Last news in Fakti

2 Февруари, 2024 19:41 3 578 8

Търси се! Китайски милиардер подаде оставка и изчезна мистериозно

  • бао фан-
  • китай-
  • си дзинпин-
  • чайна ринейсанс

Бао Фан изчезна преди година на фона на антикорупционната кампания, инициирана от китайския президент Си Дзинпин, който е и лидер на управляващата комунистическа партия, посочват анализатори

Търси се! Китайски милиардер подаде оставка и изчезна мистериозно - 1

Китайският милиардер Бао Фан, който беше председател и главен изпълнителен директор на "Чайна Ринейсанс" (China Renaissance Holdings), официално подаде оставка от създадената от него фирма. Това се казва в съобщение на финансово-инвестиционна компания, предаде Си Ен Ен, цитирана от БТА.

Бао изчезна преди година на фона на антикорупционната кампания, инициирана от китайския президент Си Дзинпин, който е и лидер на управляващата комунистическа партия, посочват анализатори.

В съобщение на "Чайна Ринейсанс" до фондовата борса в Хонконг се казва, че Бао Фан се оттегля от всички постове в компанията "по здравословни причини и за да разполага с повече време, за да се посвети на семейството си".

"Чайна Ринейсанс" не съобщава нито подробности за местоположението на финансиста, нито дали има връзка с него, посочва Си Ен Ен.

През април миналата година фирмата обяви, че е е принудена да отложи представянето на годишния си финансов отчет, тъй като нейните одитори не могат да се свържат с Бао.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Русофил

    2 8 Отговор
    Човекът се пече на плажа в Тайван.
  • 2 Китай

    10 5 Отговор
    Дън Дзюн към Русия :„Ние напълно ви подкрепяме по украинския въпрос, въпреки факта, че САЩ и Европа продължават да оказват натиск върху китайската страна. Западът агресивно атакува дори сътрудничеството ни с Европейския съюз в областта на отбраната, но ние няма да променим или да се откажем от подкрепата си за Русия в този нейн конфликт със Запада. САЩ и ЕС не трябва и не могат да попречат на дълбокото руско-китайско сътрудничество“, заяви китайският министър на отбраната.

    Коментиран от #7

  • 3 Сатана Z

    14 0 Отговор
    Ето ти и отговора ,Анатоли,да не се чудиш къде е Бао
    В Китай започнаха чистки на банковия сектор от „петата колона“, всичко се прави тихо и, както виждаме, ефективно.

    Ето как се случва справедливостта в Китай: Китайската финансова компания China Renaissance обяви, че нейният главен изпълнителен директор, изтъкнатият инвестиционен банкер Бао Фан, внезапно е изчезнал и не поддържа контакт. Организацията прекара следващите десет дни в търсенето му и накрая откри, че Бао Фан е „много зает да сътрудничи на разследването“. В какво конкретно качество той помага за работата на „определен отдел” не се уточнява, никой не съобщава подробности и нищо повече не е обяснено на представителите на компанията.
    Междувременно индустриалните регулатори в Китай са в процес на реформа, която трябва да засили лидерската роля на Комунистическата партия.

    С този подход Китай много бързо ще стане световен лидер.

    Коментиран от #5

  • 4 Китай

    11 1 Отговор
    Дън Дзюн към Русия: "Вие дадохте голям принос за насърчаването и развитието на интеграцията между китайската и руската армия и се радвате на висок авторитет в руските въоръжени сили. Възхищавам се на вашата смелост и решителни действия в една бързо променяща се агресивна международна обстановка“, отбеляза китайският военен лидер, обръщайки се към руския си колега.
    Той заяви, че настоящата „среща демонстрира дълбокото приятелство между армиите на Китай и Русия, изградено върху общият им стремеж за задълбочаване на стратегическото сътрудничество, поддържане на световния мир. Връзката между нашите две държави и военни сили има особено значение за нас, китайския народ“.
  • 5 Ама той

    11 2 Отговор

    До коментар #3 от "Сатана Z":

    Анатоли и Фитки знаят, Това, което пишеш ти ....го писаха и в западни и зтопни СМИ. Но важно е да се прокрадва съмнение и отрицание към Китай , пък и съответно към Русия, Иран. Анатолий се прави на умр.@ла 🦊
  • 6 Порно

    4 2 Отговор
    Както пее Висоцки "ушли года как люди в черном списке"
  • 7 Хахахаха

    7 4 Отговор

    До коментар #2 от "Китай":

    Русофилня вие вече и китайски проговорихте, само и само да изкарате поредната опорка! До преди войната се смеехте на китайците, а сега са идоли за вас, след като вожда пусин казва така.
  • 8 И Си

    5 6 Отговор
    Като своя приятел путлер се отървава от неудобните. Преди време изчезнаха министъра на външните работи на Китай и военния министър.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания