Last news in Fakti

6 Февруари, 2024 07:42 2 564 12

Тръмп поиска незабавен дебат

  • доналд тръмп-
  • дебат-
  • сащ-
  • джо байдън-
  • избори

Тръмп и Байдън дебатираха два пъти по време на надпреварата през 2020 г.

Тръмп поиска незабавен дебат - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп, който има навика да отказва дебати със съперниците си в битката за републиканската президентска номинация, заяви, че иска да дебатира с президента на САЩ Джо Байдън незабавно, предаде Ройтерс, съобщи БТА.

"Бих искал да водят дебати с него сега, защото трябва да дебатираме. Ние трябва да дебатираме за доброто на страната", каза Тръмп в радиопредаване, водено от консервативния коментатор Дан Бонгино. Когато беше попитан от репортери по време на пътуване до Лас Вегас вчера относно призива на Тръмп за дебат, демократът Байдън каза: "Ако аз бях на негово място, и аз щях да искам да участвам в дебати с мен. Той нищо не може да направи".

Въпреки че е фаворит за републиканската президентска номинация Тръмп все още не си я е подсигурил. Той все още води битка с Ники Хейли, единствения му опонент в републиканския лагер. Тръмп отказа вече да дебатира с Хейли. А от предизборния щаб на Хейли заявиха, че той е "твърде страхлив", за да участва в дебат с нея. "Време е Тръмп да се покаже като смелчага и да се съгласи да дебатира с Ники Хейли. Ники е готова да представи своя опит на консерватор и своята визия за една силна и горда Америка срещу кампанията на Тръмп за хаос и вендета", заяви говорителката на кампанията на Хейли - Оливия Перес-Кубас.

Тръмп и Байдън дебатираха на два пъти по време на надпреварата през 2020 г. Третият дебат беше отменен, след като Тръмп даде положителна проба за Ковид-19 и отказа да участва във виртуален вербален двубой. Традиционно има три дебата между кандидатите за президент на Републиканската и Демократическата партия.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Акула

    16 4 Отговор
    Браво на господин Тръмп
  • 2 Някой

    24 3 Отговор
    Ми, както виждате, Тръмп няма защо да дебатира със съпартийците си - печели вота на избирателите без такива неща. А с Байдън е хубаво да дебатира, за да покаже и на най-заблудените овце, че сенилния не е на себе си и не управлява той.
  • 3 Перо

    23 3 Отговор
    Демократите се чудят каква задкулисна манипулация да измислят и по втория начин да спрат Тръмп! Измислиха му повече дела и “обвинения” от Ал Капоне, всички медии, под ционистки контрол го оплюват, създават му всевъзможни мръсни номера, но Тръмп ще победи, защото народа е с него!
  • 4 Мненеие

    21 1 Отговор
    Цитат: Той нищо не може да направи

    Не е добре да се говори така за началниците, но имам лошото предчувствие, че Байън не е способен да приема решения, да се аргуметира, а пък още повече да води дебат в реално време пред публика стотици милиони. Моля поправете ме, ако не съм прав.
  • 5 горски

    9 1 Отговор
    Дебат....в присъствие на духове.Ще ни трябват ултравиолетови очила и ултразвукови слушалки за да разберем нещо....
  • 6 Породата е ясна

    3 13 Отговор
    Тоз е същия клоун като руското джудже затова се разбират добре..прескача Хейли въпреки че още не е спечелил номинацията и симулира че ще види се дебат с Байдън когато още не е официален кандидат за президент
    Сега остава да го качат на бял кон гол до кръста и да влезе тотално в образ
  • 7 Пантагрюел

    16 3 Отговор
    К,ви дебати?
    Памперсът вчера от третия път налучка посоката към стълбището и след като успешно преодоля четири стъпала се загледа продължително в небето.Този човек може само да стои на верандата и да си гали кучето,под лекарски контрол.
    Тръмби да взима властта и да се сключва мир,че сме цъфнали и вързали.
  • 8 Гост

    5 4 Отговор
    Демокрацията е такава...максимум 2 мандата..а не като ЖуЖи...до живот...ама трябва Байдън да остава докато може...като ЖуЖи...
  • 9 Туман

    3 3 Отговор
    Е това ще е комедиино злато. Бай Дън от доста време не знае къде е, е вярно малко кофти е да се гаврят така с горкия дементен старец, но пък поне ще се посмеем.
  • 10 Руснаков

    4 3 Отговор
    и двамата са за пенсия..... от 350 мил да нямат 3...4 млади кандидатури за Президент...излагация....Млади хора трябват...с пенсии трудно става промяна и решителни действия...

    Коментиран от #11

  • 11 Има

    5 0 Отговор

    До коментар #10 от "Руснаков":

    Кенеди!
    Ама не щат да го номинират, щото ще обърка много еврейски сметки!
  • 12 Джони Инглиш

    0 1 Отговор
    За русите, а пък и за България е по добре изборите да спечели Байдън. Неговата политика и външна и вътрешна ще доведе САЩ до разорение . Ще ги напълни със мексиканци и имигранти и ще ги раздели с вътрешни противоречия. Ще настрои цял свят против Америка и ще загуби сумати войни. Ако спечели Тръмп може да обедини американците и да засили икономиката.