Last news in Fakti

12 Февруари, 2024 04:46 916 3

Франция ще вади децата под 13 години от социалните мрежи

  • социални мрежи-
  • франция-
  • деца

Предложението е на премиера Габриел Атал

Франция ще вади децата под 13 години от социалните мрежи - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Френският министър-председател Габриел Атал иска да не се позволява на деца под 13 години да използват социални мрежи, според негово интервю за вестник "Паризиен", цитирано от ДПА и БТА.

"Искам да работя с платформите за създаването на истинска дигитална преграда, която да не позволява на деца под 13 години да имат достъп до социалните мрежи", каза премиерът пред изданието.

Децата на възраст между 13 и 15 години трябва да могат да използват социалните мрежи само с разрешението на родителите си, заяви той.

Във Франция вече има въведено изискване, че личен профил в социалните мрежи могат да си създават само лица, навършили 15 години. Преди тази възраст е нужно родителско съгласие.

Атал е убеден, че ще успее да реши въпроса.

"Това е много тежка, но не невъзможна задача", каза той. По думите му има начин тя да бъде решена в сътрудничество с платформите. Премиерът добави, че Фейсбук и Тикток съзнават, че залогът тук е доброто им име.

"Ще се съгласят да сътрудничат", каза Атал, който на 34 години стана най-младият френски министър-председател; той е и първият открито хомосексуален премиер на страната си. Атал няма деца.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Булпсихопатъ

    5 1 Отговор
    Какво ли му се е случило на 13???
  • 3 Гост

    5 1 Отговор
    Мани мани педал на кормилото.
Новини по държави: