Last news in Fakti
  Тема: Украйна

16 Февруари, 2024 14:31 3 097 56

"Битката за Авдеевка е по-тежка от тази за Бахмут"

  • украйна-
  • авдеевка-
  • бахмут-
  • русия-
  • война

Ситуацията е критична, противникът продължава да оказва натиск, казаха украинците

"Битката за Авдеевка е по-тежка от тази за Бахмут" - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Битката за град Авдеевка в Източна Украйна е в критична фаза и е по-тежка от тази за Бахмут, продължила месеци до превземането му от руската армия, каза днес говорител на една от бригадите на украинските сили, които се бият в района, предаде Франс прес, съобщи БТА.

"Ситуацията е критична. Противникът продължава да оказва натиск", каза по телевизията говорителят на Трета десантно-щурмова бригада на украинската армия Олександър Бородин. „Там (в Бахмут - бел. ред.) беше тежко, а сега е изключително тежко“ за украинската армия, изправена пред по-добре въоръжените руски сили, добави говорителят.

Украинската армия съобщи днес, че подсилва войските си в източния град Авдеевка, предаде Франс прес. Агенцията припомня, че там се водят ожесточени боеве с руските сили, които напреднаха през последните дни.

"В съответствие с взетото решение, планираното подсилване на частите е в ход и войските маневрират по застрашените позиции", съобщи украинската армия в публикация в социалните мрежи. "Украинските защитници продължават да отблъскват противника, който се опитва да обкръжи Авдеевка /.../. Украинските войници удържат позициите", добави украинската армия.

Близкият до украинската армия канал "ДийпСтейт" в "Телеграм" показа днес на карта затварянето на малък "джоб" в южната част на Авдеевка, който вчера беше показан като контролиран от украинската армия. По-рано тази сутрин украинският генерал Олександър Тарнавски, който командва войските в тази зона, съобщи за "ожесточени боеве" в Авдеевка. "Нашите войски използват всички налични сили и средства, за да задържат врага", каза той.

Белият дом предупреди, че след месеци на ожесточени сражения руската армия е напът да превземе град Авдеевка в Източна Украйна, предаде ДПА. "Има опасност отбраната на Авдеевка да падне", заяви вчера във Вашингтон говорителят на Белия дом по въпросите на националната сигурност Джон Кърби.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    9 91 Отговор
    Украйна ще победи

    Коментиран от #7, #9, #29, #50, #52

  • 2 Българин

    9 82 Отговор
    агресора ще бъде изгонен
  • 3 ТаУмВзе

    83 7 Отговор
    Окраинското наци продължава офанзивата към Оня свет! Z
  • 4 Българин

    7 80 Отговор
    смелите братя украинци могилизират поробителя
  • 5 Българин

    5 72 Отговор
    ватенките се оказаха много слаби войни
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Не се вживявай!

    68 3 Отговор

    До коментар #1 от "Българин":

    Време е за хапчетата.
  • 8 Българин

    7 68 Отговор
    не останаха желаещи руснаци да се бият в Украйна
  • 9 🙄🙄🙄

    68 4 Отговор

    До коментар #1 от "Българин":

    Украинците ще победят запада - вярно!
    Като им светне защо умират, историята се повтаря😉
  • 10 Истината

    65 3 Отговор
    Повече от 12 хиляди непълнолетни палестинци са убити в ивицата Газа от началото на войната на Израел срещу „Хамас.
    До сега са Ликвидирани повече от 28 2ОО човека.
    Сред убитите има около 8400 жени.
  • 11 Сатана Z

    85 2 Отговор
    Вече няма битка,а паническо бягство на ВСУ през полето от заеманите позиции .Нищо не е в състояние да спре разгрома на Укровермахта в Авдеевка от Червената армия.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Иванушка 🇷🇺

    66 1 Отговор
    МО на Русия съобщи че с Високоговорители е приканило украинските насила мобилизовани войничета да сложат оръжие, като хуманно отношение, комфортни условия и медицинска помощ били гарантирани. На останалите фашiсти и aзiвцi бил пуснат тъжния Погребален марш.
    Тоя път пленници няма да има ))
  • 14 Българин

    66 1 Отговор
    РУСИЯ ПОБЕДА!
  • 15 Пълен Провал

    61 1 Отговор
    Що така бе??? Нали рашистите с лопати се бият???
  • 16 Бойкот на алчните О.Л.Х.

    54 0 Отговор
    Земята е засипана с печени я(а)зовци...
  • 17 Сталин

    42 0 Отговор
    "Илюзията за свобода ще продължи толкова дълго колкото е печелившо да продължи илюзията.В точката ,в която илюзията стане твърде скъпа за поддържане ,те просто ще свалят сцената ,ще дръпнат завесите,ще преместят масите и столовете от пътя и ще видите тухлената стена на затвора в задната част на театъра."

    -Франк Запа

    Коментиран от #20

  • 18 Сталин

    58 1 Отговор
    Нека да спрем да се преструваме ,че Първата и Втората световна война са били някакви героични истории за съюзниците ,спасяващи света от поредния злодей,и да ги наречем това,което всъщност са били- проектиран геноцид над белите раси,организиран от международните лихвари,които са имали нужда да изкормят белия свят отвътре ,за да запазят паразитния си начин на живот.
  • 19 Цитат

    3 42 Отговор
    Отчаянието на руснаците е много голямо.
  • 20 флипп

    44 0 Отговор

    До коментар #17 от "Сталин":

    Точно това се случва в момента в западния свят, а стадото е прекалено заспало да осъзнае, че сградата, която става все по-видима, всъщност е кланицата.

    Коментиран от #33

  • 21 Некой си

    34 1 Отговор
    Тия да бягат или да се предадат,защото идват чеченците където режат глави.

    Коментиран от #26

  • 22 Мара подробната

    27 3 Отговор
    Глупости "по-добре въоръжената руска армия". Те, горките воюват с лопати и вили, а за да правят ракети "си разглобяват хладилниците". И хич не личи да му е "критично" положението щом намира начин да говори. Хич да не се излежава, ами да събира елитните си десантчици и да разгонва руснаците от Авдеевка . Или да млъква и да се прави на руснак. Или да не се прави...
  • 23 Историк

    4 27 Отговор
    Украинците се изтеглят с бой. Нищо необичайно пред превъзхождащ ги многократно по брой и въоръжение противник.

    Коментиран от #32

  • 24 Новина на годината

    31 0 Отговор
    Положението в Украйна ще се влошава до преговорите.

    Коментиран от #28, #36

  • 25 МАЛЕЙЙЙЙЙ

    2 30 Отговор
    Четири месеца са напинят пълчищата путинови за едно градче. Срам за могучая, голям срам....за Путин още по голям срам.

    Коментиран от #34

  • 26 Историк

    3 19 Отговор

    До коментар #21 от "Некой си":

    Чеченците "идват", когато за тях няма никаква опасност, следователно ако "идват" то е за да си направят малко тик-ток клипчета с военни престъпления. Нищо ново.
  • 27 Краят

    22 2 Отговор
    Е близо
  • 28 Историк

    4 5 Отговор

    До коментар #24 от "Новина на годината":

    Грешиш, но няма да ти развалям момента. Има време да стискаш зъби и да пригласяш на Демон и останлите фашисти.
  • 29 Пешо

    28 0 Отговор

    До коментар #1 от "Българин":

    Войната е ужасно нещо и вината е изцяло на политиците в топлите кресла!!!

    Не вярвам на тая статия... руанацитв са фалирали и до Нова година се биеха по чехсли въоръжени с лопати и танкояе т34. Сега били по-добре въоръжени. 7
  • 30 Страшно е

    1 28 Отговор
    Агенти на руската ФСБ ликвидираха опозиционера Алексей Навални! Руското МВР са обявили награда за предаването на Българския доброволец в Украйна Иван Калчев -Глииги заедно с още двама Български доброволци. Според руския разследващ сайт "Медиазона" всеки който предаде на руските власти Калчев ще получи 1 милион рубли ( 10 хиляди щатски долара). Според разследващия руски сайт Калчев има участие в ликвидирането на руски военни! И сега случая от вчера - в този сайт имаше статия ,,Черен ден, трамвай прегази мъж в София". Калчев всеки ден е пред руската църква заедно с другите двама доброволци и десетки граждани които са при тях за автографи и да ги поздравят. Приближава се мъж облечен с черно палто и чадър под предлог за разговор. По време на срещата се опитва да допре върха на чадъра до Калчев,но е пребит от него и другите граждани и в несвяст е хвърлен пред трамвая. Оказва се агент на руските служби! Помните как ДС с помоща на КГБ ликвидира писателя Георги Марков в Лондон с чадър със списък с отрова. При разминаването с Марков агента на ДС допира чадъра,натиска специалния спусък,извинява му се и после Марков почива в болницата! По същия начин се опитаха да убият и Владимир Костов полковник от ДС който избяга в Париж, стана говорител в "Свободна Европа" и написа книгата "Българския чадър". По идентичен начин се опитаха да ликвидират и него бг.и руските служби но бе спасен в болницата! Руските варвари докато не бъдат изтрити от лицето на земята ,света няма да б

    Коментиран от #51

  • 31 ПУТИН ДА МУ МИСЛИ

    0 22 Отговор
    Рашисти мрът под ударите на натовско оръжие.....лее се руска кръв....като река.

    Коментиран от #41

  • 32 Географ

    22 2 Отговор

    До коментар #23 от "Историк":

    Последните ще се изтеглят еб..ан докато стигнат Лвов щом "са си забранили преговори".
  • 33 Сталин

    30 0 Отговор

    До коментар #20 от "флипп":

    Кланницата наближава скоро и в България,тази седмица в Дубай на среща на СЗО обявиха започването на операция Х за бъдещия вирус Х ,през май месец е приемането на Глобалната Стратегия за Реакция при Пандемия,след като всички държави ратифицират това споразумение ,ще започне новата пандемия от поредния еврейски вирус,което означава отказ от държавен суверенитет при Пандемия и СЗО -разбирай Световното правителство на ционистката финансова мафия поема контрола на държавата и тогава ще започне истинската кланница с насилствена ваксинация , който не иска ще бъде въдворен в изолатор -концлагер и никой няма да може да излиза от вкъщи без зелен сертификат ,вратите на Кауфланд ще се отварят само като си сканиращ сертификата за ваксинация ,ще оцелеят само около 10 души на 1000 000 другите ще бъдат отровени от еврейски ваксини

    Коментиран от #38

  • 34 Мдаа

    10 1 Отговор

    До коментар #25 от "МАЛЕЙЙЙЙЙ":

    Най-големия срам е за теб и разсъжденията ти на 5 годишна дете...

    Коментиран от #37

  • 35 Механик

    22 1 Отговор
    Тука има една балалйка, дето 2 години повтрая до втръсване как украйна побещада и как гони агресора. Хахаха.
    Хората му показват черен лист хартия, той си държи, че листа е бял и толкова.
    Хората му викат, че Авдеевка може да падне, той ти обяснява, че Авдеевка никога няма да падне.
    А, върви го разбери.
  • 36 ПРЕГОВОРИ НЕМА

    0 22 Отговор

    До коментар #24 от "Новина на годината":

    Да има.....а натовското оръжие ша избива пълчищата путинови....до края на агресора.
  • 37 ММАЛЕЙЙЙЙЙ

    0 22 Отговор

    До коментар #34 от "Мдаа":

    Путиновите мъки са безкрайно, за тая Авдеевка....що рашисти си оставиха костите там....

    Коментиран от #47

  • 38 Споко

    28 0 Отговор

    До коментар #33 от "Сталин":

    до тогава Тръмп ще ликвидира и СЗО и НАТО...пък защо не и ЕС! Тръмп трябва да бъде канонизиран за светец и спасител на населението на земята! И това не е ирония!
  • 39 Бандеровците гинат като

    20 0 Отговор
    Мухи под ФАБ-500-1000-1500, РСЗО, ТОС-1 СОЛНЦЕПЕК и артилерийски и минометен обстрел.Намират се в Ада в момента!

    Коментиран от #43

  • 40 АВДЕЕВКА......

    0 21 Отговор
    Погреб за пълчищата путинови......

    Коментиран от #44

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 РАШИСТИТЕ МРЪТ

    1 20 Отговор
    Под ударите на натовското оръжие...под ударите на....българското оръжие.

    Коментиран от #49, #56

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Украйна

    20 0 Отговор

    До коментар #40 от "АВДЕЕВКА......":

    се стопява бавно и сигурно. "Надежди всяко тука оставете"
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 На тебе

    13 0 Отговор

    До коментар #43 от "БЪЛГАРСКО ОРЪЖИЕ":

    Манафите ти пръскат гАза.
  • 47 Лелее

    22 0 Отговор

    До коментар #37 от "ММАЛЕЙЙЙЙЙ":

    А що руснаци умряха за да живеят хлебарки като теб...защото ако не бяха баща щеше да ти е някой Мехмед(ако разбира се не е).
  • 48 атеш айдар марийка джамбаз

    14 0 Отговор
    рекорд,руснаците демилитизираха 584000
    (+23000 за януари) фашистки урки а други 780000 ги направиха инвалиди
  • 49 Мозъка ти е

    12 0 Отговор

    До коментар #42 от "РАШИСТИТЕ МРЪТ":

    Умрял на тебе.🤡🤣
  • 50 ССС

    11 0 Отговор

    До коментар #1 от "Българин":

    А бе, я кажи на редактора, твойте реплики направо в края на статиите да ги вкарват.
  • 51 ССС

    10 0 Отговор

    До коментар #30 от "Страшно е":

    Ако това е вярно, нека персонажа да се наслади на времето си. Дори е учудващо за такива дребни риби. Но пък ако са верни клиповете, с които се хвалят, не е толкова чудно. Руснаците обикновено не остават длъжници. Та г.л.и.г.и вероятно ще бъде повишен в прошуто.
  • 52 От страни

    13 0 Отговор

    До коментар #1 от "Българин":

    Ей ФАТКИ манете го тоя само ви компрометира със своите първи коментари. Колко ли време ще ни отнеме да разберем кой е работил в екипа по това време?

    Коментиран от #53

  • 53 ОНЗИ

    7 0 Отговор

    До коментар #52 от "От страни":

    Е па той е от екипа за това е все първи и много плюсове си дава.
  • 54 Той

    9 1 Отговор
    Трябва да си безвъзвратно проSт, за да сте военен и още по прост, за да идеш там и да те убият, какво им е толкова скъпа някаква територия на някой хора ум не ми побира, ще наторяват земята и ще вярват в някаква средновековна кауза. Ужас! Живота е ценен, всичко останало е без значение.
  • 55 Торбалан

    12 0 Отговор
    Азов рулит в ада. Солнцепек Тос 1А препържва яко района,като се подам през терасата,чак тук се усеща аромата на прегорено.
  • 56 Мозъка ти е умрел

    3 0 Отговор

    До коментар #42 от "РАШИСТИТЕ МРЪТ":

    под ударите на черната фаланга на мъжа ти в бежовия ти салон .
Новини по държави: