Last news in Fakti
  Тема: Украйна

26 Януари, 2024 17:05 4 292 133

Институт за изследване на войната: Украинската армия напредва в Донецка и Запорожка област

  • бахмут-
  • авдеевка-
  • русия-
  • украйна-
  • донбас

Според анализатори на ISW руските сили изглежда се готвят да се опитат да пробият през Авдеевка, след като не са успели да блокират населеното място

Институт за изследване на войната: Украинската армия напредва в Донецка и Запорожка област - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Украинските въоръжени сили (ВСУ) напредват по участъка от фронтовата линия южно от Новомихайловка (югозападно от Донецк). Също така ВСУ са изтласкали руските сили на североизток от Завитни Бажан и на югозапад от Мирне. Това се посочва в доклад на базирания във Вашингтон Институт за изследване на войната (ISW), предава РБК-Украйна.

"Позиционните бойни действия продължават близо до Купянс, но на 25 януари няма потвърдени промени на фронтовата линия в този район. Битките са в района на Синковка и Крохмални", се посочва в доклада.

Говорител на украинската част, действаща на линията Купянск-Лиманск, е заявил, че руските сили продължават да атакуват с пехотни групи до 20 души с неуточнена механизирана поддръжка, а интензивността на руския артилерийски огън в района се е увеличила почти двойно.

Той е добавил, че руските сили ротират персонал почти всяка седмица, но няма забележимо увеличение на броя на руските войски в района.

Позиционните битки също са продължили северозападно от Сватово близо до Стелмаховка, на северозапад и запад от Кременная близо до Ямполовка, Макеевка, Торски, Терни, близо до Диброва и Серебрянската гора, близо до Белогоровка.

Руски източник е заявил, че украинските минни полета усложняват настъпателните операции на Руската федерация край Билохоривка.

Позиционните боеве продължават край Бахмут на 25 януари. Сблъсъци е имало и в района на Васюковка и Богдановка, край Иванивске, Клещеевка и Андреевка.

Публикуваните на 25 януари геолокационни кадри показват, че руските сили наскоро са напреднали югозападно от Степное (северозападно от Авдеевка) и по улица Спортивна в най-южния жилищен район на Авдеевка.

Украинският военен наблюдател Константин Машовец е заявил, че украинските сили наскоро са напреднали на 100 метра в близост до ресторант "Царская охота". На 25 януари руски източници са заявили, че украинските сили са контраатакували в продължение на три дни, за да си върнат позициите в района.

Позиционните боеве са продължили край Новобахмутивка, Степное, Описное, Спартак, Северное и югозападно от Авдеевка край Невелск и Первомайско.

Говорителят на Украинската национална гвардия полковник Руслан Музичук е заявил, че руските сили използват малко по-малко бронирани машини край Авдеевка и разчитат повече на малки пехотни групи за разузнаване и нападение.

Той е добавил, че украинските сили са наблюдавали как руснаците край Авдеевка са извършили 10 нападения, използвайки различни тактики през деня, и че руските сили в района редовно използват комбинация от различни тактики по време на настъпателни операции.

Според анализатори на ISW руските сили изглежда се готвят да се опитат да пробият през Авдеевка, след като не са успели да блокират населеното място. Напоследък руските войски са съсредоточили настъпателните си операции върху южната жилищна зона на града.

Те все още атакуват северния и южния фланг на Авдеевка, но с темпове, които са доста по-ниски от първоначалните вълни, осъществени през есента на 2023 г. Руските сили може да се опитат да повторят изтощителните фронтални атаки на леката пехота, за да получат тактически предимства чрез груба сила, както направиха по време на битката за Бахмут.

На 25 януари майорът от украинското вътрешно министерство Максим Морозов е заявил, че руските сили са съсредоточили 40 000 войници край Авдеевка и се готвят да засилят настъплението си към града.

Съобщава се, че украинските сили наскоро са напреднали югозападно от град Донецк. На 25 януари Машовец е заявил, че украинските сили наскоро са напреднали от 500 метра до 1,5 километра по участък от фронтовата линия южно от Новомихайловка (югозападно от Донецк).

Позиционните битки се водят при Георгиевка, Победа и Новомихайловка. Съобщава се, че на 25 януари украинските войски са нанесли удар по полигона за обучение на руски безпилотни самолети близо до окупирания Иловайск, Донецка област.

Руски източници са заявили, че украинските сили са ударили учебния комплекс на руската военна част №72.78528 край Покровка (източно от Иловайск), убивайки 24 военнослужещи на Руската федерация.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 67 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ......

    26 37 Отговор
    Напредват хората.

    Коментиран от #15, #112, #130, #131

  • 2 ти да видиш

    127 24 Отговор
    Напредва назад!
  • 3 От страни

    138 24 Отговор
    Тоя институт де не е на Мелмак? Щото на Земята в Окраина по всичките лини на фронта бягат и губят укрите.

    Коментиран от #11, #16, #21

  • 4 Нон стоп

    21 77 Отговор
    Ако е истина, не е добре за изборите в раша!
  • 5 Последния Софиянец

    89 15 Отговор
    Напреднали 100 метра!!?ха ха ха ха ха ха

    Коментиран от #19, #29

  • 6 Пич

    113 10 Отговор
    Хахаха...... колко нелепо !!! Банда лежачи , които никога не са стъпвали на бойна линия , да бъдат наречени " Институт " !!!

    Коментиран от #18

  • 7 Внимание

    94 10 Отговор
    Тези, които се борят с дезинформацията пускат дезинформация.
  • 8 Очевидец храбър

    96 18 Отговор
    Съвсем скоро радостно тролещите жълтопаветици ще трябва да сформират доброволчески батальони за фронтовете в Украйна. Така, че очаквам яростни пристъпи на русофилия у последните. Ще се бият кой пръв да възстановява МОЧА !!!

    Коментиран от #103

  • 9 да де

    71 10 Отговор
    напредва към киев
  • 10 Българин

    61 13 Отговор
    Другари, лъжат ви!
    Украйна от две години няма армия, няма снаряди, няма ВВС, следователно напредва армията на НАТО, нали така? 😂

    Коментиран от #26

  • 11 Хахахаха

    32 59 Отговор

    До коментар #3 от "От страни":

    Мдааа. Украинците от две години бягат, и не може човек да разбере, защо рашагите са все още там от където тръгнаха преди две години? Донецк!
  • 12 хахахах

    33 62 Отговор
    Проскубаната сибирска мечка и за препариране не става.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Един

    21 55 Отговор
    Спукана им е работата на рашките.
  • 15 Абе

    66 13 Отговор

    До коментар #1 от "......":

    Напредват само че на запад.
  • 16 Българин

    21 55 Отговор

    До коментар #3 от "От страни":

    От две години украинците бягат, а несакрушимая и легендарная не може да превземе Авдиевка, за Киев и Одеса да не говорим... 😂

    Коментиран от #115

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Не се учудвсй

    57 6 Отговор

    До коментар #6 от "Пич":

    Този институт се ръководи от зълвата на Виктория курабията.
  • 19 Стариа Софеанец

    10 19 Отговор

    До коментар #5 от "Последния Софиянец":

    Кога ше черпиш за Авдеевка бе ...🤭😁

    Коментиран от #23

  • 20 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ❕❕❕

    18 48 Отговор
    Кармата на пycлеpoвич е да доведе руската империя на злото до нов разпад ❗ ❗
    И го прави. Списъкът му с "постижения" нараства с всеки изминал ден ❗ ❗
    пycлеp, освен всичко друго прекрасно, ще доведе до катастрофа и шпионската мрежа на Москва. Изгонените досега в Европа и Америка стотици руски шпиони със статут на дипломати са само върхът на айсберга. Тепърва ще бъдат разкривани още шпиони. Особено нелегали. Колкото повече недоволни има в Москва, колкото повече се оформя и разразява борба между клановете на властта, толкова повече засегнати и недоволни ще има. Ще текат като пробита лейка тайните им служби ❗ ❗
    Предателствата ще бъдат много. Умните руски служители с достъп до тайни ще гледат да получат убежище на Запад, като в замяна изтъргуват информацията, която знаят ❗ ❗
    Включително като предадат самоличността на агентурата на Кремъл в държавните по света, включително и у нас. А страната е в зона на нарастващ стратегически интерес❗❗
    Да го имате предвид това руски продажници, "четирихилядници" и вся остальная❗❗
  • 21 Не бе

    34 3 Отговор

    До коментар #3 от "От страни":

    На роднини на Виктория Нюланд.

    Коментиран от #71

  • 22 Фото шоп

    40 5 Отговор
    Тва на коя видео игра? След колко пици с кристали?
  • 23 Последния Софиянец

    12 28 Отговор

    До коментар #19 от "Стариа Софеанец":

    Ако я вземем тая година, в което се съмнявам вече и аз, ще почерпя в заведението ро един бульон от тиква, пред фалит съм, спряха ми копейките!

    Коментиран от #114

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Даааа

    34 7 Отговор
    Нато се оказа едно недоносче!

    Коментиран от #27

  • 26 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    15 32 Отговор

    До коментар #10 от "Българин":

    Важното е ватата да е в чували, а дали Нато ги гази или друг няма значение!
  • 27 Сатана Z

    16 40 Отговор

    До коментар #25 от "Даааа":

    1 200 000 красная армиа, 400 000 могилизирани септември 2022, още 450 000 доброволци се похвали ботокса и церозния дима каза преди 3 месеца, че на ден има нови 1500-2000 доброволци, готвача прибра в чувала 200 000 затворника, ти ги смятай! А тепърва след изборите идва пълната могилизация, само каабев на дворците и яхтите да са ок, а ти лежи у тинята и чакай копейки от оная пияната!
  • 28 Стойко

    16 36 Отговор
    3 дневната операция навършва 2 години а Рашистите са в активна отбрана...Честито

    Коментиран от #33

  • 29 На този етап 100м

    11 28 Отговор

    До коментар #5 от "Последния Софиянец":

    Си е доста , окупаторите им трябват месеци,и поне 80 бойни машини!за 100 м
  • 30 🇰🇵 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ С С С Р ☭★НРБ

    13 39 Отговор
    За две години, Специална военна операция " загинаха над 530 000 кабзончици, а три пъти повече бяха ранени, някои от тях осакатени. Естествено че Путин ще набира нови и нови военнослужещи за войната срещу Украйна, защото ако загуби тази война, ще загуби и абсолютната си власт и живота си. Все пак Русия, която винаги е изоставала във военните технологии от ,,Запада", разчита на човешкия фактор. С кръв ще удавим германците, е тактиката на маршал Жуков. За това от 50 милиона жертви на ВСВ, 27 милиона са от СССР. Германците дават 6 милиона жертви общо , срещу СССР, Великобритания, Франция, Нидерландия, Норвегия, Полша, Югославия, Канада, Австралия и Нова Зеландия. Демек Германия воюва от 1939- та година срещу,,Колективния запад", а от 1941- ва година воюва и срещу СССР. Е как тогава, Русия ще претендира че е победила ,,Запада" , след като е победила една страна от ,,Запада" с помощта на всички останали страни на,,Запада" ?
  • 31 Гаварит масква

    16 27 Отговор
    Ма ние казахме че украинската армия е унищожена, на третия ден пред две години в началото на тридневната специална военна операция за превземането на Киев и арестуването на Зеленски???

    Коментиран от #40

  • 32 Колкото кравите са стъпили на Луната

    33 6 Отговор
    преди 60 години, хахахах. Но нямат бази там, повече не са ходили и ракетите им гърмят като пуканки на холивудски “филм”
  • 33 Последния Софиянец

    14 11 Отговор

    До коментар #28 от "Стойко":

    И над 550 000 в чували и още милион в колички осакатени, всичко е по график.
  • 34 Гошо

    24 5 Отговор
    Ехх МЕЧТИ МеЧтИ …!! Напредва от пред на Зад хахахага
  • 35 БеГемот

    23 3 Отговор
    Тия си играят на сляпа баба да има кой да им плаща само ...скоро ще мерят в сантиметри успехите си...
  • 36 380,000 кобзончици по-късно

    10 31 Отговор
    Киев за 3 дни.
  • 37 Делю Хайдутин

    13 39 Отговор
    пуслер искаше да разколебае, уплаши и разедини украинците – получи обединена нация, готова на всичко, за да защити независимостта си.

    - Искаше денацификация, но се оказа, че неговите войски действат по нацистки модел в окупираните територии, извършвайки военни престъпления на всяка крачка.

    - Искаше свиване на НАТО – поучи разширен Северно-атлантически блок с нови членове.

    - Искаше да наложи нов световен ред – „руский мир“, - оказа се в изолация и под санкции.

    2024 г. ще е преломна за рабссия, за жалост това ще стане чрез много кръв и жертви, по стара руска традиция. Защото пуслер изповядва теорията, че „ключеви за развитието на рабссия са военните, а не икономическите фактори“.

    Коментиран от #41, #52

  • 38 АРЕС Z

    35 10 Отговор
    Краварски институт за лъжи ни информира че фашистките войски на украйна напредват с 200 към утилизацията си !!! Да живее Русия

    Коментиран от #42

  • 39 Госあ

    8 20 Отговор
    10та година опитват, а остана само леш и скрап от втарая!
  • 40 Нали фалирахте Москва

    20 8 Отговор

    До коментар #31 от "Гаварит масква":

    на третия ден пред две години, хихихи
  • 41 шефа

    19 3 Отговор

    До коментар #37 от "Делю Хайдутин":

    Делюююююююю,ама много си ..рост Бе,много.
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Хахахаха

    7 21 Отговор
    Стратегическо прегрупиране на азиатските степни племена
  • 44 Отец Дионисий

    12 30 Отговор
    Господ да накаже пияния агресор и копейките продажни с децата им глуповати.

    Коментиран от #62

  • 45 Слава на Украйна 🇺🇦🇺🇦🇺🇦

    15 46 Отговор
    "Няма по-страшно нещо на земята от украинските воини."
    "Мисля, че Русия няма да я има след 9 години."
    "Знаете ли защо предрекох, крещях години преди войната, че Русия ще претърпи пълен крах и позор, ако воюва с Украйна?
    Защото изучих основно Първата чеченска война.
    Видях как се бият украинците.
    Наблюдавах и как се бият чеченците, които ни нанесоха много поражения. Те са смели, страшни воини, но в сравнение с украинците са невинни същества, като малки дечица, като пърхащи ангелчета от картинки на Енгра..
    Чеченските са страшни, смели, но те губят време да демонстрират благородство, да се перчат, да се показват.
    Да парадират с облекло, оборудване..
    Украинците са студени убийци. Те убиват веднага.
    Убиват последователно и методично, без емоции, без думи и заплахи.
    Сега всъщност става ясно какви воини спечелиха Втората световна война .
    Украинците бяха страшните, безпощадни воини на сталиновата армия.
    Затова предрекох това поражение."
    Украйна защитава земята си и народа си от диктаторски военен терористичен режим в Кремъл огледален образ на КГБ и СССР .

    Коментиран от #47, #81

  • 46 АРЕС Z

    9 27 Отговор
    Само от прибиране в чувала.разбира блатника, копейката тоже.

    Коментиран от #48, #49, #79

  • 47 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    8 26 Отговор

    До коментар #45 от "Слава на Украйна 🇺🇦🇺🇦🇺🇦":

    Факт.
  • 48 Пръц

    30 3 Отговор

    До коментар #46 от "АРЕС Z":

    Пак ли контра наступ.Моля като свърши да се обадят,че взе да ми става скучно
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Пръц

    7 29 Отговор
    64 километровата рашистка военна колона тръгнала на парад в Киев и парада й все пак се състоя...Хиляди изгорени рашистки танкове и бронирани машини бяха докарани на буксир в Киев и дефилираха под овациите на жителите на столицата ,ето статията в този сайт от тогава -Случи се - Военния парад на Руската армия в Киев все пак се състоя..Руските окупатори искаха да проведат военен парад в центъра на украинската столица Киев. И най-накрая той се състоя.
    Активистът Серхий Стерненко публикува кадри от централната улица „Крешчатик“, на която е площад Майдан Незалежности, на който се състоя Революцията на достойнството през 2013 г. На булеварда бяха изложени руски военни машини, унищожени от украинската армия след 24 февруари, когато Русия започна пълномащабна непредизвикана война.
    Киев експо“ представя на гражданите и гостите на Киев „безаналоговите“ руски военни машини, но в не много приличен вид. Армията от военнопрестъпници на Владимир Путин беше разгромена в първите седмици на войната, въпреки че планираше да превземе Киев за 3 дни. Военните стратези в Кремъл не изчислиха правилно своите възможности и волята за съпротива на украинския народ. Така тридневната операция по превземане на Киев вече продължава 180 дни.
    Руските нашественици извършиха ужасяващи престъпления срещу цивилното население на Украйна, които никога няма да бъдат забравени. Унищожените танкове и бронирани машини са напомняне за диктатора Владимир Путин, че не може да спечели тази война.

    Коментиран от #123

  • 51 джони инглиш

    43 13 Отговор

    До коментар #17 от "ТаУмВзе":

    Ами да обобщим.
    Русия увеличи територията си с 120 000 квадратни километра.
    Русия увеличи населението си с 12 милиона души
    Русия стана първата държава в света която си взе цяло море /Азовско/
    Русия увеличава своя БВП при безпрецедентни санкции
    Русия възобнови собственото си производство на храни
    Русия направи армията си най боеспособна в света
    Русия възобновява своята промишленост
    Русия възобнови работа в производства свързани с новите технологии.
    Русия възобнови производството на самолети за гражданската си авиация
    Русия усъвършенства и повиши производството си на оръжие
    Русия разработи производство на собствени дронове
    Русия възобнови космическата си програма
    Русия проверява на боен терен оръжия срещу НАТО.
    Русия унижи президенската институция на сащ използвайки за целта гротеска като Байдън /Най важният човек в саш, спасяван във стотици холивудски филми стана за посмесище
    Русия разруши хегемонията на САЩ
    Русия отслаби щатския долар
    Русия отслаби икономиката на ЕС Германия загуби пазар от 160 милиона души
    Русия направи Франция най голямата по територия държава в Еропа
    Русия показа на света истинското лице на дивият запад.
    Русия направи така , че великобритания си има за министър председател очевидна индийска маймуна / англетата го сложиха за да се подмажат на бившите си роби/ така Англия е тотално унижена.
    Русия възвърна православно славянските ценности
    Русия възвърна вярата в църквата и бог
    Русия вкара запада във ве по голяма дъ

    Коментиран от #57, #59, #86

  • 52 И като

    17 6 Отговор

    До коментар #37 от "Делю Хайдутин":

    Се събуди се оказа че си Делютъпото.
  • 53 Някой

    28 4 Отговор
    Да, бе! Кой ли ви вярва? Сигурно само задокеанските папури, ама и те се научиха да не вярват на държавата и медиите.
    Украинците са без силички - ни човечета, ни желязо им остана. И това е реалността. При това, напълно задоволителна за нормалните хора
  • 54 Аксиома

    7 32 Отговор
    Нямало е, няма и няма да има по-страшна зараза от ЧЕРВЕНАТА ЧУМА. Освен физически тя прониква в съзнанието и душата на заразения.
    Почитателите на днешна Русия и на Путин още се заблуждават, че е възможна победа. Вече две години война, краят не се вижда. Колко още жертви иска Путин, за да победи?
    Целият свят се убеди, че той е далеч по-голям авантюрист от някогашното Политбюро на ЦК на КПСС и тогавашните генерални секретари.
    И успя да сталинизира отново руското общество. Там по селата слагат табла със загиналите герои на фронта в Украйна. Като навремето: За родину, за Путина!
    Надеждите сега са в Тръмп. Непобедимата червена армия не можа, та Тръмп ще донесе победата.

    Коментиран от #73

  • 55 ГОЛЕМ СМЕХ

    26 4 Отговор
    Даже и глупостите на факти трябва да имат мяра.
  • 56 Виц

    9 23 Отговор
    Руска разведка се връща от задача, и докладва:
    --- Др. командир, врага е зад нас.
    Командира дава заповед:
    --- Тогава... Напре-е-е-д !!!
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Швейк

    11 33 Отговор
    Авдеевка ще стане легенда, която ще се помни вечно от целия Свободен свят !
    А от Русия ще остане само спомен...
  • 59 Tётя Myтpoфaнoвa

    7 18 Отговор

    До коментар #51 от "джони инглиш":

    Молодец ! Так держать !
  • 60 Ха ха ха

    12 1 Отговор
    Хе хе хе
  • 61 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    10 31 Отговор
    ААА,уточнете се.......русия атакува ли или се брани.украйна напредва ли или назадва.........при авдеевка вчера още 560 руски плъха отишли при кобзон да изпушат по една папироса преди концерта му........говори се ,че концерта му себавел защото чакал И кремълски и...оти!

    Коментиран от #65

  • 62 Да ти се затрие

    13 4 Отговор

    До коментар #44 от "Отец Дионисий":

    Семката нефелна!
    То и без това деца у дупе не се правят!
  • 63 така така

    23 3 Отговор
    напредват с лице към киев…

    Коментиран от #67

  • 64 артишок

    21 3 Отговор
    Пр0стотията няма почивен ден.
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Фейкове от Украйна!

    26 4 Отговор
    Никой не чете подобни!!
  • 67 мдаааа

    13 2 Отговор

    До коментар #63 от "така така":

    Засега са спрели малко за почивка , на Левият бряг на Днепър ...
  • 68 САЩисан вие на поляна

    22 4 Отговор
    Юбре, козяка пак лудна. М/у друго - Според ситуацията до седмица, руснаците ще запознаят бандерите с малкото братче на ракетата «Оникс».

    Коментиран от #69

  • 69 Ще ,ще , ще

    5 12 Отговор

    До коментар #68 от "САЩисан вие на поляна":

    Ще , ще , ще ... древна руска поговорка ..🤭

    Коментиран от #104

  • 70 Както нашия Трактор, щеше да преподава

    7 1 Отговор
    Киберсигурност??? Хамстера беше и той"доцент" по Киберсигурност, но го Похарчиха!Дали да отстъпи мястото на Полковника, или прекалено много знаеше?? ! Някой знаят Отговорите!
  • 71 От страни

    18 5 Отговор

    До коментар #21 от "Не бе":

    Ей тая Виктория е голема палавница, като студентка е изкарала практика 6 месеци на руски кораб само тя жена....Малиииии колко водка е изпита и олко е...не е паднало там. Та от тогава взе да мрази Русия. Що ли?
  • 72 Пълен Провал

    20 5 Отговор
    Напредва, но към Полша...
  • 73 гост

    11 1 Отговор

    До коментар #54 от "Аксиома":

    Направо ме развеселихте.Голям шегобиец сте!Но видимо гладен и жаден.
  • 74 укроЗоофилЪ

    10 1 Отговор
    напредва, напредва..
  • 75 Золушка

    17 4 Отговор
    Като си помислим, че населението тези области чрез реши да се присъедини към Руската Федерация- то това навлизане на украинската армия там- си е чиста инвазия.
  • 76 Еййй

    6 17 Отговор
    Путине глупако, за какво ти трябваше всичко това, ще загубиш много повече отколко ще спечелиш !
  • 77 Фокуси

    13 3 Отговор
    Напредват със свалени гащ.и
  • 78 Ъъъ

    19 5 Отговор
    Напредват ама към Киев,Абе що пишете глупости като не ви вярват и децата вече,като жълт вестник сте,мани мани
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 мдаааа

    2 17 Отговор
    Щом колхознята вие като сирена , значи е вярно ...
  • 81 семи проф

    22 3 Отговор

    До коментар #45 от "Слава на Украйна 🇺🇦🇺🇦🇺🇦":

    Бре колко страшни тези украинци бе ...могат и Америка да победат ако искат . Страшните Украински Сталинови войници от които само 1,5 млн се предават в плен на фашистите вместо да се бият и много от тях минават към Германците . То и голяма част от Украинците минават на страната на фашистите .
  • 82 До Золушка

    3 13 Отговор
    Да бе, гласувало населението ама в руски стил - с право на само един избор !
  • 83 ХАН ЮВИГИ

    3 17 Отговор
    Всичко ще бъде Украйна
    Казах

    Коментиран от #111

  • 84 555

    15 4 Отговор
    Напредва към кладбищата
  • 85 Любо

    20 8 Отговор
    Ние като че ли не виждаме накъде напредват укронацистите и като че ли не четем други източници, всеки ден дават фира 1000 техни получовека и още поне 20-30 се предават в плен. Над 15000 са вече пленниците им в Русия, като само в донецка област са 12000. 3 батальона украинци вече се бият на страната на руснаците срещу украинските нацистки окупатори . Русия след юни миналата година когато започна украинското контранастъпление не само, че е върнала голяма част от временно загубените територии, но е завзела и други два пъти по-големи. Истината е, че уснаците напредват сериозно и неудържимо поне на 4 места по фронта!

    Коментиран от #88, #119, #121

  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 На тоя Базирания Мозък

    15 2 Отговор
    май му плащат само да обръща нещата наопъки.

    Вместо да го блокирате като фейк нюз, ни го предлагате ежедневно! Поне да бе в раздел Хумор, като комично четиво.

    Коментиран от #90, #92

  • 88 Мирогледът

    4 14 Отговор

    До коментар #85 от "Любо":

    на българските русо-нацисти е рожба на ловка манипулация, която може да се преодолее. Ако имаш нужда обади ми се! Ще три помогна.

    Коментиран от #96

  • 89 Дедо ви

    11 1 Отговор
    Не свършиха ли лудите тук
  • 90 Всяка

    3 16 Отговор

    До коментар #87 от "На тоя Базирания Мозък":

    новина, която е тежка за нашите руски нацисти не може да бъде преживяна и те си заравят главата в пясъка. По-добре ще бъде да се излекувате. Има много начини.

    Коментиран от #95

  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Свиквай

    9 2 Отговор

    До коментар #87 от "На тоя Базирания Мозък":

    с реалността, драги. Скоро ще стане много по-тежко. Нямам представа къде ще се скриете. Много от вас ще се пребоядисат, по стара българска традиция.
  • 93 Ний ша Ва упрайм

    14 2 Отговор
    туй да не е днешния виц?
  • 94 За Родину

    5 16 Отговор
    Руснаците мачкат здраво. Само за 2 години почти превзеха Авдеевка. След още 2 години ще превземат и следващото село, а след 50 години вероятно ще са в Киев. Светът не е виждал такава могъща армия
    РЕСПЕКТ!

    Коментиран от #98, #102

  • 95 На тоя Базирания Мозък

    21 2 Отговор

    До коментар #90 от "Всяка":

    За какви "руски нацисти" дрънкаш? Да не искаш и мене да ме изкараш "русофил"?:):):) Или Бандера и азовците му са герои, като "възрастния деец" от Канада?

    Нито Русия нито кагебеца са ми симпатични......Просто горния пропаганден пасквил няма нищо общо със ситуацията на фронта, Дори списвачите му го знаят! С Украйна е свършено, това е Истината! Лошото е че и Европа го отнася заради шепа психопати, лакоми търговци на оръжия и продажни процентници. А за горкия украински народ- нямам думи
  • 96 россиян..

    3 6 Отговор

    До коментар #88 от "Мирогледът":

    А бе що не отидете при митрофанич,да вземете бележка и да си приберете оня тиквун със свастиките-че ни омразна да го прескачаме.
  • 97 777

    10 0 Отговор
    Вие нормални ли сте ?
  • 98 россиян..

    14 3 Отговор

    До коментар #94 от "За Родину":

    Бравос на вова..преди седмица издаде декрет че азовско-бившо бандерско море,става вътрешно море на имперята-барбар с пристанищата,добити от зелен джугач чрез референдум..
  • 99 Пха ха ха ха

    6 3 Отговор
    Напредва към погребалните агенции
  • 100 Наблюдател

    4 12 Отговор
    Не знам кой напредва , но търсих рубли да обменя , но никой не ги иска.

    Коментиран от #108

  • 101 россиян..

    8 2 Отговор

    До коментар #86 от "Само":

    Евала на ромчетата в тиквунско..благодарение на тях,тиквунското племе се топи като снег ,и скоро племето тиквунско ше има нов национален празник-банго васил.
  • 102 Пропускаш обаче

    20 4 Отговор

    До коментар #94 от "За Родину":

    голямата картина.
    Русия не е обявявала война на Украйна и няма защо да бърза. Живота в Русия си тече нормално и икономиката у е в растеж. Същото не може да се каже за ЕС който е в перманентна рецесия! И особено Украйна. Тя е в необратим колапс и загуби моретата и райони даващи 80% от икономиката и.
    Това че путин давал срокове са измислици на лузърите . Времето работи в полза на Русия.

    Коментиран от #124, #133

  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Ще ще ще ще

    13 1 Отговор

    До коментар #69 от "Ще ,ще , ще":

    Напротив.
    Обичайно, твърденията за бъдещи несигурни събития,свързани с частицата "ще" ,са патент точно на украинската и западната пропаганда.
    Русия никога не е казвала "хоп" преди да е "скочила". От другата страна само приказки е закани,а резултат нет! Контрата-пълен провал.
  • 105 А50

    9 0 Отговор
    Напредвад на запад и към Киев, то бива лъжи ама чак толкоз
  • 106 поредната

    16 1 Отговор
    публикация, в която някакви тактически ходове на руснаците, свързани с вкарване на украинците в мек капан, давайки им малко ход напред, се провъзгласява за голямото военно чудо и успех на украинците!
    Спрете се малко, защото после с какви доводи ще обеснявате поредното скъпо струващо отстъпление на ВСУ? Май пак ще има - кой ми ср..а в гащичките!
  • 107 Иоб

    1 8 Отговор
    Убуу де, безАнаЛоговите нали са взели Авдеевка още миналата година бря, или малко са я взели с отзад? И им харесва ли? Явно позата ще обръщат и напред-назад, отстрани,,, найвече ша се обърнат на исток, демек rear
  • 108 Ти си гол като ццигане

    7 1 Отговор

    До коментар #100 от "Наблюдател":

    Нямаш нито рубли,нито копейки. Ако имаш,аз ще ти ги обменя.Тичай към фронта на мястото на Светльо от агитката, който живя два месеца на фронта.

    Коментиран от #110

  • 109 Асанпутинофиль

    3 8 Отговор
    Хей, велика расия може да произвежда тилевизори, туалетни чании, памперси,паста за заби, водка, и,,, статистУка, не как замръзнал и зависим запаТ
  • 110 Асанпутинофиль

    2 8 Отговор

    До коментар #108 от "Ти си гол като ццигане":

    Аз иска при путин. Колко рубли даваш на чувал 200 лв и мешок 200 статинки? В България ли си?
  • 111 Във

    10 0 Отговор

    До коментар #83 от "ХАН ЮВИГИ":

    Състава на Руската Федерация.Казах

    Коментиран от #117

  • 112 Евроатлантик

    4 12 Отговор

    До коментар #1 от "......":

    Очертава безсънна нощ за русофилите... 🤣

    Руснаците гинат като мухи еднодневки в Украйна - загубите на окупаторите наближават 380 хиляди...

    За последното деннощие са унищожени почти хиляда от руските агресори и около 200 единици бойна техника...
  • 113 Бог

    1 11 Отговор
    Русия е пътник.
  • 114 Гост

    2 4 Отговор

    До коментар #23 от "Последния Софиянец":

    Минавай на евро. Неизбежно е.
  • 115 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 116 Читател

    4 3 Отговор
    Напреднали били 500 метра до километър.
  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 КонТрол

    6 4 Отговор
    И как от "Мисията невъзможна: Руснаците не могат да превземат Авдеевка, вече обмислят да го заобиколят" стигнахме до "Според анализатори на ISW руските сили изглежда се готвят да се опитат да пробият през Авдеевка, след като не са успели да блокират населеното място" ех какви сте Meleagris gallopavo
  • 119 Сталин

    8 4 Отговор

    До коментар #85 от "Любо":

    ,,Украински нацистки окупатори"?В собствената им страна Украина окупатори?,,Върнала временно загубени територии"?Любчо,ти сериозно ли?
  • 120 да да

    8 0 Отговор
    Пече се пак котлето около О-клите....А,ма ....
  • 121 Сталин

    8 2 Отговор

    До коментар #85 от "Любо":

    Терминът ,,получовек използваха германските нацисти за славяните и гражданите на СССР.Ти нацист ли си,Любене?
  • 122 калинката

    8 0 Отговор
    тоя институт да си късат дипломите и да си метатат елките от джамо
  • 123 Пръц

    4 0 Отговор

    До коментар #50 от "Пръц":

    Толкова ли си умен.Измисли си Ник бе .Ако не можеш сам помоли за помощ

    Коментиран от #125

  • 124 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 125 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 126 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 127 стоян георгиев

    7 0 Отговор
    Зеленски наближи 46-ия си рожден ден със слаби резултати, пише MP. Той със сигурност не заслужаваше потока от добри пожелания от своя народ. Икономическа криза, корупция, загуба на територии и най-вече хора. Това далеч не е пълният списък на „постиженията“ на украинския президент.
  • 128 ДюДю

    6 0 Отговор
    Фаб 500 ги прави напредващи над 2 метра надолу, а Слънцепек ги лишава от пенсии....
  • 129 В Башкирия

    4 0 Отговор

    До коментар #117 от "ХА ХА":

    Гласували за фейк новини да се пуска ел ток . Моля , не я посещавайте .
  • 130 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 131 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 132 ники

    0 0 Отговор
    путин сезадави в украйна като гермния 1916 1917 на западния фронт. а през 1918 загуби. 1927 ще победи украйна. километър по километър до своите граници.
  • 133 Р.К.И.

    0 0 Отговор

    До коментар #102 от "Пропускаш обаче":

    Наливат гориво ... на изплащане! Русия върви към свиреп глад.
Новини по държави: