Last news in Fakti

20 Февруари, 2024 22:14 1 280 11

Бенямин Нетаняху: Няма да платим всяка цена за освобождаването на заложниците в Газа

  • хамас-
  • газа-
  • израел-
  • бенямин нетаняху-
  • рафах

Коментарът предизвика упреци от страна на лидера на опозицията Яир Лапид и министър Бени Ганц и разгневиха някои семейства на заложници, които се опитват да увеличат натиска върху правителството да постигне споразумение

Бенямин Нетаняху: Няма да платим всяка цена за освобождаването на заложниците в Газа - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Израелският премиер Бенямин Нетаняху и министърът на финансите Бецалел Смотрич заявиха днес, че Израел няма да плати всяка цена за връщането на заложниците, които все още се намират в Газа, в рамките на продължаващите преговори за тяхното освобождаване, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Запитан за 134-мата заложници, които остават в Газа, Смотрич заяви пред радио "Кан", че връщането им е "много важно", но че те не могат да бъдат освободени "на всяка цена".

Той заяви, че начинът за освобождаването им е чрез засилване на военния натиск и победа над "Хамас", въоръжената групировка, която която управлява блокираната ивица Газа.

Коментарът му предизвика упреци от страна на лидера на опозицията Яир Лапид и министър Бени Ганц и разгневиха някои семейства на заложници, които се опитват да увеличат натиска върху правителството да постигне споразумение.

Малко след радиоинтервюто премиерът Бенямин Нетаняху публикува изявление, в което повтори позицията на Смотрич.

"Израел е подложен на голям натиск - и вътрешен, и от чужбина - да спре войната, преди да сме постигнали всичките си цели, включително сделка за освобождаване на заложниците на всяка цена", заяви Нетаняху. "Ние не сме готови да платим всяка цена, със сигурност не и измамната цена, която "Хамас" изисква от нас, което би означавало поражение за държавата Израел."

Забележките бяха направени в момент, когато САЩ планират да изпратят в региона своя пратеник за Близкия изток за продължаване на преговорите между САЩ, Египет, Израел и Катар, които се стремят да посредничат за прекратяване на огъня и освобождаване на заложниците.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Оги

    5 2 Отговор
    Е да, ако жертват 130 човека, за да избият 1-2 милиона си заслужава. Евреите са бизнесмени, нищо лично. Настървили са се на кръв като вълци посред зима.

    Коментиран от #2, #5

  • 2 Бен Гурион

    6 5 Отговор

    До коментар #1 от "Оги":

    Израел прдлага многократно на Хамас да освободят ВСИЧКИ заложници.

    ВСИЧКИ жертви сред цивилните, предизвикани от продължаващата офанзива, са на сметката на терористите от Хамас.

    Коментиран от #3

  • 3 Мхм

    2 3 Отговор

    До коментар #2 от "Бен Гурион":

    Вече се гони съотношение 1(сащ/израел - "праведните") : 10 000 ("терористите"). Обикновено "праведните" се отбраняват от "терористите", като сриват цели държави, но не нападат, няма война и пр. Например Ирак...
  • 4 Българка

    2 1 Отговор
    Пускайте помпите с водата в тунелите на ГАЗА и приключвайте с ХАМАС
  • 5 Бесен язовец

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "Оги":

    Ами прави са да са настръхнали. Посред бял ден та 7-ми октомври сутринта 2023г, приматите от ХАМАС убиха 1200 невинни хора, изнасилиха жени и като животните завлякоха 240 души в тунелите на ГАЗА. Ужас.

    Коментиран от #7

  • 6 Коментар

    1 2 Отговор
    Ще платите и хоро ще играете

    Коментиран от #8, #11

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Коментар

    0 2 Отговор

    До коментар #8 от "1234":

    Не ги ползвам, но мога да ти услужа
  • 11 1234

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "Коментар":

    Нещо не си вред.