Last news in Fakti
  Тема: Украйна

12 Февруари, 2024 15:25 2 646 45

Руските сили получават терминали "Старлинк" незаконно

  • старлинк-
  • украйна-
  • русия-
  • война-
  • илон мъск-
  • интернет-
  • сателити-
  • андрий юсов-
  • разузнаване

Това каза днес говорител на украинската разузнавателна служба

Руските сили получават терминали "Старлинк" незаконно - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Руските сили получават терминали "Старлинк" незаконно от трети страни и засилват употребата им на фронта, каза днес говорител на украинската разузнавателна служба, цитиран от Ройтерс, без да представи доказателства, предаде БТА.

Представителят на армията Андрий Юсов каза също, че в момента се работи за противодействие на използването на терминалите от Русия в окупираните части на Украйна. Това става броени дни преди да се навършат две години от нахлуването на руските сили в страната, отбелязва Ройтерс.

Кремъл заяви по-рано днес, че системата за сателитен интернет „Старлинк“ на предприемача Илон Мъск нито е сертифицирана за употреба, нито е официално доставяна в Русия и следователно не би могла да бъде използвана от нея, предаде Ройтерс. Украйна, която ползва „Старлинк“ за военни комуникации в конфликта си с Русия, заяви в неделя, че руските войски използват системата в районите на Украйна, които са под техен контрол.

„Това не е сертифицирана у нас система. Следователно не може да бъде официално доставяна тук. Следователно не може по какъвто и да било начин да бъде официално използвана“, заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков. В коментар в социалната мрежа „Екс“ Илон Мъск каза, че доколкото му е известно „никакви „Старлинк“ не са продавани пряко или непряко на Русия“. „Редица фалшиви новинарски репортажи твърдят, че „СпейсЕкс“ продава терминали „Старлинк“ на Русия. Това е категорично невярно“, допълни той.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ХиХи

    42 3 Отговор
    Те си го вземат от ползвателите им напълно законно, кой иска да ги спира
  • 2 Бесен-_ Язовец

    44 5 Отговор
    С някакви доказателства разполагат ли соросн.ята или ей така съчинения за шекели?
  • 3 Бийк

    7 34 Отговор
    Мъскович го държат КГБ за орехчетата с компромати
    Много ясно може да се види резкият завой в гледната му точка ,ама късата памет е велико нещо
    Същото се случи и тук в България след инвазията на руслямия в Украйна
  • 4 Хахаха

    33 4 Отговор
    Това е Магарев шпионина ! Прави се на атлантик , а предоставя Старлинк на Москва !
  • 5 Гошо

    33 2 Отговор
    Е някой да отиде там и да възстанови законността Е примерно наш Тагарев с ония от "Атлантик"
  • 6 Бесен-_ Язовец

    29 2 Отговор
    Защото дедото изкуфел вече официално обявено в момента изместват вниманието в друга посока.
  • 7 Дамммм

    34 2 Отговор
    В последно време се появяват инфо -което звучи като оправдание че укро нацистите губят на фронта...Все нещо не им угажда на укрите-явно лобута е голям...

    Коментиран от #24

  • 8 99999999

    26 2 Отговор
    Независимият американски журналист, ветеран от ВМС на САЩ Патрик Ланкастър, направи репортаж за бивши украински военни, които са преминали на страната на РФ.
    Този материал е публикуван в личния YouTube канал на автора. В репортажа се разказва за шестима бивши бойци от украинските въоръжени сили. Техните истории, макар и различни в детайлите, имат общи черти.
    Старши прапорщик Николай Захарченко е от Донецк. Кариерен военен, служи в украинската армия от 1998 г. По време на СВО е в 12-та бригада Специални сили, към която принадлежи полк „Азов“.
    Мислите, че се бие на грешната страна, се появиха в съзнанието му още в Мариупол, където „азовците“ убиваха мирни жители. Но основният тласък става ракетният удар, който украинските въоръжени сили нанесоха по лагер със собствени военнопленници в Еленовка.
    Своята история разказа и Евгений Кравченко от Изюм, Харковска област. Той е служил в 95-та бригада на ВСУ и е решил да се присъедини към опълчението на ЛНР веднага след началото на СВО. Това беше улеснено от факта, че в този момент той заминава в отпуска за погребението на майка си.
    Той говори за тоталната корупция в украинската армия и лошото отношение на командирите. За да му бъде позволено да отиде на погребението на майка си, той е трябвало да подкупи офицер.
    А бойците от доброволческия батальон «Богдан Хмелницки», който е сформиран от бивши украински военнопленници, взеха първия бой с ВСУ и като на шега победиха.
  • 9 ТаУмВзе

    8 26 Отговор
    Що трябваше на един 71г. комлексар да си търси белята. С шойгу на лов и риболов(той от друго не разбира), с кабаева и недоносените деца на дачата в Геленджик, на водка с медведя, маша, лавров и песков, мезетата от пригожин, от кадир козара печеното яре. Печелеше по $2млрд. на ден от газ, нефт и ценни метали, на всеки руснак по $15 на ден. Щяха да пият, пеят и да те възхваляват в цяла рабсия. Какво гледаш петър първи, екатерина втора и иван грозни - те са били млади когато са правили грабежите си, двамата починали на 52г., 53г., а екатерина на 67г. Стар глупак си пуся

    Коментиран от #25, #41

  • 10 Никой

    7 22 Отговор
    Както казва Путин : Когато одраскаш руснака отдолу се показва татарин,което обяснява деспотизма и дивата азиатщина. В продължение на три века Златната орда завладяла Московията през 8 век е ръсила татаро монголски семена на което омешване принадлежат и днешните руснаци. Самия Иван Грозни по майчина линия произхожда от татарина Мамай.

    Коментиран от #12, #14, #27, #44

  • 11 Плевнелиев

    24 2 Отговор
    Чакайте малко,кой знае какво използват руснаците, И. Мъск и руснаците или украинците? Първо: руснаците винаги лъжат,а украинците винаги казват истината (по непотвърдени данни)
    Второ: Путин е лъжец, психопат, садист и мъртъв,а украинците винаги знаят какво мисли и му готвят неприятни изненади.
    Трето : как не ви омръзва да пишете зле измислени простотии???

    Коментиран от #19

  • 12 дедо..

    11 4 Отговор

    До коментар #10 от "Никой":

    Оно и при назе е така..кой тука е минал все семе е оставал.
  • 13 Иван Ма(ъ)ск(вин)

    15 1 Отговор
    Искам и продавам и на китайци,и на укри,и на казахи.А как всичко отива в Русия- питайте тези санкции ,които налагат.
  • 14 Ха ха

    9 1 Отговор

    До коментар #10 от "Никой":

    Вярно си никой.
  • 15 Жоро Бекъма

    8 2 Отговор
    Севернокорейски са терминалите! Едно към едно!
  • 16 Никой

    6 0 Отговор
    Когато си малограмотен откъм история за " полезния идиот " ситуацията винаги е, Ха, Ха !
  • 17 Терминалите на старлинк

    10 3 Отговор
    които се ползват от руснаците са украински,взети на заем за временно ползване!Неофициално!Ха ха !
  • 18 Дълго_Име

    11 1 Отговор
    Почакайте бе орки, защо ривете, ако всичко казано от вашето РУ е истина? Ако има такива данни, куде е проблемът? Всичко е повече от законно - тези сателити работят над руска територия, какъв ви е проблема да ривете?
  • 19 Гошо

    3 10 Отговор

    До коментар #11 от "Плевнелиев":

    Ти не можеш ли да разбереш ,че руснаците без американските съоръжения не могат да спечелят войната Веднъж са ти обяснили как благодарение на американците са спечелили ВСВ , сега е същото

    Коментиран от #30, #42

  • 20 Баш Батка

    6 1 Отговор
    Много тъжно ,че нормалните хора страдат заради политически изяви. Дано има мирно споразумение.
  • 21 Механик

    12 0 Отговор
    Стига с тая глупост за тия терминали. Всеки терминал е вид рутер. Той си има вграден МАК адрес и не само. Чрез тоя МАК адрес, Мъск може да отреже достъпа на терминала до услугата.
    Казано инак, руснаците не могат да го ползват по предназначение, ако адреса на терминала е в "черния списък" на СтарЛинк.
    Или трябва няой да им разреши, или могат да ползват терминала за подпирачка на някоя врата, например.
  • 22 Мдаа

    8 1 Отговор
    „Това не е сертифицирана у нас система. Следователно не може да бъде официално доставяна тук. Следователно не може по какъвто и да било начин да бъде официално използвана“

    Щом говори за "официално" значи наистина я ползват.

    Може би е време американското правителство да провери действията на Мъск.
  • 23 Егати наглеците,

    7 5 Отговор
    нима украинските фашисти, законно си получават оръжие от НАТО? Скоро НАТО няма да го има!
  • 24 От страни

    3 2 Отговор

    До коментар #7 от "Дамммм":

    Нали знаеш че на крива ракета и космоса и пречи ...или как казваше народа - на крив х.. и космите му пречат.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 УКРАЙНА🇺🇦ха ха ха

    4 3 Отговор
    Мъск ще влезе в списъка ако вече не е там ще му се случи нещо по руски просто не знае с кой се захваща
  • 27 От страни

    4 4 Отговор

    До коментар #10 от "Никой":

    Нещо за годините между 1396 — 1878 гг. Колко турчина са минали през прабаба ти? Чие семе си ти? Сигурен ли си? Щото точно за теб не съм сигурен.
  • 28 Никой

    5 10 Отговор
    Пролетарият Максим Горки казва : " Най - важния знак за успеха на руския народ е неговата садистична жестокост ". А , романтичния сатирик Михаил Бугаков възкликва " Не сме народ, а скотове наглеци , дива орда от душегубци и злодеи ". И кръвта по ръцете му е християнската кръв на един славянски народ потърсил правото си да живее свободно.

    Коментиран от #33

  • 29 В.В.П.

    8 2 Отговор
    Все нещо пречи на режима в Киев да спечели ..Ту Мъск ,Макрон ,Шолц ,тромп ,Корея север ..и т.н..Оставете Иззрайна да си умре спокойно.!!.Не я мъчете повече..!!
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Тото

    4 1 Отговор
    Това се нарича капитализма !!!!! А не незаконно!!! Имаш пари и си купуваш!!!
  • 33 От страни

    3 1 Отговор

    До коментар #28 от "Никой":

    То и тогава е имало подлоги. Булгаков е сатанист ако си чел "Мастер и Маргарита". Горки половината от съзнателния живот живя в чужбина. Точно като подлога.
  • 34 В.В.П.

    6 3 Отговор
    Залю фашиста не знае къде се е набутал .Раздробяването на Иззрайна е в ход ..
  • 35 Да не са ги зарязвали терминалите

    5 2 Отговор
    когато са бягали към Киев.

    Сега не само мъркат и се оправдават, но и обвиняват други.

    С прословутата су наглост,

    Коментиран от #38

  • 36 джони инглиш

    9 1 Отговор
    То за руснаците всичко е незаконно . За укрите обаче всичко е законно, евроатлантично и демократично.
  • 37 От страни

    3 2 Отговор

    До коментар #31 от "Никой":

    Абе за мен съм сигурен, ама за теб не съм. То и ти го усещаш, че нещо не е било баш българско, станало с баба ти, щом си взимаш ника "никой". Някъде дълбоко в душата го знаеш.
  • 38 От страни

    7 3 Отговор

    До коментар #35 от "Да не са ги зарязвали терминалите":

    Те укрите затова са сигурни, че русняците имат терминали, щото как са си плюли на петите така са заминали некоя партида на полето. Или още по вероятно да са ги продали на русняците...
  • 39 атеш айдар марийка джамбаз

    7 3 Отговор
    рекорд, руснаците демилитизираха 584000 (+23000 за януари) фашистки урки а други 780000 ги направиха инвалиди
  • 40 Ха ха ха ха

    5 0 Отговор
    И какво от това?! Ми натепайте ги бре! Какво квичите като коледно прасе, преди гътване?! Не можете?! Тогава даянъ кара бюзюк, как казват турците. Разрешено ви е само да приритвате нервничко и тихо да скимтите, за по - голам кеф на 0..б . л а . д ..а . те . л . я. Все едно сте на някой прайд бе. Не ви е чужд0.
  • 41 Ъ?!!!

    6 0 Отговор

    До коментар #9 от "ТаУмВзе":

    Защо не научиш нещо ново, че се повтаряш като разбита латерна и ставаш банален. Галина от амбъсъдиТ0 ще ти наложи санкциЙ.
  • 42 Плевнелиев

    2 0 Отговор

    До коментар #19 от "Гошо":

    Гоше а срещу Наполеон кой им помогна??? Недей ,моля те това с американските съоръжения , че звучи като чиповете от перални, тоалетните чинии,лопатите и т.н. Проблема е ,че има книги ама никой не ги чете ,за пропаганда става въпрос. Ако искаш да си жертва,влизаш в тази роля и казваш ,че имаш много жертви,че нямаш възможност да се защитаваш въобще ревеш. Не може хем да нанасяш големи загуби на противника хем да го обвиняваш в геноцид. Не може хем да имаш голямо преимущество на бойното поле хем да искаш пари и оръжие. Последно - трябва да се молите ( или поне да се подаряват комплекти Старлинг) на руснаците,защото по този начин ще може да се слуша цялата им комуникация. Когато през ВСВ англичаните се сдобиват с "Енигма" го пазят в дълбока тайна до края на войната. Това им струва много жертви и кораби,но имат възможност да слушат нацистите. От тактическа гледна точка украинците постъпват много умно като казват ,че могат да подслушват врага 😂😂😂
  • 43 Даа

    1 1 Отговор
    На война, като на война. Няма нищо незаконно. Наполеон. Руснаците - първо стреляш и убиваш, после питаш, ако има кого.
  • 44 ГрантМисирски

    3 0 Отговор

    До коментар #10 от "Никой":

    А ако одраскаш Зеленски , Залужни и Сирски кой се показва ? Руснаци и Московско Военно Училище .
    Укр е отделена 1991 . Тоест всеки по възрастен от 39 г е бивш руски гражданин .
  • 45 ру БЛАТА

    0 0 Отговор
    Чух че блатните с нов продукт са допринесли за технологичното развитие на цивилизацията: измислили са нов модел телефони и таблети които СТРЕЛЯТ

    Казват се БЛАТФОН

    Новия БЛАТФОН версия 2 има вече и добавен експлозив за да Може да се мята и като граната 🤳💥
Новини по държави: