 Отговор

    До коментар #58 от "Язе да ви кажа":

    Името на само един от тях съвпада с разменен на 3-ти януари, коено е в рамките на техническа грешка.
  • 74 Всъщност виж коментар 1

    0 0 Отговор

    До коментар #53 от "Русобил":

    Я свраки,я гарги я гъски.Те не могат да бъдат засечени.Случвало се е и в мирно време.
  • 75 Да питам..

    2 4 Отговор

    До коментар #66 от "Михаил Булгаков":

    ЗАвиси кои 9маш за руси.. във всеки случай баш москалите са много далече от русите.. кипчаци и угро-фини. Т акои са , викаш , руснаците...??

    Коментиран от #89, #92, #97, #102, #114, #145

  • 76 Рефер

    5 2 Отговор
    Пияни льотчики......
  • 77 Ми то на нищо не прилича Украйна

    8 2 Отговор

    До коментар #17 от "фашисти и терористи":

    Ги оставя без флот и аерофлот 😎 майстори. ....
  • 78 Слава кокаине

    3 3 Отговор
    Путин, за да навреди на украинците - много е коварен!
    Обаяе Дойче зале бди!
  • 79 Анатолий Шарий

    7 5 Отговор
    Не може да има преговори с режима в Киев, който свали самолет Ил-76, превозващ военнопленници от украинските въоръжени сили, само затвор или унищожение

    Коментиран от #81, #126

  • 80 Русофилията цял живот резил

    5 1 Отговор

    До коментар #53 от "Русобил":

    Може да не е биозаразена птица това. Може тоя самолет да го е свалил укро биокомар
  • 81 дъно дънцееее

    3 1 Отговор

    До коментар #79 от "Анатолий Шарий":

    Тоя па кат чели некой нещо е тръгнал да преговара с него.
  • 82 Как кой?

    4 1 Отговор
    Хутите го свалиха.

    Коментиран от #84

  • 83 Някой си...

    5 3 Отговор
    Вече гледах над десет репортажа от мястото на катастрофата..ми то нема нито едно тяло бе..що така??? Мигар всичките са с е изпарили ? Най-добър бе репортажа на Белоруската телевизия.. много останки, пръснати на огромна площ.. и нито едно тяло, или парче от дреха.. явно е била много силна експлозия, като от 4-5 ракети С-300, превозвани като товар... а да превозват военнопленници само с трима човека охраняващи при такъв ценен товар..това ми граничи със слабоумие..
  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 В.В.П.

    7 5 Отговор
    Терористите от Киеф..Свалят граждански полети на руска територия ..Терроризъм...Така свалиха и Малайзийския полет с холандците..Ще стане като чеченския вариант...Окрсйнаця чака дебел уййй...За террориста само ликвидиране ..

    Коментиран от #162

  • 86 Хахахаха

    6 3 Отговор

    До коментар #66 от "Михаил Булгаков":

    Тогава руснаците да върнат русия на Киев. Зеленски ще управлява добре русия.
  • 87 В.В.П.

    5 6 Отговор
    Язък за окропите. .Загинаха за Зелю.
  • 88 БАРС

    9 8 Отговор

    До коментар #3 от "🇰🇵 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ С С С Р ☭★НРБ":

    Наистина попитали Джон Байдън КОЛКО УКРАИНЦИ ТРЯБВА ДА УМРЪТ ОЩЕ А ТОЙ ОТГОВОРИЛ ВЪЗМОЖНО ВСЕХ .ДА ТОВА Е ИСТИНА КОЕТО ВИ ПИША ПИШАТГО АМЕРИКАНСКИ ВЕСТНИЦИ.ТАКА ЧЕ РАША Е ПРАВА И ВИНАГИ ЩЕ Ч ЗАЩИТАВАМ ЗА ТОВА ЧЕ ЗАПЪДЪТ ИСКА ДА УНИЩОЖИ НАС СЛАВЯНИТЕ.НЕ БОЙТЕСЕ АКО РАШЕ НЕ ПОБЕДИ ТО ЩЕ ПОЧНАТ И С НАС ЮЖНИТЕ СЛАВЯНИ..

    Коментиран от #111, #154, #158, #160, #161

  • 89 Ф. Достоевский

    6 5 Отговор

    До коментар #75 от "Да питам..":

    Руснак не е този, който носи руско име, а този, който обича Русия и я смята за своя родина. Когато мирът лежи над нашата бедна страна и всецелебното време превърне кървавата реалност в далечното минало, руският народ ще си спомни онези, които първи се вдигнаха, за да защитят Русия от беди. Това е руснака, за руснаците, който я обича, той е руснак, всичко ще й дам. Фьодор Достоевски - велик руски писател (1821-1881).
  • 90 Киев за три дни

    8 5 Отговор
    Никой не е свалил съветската бракма, специално край Белгород и в самия град, паднаха непредизвикано, заради повреди, вече няколко самолета! В това число, Су-30, Миг-31 и Су-35С . Такива са фактите.

    Коментиран от #168

  • 91 Гай Турий

    7 5 Отговор
    Кой? Наивен въпрос и ненужен. ВСУ разбира се. Руската страна многократно го заяви. Засечени са 2 ПВО ракети изстреляни на 160 км от Харковска област. Терористите от Киев нямат оправдание, знаели са за самолета, бил му е договорен въздушен коридор на 50 км. от украинската граница. Избили са свои 65 украински пленници водени за обмен, освен самолета и 9 руски военни.

    Коментиран от #96

  • 92 М. Ломоносов

    6 6 Отговор

    До коментар #75 от "Да питам..":

    Да станеш истински руснак, да станеш напълно руснак, може би означава само - да станеш брат на всички хора, всечовек, ако искаш. Нашата съдба е универсалност и не придобита с меч, а със силата на братството и нашето братско желание за обединение на хората. Най-висшата и най-характерна черта на нашия народ е чувството за справедливост и жаждата за нея, ако това чувство е във вас, тогава вие сте руснак!
    Михаил Ломоносов - световноизвестен учен-енциклопедист, ректор на Академичния университет, академик на Императорската академия на науките и изкуствата в Санкт Петербург (1711-1765).

    Коментиран от #98

  • 93 Защо ли украинците го изтриха...?!

    7 4 Отговор
    ,,Първоначалното съобщение , че свалянето на самолета е дело на украинската армия, беше изтрито."
  • 94 Хи Хи Хи

    4 2 Отговор
    Ха честито на капейките ..днес трите дня на Киеве станаха таман 700 .. и се спрепат като препасли добичета около Авдиивка още..

    Коментиран от #99

  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Само дето

    0 3 Отговор

    До коментар #91 от "Гай Турий":

    няма никакви военнопленици.
  • 97 А. Пушкин

    3 5 Отговор

    До коментар #75 от "Да питам..":

    Руснак е този, който обича и служи на Русия! Александър Пушкин - велик руски поет (1799-1837) А ти ми разкажи за угро-финските народи... запомнете: руснак е този, който обича и служи на Русия! А. Пушкин
  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 С това темпо

    6 2 Отговор

    До коментар #94 от "Хи Хи Хи":

    Ще наближат Киев. след 700 години.
  • 100 Най-новите им братя са от

    4 0 Отговор

    До коментар #98 от "Я па тоа ка са изплесна..":

    ЧАД!
  • 101 Шопо

    1 1 Отговор
    Аййй тоя боб с лютите чушки ,дека го ядох .....
    Каква поразия направи
  • 102 А. Суворов

    5 4 Отговор

    До коментар #75 от "Да питам..":

    Неуважението към предците е първият признак на дивотия и безнравственост. Не само е възможно, но и необходимо да се гордееш със славата на предците си, да не я уважаваш е срамно малодушие. Смятам всички, които вярно служат на Отечеството, за руснаци до мозъка на костите си. Далеч съм от мисълта да се възхищавам на всичко, което виждам около себе си;... но се кълна в честта си, че за нищо на света не бих искал да сменя отечеството си или да имам друга история, различна от историята на нашите предци, както Бог ни го даде. Александър Суворов - велик руски пълководец (1730-1800).

    Коментиран от #113

  • 103 Пак казвам

    6 1 Отговор

    До коментар #84 от "Путлераста утайката на това общество":

    Ако са украинците...Браво, а ако не са те е срам за рашистката авиация. Но и в двата случея се оказват некадърници.
  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 Швейк

    2 2 Отговор

    До коментар #98 от "Я па тоа ка са изплесна..":

    Дурачок!
  • 107 Кой го свали е ясно

    2 1 Отговор
    Въпроса е кой е бил на борда.

    Коментиран от #112

  • 108 Тони

    1 1 Отговор

    До коментар #98 от "Я па тоа ка са изплесна..":

    Идддииоот!!!
  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 Рашка с чашка

    4 5 Отговор

    До коментар #88 от "БАРС":

    Първите исторически засвидетелствани СЛОВЕНИ, са Българите. От тях тръгва директно ,според всички лингвисти, ,,Църковно славянския" език, всъщност старобългарски, разлика де факто, НЯМА.! След България е Хърватия, след това Чехия, Киевска Рус ( Украйна) Сърбия, Босна и Херцеговина и ЧАК тогава в Московия, субект на,, Златната орда,,. Е, от къде на къде Русия ще е славянството?

    Коментиран от #124

  • 112 Как кой

    1 1 Отговор

    До коментар #107 от "Кой го свали е ясно":

    Коста-късото кафе.
  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 А. Суворов

    4 7 Отговор

    До коментар #75 от "Да питам..":

    Който обича Отечеството си дава най-добър пример за човеколюбие. Природата създаде само една Русия. Тя няма съперници. Ние сме руснаци, всичко ще преодолеем. Крепостта е силна, гарнизонът е цяла армия. Но нищо не може да устои на руските оръжия - ние сме силни и уверени. Руснакът се отличава с вяра, лоялност и разум. Цяла Европа напразно ще тръгне към Русия: ще намери там Термопилите, Леонида и собствения си ковчег. А. Суворов ( 1730-1800)

    Коментиран от #118, #123, #130, #136, #137

  • 115 Страхуваш ли се за себе си

    0 1 Отговор

    До коментар #3 от "🇰🇵 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ С С С Р ☭★НРБ":

    щом си толкова загрижен за съдбата на марионетките и подлогите?
  • 116 А50

    3 5 Отговор
    Киевската хунта е в ступор и не знае как да обясни свалянето на самолета. Факте е , че това не е държава и там действат различни терористични организации под ръководство на различни държави членки на Нато и не се дава точен отчет на киевската хунта. Въпросът е дали има умисъл или найстина нещата са извън всякакъв контрол в 404. Оправданието, че не са знели какво има в самолета неминават т.к. това е било съгласувано между двете страни, нито върви да опрекнат партньорите с техните мобилни ПВО системи. При цялото разузнаване с което разполагат натовци едва ли е било по грешка. Пак остава варианта за опит за ескалация на конфликта и доставка на оръжие. На западните режими все по-трудно им става да отчисляват средства за укрите при вътрешните проблеми които си имат
  • 117 Рашка с чашка

    1 2 Отговор
    Допълнителна помощ за Украйна от Съединените щати остана блокирана, след като републиканците в Конгреса отказаха да одобрят нов финансов пакет през декември, пише Business Insider. САЩ не могат да помогнат на Украйна дори с ремонт на оръжие. На този фон Киев е принуден да ограничи военните си действия.
  • 118 Абе чичка

    0 0 Отговор

    До коментар #114 от "А. Суворов":

    С кви л@йна си вечерял бе?
  • 119 стоян георгиев

    0 1 Отговор

    До коментар #24 от "МИТ":

    А в ус Тата вземаш ли го
  • 120 Рашка с чашка

    0 5 Отговор
    Говорител на Пентагона каза, че американските оръжия, прехвърлени в Киев, не функционират добре, тъй като Съединените щати не могат да помогнат на украинците да ги ремонтират.
  • 121 стоян георгиев

    4 0 Отговор

    До коментар #44 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Това че Ти не си чувал ,нищо не значи,всъщност значи че не можеш да ползваш чичи си Гугъл
  • 122 Рашка с чашка

    2 6 Отговор
    В интервю за Business Insider миналата седмица украинският президент Володимир Зеленски предупреди, че липсата на западна подкрепа ще доведе до недостиг на артилерия, „много сериозен“ недостиг на ракети за противовъздушна отбрана и много ранени и убити хора.
    „Украйна ще се бори, Украйна ще отслабне и това ще даде възможност на Русия да ни превземе“, предупреди Зеленски, така че ни изпращайте пари бързо, нямаме с какво да плащаме пенсии, с какво да плащаме заплати, изпратете още оръжия, наемници , самолети и танкове...
  • 123 Половин век след Суворов

    6 3 Отговор

    До коментар #114 от "А. Суворов":

    Русия търпи унизително поражение на своя територия от колективния запад. След още 50 години друга военна катастрофа, този път в Китай (за който Русия има претенции тогава) от неевропейска сила. През 90-те години на миналия век Русия претърпя унизително поражение от малък мюсюлмански народ на своя територия. Списъка е доста дълъг.

    Коментиран от #125

  • 124 БАРС

    4 5 Отговор

    До коментар #111 от "Рашка с чашка":

    ПИЧ ОТ 140 000 000 МИЛ.16 000 000 СА ДРУГИ НАЦИОНАЛНОСТИ А ОСТАНАЛИТЕ СА ДОКАЗАНИ СЛАВЯНИ .И НЕ ЗАБРАВЯЙ КЪДЕ Е БИЛА ВОЛЖСКА БЪЛГАРИЯ И СТСРА ВЕЛИКА БЪЛГАРИЯ.ОЩЕ ЕДНО ДОКАЗАТЕЛСТВО ЧЕ СПЕРЕД ТВОЕТО ПИСАНИ РАША СА СИ НАШИ КАКТО И УКРАИНЦИТЕ.
  • 125 А. Суворов

    2 2 Отговор

    До коментар #123 от "Половин век след Суворов":

    Влажные мечты! Еще один идддиот!

    Коментиран от #135

  • 126 Ветеран от протеста

    3 6 Отговор

    До коментар #79 от "Анатолий Шарий":

    Само от трепане разбират хохохольите.Колкото повече ,толкова повече.
  • 127 Тити

    6 3 Отговор
    Рашистите са леваци сами са си го свалили то и за това измислиха лъжата че е имало Украински военнопленници.
  • 128 ВСУ

    4 2 Отговор
    Преди седмица руснаците изстреляха снаряд и той падна точно пред нашите позиции”, разказва лейтенант Богдан от 43-та бригада, докато се озоваваме в прикритие. - Почти ни убиха. Тогава се опитаха да ни хванат с два Ланцета (руски дронове камикадзе). Но ние оцеляхме!" Бойците могат да стрелят само по един изстрел срещу врага. „Вече нямаме боеприпаси", казва със съжаление старши сержант на име Михаил, „имаме право да стреляме само по три снаряда на ден, докато руснаците стрелят когато и да е те искат ".
  • 129 мхааа

    6 2 Отговор
    Който свали и на Пирожкин самальота, същия, крие се в бункер и носи високи токчета.
  • 130 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 131 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 132 Тити

    2 4 Отговор
    Само от трепане разбират хохохольите.Колкото повече ,толкова повече.
  • 133 В.В.П.

    1 3 Отговор
    Как кой ??.Окропите свалят всичко...Изтрепаха сънародниците ,хахлята...На чужда територия .
  • 134 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 135 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 136 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 137 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 138 ВСУ

    4 0 Отговор
    Ако руснаците започнат сериозно настъпление тук, няма да издържим дълго. Имаме недостиг на всичко, хора, снаряди, танкове, оръдия... Но нямаме друг избор: трябва да се борим и да победим. Европейците трябва да ни помогнат, ако не искат да свършат като нас.“ Максим замълчава за момент и след това продължава: „Е, мислите ли, че ще се бием с руските лопати? Тогава хайде, лопатите в ръцете - и елате да се биете тук, да видим какво ще стане!” Хайде, европейци, бийте руснаците с лопати!
  • 139 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 140 стрян георгиев

    2 2 Отговор

    До коментар #134 от "Блогър от Москва.Крим е Руски завинаги.":

    Всегда пожалуйста!
    Да, были люди в наше время
    Не то что нынешнее племя, ….
  • 141 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 142 Н. Гоголь

    4 2 Отговор

    До коментар #134 от "Блогър от Москва.Крим е Руски завинаги.":

    Ако остане само една руска ферма, тогава Русия ще се възроди.
    Има ли наистина в света такива огньове, такива мъки и такава сила, която да надвие руската сила!

    Н. Гогол

    Коментиран от #146

  • 143 Отто фон Бисмарк

    4 1 Отговор
    Не очаквайте, че след като се възползвате от слабостта на Русия, ще получавате вечни дивиденти. Руснаците винаги идват за парите си. И когато дойдат, не разчитайте на йезуитските споразумения, които сте подписали, които уж ви оправдават. Те не струват хартията, на която са написани. Следователно или трябва да играете честно с руснаците, или изобщо да не играете.
  • 144 Петр Первый

    2 2 Отговор
    Руснак е този, който обича и служи на Русия!
    Петър Велики
  • 145 Иван Ильин

    2 2 Отговор

    До коментар #75 от "Да питам..":

    Да си руснак означава не само да говориш руски. Но това означава да възприемаш Русия със сърцето си, да видиш нейната скъпоценна самобитност и уникална самобитност, да разбереш, че тази самобитност е Божи дар, даден на руския народ, и в същото време - Божия заповед, която трябва да пази Русия от посегателствата на други народи и иска този дар - свобода и независимост на земята. Да си руснак означава да вярваш в Русия, както вярваха в нея всички руски велики хора, всички нейни гении и строители.
    Иван Илийн
  • 146 Капитан Петко Войвода

    3 1 Отговор

    До коментар #142 от "Н. Гоголь":

    "Няма тояга ,която да избие Русия от главата на Българина"

    Коментиран от #150

  • 147 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 148 Харон

    3 1 Отговор
    Кой свали руският Ил-76 над Белгородска област? Ако руското ПВО то показва каква безглавица има в системата....Ако украинското ПВО то показва каква безглавица има в руското ПВО, понеже не са успели не една, ами веднага 3 ракети да свалят, които са се насочили към една ПОДВИЖНА ЦЕЛ дълбоко зад градът Белгород....
    Всеки ден по една две ракетки насочени дълеко в тилът на рашистите е най-добрата пропаганда, срещу путинофашистите.
  • 149 Император Александр 3

    1 0 Отговор

    До коментар #136 от "Блогър от Москва.Крим е Руски завинаги.":

    Александър III Миротворец - император на цяла Русия, цар на Полша и велик княз на Финландия (1845-1894). В целия свят ние имаме само два верни съюзника – нашата армия и флот. Всички останали при първа възможност ще вдигнат оръжие срещу нас.
  • 150 Любовь моя

    2 0 Отговор

    До коментар #146 от "Капитан Петко Войвода":

    обичам те 🫶
  • 151 ВСУ

    2 1 Отговор
    Ако ни се иска да атакуваме, ние атакуваме. Но би било самоубийство. Нямаме достатъчно хора и боеприпаси." Утре войниците се връщат на нулевата линия. За да се подготвят, те няма да ядат нищо от тази вечер - и още четири дни, въпреки студа и вонята на екскременти. "Отиване до тоалетната означава смърт“, накратко обяснява Сергей. Той не се смее. „Повечето от нашите другари загинаха от удар на дрон или артилерийски изстрел, когато излязоха от окопите, за да се облекчат!“ Сергей и братята му по оръжие все още искат да оцелеят.
  • 152 Рашка с чашка

    3 2 Отговор
    Някои украински доброволци, записали се в армията в самото начало на въоръжения конфликт, сега са морално и физически изтощени, пише The Times. В същото време няма достатъчно по-млади бойци, които да ги заменят - а тези, които пристигат на фронта, често не могат да се справят със стреса и полудяват.
  • 153 ВСУ

    3 1 Отговор
    Когато руските ракети започнаха да падат от небето, някои военнослужещи избягаха пред всички, за да се прикрият в близкото мазе. "Имаше един войник, той беше на 48 години. Движеше се много бавно и зад него имаше редица от хора, които се опитваха да влязат, всички се страхуваха да не бъдат убити заради него", каза Андрей Пидубняк, украински войник, който също е на четиридесет години. Няма убити, но забавянето е "наистина опасно", каза той. Всички тези ситуации на фронта са неприятно познати.
  • 154 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 155 ВСУ

    4 2 Отговор
    Средната възраст на войник в моя батальон е 45 години“, казва Дмитрий Берлим, командир на украинската 32-ра бригада, докато говори с нас близо до Купянск, обсаден град близо до руската граница. — На тази възраст е трудно да се изпълняват бойни мисии. За някои дори доставянето на боеприпаси и бронежилетки до фронтовата линия става трудно." Нямаше наплив от млади войници, които да поемат тежестта. А онези, които се биеха, продължиха да умират, добави той. „Хората свършват, а качеството върви новите подкрепления стават все по-лоши и по-лоши всеки път.“
  • 156 Сталин

    0 0 Отговор

    До коментар #53 от "Русобил":

    Преди 84 години Гьоринг се кълнеше в същото пред Хитлер
  • 157 Рашка с чашка

    5 2 Отговор
    В резултат на обстрела на пазара в Донецк от украинските въоръжени сили на 21 януари бяха убити най-малко 27 души, включително няколко деца. Този сърцераздирателен спектакъл е все по-често срещан в този конфликт и отразява мрачната реалност, която го подхранва. Западните медии не искат да го признаят, но кървавата баня все по-ясно се вписва в модела на поведение на Киев. И днес украинските въоръжени сили свалиха руски самолет с украински пленници и се опитват да оправдаят Киев с всички сили, с лъжи, изкривявания...
  • 158 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 159 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 160 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 161 Тинтиримимтери

    2 2 Отговор

    До коментар #88 от "БАРС":

    Абе ти си много зле с историята.Няма такава група наречена СЛАВЯНИ. Това е измислица на Екатерина Велика за създаването на панславянско пространство начало с Русия.
    Акажеш на някой рюсняк че е славянин най много да си изедеш боя.Виж как викат на сръските наемници цигани има и видио.
  • 162 Митьо Зъркела

    2 1 Отговор

    До коментар #85 от "В.В.П.":

    Самолета за Малайзия го свали Стрелков. Велик герой на Донбас , казва се Игор Гиркин . За благодарност Пютин го натика в на топло за 4 г. и 11 месеца. Справка Министерство на Правосъдието на РФ.

    Коментиран от #167

  • 163 АФРО АМЕРИКАНСКИ ДЖАЗ ТРОМПЕТ🎺

    0 1 Отговор

    До коментар #32 от "Сатана Z":

    ВСЧКИ ЗАПРИЛИЧАХА НА
    ТВОЯ ПРИЯТЕЛ....БРОНЗОВИЯ войник
    ОТ КНЯЖЕСКАТА ГРАДИНА...😀
  • 164 Яне Сандански

    2 0 Отговор
    Украйна си призна ,тия се правят на следователи,мили Боже помогни им и те не са виновни .
  • 165 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 166 Хахаха

    2 0 Отговор
    Експерти ? Видеото загатва за ракета ? Украинците признаха че са свалили самолета във време
    на размяна на военнопленници . АP Press , Guardian . Жертвайки защитници на Мариупол .
    Дали техните близки биха гласували за Зеленски ?
  • 167 Мал АЕЦ

    0 0 Отговор

    До коментар #162 от "Митьо Зъркела":

    Свалили са го някои с история и експертиза по сваляне на пътнически самолети .
    Например самолет на Сибирските авиолинии или на Иран във войната на Персийският Залив .
    Признати за свалени “ по погрешка “ . Потърси в Гугъл от кой .
  • 168 Фактите

    2 0 Отговор

    До коментар #90 от "Киев за три дни":

    са че Укр вече призна че са свалили самолета .
  • 169 Мотивите

    2 0 Отговор

    До коментар #68 от "Хи Хи Хи":

    Трепат рота ? По точно не получават рота , руските пленници .
    А укр трепят руски самолет с екипаж и си запазват рота пленници за друга смяна .

    Всичко е ОК . Но целия свят гледа , и разбира . С отделни отчаяни атаки на самолети и
    кораби не се печели фронт и хора . Там бавно но сигурно гази валяк . Руският валяк .
  • 170 Миле

    2 0 Отговор
    Знам само че в началото украинците се пенеха, че са го свалили ТЕ , следя ги в телеграм и разглеждам техни сайтове , но когато се разбра , че вътре е имало украинци .....всички статии и постове изчезнаха магически
  • 171 Сашо

    0 3 Отговор
    Абе няма какво да се разследва-Путин лично е свалил самолета! Точка! По пазара в Донецк където загинаха 27 души включително деца също Путин стреля! Няма как да са укрите!
Новини по държави: