Last news in Fakti
  Тема: Украйна

29 Февруари, 2024 11:35 6 107 81

Макрон хвърли в смут съюзниците си от НАТО

  • еманюел макрон-
  • макрон-
  • нато-
  • франция-
  • украйна-
  • русия-
  • война-
  • владимир путин-
  • сащ

Байдън беше ясен, че Съединените щати няма да изпратят войски да се бият в Украйна

Макрон хвърли в смут съюзниците си от НАТО - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

С шокиращото си и неочаквано изявление, че изпращането на западни войски в Украйна "не бива да се изключва", президентът на Франция Еманюел Макрон разби едно табу, разпали дебат, предизвика смайване сред съюзниците и ги накара да помислят за бъдещето на Европа. За един изпаднал в затруднение лидер, който ненавижда ленивото мислене, копнее за Европа на военната сила и обича светлината на прожекторите, това беше съвсем типично. В края на краищата именно Макрон през 2019 г. определи НАТО като страдаща от "мозъчна смърт" организация, а миналата година предупреди Европа да не се превръща в стратегически "васал" на Америка, пише в. "Ню Йорк таймс", цитиран от БТА.

Тази седмица не беше изключение. Като се втурна напред, без да постигне консенсус между съюзниците, Макрон като че ли по-скоро илюстрира разделението на Запада и границите на това колко далеч са готови да стигнат съюзниците от НАТО в защита на Украйна, отколкото да постигне "стратегическата двусмисленост", която според него е необходима, за да държи руския президент Владимир Путин в неизвестност, казва в статията си Роджър Коен, който ръководи кореспондентския пункт в Париж на американското издание.

Още новини от Украйна

Провокацията му изглеждаше отчасти като стремеж да се изтъкне като значим в момент, когато е изолиран у дома и се оказа маргинална фигура във войната между Израел и "Хамас". Франция играе централна роля в координирането на помощта на Европейския съюз за Украйна, включително програмата за подкрепа на Киев на стойност 54 милиарда щатски долара, одобрена този месец, но собственият ѝ принос за помощ изостава от този на Германия, Великобритания и САЩ, пише още Коен в материала си.

През 2022 г. той не искаше да "унижава" Русия, а две години по-късно желае да ѝ попречи да "спечели" войната: като променя радикално позицията си до степен да повдигне въпроса за изпращане на сухопътни войски, френският президент Еманюел Макрон се опитва да си върне инициативата в украинския конфликт, с риск да се окаже съвсем сам, отбелязва Франс прес. Отговорът на Берлин, основния партньор на Франция, не закъсня. "Никакви войници няма да бъдат изпратени" нито от европейските държави, нито от натовските, каза във вторник канцлерът Олаф Шолц. Още натовски съюзници опровергаха след това Макрон.

"Президентът (Джо) Байдън беше ясен, че Съединените щати няма да изпратят войски да се бият в Украйна", каза говорителката на Съвета за национална сигурност към американското президентство Адриен Уотсън. Тя добави, че според Байдън "пътят на победата" минава през изпращането от САЩ на военна помощ за Украйна, а тя в момента е блокирана от Конгреса. Според официален представител на западна държава, цитиран от Ройтерс, с действията си Макрон може да усложни дебата в САЩ около проектозакона, заседнал в Конгреса, който предвижда предоставянето на около 60 милиарда долара в помощ за Украйна, ако всее страх, че войната може да ескалира.

Чехия и Полша също отрекоха да имат подобни планове.

"Президентът Зеленски изобщо не е повдигал такъв въпрос. Дори да го беше повдигнал някой, аз ще кажа това, което винаги съм казвал - български войски там няма да отидат", заяви премиерът на България Николай Денков. Това, което сме обсъждали и обсъждаме с Украйна, е военнотехническа помощ, каза още министър-председателят. Думите на премиера бяха потвърдени и от министъра на отбраната Тодор Тагарев. Той увери, че българската позиция е ясна и категорична, а тя е, че нямаме абсолютно никакво намерение да изпращаме български военнослужещи в Украйна.

Латвия обаче каза, че няма да се противопоставя на евентуално изпращане на западни войници. "Латвия продължава да проучва различни начини за засилване на подкрепата за Украйна. Ако съюзниците от НАТО постигнат споразумение за разполагане на войски в Украйна, Латвия ще обмисли участие", заяви пред ДПА говорител на Министерството на отбраната.

Русия реагира остро на думите на Макрон. "Самият факт на обсъждане на възможността за изпращане на определени контингенти в Украйна от страните от НАТО е много важен нов елемент", заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков. Запитан за казаното от Макрон, Песков каза пред репортери, че ако се случи така, че войските на член на НАТО се сражават в Украйна, то разговорите ще трябва да се променят към неизбежността от конфликт между НАТО и Русия.

Конференцията в Париж за Украйна се проведе проведе в понеделник, след като Франция, Германия и Обединеното кралство неотдавна подписаха 10-годишни двустранни споразумения с Украйна, за да изпратят силен сигнал за дългосрочна подкрепа. На форума Макрон изтъкна още необходимостта от укрепване на сигурността, за да се предотвратят евентуални руски атаки срещу други държави в бъдеще. Естония, Литва и Латвия, както и много по-голямата Полша, са смятани за възможни мишени на бъдещия руски експанзионизъм. И четирите държави са твърди поддръжници на Украйна, отбелязва Асошиейтед прес.

Освен заради блокажа в американския Конгрес, европейските държави се безпокоят, че бившият президент на САЩ Доналд Тръмп може да се върне в Белия дом и да промени курса на американската политика на континента, допълва АП.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 28 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Боруна Лом

    102 8 Отговор
    МАКАРОНЧО, ДА ПРАТИ НАШИТЕ ЕВРОАНАЛ ГЕТИЦИ!ТЕ С РАДОСТ ЩЕ ПРИЕМАТ И ПАСИТО СЪС СЪЛЗИ НА ОЧИТЕ ЩЕ Е ЗНАМЕНОСЕЦ! БЕЗРОДНИЦИ!

    Коментиран от #45

  • 2 дедо Герчо

    79 6 Отговор
    БАБИНОТО ИЗДАДЕ НАМЕРЕНИЯТА НА ЧЕТАТА И ОНИЯ СЕГИ МРЪН МРЪН...ХЪХЪХЪ...
  • 3 Види му се края на дъртия

    6 79 Отговор
    Педроса пиздин и фашагите от кремля

    Коментиран от #48

  • 4 ТаУмВзе

    58 6 Отговор
    Геронтофилчето се е усетило, кво стана със Наполеон и Хитлер. Само след 2 годин война де. Реотана е загрели, чак да стопли.
  • 5 Макарончо е един

    89 4 Отговор
    сополанко... Даже и нарежданията на господарите си НЕ е в състояние да изпълни правилно...
    Той ще се сили с армия? Ами като ги запука Русия, нито едно френско кепе няма да излезе от 00кра живо... НО, Русия може и Париж да свали? Щом си им открил война, то всичко вече МОЖЕ да стане!
    Дали този е готов да си крие бабичката по дупките и катакомбите с противогаз под Париж? Неадекватен тинейджър, влюбил се в баба си...
    И това ми било президент??? Ха-ха-ха...

    Коментиран от #15, #62

  • 6 дамЪ

    77 5 Отговор
    Макрончо е комплексaр (по обясними причини), който го треска мания за величие. Няма ни дете, ни коте, как ще мисли нормално за бъдещето като нормалните хора с деца, внуци, семейства и т.н... Тези, като него са най-опасни, защото като се вманиачат, че трябва да останат с нещо в историята, обикновено това нещо не е добро... исторически факти, колкото искаш...

    Коментиран от #56, #57

  • 7 Бутачо

    5 60 Отговор
    Абе дайте съвременно оръжие на 3-та Българска армия и за седмица сме у кремля

    Коментиран от #16, #19, #22

  • 8 Соваж бейби

    49 2 Отговор
    Нека си фантазира,мечтите са безплатни!Мисля че никой няма да допусне такова нещо,вйната е нещо гадно последно решение но само за глупави хора,на фона на тази инфлация,фалирали,безработни само това липсва война,и за каква кауза -за украинската болна мечта в Европа сме други държави не е украина ?!.
  • 9 Франция да

    48 2 Отговор
    не испраща войници на бойното поле че във Франция ще останат само алжирци,мароканци и тн.

    Коментиран от #13

  • 10 Зелен Демократ

    42 3 Отговор
    Мосю Макрон винаги е чупел табута и други неща! Още живите старчета от Световния Финансов Елит с умиление си спомнят как той чупеше наред финансовите правила, член по член! Освен това счупи още едно табу, ожени се за учителката си от детските години, верно, фиктивно, но все пак е брак! Велик лидер, след като го изловиха да си играят на влекче с берберина бодигард Макрон, локомотива на демокрацията Макрон счупи поредното табу, било то вече с орязана опаковка! Респект и Поклон мон Шери!
  • 11 Макрон

    66 2 Отговор
    Е един провален политик с подкрепа във Франция под 8% Едно жалко нагло лъжливо ЛГБТ същество
  • 12 ДОКЪДЕ ВОДИ ГЕРАНТОФИЛИЯТА

    45 2 Отговор
    Направо тоя е останал без мозък
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Фанфан

    45 3 Отговор
    Явно баб му го мисли за Наполеон и той си е повярвал.
  • 15 Соваж бейби

    39 3 Отговор

    До коментар #5 от "Макарончо е един":

    Политиците трябва да разбере !На хората не им се прави война,едно време е било когато са ги поддтиквали психически хората че заради религия,ама религията вече никой не я еб...ва и търсят с друга лъжа,блъф да нахъсат хората като например Русия ще ни нападне иска цяла Европа?няма логика бе ,който иска да кълве въдицата
  • 16 Боруна Лом

    27 1 Отговор

    До коментар #7 от "Бутачо":

    ИМАШЕ ПРИ СОЦА И ПОСЛЕДЕН МОДЕЛ ТЕХНИКА!А СЕГА НЯМА И ЕДИН ВЗВОД! И ПОЛОВИНА БРЕМЕННИ!
  • 17 Русофил

    32 3 Отговор
    Макарончо , един Посейдон от Средиземно море и лигавата ти страна изчезва !
  • 18 БСТ

    32 1 Отговор
    Ходи да мушк@ш бабата и не се прави на мъж бе !
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 орбан

    25 1 Отговор
    да изпрати на фронта баба макрон
  • 21 ЪХЪ скимтиш само като съм

    14 0 Отговор

    До коментар #13 от "ЪХЪ...":

    зад теб миличко,, днес обра ли краставичките кажи патенце с меки пръсти
  • 22 мишо

    11 1 Отговор

    До коментар #7 от "Бутачо":

    на коя армия казваш ххаха пала.ч0
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Госあ

    24 0 Отговор
    Макрон просто е по откровен от останалите и изрече на глас, това което си шушукат по коридорите. Свърши им оръжието, свършиха украинците, остана жива сила от Европа. Самият факт, че скачат като ужилени ми навява дълбоки съмнения, че точно това се шушука. А че търси начини за вдигане на увисналия си рейтинг е от ясно по-ясно.

    Коментиран от #59

  • 25 Логика

    28 1 Отговор
    Браво на Макрон! Сега отива и се записва доброволец, ама заедно с доведения си син Себастиен, който-О, ужас!-е две години по-голям от него! Двамата са пълнолетни и могат да носят отговорност за решенията си. Мисля, че Себастиен има и голям син. Може и него да вземат. А ако се поразровя из фамилията все ще се събере народ за един взвод. Само бабата да не вземат на фронта, че е много палава.
  • 26 ЖЕКО

    15 4 Отговор
    АЗ СЪМ ЗА БИТКА РУСИЯ / НАТО ПОНЕ ЩЕ СЕ ИЗЧИСТИМ ЕВРО ДЖЕНДЪРИТЕ

    Коментиран от #30

  • 27 Грантаджиев соросоид

    34 0 Отговор
    Откак се спомина Ротшилд, мекерето му съвсем откачи.
    Макарончо беше гарант по Минските споразумения. У нас гарантира споразумението с Македония.
    Гаранция Франция са го казали едно време хората...

    Коментиран от #67

  • 28 Госあ

    0 21 Отговор
    А, за путинистите, стандарта на живот във Франция е все още несравнимо по висок от Русия, освен ако не си олигарх или с много пари и не плащаш никакви данъци у Русия, като оня дебелия дето избега с паричките у Русия ама се върна май. Така че, айде по полека с анализите, по скоро Макрон се опитва да го играе като Путин, който на цялата мизерия у Русия (Русия не е само Москва и Петербург) ги юрна руснаците на война. Та така и Макрон, с провалите си във вътрешната политика, го играе под прожекторите на външната…

    Коментиран от #36, #39

  • 29 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    19 1 Отговор
    МакАрон има ли деца ❔
    НЕ❗
    Каква жена му щом има внуци❔
    Ами БАБА е ❗
  • 30 Механик

    4 20 Отговор

    До коментар #26 от "ЖЕКО":

    В 120 милионна рушлямия има повече 🌈 от 590 милионна Европа!
    Факт!
    Провери

    Коментиран от #34, #35, #40

  • 31 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    17 0 Отговор
    Б.е.з.д.е.т.е.н Б.а.б.о.е.б.е.ц
    тръгнал да се ЕВАва с ПутиНАТО❗
  • 32 Има ли опасност французите

    14 0 Отговор
    да започнат да говорят на руски? Не ми се вярва, ама кой знае...
  • 33 В. Борисов

    18 2 Отговор
    Европа е смешна във военно отношени, нито има армия, нито техника, нито боеприпаси, зависи изцяло от сащ. Получи се една извратена симбиоза, европа плаща на сащ да я пази, сащ унищожава ВПК на европа, двете сили се унищожиха една друга. И двете не могат да съперничат на Русия, те са военни джуджета, само ядрения арсенал държи сащ над водата, ако е изправен и боеспособен. Нямат шанс в директен сблъсък с руските авангардни оръжия, нито на конвенционално ниво, нито на ядрено. За това крякат и врякат, но не влизат в бой.
  • 34 ЖЕКО

    17 0 Отговор

    До коментар #30 от "Механик":

    НЕЖНА ЕВРОПА ЕВРОПА НА ЦВЕТНАТА ДЪГА ТЕЗИ ЛИ ХОРА ЩЕ СЕ БИЯТ СРЕЩУ РУСИЯ И ТИ СИ ЕДИН ОТ ТЯХ ПУФИ МЕХАНИКА
  • 35 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    13 1 Отговор

    До коментар #30 от "Механик":

    Провери до къде се простира Европа❕
    Май по география си гледал в деколтето на учителката 😉
  • 36 В. Борисов

    26 3 Отговор

    До коментар #28 от "Госあ":

    Момче, живееш и мислиш все едно е 2000 година, франция е фалирала държава с над 130 % дълг към БВП. Париж е пълен с гета, мръсотия и мизерия, тотална. Нищо общо няма с Русия.

    Коментиран от #41

  • 37 Уса

    25 1 Отговор
    Българските сороси треперят,като чуят за Русия и сънуват,как ги рита руския ботуш,нека те да отидат на фронта.Останалите 90% просто искат мир да работят и си отглеждат децата.Тази война е бизнес и интереси нищо друго
  • 38 Мишел

    19 1 Отговор
    Още Наполеон Бонапарт доказал, че Франция е твърде слаба, за да участва успешно във война с Русия.
    Напъните на Макрон да се репчи военно на Русия, се дължат на мечтите му да вземе реванш за това, че Русия изгони Франция от Африка.
  • 39 Абе не ми говори за

    18 3 Отговор

    До коментар #28 от "Госあ":

    стандарт на Запад!
    Ела и виж!!! Тука е Вавилон... Няма вече Европа, забрави!
    Скоро ще имаш и стандарт "Вавилон" с магарета и каруци по магистралите...

    Коментиран от #46

  • 40 ЖЕКО

    21 1 Отговор

    До коментар #30 от "Механик":

    ОЩЕ ПРЕДИ ДА Е ЗАПОЧНАЛА ВОИНАТА ПОЛОВИНАТА ЕВРОПА ДАДЕ НА ЗАДЕН НИКОИ НЕ ИСКА ДА СЕ СТРАЖАВА СРЕЩУ РУСИЯ, ИСКАТ САМО ТАКА НАРЕЧЕНИТЕ ПУДЕЛИ МЕЖДУ КОИТО И БЪЛГАРИЯ
  • 41 Госあ

    2 17 Отговор

    До коментар #36 от "В. Борисов":

    А, и още нещо, Франция също има достатъчно ядрено оръжие за Москва. Окей ? Тия бате, колко по-добър е живота у Русия от Франция ги разпраай на жена си.

    Коментиран от #44, #54

  • 42 Дедо ви...

    17 1 Отговор
    Макарона търси начин да си отмъщава на Русия за загубата на Африка.
  • 43 Гръч

    1 4 Отговор
    Така само се мъчим,още колко никой не знае.Война между нато и Русия ще оправи нещата
  • 44 ЖЕКО

    13 1 Отговор

    До коментар #41 от "Госあ":

    ЗАТОВА ВСИЧКИ РОМЕИ И АРАБИ ЗАМИНАХА ДА ЖИВЕЯТ В ФРАНЦИЯ ДА СА ИМ ЧЕСТИТИ
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Госあ

    3 20 Отговор

    До коментар #39 от "Абе не ми говори за":

    Нали бях пролетта за няколко седмици по работа, айде стига с тия наш’те смешки. Европа все още е най доброто място за живеене. Бегай с таа мафиотска Русия, България ама много по-голема

    Коментиран от #47

  • 47 Само питам

    15 3 Отговор

    До коментар #46 от "Госあ":

    Кое точно място в Европа е най добро за живеене и за кого ?
    Защото Германия вече не е добро място за живеене . Франция -също . Холандия ,Англия и Белгия - също .
    Та за кое точно място става въпрос ?

    Коментиран от #51, #53

  • 48 Види му се края на Деменцията

    10 1 Отговор

    До коментар #3 от "Види му се края на дъртия":

    Дърт, със слабоумие, страдащ от деменция това е с две думи определението за БайДанчо!
  • 49 Макарон

    4 2 Отговор
    Не му обръщайте внимание, все пак е французин!
  • 50 ник

    14 1 Отговор
    Байдрън нямало да изпраща американски войници в Украйна-хитри американски номера. Така направиха Първата и Втората световна войни - влезнаха в тях в края им - дадоха най-малко жертви и после икономически с плановете Даус и Маршал диктуваха условията на осталия свят.Но при нова световна война това едва ли ще им се получи.

    Коментиран от #52

  • 51 Госあ

    13 4 Отговор

    До коментар #47 от "Само питам":

    Айде да не бъркаме нещата в тюрлюгювеч. Едно е стандарта на живот във Нидерландия, Белгия, Франция, Германия, че и Англия, друго е отношението им към България и факта че за България е по добре да бъде с Русия и Китай. Нали така.
  • 52 Госあ

    6 1 Отговор

    До коментар #50 от "ник":

    Ами точно така, затова подскачат толкова. Макрон просто каза на глас какво си шушукат
  • 53 Бил идвал по работа на Запад?

    14 1 Отговор

    До коментар #47 от "Само питам":

    Ние живеем тука над 30 години и виждаме всичко на място...
    Европа вече Я НЯМА!!!
    Ще остане нещо, но ще е съвсем друго и като култура, реглигия, ценностна система.... Индустрия? Едва ли?? Тези народи, дето дойдоха, ако са такива изобретателни и работливи щяха и там да си разработят индустрия и добър живот, от където идват. Те предпочитат да имат по 15 деца и да не правят нищо. НО и да искат, нямат данните за развита индустриална страна! Кой от тях ще учи още 2-3 чужди езици, да работи с компютри... и да става всяка сутрин и да бяга на работа цял ден? Те не са такива изобщо...
  • 54 Антитрол

    8 2 Отговор

    До коментар #41 от "Госあ":

    "Тия бате, колко по-добър е живота у Русия от Франция ги разпраай на жена си"

    И какво общо има качеството на живота сега - Русия върви напред а Франция както цяла Европа потъва. "Богатия" запад е богат защото са ограбвали колониите си каквато сме и ние. Рекетьорите от близкото минало също бяха богати но това не значи че обикновените хора ги харесват. Но макарончо за това е бесен на Русия че изгубиха колониите си и скоро няма да са от клуба на богатите.

    Живота се променя и сегашните богати може да станат бедни - навремето германците са идвали да работят в България и точно заради това "демократичния запад" е против промяна на статуквото - къде по-добре е сегашното за тях например да могат да си нападнат Либия и да заграбят петрола им и никой да не им се бърка. Рекет и грабежи издигнати на държавно ниво.

    Коментиран от #58

  • 55 Локвата

    9 0 Отговор
    Думите на премиера бяха потвърдени и от министъра на отбраната Тодор Тагарев. Той увери, че българската позиция е ясна и категорична, а тя е, че нямаме абсолютно никакво намерение да изпращаме български военнослужещи в Украйна.Как да не им верваме на лъжците.
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Мутата

    4 0 Отговор

    До коментар #6 от "дамЪ":

    Има дърта провиснала вулва
  • 58 Госあ

    0 9 Отговор

    До коментар #54 от "Антитрол":

    Това е съвсем друго. Но ! Западна Европа е устойчива. И устойчиво винаги е била по добре от Русия. Не случайно в руския двор са говорели френски. Просто е нелепо да се пише как Франция е дупка, а Русия цъфти. Ай стига, немат яйца бе бате, у война са. Цъфнали и вързали са !
  • 59 Госта.

    6 2 Отговор

    До коментар #24 от "Госあ":

    Търси рейтинг след като го изгониха от Африка и кой го изгони-РУСКИ бойци,затова се звери като котка на суджук.

    Коментиран от #79

  • 60 Рено фен

    4 6 Отговор
    Наполеон 3-ти размаза руските пяници и си взе Крим време е за втори дубъл
  • 61 Соломон

    4 2 Отговор
    макарончо този маник дребенбабоеб ще подпали света, ако не го сдърпат да мълчи. Бабата го е изпуснала тази сутрин.
  • 62 Мефистофел

    8 1 Отговор

    До коментар #5 от "Макарончо е един":

    "Дали този е готов да си крие бабичката по дупките и катакомбите с противогаз"

    Тя с противогаз по-добре ще изглежда.
  • 63 тато

    4 0 Отговор
    опипахте ли почвичката, взимайте си правилните изводи, че накрая ще има макарон....лаладжий и клавиатур-бабаити колкот искаш..., ама нещо реални навитаци няма!
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 лекуващ лекар

    6 1 Отговор
    Наполеоновият комплекс е като ковида. Може да мутира. Ето на пример: Малкият Еманюел - мутира до Бонапарт, а социалистите мутираха до евроатлантици !!! Но май само вирусите мутират, а тези са плазмодии. Те не мутират, те се продават !!!
  • 66 Жозеф Игнасий Гилотен

    9 0 Отговор
    АйдИ, Батюшка Цар да приключва тая война, че вече не издържам на евро потока от сълзи и сополи !!! Че то ко стана, хохала потегли на запад вместо на изток, а руснака едвам го настига. Пълно несъответствие с поставените евро атлантически директиви и задачи, а и сега имат последен шанс да откраднат още 60 милиарда без последици !!!
  • 67 Гаранция - Франция

    7 0 Отговор

    До коментар #27 от "Грантаджиев соросоид":

    Франсоа Оланд/недерланд/ беше гарант по Минските споразумения. Макрон още не беше измислен.Ама все тая - гаранция Франция.
  • 68 Кака Мара

    3 0 Отговор
    Иска да прати френските трактористи на Червения площад, вместо в Париж.
  • 69 Ще стане интересно

    8 1 Отговор
    ако Русия вкара армия във Франция да помогне на Френските фермери!
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Бай Дън

    3 0 Отговор
    Извода е че Украйна вече трябва да мисли за примирие докато наистина не е останала без население. Факт но какво да се прави Зеленски трябва да го проумее или след време ще бъде линчуван от собствения си народ.
  • 72 Янева

    2 0 Отговор
    Oт нисък мъж с голям номер обувки- НИЩО НЕ СТАВА!
  • 73 Алабала

    6 0 Отговор
    Абе хора огледайте се,ослушайте се или прочетете! ФРАНЦИЯ не е оная ФРАНЦИЯ,която всички познаваме.Отидете където и да е било в някой от градовете им /не фоворя за малки градчета и селца/ и ще се хванете за глава.Ще се чудите в Сомалия ли сте или в някоя друга точка от Африка.Ако срещнете 10 човека....само един ще е бял французин! Ревнали сте за супер живота във Франция и стандарта.Елате,поживейте тук и тогава сядайте да щляпате глупости по клавиатурата! Ако гледате само Елисейския дворец и Версай- това не е стандарта тук!
  • 74 Петричката леля

    5 0 Отговор
    Военен преврат във Франция ще реши проблема.
  • 75 бай Село

    1 1 Отговор
    абе маймуно къде ще пращаш да загиват мъжете ви...то не виждаш ли че и сега не ви стигат и няма кой да е,е жените и еврогеьовете ви..пращай меките китки в украйна руснаците много ще им се зарадват..
  • 76 новотонормално

    3 2 Отговор
    Макрон звъни по телефона на Путин:
    Макрон - Господин Президент, дайте да се разберем като мъже!
    Путин - Емануел , ако обичаш подай слушалката на Бриджит...
  • 77 Тръмп щее Следващия Президент на САЩ

    4 0 Отговор
    НАРОДИТЕ ПО света искат МИР?!
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Истината

    0 0 Отговор

    До коментар #59 от "Госта.":

    Изгониха го турски войски а не руски! За това Макарончо орева орталъка, когато турски фрегати взеха на мушка френска в Средиземно море!
  • 80 Пилотът Гошу

    0 0 Отговор
    Мхм, преди я спасяваха от Хитлер, сега от Путин ли ще се налага? До ден днешен англичаните имат много хубав прякор за французите...
    Разбирам, че иска да изрине цялата паплач, дето е нападнала Франция като скакалци, но това не е начинът...
  • 81 Харон

    1 0 Отговор
    Не случайно... От Африка имат доста конфликти...."Le Figaro: Франция теряет влияние в Африке, в то время как Россия наращивает его"
Новини по държави: